پیام ویژه

آخرين مطالب

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش:

با صرفه‌جویی روزانه حدود 50 میلیون لیتر می‌توانیم به‌سوی صادرات بنزین حرکت کنیم وزارت نفت

با صرفه‌جویی روزانه حدود 50 میلیون لیتر می‌توانیم به‌سوی صادرات بنزین حرکت کنیم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه بیشترین مصرف بنزین کشور در 29 اسفندماه پارسال ثبت شده است، گفت: مصرف بنزین در این روز به 152 میلیون لیتر رسید و به طور تقریبی 8 میلیون لیتر نسبت به مدت مشابه سال 1401 افزایش مصرف داشتیم.

به گزارش خبرنگار شانا، جلیل سالاری امروز (چهارشنبه،هشتم فروردین‌ماه) در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه براساس اعلام پلیس راهور در نوروز امسال حدود 139 میلیون تردد بین‌شهری در کشور انجام شده است، اظهار کرد: بیشتر خودروها شخصی بوده‌اند، برای مثال نزدیک به 5 میلیون نفر در مشهد مقدس حضور دارند که بیشتر آنها با خودروهای شخصی سفر کرده‌اند.
وی تصریح کرد: به‌دلیل کافی نبودن ظرفیت ناوگان هوایی و راه‌آهن و با توجه به قیمت‌ بلیت‌ها، مردم ترجیح می‌دهند با خودروی شخصی سفر کنند و با توجه به اینکه مسافتشان طولانی است، مصرف بنزین افزایش قابل‌توجهی داشته است، به‌طوری که 29 اسفندماه پارسال در تهران مصرف بنزین به بیش از 21.5 میلیون لیتر رسید و از ابتدای فروردین‌ماه امسال تاکنون، میانگین مصرف بنزین 118.9 میلیون لیتر بوده است که نسبت به مدت مشابه پارسال، شاهد رشد 4.6 درصدی در این بخش بودیم.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با بیان اینکه در همه بخش‌ها روند مصرف افزایش یافته است، گفت: اسفندماه پارسال که هوا سرد شده بود، به طور تقریبی مصارف نیروگاهی به 3 میلیارد لیتر رسید و در بخش‌های خانگی نیز مصرف گاز افزایشی بود.
سالاری با بیان اینکه ناوگان حمل‌ونقل باید نوسازی شود، تصریح کرد: خودروهای ناوگان حمل‌ونقل کشور پرمصرف هستند و با این روند، قرار نیست مرتب تولید داشته باشیم و این تولید در چرخه حمل‌ونقل مصرف شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف 120 میلیون لیتر بنزین برای 24 میلیون خودرو و 6 میلیون موتورسیکلت مصرف قابل‌توجهی است و با استانداردهای جهانی تطابق ندارد، افزود: اگر خودروهای شخصی به‌صورت استاندارد مصرف کنند، با صرفه‌جویی روزانه حدود 40 تا 50 میلیون لیتر، می‌توانیم به ‌سوی صادرات بنزین برویم، اما خودروهای ما استانداردهای لازم را ندارند و مصرف سوخت بسیار بالاست.
مصرف 64 میلیون لیتر گازوئیل در بخش حمل‌ونقل
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با بیان اینکه روزانه حدود 64 میلیون لیتر گازوئیل در بخش حمل‌ونقل به‌وسیله یک میلیون خودرو سنگین مصرف می‌شود، گفت: خودروهای سنگین در کشور در هر 100 کیلومتر 65 لیتر سوخت مصرف می‌کنند که استاندارد جهانی آن 30 لیتر است.
سالاری اظهار کرد: برای پایش و نظارت سامانه‌هایی در کشور تکلیف شده بود دستگاه‌های متولی آن را اجرا کنند و با توجه به قیمت‌ ناچیز گازوئیل (300 تومان به ازای هر لیتر) و تعداد بالای بارنامه‌های جعلی، پایش و نظارت در این حوزه از طریق سامانه‌ها ضروری است.
وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های متولی که برای مصرف‌کنندگان سهمیه تأیید می‌کنند، نزدیک به 16 دستگاه هستند، بیان کرد: این دستگاه‌ها باید نظارت و کار پایش را به‌خوبی انجام دهند، یعنی مجموعه‌ای که درخواست سهمیه سوخت می‌کند، باید با توجه به استانداردهای تعیین‌شده کنترل کند که مجموعه فعال یا غیرفعال است، این در حالی است که شرکت پالایش و پخش با این 16 دستگاه انحراف نزدیک 1.5 میلیارد لیتری دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: نفرات ما محدود هستند و باید مجاری عرضه را نیز کنترل کنند، دستگاه‌های متولی باید نظارت صحیح انجام دهند تا از صدور بارنامه‌های جعلی و قاچاق سرمایه‌ ملی جلوگیری شود.
سالاری با بیان اینکه بهینه‌سازی مصرف انرژی از ضروریات مهم کشور است، گفت: مسیر تخصیص‌ها را باید مدیریت کرد و مجموعه‌هایی که عملکرد دارند، باید در سامانه جامع تجارت و مؤدیان مالیاتی فعال باشند و سوخت را برای تولید و براساس عملکرد و بازده تخصیص دهیم تا مجموعه‌های تولیدی به‌دنبال رانت سوخت نباشند و بهینه‌سازی مصرف انرژی را هم پیگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تولید باید به شاخص‌های کیفی، مقدار تولید و زنجیره تولید توجه کنیم، اظهار کرد: در حوزه شرکت‌های پالایشی طرح‌های جامعی را طراحی و تکلیف کرده‌ایم و با مجریان پروژه‌های پالایشی نشست‌هایی برگزار و پروژه‌ها را از نزدیک رصد کرده‌ایم که قراردادها امضا و بعضی از آنها وارد فرآیند اجرایی شده است.
شرکت پالایش و پخش حلقه واسط تولید و دولت
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش افزود: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی حلقه واسط بین تولید و مجموعه دولت است که تولید را به مجموعه‌های خصوصی واگذار کرده‌ایم. هر پروژه‌ای نیاز به سرمایه‌گذاری و استفاده از منابع مالی، تسهیلات بانکی و فاینانس دارد تا عملیاتی شود. قانون نیز تکلیف کرده 40 درصد سود خالص تولید در حوزه اجرای طرح‌های توسعه‌ای به‌کار رود.
سالاری اظهار کرد: طرح جامعی برای کیفی‌سازی نفت کوره طراحی شده است و با اضافه شدن هزار کیلومتر خط لوله، هزینه‌های انتقال، یک‌پنجم کاهش می‌یابد و محیط زیست نیز کمتر صدمه می‌بیند، در بحث هوش مصنوعی نیز اقدام‌هایی انجام داده‌ایم تا از داده‌های آن استفاده شود.
وی با بیان اینکه در اجرای پروژه‌ها، مدیریت کربن و محیط زیست مهم‌ترین مسئله ماست، تأکید کرد: نشست‌هایی را با سازمان حفاظت محیط زیست برای هماهنگی در اخذ مجوزهای لازم برگزار کرده‌ایم و در پروژه‌هایی که در این بخش تعریف می‌کنیم، به بحث مدیریت کربن و مصرف انرژی توجه شده است.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش ادامه داد: طبق زمان‌بندی، همه شرکت‌های پالایشی باید تا سال 1406 و 1407 نفت کوره زیر 10 درصد و با کیفیت بالا تولید کنند که در مرحله اجرایی هستند و با اخذ مجوز محیط زیست روند عملیاتی آن انجام می‌شود.
سالاری با بیان اینکه سوخت گازوئیل را بر اساس پیمایش و بر اساس بارنامه‌ای که صادر می‌شود تخصیص می‌دهیم، اظهار کرد: بعضی افراد ترجیح می‌دهند سهمیه بارنامه‌ای خود را در مبادی ارزی به فروش برسانند که دستگاه متولی باید نظارت کامل داشته باشد و اگر دستگاه متولی عمل نکند، خودمان آمادگی داریم سامانه برخط را عملیاتی کنیم؛ زیرساخت‌های آن فراهم شده و در صورت اخذ مجوز مسیر اجرایی آن را پبش می‌بریم.
