پیام ویژه

آخرين مطالب

حسن روحانی ریسک می‌کند؟ يادداشت

حسن روحانی ریسک می‌کند؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مطهره شفیعی| چهارشنبه انتخاب نوشت: «رئیس دفتر رئیس دولت دوازدهم گفت: منتخبان مجلس دوازدهم باید بتوانند هم صدای مردم در مجلس باشند و هم اینکه گوش شنوای آن‌ها باشند؛ نه فقط زمانی‌که رأی می‌خواهند، در کل 4 سال باید با مردم در ارتباط باشند.
 محمود واعظی درباره بایدها و نبایدهای مجلس دوازدهم بیان داشت: هم نمایندگان مجلس دوازدهم و هر مجلس دیگری باید گوش شنوای مردم باشند و بر اساس قوانینی که تصویب می‌کنند نظارت کنند تا دولت در همان ریل حرکت و عمل کند. رئیس دفتر رئیس‌جمهور در دولت دوازدهم یادآور شد: این‌که گروهی در انتخابات می‌گفتند کسانی را در لیست می‌گذاریم که طرفدار دولت باشند یعنی نظارتی که مهم‌ترین عامل است را می‌گیرند. وی تاکید کرد: منتخبان مجلس دوازدهم باید بتوانند هم صدای مردم در مجلس باشند و هم اینکه گوش شنوای آن‌ها باشند؛ نه فقط زمانی‌که رأی می‌خواهند، در کل 4 سال باید با مردم در ارتباط باشند. واعظی در پاسخ به این‌که امروز اصلی‌ترین مشکل و چالش کشور چه می‌دانید، عنوان کرد: مشکل اصلی کشور این است که ابتدا دولت ضعیف است. دوم اینکه معیشت مردم را خوب نمی‌تواند تامین کند و گرانی‌ها کمر مردم را شکسته است و یک مقداری الان باید با نسل جوان بیشتر مدارا کرد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای انتخابات ریاست جمهوری در 1404 جریان متبوع وی دست به چهره‌سازی خواهد زد، اظهار داشت: ما برای انتخابات مجلس هم چهره داشتیم اما متاسفانه خیلی‌ها را در سراسر کشور ردصلاحیت کردند. رئیس دفتر رئیس دولت دوازدهم تاکید کرد: به هر حال انتخابات ریاست جمهوری بسیار مهم است و این وظیفه همه است کار کنند، به شرطی که شورای نگهبان این حق را برای مردم قائل شود و طوری تائید صلاحیت کند که مردم حق انتخاب داشته باشند لذا اگر به روش قبل باشد هیچ امیدی به آینده نیست که طوری تایید صلاحیت کنند که از قبل مشخص باشد یک نفر رأی می‌آورد. 
حسن روحانی ریسک می‌کند؟
مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس که به گفته منابع دولتی 41 درصد بوده، سبب نگرانی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 1404 شده است. شرکت پایین در آن انتخابات دور از تصور نیست مگر اینکه شورای نگهبان تن به تایید کاندیداهایی از همه جریانات سیاسی دهد که در این صورت ایرادی به نام عدم حضور کاندیدا از یک جریان خاص وجود نخواهد داشت. یکی از شخصیت‌هایی که نام او برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم پررنگ است را باید حسن روحانی دانست اما ردصلاحیت او از سوی شورای نگهبان برای انتخابات مجلس خبرگان تردیدهایی را در تایید صلاحیت او برای انتخابات 1404 ایجاد کرد. از سوی دیگر کاندیداتوری نوبخت و تعدادی دیگر از اعضای حزب اعتدال و توسعه در انتخابات مجلس از سوی برخی، آماده‌سازی فضا برای ورود روحانی به انتخابات ریاست جمهوری تعبیر شد. از سوی دیگر باید توجه کرد که روحانی پس از ردصلاحیت فضا را برای حضور مجدد باز گذاشت چنانکه در اولین بیانیه خود چنین آورد که «تردیدی نمی‌ماند که اقلیت حاکم، رسما و علنا کاهش حضور مردم در انتخابات را می‌خواهند. آن‌ها می‌خواهند انتخابات و صندوق را از تعیین‌کنندگی در سرنوشت مردم بیندازند تا خود بتوانند با تصمیمات محفلی، سرنوشت مردم را تعیین کنند. به این سبب، هم اکنون نیز، بیش از پیش باید بر اهمیت رأی مردم و تعیین‌کنندگی صندوق رأی پای فشرد و به نقشه حذف صندوق و حذف جمهوریت از نظام اعتراض کرد. راه اعتراض هم جز صندوق نیست. باید راهی یافت که «رأی اعتراضی» صدای رسای مردم ایران شود.» از سوی دیگر جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفت‌وگو با «فارس»، در توضیح برنامه‌های آتی این حزب گفت: ما در انتخابات ١4٠4 ریاست جمهوری، حضور فعالی خواهیم داشت. وی ادامه داد: «مطمئنا یکی از احزاب اساسی و مهم فعال در این انتخابات، حزب عدالت و توسعه خواهد بود که حضوری چشمگیر داشته و یقینا، به حمایت از شخصیتی برجسته و شایسته که شورای مرکزی به این نتیجه برسد و اعلام کند، برخواهد خواست. به همین دلیل، ما زمینه‌های لازم را برای برنامه‌ریزی‌ فعالیت در انتخابات سال ١4٠4 آماده کرده‌ایم و از هفته گذشته، این مرحلهٔ سیاسی‌مان را کلید زده‌ایم.» نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی در دور نهم ادامه داد: شاید تفاوت اساسی موجود میان حزب عدالت و توسعه با بسیاری از احزابی که قارچ گونه در زمان انتخابات‌ها به‌وجود می‌آیند را باید در آن دید که این حزب، براساس منویات شورای مرکزی‌اش، تصمیم گیری‌های بلندمدت دارد و انتخابات، یک تصمیم کوتاه‌مدت است که در درون تصمیمات بلندمدت ما قرار می‌گیرد. وی تصریح کرد: حضور در عرصه سیاسی، تصمیم‌گیری‌ها، اعلام مواضع به دولت و مجلس و مداخله در مقولاتی که می‌تواند به نقادی سیاسی، اجتماعی و سیاست خارجی منجر شود، در نتیجه تصمیم‌گیری‌های بلندمدت هستند. 

