پیام ویژه

آخرين مطالب

ظریفیان: در دانشگاه و مدارس، خالص سازی در حال اجراست فرهنگی و اجتماعی

ظریفیان: در دانشگاه و مدارس، خالص سازی در حال اجراست
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - انتخاب /معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات، درباره رفتار‌های سخت گیرانه در گزینش‌های عقیدتی و سیاسی دانشگاه‌ها گفت: سیاست خالص سازی که یک سیاست عمومی این دولت است و در بخش‌های مختلف در حال اعمال است، مشمول بخش آموزشی هم شده است. در آموزش و پرورش و آموزش عالی شاهد این خالص سازی هستیم. در نگاه آن‌ها دانشگاه را باید با یک برنامه اداره کرد و دانشگاه محل اجتماع کسانی باشد که بیانگر رویه‌ها و سیاست‌های رسمی باشند. در حالیکه اساس و بنیاد دانشگاه و محل‌های آموزشی پرسشگری است و پاسخ علمی است؛ بنابراین بر این اساس سیاست خالص سازی در اشکال مختلف در حال وقوع است و نقش اساسی را در گزینش اساتید بازی می‌کنند.
غلامرضا ظریفیان، معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات، درباره رفتارهای سخت گیرانه در گزینش های عقیدتی و سیاسی دانشگاه ها به «انتخاب» گفت: سیاست خالص سازی که یک سیاست عمومی این دولت است و در بخش های مختلف در حال اعمال است، مشمول بخش آموزشی هم شده است. در آموزش و پرورش و آموزش عالی شاهد این خالص سازی هستیم. در نگاه آن ها دانشگاه را باید با یک برنامه اداره کرد و دانشگاه محل اجتماع کسانی باشد که بیانگر رویه ها و سیاست های رسمی باشند. در حالیکه اساس و بنیاد دانشگاه و محل های آموزشی پرسشگری است و پاسخ علمی است. بنابراین بر این اساس سیاست خالص سازی در اشکال مختلف در حال وقوع است و نقش اساسی را در گزینش اساتید بازی می کنند.
وی در ادامه در رابطه با تغییر رویکرد گزینش ها از گزینش علمی به گزینش سیاسی با رویکرد خالص سازی بیان کرد: این سنت از دیرباز وجود داشت که صلاحیت های علمی یک استاد نقش اصلی را در گزینش بازی می کرد این صلاحیت توسط گروه علمی دانشگاه سنجش می کرد، نهایتا یک گزینش علمی به جای عقیدتی وجود داشت. فرد باید از صلاحیت های عمومی لازم مانند صلاحیت مالی، اخلاقی و عرفی برخوردار باشد. از یک زمان به بعد این نگاه عوض شد و ما با سیاست یکسان سازی و گزینش سیاسی و عقیدتی به جای علمی مواجه شدیم. عمدتا این گزینش ها در دانشگاه هم صورت نمی گیرد و اصل آن هم در وزارت علوم نیست و در شورای انقلاب فرهنگی آن را پیگیری کردند. نقش دانشگاه در این رویه کاملا کاهش پیدا کرد. سیاست خالص سازی در اشکال مختلف در حال اجراست و بسیاری از اساتید صاحب نظر و خوش نام را در وزارت علوم و وزارت بهداشت به میزانی که امکان داشتند، تعدیل کردند. بخشی از نیروهای توانمند و خوشفکر را کنار زدند و با این نگاه سیاست خالص سازی جریان دارد.

معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات، در رابطه با شاخص های دانشگاه مطلوب اظهار داشت: دانشگاه در تمام جهان چند شاخص دارد، مثلا انسان به این دلیل انسان است که دارای اندیشه است و اگر این ویژگی را از انسان بگیرید دیگر انسان نیست. دانشگاه هم چند اصل بنیادین دارد که به این اعتبار دانشگاه نامیده می شود. اگر این چند اصل را از دانشگاه بگیریم دیگر دانشگاه نیست. اول اصل استقلال دانشگاه است که در تمام دنیا پذیرفته اند که دانشگاه محل تجمع نخبگان است و این تجمع علمی صلاحیت این را دارد که بسیاری از آیین نامه ها و ضوابط و شکل استخدام و امتحان و حتی خودگردانی اقتصادی را به خودش محول می کنند. این استقلال باید به چابکی دانشگاه بینجامد. البته هیچ دانشگاهی در دنیا از توسعه کشور مستقل نیست و نقش کلیدی در توسعه کشور دارد. به میزانی که نقش استقلالی دانشگاه را بگیریم، طبیعیتا دانشگاه از شاخص دانشگاه بودن خارج می شود.
او افزود: دومین مسئله آزادی آکادمیک است؛ دانشگاه باید این آزادی را داشته باشد که پرسش های بنیادین را در عرصه تخصصی بدون هیچ قیدی دنبال کند. به میزانی که نقش آزادی آکادمیک را از دانشگاه بگیریم و عرصه اندیشه را تنگ کنیم، طبیعتا دانشگاه را از کارکرد ذاتی خود انداخته ایم. نتیجه ی این سیاست یک دانشگاهی است که پیشرو و عقل جامعه نخواهد بود. دانشگاه در این شرایط دیگر مسائل جامعه را متعهدانه دنبال نمی کند. یکی از ویژگی های دانشگاه آینده پژوهی است. به میزانی که آینده را نمی فهمیم، از کاروان توسعه بشری عقب می مانیم. وقتی دانشگاه نتواند نقش ملی خود را به خوبی ایفا کند، با یک توسعه نامتوازن مواجه می شویم. حاصل توسعه نامتوازن این است که دانشگاه ارزش افزوده اش در اقتصاد کم می شود.
ظریفیان درباره مقایسه دهه شصت و شرایط فعلی در محیط دانشگاهی گفت: مقایسه دهه شصت با امروز اصلا قابل قیاس نیست. آن دوره جامعه انقلاب کرده بود و هر کجای جهان که انقلاب شده وضعیت گذشته با آینده متفاوت شده است. اساسا انقلاب ها ظرفیت های بزرگی ایجاد می کنند. روسیه تزاری و کمونیستی از نظر رشد قابل مقایسه نیست. فرانسه قبل و بعد از انقلاب هم قابل مقایسه نیست. انقلاب ها با وجود آسیب هایی که دارند،منشا تحولات بزرگی هستند. در عین حال در هنگامه ی انقلاب، فضای صفر و یک بر جامعه حاکم است. بعد از انقلاب با بحران های جدی رو به رو بوده ایم و مقایسه ی آن قابل قیاس با امروز نیست. جامعه امروز ایران انقلاب را پشت سر گذاشته و طبیعی است که الان دوران تثبیت را می گذارنیم، اگر بخواهیم سیاست های دهه اول را تکرار کنیم، شرایط بسیار سخت می شود. سیاست های دانشگاهی امروز باید سیاست های به بار نشسته باشد که به شاخص های توسعه بنگرد.ما با یک عقب گرد شدید در فضای دانشگاهی مواجه هستیم که بسیاری از نیروهای خوبمان را که نظام با سختی آن ها را جذب کرده بود، از دست دادیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1475037/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خرس قهوه‌ای در دام دوربین تله‌ای افتاد

