پیام ویژه

آخرين مطالب

وقتی بنیامین نتانیاهو در برابر جهان ایستاد بين الملل

وقتی بنیامین نتانیاهو در برابر جهان ایستاد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - منتقدان دولت بایدن را مقصر می دانند که حاضر نیست از اهرم هایی که برای مهار نتانیاهو دارد استفاده کند. مایکل هانا از گروه بین‌المللی بحران نوشت: «فشار آمریکا بر اسرائیل باید فراتر از سخنان سخت‌گیرانه و افشا مکالمات خشم‌آمیز باشد. ایالات متحده امروز در تخریب جامعه غزه و تضعیف بیشتر این منطقه شریک است. اما حتی در این مرحله پایانی نیز باید انتخاب و از بروز فاجعه بیشتر اجتناب کرد.»

به گزارش جماران ، هشدارها درباره وخامت وضعیت انسانی در نوار غزه و حمله قریب الوقوع رژیم اسرائیل به رفح در سطح بین المللی افزایش یافته است. واشنگتن پست در گزارشی در این باره می نویسد: نادیده گرفتن موج هشدارها سخت است. سازمان‌های بین‌المللی، حامیان گروه‌های حقوق بشر و حتی تعداد بسیاری از رهبران غربی، همگی از اسرائیل می‌خواهند که از حمله زمینی به رفح، در مرز جنوبی غزه با مصر، خودداری کند. نزدیک به یک و نیم میلیون آواره فلسطینی در اردوگاه‌های موقتی در آنجا سکونت موقت گزیده اند، اکثریت آنها از دیگر مناطق غزه که قبلاً توسط عملیات نظامی اسرائیل پس از حمله 7 اکتبر توسط حماس ویران شده بود، گریخته‌اند.
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز چهارشنبه در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، گفت که اسرائیل در خطر شکل دادن به یک «فاجعه انسانی با ابعاد جدید» است. در بیانیه مشترک رهبران استرالیا، کانادا و نیوزلند آمده است: «عملیات نظامی در رفح فاجعه بار خواهد بود» و از اسرائیل خواسته شده که «به حرف دوستانش گوش کند». نخست وزیران اسپانیا و ایرلند به مقامات بروکسل نامه نوشتند و پیشنهاد کردند اسرائیل ممکن است توافقنامه ارتباط خود با اتحادیه اروپا را نقض کند و خواستار "بازنگری فوری" شدند.
مقامات سازمان ملل می گویند که احتمال نقض آشکار قوانین بین‌المللی و جنایات جنگی احتمالی در درگیری که تاکنون بیش از 28000 فلسطینی - که اکثریت آنها زنان و کودکان هستند - کشته شده‌اند و بخش بزرگی از زیرساخت‌های غیرنظامی غزه ویران شده، افزایش یافته است.
آلیس وایریمو ندریتو، مشاور ویژه سازمان ملل در پیشگیری از نسل کشی در بیانیه ای گفت: «خطر ارتکاب جنایات وحشیانه در صورت وقوع یک تهاجم نظامی کامل به رفح، جدی، واقعی و زیاد است.»
مارتین گریفیتس، مقام ارشد بشردوستانه سازمان ملل، گفت که چشم انداز حمله زمینی اسرائیل، عملیات امدادی سازمان او را در یک قدمی نابودی قرار می دهد و می تواند به قتل عام غیرنظامیان منجر شود. وی افزود: «جامعه جهانی نسبت به عواقب خطرناک هرگونه تهاجم زمینی به رفح هشدار داده است. دولت اسرائیل نمی‌تواند به نادیده گرفتن این درخواست‌ها ادامه دهد. تاریخ با افراد مهربان نخواهد بود.»
اگرچه کاخ سفید در پیام های عمومی خود محتاط تر است، اما ناامیدانه از اسرائیل می‌خواهد که فقط عملیات هدفمند را علیه حماس در این شهر انجام دهد. سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: پرزیدنت بایدن گفته است که دولت او از حمله تمام عیار به رفح بدون "طرح معتبر" از سوی اسرائیل برای تخلیه غیرنظامیان فلسطینی در راه آسیب حمایت نخواهد کرد.
در حال حاضر چنین طرح مشخصی وجود ندارد: صحبت از مناطق امن در امتداد ساحل در منطقه ای به نام المواسی عمدتاً تصوری غیرواقع بینانه است.
مصر، به نوبه خود، وضعیت امنیتی مرز خود با غزه را تقویت کرده و نمی خواهد شاهد سرازیر شدن یک میلیون پناهنده فلسطینی در خاک خود باشد . مصر هم نگرانی های امنیتی داخلی دارد و هم دچار هم ترس دیرینه اعراب مبنی از تغییر بافت قومیتی کشورش.
تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که مصر یک دیوار بتنی را در اطراف یک قطعه زمین بزرگ در امتداد مرز ایجاد کرده است. ممکن است این اقدام مصر در راستای تلاش برای ساخت یک کمپ بالقوه پناهندگان در این محل باشد.
یک مقام سابق مصری به واشنگتن پست گفت: اگر در نتیجه حملات در رفح ده‌ها هزار فلسطینی از مرز عبور کنند، آیا فکر می‌کنید ارتش مصر به سمت آنها شلیک می‌کند؟ پاسخ منفی است. هر دولت مسئول باید فکر کند که اگر ما بدترین سناریو را داشته باشیم، چگونه با آن برخورد کنیم؟
گفت‌وگوهای آمریکایی، عربی و اسرائیلی هنوز بر سر توافقی با حماس که می‌تواند حداقل شاهد توقف درگیری‌ها و آزادی گروگان‌های ( اسرای) اسرائیلی باشد که در اختیار حماس هستند عملا متوقف شده است. نتانیاهو چشم انداز یک پیشرفت دیپلماتیک را کنار گذاشت و گفت که خواسته های حماس توهم آمیز است و قول داد که این گروه شبه نظامی را از بین ببرد.
نتانیاهو روز چهارشنبه گفت: «ما تا پیروزی کامل خواهیم جنگید و این شامل یک اقدام قدرتمند در رفح پس از اینکه به مردم غیرنظامی اجازه می‌دهیم مناطق نبرد را ترک کنند، می‌شود».
واشنگتن پست در ادامه ادعا می کند که این گمانه زنی وجود دارد که تهدیدهای نتانیاهو علیه رفح یک تظاهر دیپلماتیک است و هدف آن تحت فشار قرار دادن حماس برای پذیرش توافق است. البته خروج تیم مذاکره کننده اسرائیل از مذاکرات در قاهره در روز سه شنبه خشم خانواده های گروگان ها ( اسرا ) را در اسرائیل برانگیخت.
نخست وزیر اسرائیل همچنین کاخ سفید را به دلیل امتناع از پرداختن جدی به بحث درباره سناریوی پس از جنگ ناامید و خشمگین کرده است. دولت جو بایدن، با حمایت ضمنی تعدادی از دولت های عربی با نفوذ، یک معامله بزرگ را پیش بینی می کند که هم بازسازی غزه، هم احیای مسیر سیاسی برای تشکیل کشور فلسطین و هم ادغام عمیق تر اسرائیل در منطقه را فراهم می کند. درباره این معامله بزرگ ترین مانع در اتاق برنامه‌ریزی اسرائیل است و آیا دولت آن با بسیاری از موارد مورد بحث موافقت خواهد کرد: خروج بسیاری از ساکنان شهرک‌نشین در کرانه باختری، پایتخت فلسطین در بیت المقدس شرقی؛ بازسازی غزه و ترتیبات امنیتی و حکومتی برای کرانه باختری و غزه به شکل مشترک.
تاکنون دفتر نتانیاهو هرگونه صحبت در مورد چنین توافقی را رد کرده است. نتانیاهو مدتهاست که با ظهور یک کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل مخالف است. آوی هیمن، سخنگوی دفتر نتانیاهو به روزنامه اسرائیلی هاآرتص گفت: «اینجا اسرائیل است، ما هنوز با عواقب قتل عام 7 اکتبر روبه رو هستیم. اکنون زمان پیروزی است ، پیروزی کامل در برابر حماس. ما به راه خود برای پیروزی ادامه خواهیم داد. همه بحث ها در مورد فردای حماس فردای حماس انجام خواهد شد.»
تحلیلگران جدی، از جمله یکی از اعضای کابینه جنگی خود نتانیاهو، معتقدند که اسرائیل هرگز نمی تواند حماس را به طور کامل ریشه کن کند. اما صدمات بی‌شمار به غیرنظامیان وارد می‌کند و هم اکنون هم یک بحران انسانی بی‌سابقه در این بازه زمانی کوتاه مدت با این حجم از کشته، زخمی و آواره به راه انداخته است.
منتقدان دولت بایدن را مقصر می دانند که حاضر نیست از اهرم هایی که برای مهار نتانیاهو دارد استفاده کند. مایکل هانا از گروه بین‌المللی بحران نوشت: «فشار آمریکا بر اسرائیل باید فراتر از سخنان سخت‌گیرانه و افشای مکالمات خشم‌آمیز باشد. ایالات متحده امروز در تخریب جامعه غزه و تضعیف بیشتر این منطقه شریک است. اما حتی در این مرحله پایانی نیز باید انتخاب و از بروز فاجعه بیشتر اجتناب کرد.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1463189/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت "شرق" از بعضی دفترخانه ها که با دریافت پول بیشتر، صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می کنند