شاید جهانگیری کاندیدا شود
برخی هم از کاندیداتوری اسحاق جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری 1404 سخن می‌گویند و معتقدند او در صورت کاندیداتوری مورد حمایت اصلاح‌طلبان، میانه‌روها و بخشی از اصولگریان اعتدالی خواهد بود. او دارای پرونده‌ای نیست که منتهی به ردصلاحیتش شود و همواره در میسر اعتدال حرکت کرده است. چندی پیش کمال‌الدین پیرمؤذن، نماینده اصلاح‌طلب مجلس نهم از حضور برخی چهره‌های اصلاح‌طلب در انتخابات پیش‌رو خبر داد و گفت: از «اسحاق جهانگیری» هم خواسته شد که در انتخابات مجلس ثبت‌نام کند که وی عنوان کرد: «من یک شخص اجرایی هستم، از سوی دیگر بنا دارم تا برای انتخابات ریاست جمهوری 1404 ثبت‌نام کنم.»
احمدی‌نژاد در فکر بازگشت به پاستور؟
یکی دیگر از گزینه‌های محتمل برای حضور در انتخابات 1404 محمود احمدی‌نژاد است. چندی قبل یک فعال سیاسی اصولگرا و از چهره‌های نزدیک به احمدی‌نژاد که سال‌هاست به منتقد جدی او تبدیل شده است، از برگزاری جلسات خصوصی احمدی‌نژاد برای انتخابات 1404 خبر داد. عباس امیری‌فر، در گفت‌وگو با خبرآنلاین افزود: او تقریبا آماده است، مقدمات کار را فراهم کرده و تیم خودش را نیز تغییر داده است. احمدی‌نژاد چون از نظر سنی ممکن است دیگر نتواند در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کند، این دوره قطعا خواهد آمد. او درمورد ترکیب تیم جدید احمدی‌نژاد بیان کرد: من نمی‌شناسم اما دورادور شنیده‌ام. یکی از این افراد آقای علیرضابیگی است، اما آقایان جوانفکر، تمدن، شیخ‌الاسلام یا آقای موسوی هم با او همکاری می‌کنند و یک‌سری افراد هم جدید هستند. 