وی با اشاره به اینکه در بخش گازوئیل کمبودی نداریم، افزود: سهمیه پیمایش باید در چارچوب و ساختار باشد و افزون بر آن، در هر استانی کارت اضطرار در جایگاه‌ها هست تا اگر دچار مشکل شوند از این کارتها استفاده کنند.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه برای تغییر سهمیه بنزین صحبتی نشده است، گفت: حدود 85 درصد مردم نیاز خودشان را با 100 لیتر بنزین پوشش می‌دهند، اما بعضی خودروها که تازه وارد چرخه حمل‌ونقل می‌شوند مصارف غیرعادی دارند و در حوزه بهینه‌سازی باید اقدام‌هایی انجام شود.
سالاری افزود: در ایام خاص برای سوخت‌رسانی تمهیدهای خاصی می‌بینیم، برای مثال در ایام اربعین که جایگاه‌ها کشش ندارد، جایگاه سیار تعریف می‌شود و هیچ زمانی در بخش سوخت‌رسانی مشکلی نداشتیم.
تولید روزانه 129 میلیون لیتر بنزین و 130 میلیون لیتر گازوئیل در چشم‌انداز برنامه هفتم توسعه
وی ادامه داد: با وجود بالاترین فشار در ایام تعطیل و سفرها روی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و تأمین و عرضه روزانه 120 میلیون لیتر سوخت در حوزه بنزین و به‌طور کلی 340 میلیون لیتر سوخت، این کار بدون چالش انجام می‌شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: کارکنان این شرکت به‌صورت حضوری و آن‌کال در ایام نوروز به‌طور مرتب پایش را انجام می‌دهند تا هیچ چالش و مشکلی وجود نداشته باشد، کارت آزاد نیز در همه جایگاه‌ها وجود دارد و مردم از این بابت مشکلی ندارند.
سالاری با بیان اینکه هم‌اکنون حدود 115 میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: گاهی به‌دلیل تعمیرات اساسی تولید کاهش می‌یابد. پالایشگاه شازند اراک مقداری تعمیرات عملیاتی دارد که تا پایان این هفته تعیین تکلیف می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه تکلیف شده ظرفیت تولید به 129 میلیون لیتر در حوزه بنزین و 130 میلیون لیتر در گازوئیل برسد، اعلام کرد: واحدهای تکمیلی فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان که تا سه ماه آینده عملیاتی و روزانه حدود 3 میلیون لیتر گازوئیل به تولید این پالایشگاه افزوده می‌شود و تولید بنزین یورو 4 در پالایشگاه شیراز نیز تا شهریورماه محقق می‌شود، همچنین احداث هزار کیلومتر خط لوله جدید از جمله پروژه‌ها برای افزایش ظرفیت انتقال است.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با بیان اینکه متقاضی کالاهای ساخت داخل زیاد و ظرفیت آنها محدود است، تصریح کرد: در پروژه‌های پالایشگاهی در کنار استفاده از کالاهای ساخت داخل با توجه به نیاز، بخشی از کالاها باید از کشورهای دیگر تأمین شود.
سالاری با اشاره به اینکه به‌دلیل نقش رگلاتوری باید تغییر ساختاری ایجاد شود که در قانون هم آمده، اظهار کرد: بخشی از آن اساسنامه است که از آغاز دولت در مسیر مانده و امیدواریم هرچه زودتر تصویب شود تا در چارچوب آن کار را جلو ببریم.
وی در پایان گفت: ساختار و ماهیت شرکت ملی پالایش و پخش ‌فرآورده‌های نفتی توسعه‌ای است و باید بتوانیم در حوزه دیپلماسی انرژی، ظرفیت‌های برون‌مرزی، سرمایه‌گذاری و سهام خریداری کنیم، از این رو زیرساخت‌ها باید ایجاد شود و بخش‌های خصوصی نیز در این حوزه ورود کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1472365/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدل ارتباط ماهواره‌ای یکی از قوی‌ترین گوشی‌های دنیا امروز عرضه می‌شود