طلای جهانی دوباره اوج گرفت

راز حذف رابرت مالی

تصادف مرگبار یک تریلی با خودروی سواری

زمان برگزاری رویداد پلی استیشن لو رفت

نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران

دستاورد نمایشگاه نفت مشارکت در اجرای طرح‌های ملی است

صنعت پتروشیمی؛ بزرگ‌ترین بازار برای سازندگان ایرانی

شکسته‌شدن تابوی تولید و صادرات کاتالیست با تلاش یک شرکت دانش‌بنیان

برداشت گاز از فاز 11 پارس جنوبی افزایش می‌یابد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درگذشت معاون پیشین حقوقی و مجلس وزارت نفت را تسلیت گفت

نظر دختران تازه مسلمان شده درباره حجاب

یه چراغ قوه با 8 تا کار ... فقط 248 تومان

پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار

دست‌های بسته نتانیاهو

رونمایی از فناوری بومی WRFM در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت

رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران: شرکت‌های زیر مجموعه بانک‌ها در صف تخصیص ارز به دنبال رانت‌خواری هستند

حمله کیهان به «شرق»: باز هم که دروغ نوشتی

رئیس کمیسیون انرژی مجلس درگذشت معاون پیشین حقوقی وزارت نفت را تسلیت گفت

رئیس کمیسیون انرژی مجلس درگذشت معاون سابق حقوقی وزارت نفت را تسلیت گفت

نشست خبری مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان

توقیف هفت فروند شناور حامل سوخت قاچاق سوخت

برخورد نادر صاعقه به آتشفشان

بذرپاش: 2 میلیون و 560 هزار ‌واحد مسکن در حال ساخت دا‌ریم‌

اقلیم کردستان عراق می‌خواست با ایران تنش‌زدایی کند

آموزش و پرورش: دریافت پول هنگام ثبت‌نام صرفا برای کتاب، بیمه و فرم مدرسه مجاز است

تجارت آمریکا و ایران 2 برابر شد

زمان انتشار نتایج اولیه کنکور ارشد و معرفی شدگان دکتری اعلام شد

سرمقاله اعتماد/ فرصتی برای توسعه عادلانه و پایدار

سرمقاله ایران/ از نمایشگاه 1981 فرانکفورت تا نمایشگاه 1403 تهران

سرمقاله رسالت/ فصل پیروزی ملت

سرمقاله دنیای اقتصاد/ دانش ناقص یا منافع بازیگران؟

سرمقاله تعادل/ خط لوله برد- بردی به نام صلح

کارشناس هواشناسی: مردم مراقب بارش‌های رگباری در ساعات بعدازظهر باشند

طرح فیبر نوری استان قم با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید

تکرار در تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران

سرمقاله کیهان/  تشکر از دادستان محترم و یک پرسش!

سرمقاله وطن امروز/ جنگ صهیونیست‌ها علیه کودکان و مادران

سرمقاله فرهیختگان/ در رثای کار

سرمقاله شرق/ غرق‌شدگی

کشف دیواره تاریخی در همدان

جزییات تازه درباره رقم و زمان واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت

سرمقاله خراسان/ کار ناتمام «انتخاب» را فردا تمام کنید

دختر 10ساله متهم به قتل همبازی اش: صداهایی به من دستور کشتن می دهد

خبر جدید وزیر کار برای یارانه‌بگیران

یکی از بهترین قابلیت‌های اندروید با روشی ساده به آیفون آمد

منطقه معاملاتی امن دلار شکل گرفت؟

جزئیات کاهش سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت

بارش‌های سیل‌آسا و وزش باد در ارتفاعات کشور

بازی Hollow Knight: Silksong هشت هزار سال دیگر عرضه خواهد شد!