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1473843/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مجلس یازدهم در نظارت ضعیف بود / مجلس نتوانست به بهبود وضعیت اقتصادی کمک کند

پیام تبریک مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی

چرا ایرانی‌ها از «بچه دار» شدن می‌گریزند؟

پروژ‌ه‌های بسیار بزرگ عربستان فراتر از توانایی‌ بن‌سلمان است؟

پیگیری تلفنی مخبر از استاندار خراسان رضوی در پی سیل مشهد

تیپ بندی اصلاح‌طلبان از نگاه «مشرق»

امنیتی‌سازی و سقوط توسعه پایدار

تعداد دستگاه‌های مجهزبه HarmonyOS هواوی به 800 میلیون رسید

یک اقتصاددان: این سطح از فساد آینده جامعه ایران را تهدید می‌کند

مرگ سیاه

هفت قربانی در سیلی که قابل پیش‌بینی بود/ مشهد را آب برد مسئولانش را خواب

اپل طی 4 سال جلوی 7 میلیارد دلار تراکنش کلاهبرداری بالقوه را گرفته است

واقعیت انتخابات تهران

ماجرای ارتباط شاه با شیعیان لبنان و کردهای عراق

ماجرای شنیدنی تنها شهید اروپایی دفاع مقدس

شریعتمداری: مصوبه مجلس برای تعطیلی شنبه‌ها اهانت به نظام است

فعال اصولگرا: امید به گره‌گشایی از نهادهای سیاسی در میان مردم کمرنگ شده است

قاچاق شیشه به زندان در پوشش هندوانه اهدایی

یک استوری ناشیانه

اوکراین کم آورد

قالیباف، شانس اول ریاست مجلس

پلیس راهور تهران بزرگ: افزایش واردات و تولید خودرو در افزایش تخلفات رانندگی تاثیر جدی گذاشته است

تقلب در کنکور صفر شد

مجمع تشخیص مصلحت نظام طرح الزام به ثبت رسمی اسناد را تصویب کرد

پورتال جنجالی نیویورک به‌دلیل «رفتار نامناسب مردم» موقتا تعطیل شد

عملیات‌های شگفت‌آور مقاومت فلسطین طی 24 ساعت گذشته

شمار قربانیان سیل مشهد به 5 نفر رسید

بارش سنگین تگرگ همزمان با سیل مشهد

طراحی ربات جراحی از راه دور توسط دانشمند ایرانی

نحوه طراحی سوالات کنکور تغییر کرد

نامه نماینده مجلس به وزیر صمت/ ماجرای نوکیای ایرانی را توضیح دهید!

سلاجقه: آلودگی رود ارس واقعیت ندارد

رئیس پلیس راهور: آمار کشته‌شدگان تصادفات رانندگی اسفناک است

رهبر انقلاب نفیا و اثباتا درباره تعطیلی شنبه ها نظری نداده اند

دریاچه ارومیه نجات یافت؟

شمار قربانیان سیل مشهد به 4 نفر رسید

شکایت تولیدکنندگان محتوای آمریکایی برای جلوگیری از ممنوعیت تیک‌تاک

دلار تا 52 هزار تومان پایین می‌آید؟

آنتروپیک چت‌بات هوش مصنوعی Claude را در اروپا منتشر کرد

بادامچیان: گرانی‌های روزافزون همه را خسته کرده است

چایی که دم کشید

تاریکخانه طلایی

نخستین رویداد بین‌المللی همتایابی در قشم

متا از رویای بزرگ خود به نفع هوش مصنوعی چشم‌پوشی کرد

پرفروش‌ترین بازی دنیا 15 ساله شد

نامه روحانی یک سند تاریخی است

160 میلیارد دلار صندوق توسعه ملی چگونه هزینه شد؟

قالیباف یک گام تا تداوم ریاست

شفافیت سیستماتیک نیست؛ روایت صادقی از «وزیر سابق جهاد کشاورزی»

سیل در مشهد 2 قربانی گرفت