مدیرمسئول همشهری نوشت: اگر این صحنه‌ها در ایران بود

مهاجری: رئیسی پروژه‌هایی را افتتاح می‌کند که یک بخشدار هم می‌تواند افتتاحش کند

برنامه وزارت کشور فراهم شدن امکان ورود زائران ایرانی به عراق با خودرو شخصی

پیش‌ بینی قیمت دلار 10 اردیبهشت 1403

اولین گوشی اندرویدی سامسونگ 15 سال پیش رونمایی شد

هراس تل‌آویو از صدور حکم جلب بین‌المللی برای نتانیاهو

پاسخ کارشناسان به دولت: انتقاد، حق و وظیفه رسانه حرفه‌ای است

جریمه فوق‌سنگین برای رمز ارزهای غیرمجاز

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1403

کلاهبرداری میلیاردی از یک زن کره‌ای با استفاده از دیپ فیک ایلان ماسک

این گوشی نوستالژی نوکیا پس از 25 سال همراه با طراحی مدرن باز می‌گردد

ویدئویی که شعله تظاهرات در اسرائیل را افروخته‌تر ساخت

اظهارات رئیس پلیس راهور درباره جریمه‌های اشتباهی

پشت پرده ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ 45 دقیقه 2 میلیون تومان!

فروش 2.9 تن طلا در 21 حراج؛ امروز چقدر طلا فروخته شد؟

علت فوت پزشک متخصص در جهرم چه بود؟

مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی

کارشناس اقتصادی: قیمت‌ها را در ایران مخفیانه جهانی کردید و با صداقت با مردم رفتار نکردید

اولین گام نبویان برای ناک اوت کردن قالیباف/ اعلان جنگ علنی با تشکیل یک فراکسیون

چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟

جریمه تا 100 برابری در انتظار استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمز ارز

تلف‌شدن 57 رأس گوسفند در برخورد با قطار در آبیک

ادامه روند کاهشی تورم تولیدکننده

انویدیا باز هم در بازار بورس آمریکا آتش‌بازی به‌راه انداخت

نوه امام در مراسم ختم مادرش/ سید حسین خمینی و پاکت سیگاری در دست!/ تصاویر

وزیر صمت: مردم مشتاقانه حاضرند چند ساعت برق نداشته باشند ولی برق به تولید برسد

با قابلیت جدید هوش مصنوعی گوگل مکالمه انگلیسی را به‌راحتی یاد بگیرید

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

بازتعریف جامعه مدنی دوم خردادی

آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد

آخرین مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی قدیمی به مجوزهای جدید، 17 روز دیگر

اپل درباره شارژ شبانه آیفون به کاربران هشدار جدی داد

جعل دراماتیک تاریخ

ادامه روند ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز

گوشی پرچم‌دار ویوو با امتیاز فوق‌العاده در انتوتو قدرت‌نمایی کرد

تحقیر آمریکا در دریا و آسمان

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند

آتش‌سوزی وحشتناک در بازار بندرعباس

تازه‌ترین خبرها از قیمت دلار، سکه و بازار سهام

تصمیمات زیگزاگی؛ روایتی از تعارضات بنیادین گفتمان انقلاب به آن دچار شده

چطور می توانیم بگوییم تحریم ناپذیریم؟

قدردانی کودکان رفح از دانشجویان آمریکایی

همه چیز درباره وام ازدواج در سال 1403

سکوت، استراتژی بانک مرکزی در مقابل ناترازی بانک مسکن

گوگل خواستار رد شکایت وزارت دادگستری آمریکا علیه کسب‌وکار تبلیغات خود شد

تهدید شغلی و امنیتی دانشجویان آمریکا توسط دولت

سخنگوی فراجا: برخی از موفقیت‌های پلیس مرهون زحمات روان‌شناسان است

بهبود 2 میلیارد دلاری تراز تجاری محصولات کشاورزی

مناظره‌ای در مورد حجاب