وزیر صمت: لوکوموتیوهای برقی به زودی عرضه می‌شود

پیگیری‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران در تسهیل فرایند ارایه خودرو به جانبازان

دانش آموزان بخوانند؛ تغییرات مهم در امتحانات نهایی از سال آینده

زمان واریز یارانه سه دهک اول اعلام شد

مدل‌های هوش مصنوعی می‌توانند انسان را فریب دهند

ادعای «لوموند» درباره معامله اورانیومی ایران و نیجر

شمار قربانیان سیل در برزیل به 144 نفر رسید

حامیان رئیسی در مجلس دوازدهم چه خواهند کرد؟

پروندۀ پیچ‌های زنگ‌زده جادۀ کندوان روی میز دستگاه قضا

دستور مهم رئیس قوه قضاییه برای پرونده فولاد مبارکه و چای دبش

برگزاری میزخدمت پاسخگویی به مسائل ایثارگران فارس با حضور استاندار

حمایت تشکل‌های ایثارگری از اقدامات تحولی بنیاد شهید و امور ایثارگران

مجاهدت‌های نویسندگان سبب ترویج فرهنگ ایثارگری شهدا می‌شود

واگذاری درمانگاه 1000 میلیاردی به هلال‌احمر از سوی یک نیکوکار

وضعیت ساخت مسکن نیروهای مسلح تعیین تکلیف شد

صنف لوازم آرایشی: اجناس ما قاچاق است، ارزش افزوده نمی‌دهیم!

رائفی پور: حضرت عیسی درون کرمچاله هست و از زمان عروجش تا امروز یک ساعت از عمرش گذشته!/ ویدئو

جریمه بی حجابی چقدر شد؟

محور هراز این روز‌ها مسدود می‌شود

تداوم ریزش بورس در چند روز گذشته

بی‌حالی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

کنایه عباس عبدی به استفاده علم الهدی از داستان منیژه

نشست صمیمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با سرپرست جدید اداره کل راه و شهرسازی استان

بازخوانی حقایق دوران دفاع مقدس اقدامی در راستای جهاد تبیین است

درمان تشنج کودکان با جراحی برای نخستین بار در ایران

بازدید معاون علمی، فناوری رئیس‌جمهوری از پاویون پارک فناوری و نوآوی صنعت نفت

در پرداخت پاداش پایان خدمت به روز هستیم / رشد سرانه درمان جامعه ایثار و شهادت

کسری بارش کشور به کمترین مقدار در چهار سال اخیر رسید

کشتی گرفتن دو قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات سوادکوه

طلافروشان به چه چیزی معترضند؟

نهمین دوره همایش جایزه ملی مدیریت انرژی برگزار می‌شود

فروش چشم‌گیر بازی‌های سونیک ادامه دارد

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «توکلی»

سید ابراهیم هاشم ورزی، سرپرست روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش شد

کودکان افغانستانی که از سیل جان سالم به در بردند

فوت کودک 6 ساله در سیلاب

علت مرگ «ریشا» شیر باغ وحش مشهد مشخص شد

ازدواج شوم زن جوان با برادرشوهرش

آتش‌سوزی در بزرگترین مجتمع خرید در پایتخت لهستان

فرزین: ریال برون‌مرزی با روسیه به زودی عملیاتی می‌شود

بازگشت به کار مقرری‌بگیران پس از 6 ماه آموزش مهارتی

عرضه ١4 خودروی وارداتی از امروز؛ متقاضیان 3 روز فرصت دارند

آغاز پیش ثبت نام اینترنتی توزیع لاستیک به زودی

آپدیت جدید پابجی حالت 120 فریم‌برثانیه را در گلکسی S24 فعال می‌کند

زیبا کلام در اوین

مسیر تازه دلارهای نفتی

اجرای بیش از 1000 میلیارد تومان پروژه به همت کارکنان نفت و گاز مارون

مادر شهیدان گرانقدر «توکل» به فرزندان شهیدش پیوست

مینو محرز: دستمزد کادر پزشکی پایین است و مهاجرت‌شان طبیعی است