پیام ویژه

آخرين مطالب

شبح ویتنامی دیگر بر سر آمریکا يادداشت

شبح ویتنامی دیگر بر سر آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به نظر می‌رسد که تظاهرات ضدجنگ ویتنام در سال 1968 بار دیگر در آمریکا در حال تکرار شدن است
جوانان آمریکایی که جنگ اسرائیل و فلسطین را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند و از بسیاری از تصاویری که می‌بینند وحشت‌زده و خشمگین می‌شوند، با جنبش‌های اعتراضی نظیر اشغال وال‌استریت، زندگی سیاه‌پوستان مهم است، پارک‌لند، جنبش کارگری و کمپین کنترل اسلحه دانشجویان را تجربه کرده و در چنین فضایی رشد کرده‌اند. بیش از هزار کشیش سیاه‌پوست از جو بایدن، رئیس‌جمهور خواسته‌اند تا برای برقراری آتش‌بس در غزه فشار بیاورد و ما شاهد گسترش اعتراضات ضدجنگ در سراسر دانشگاه‌ها هستیم.
چارلز بلو-ستون‌نویس نیویورک‌تایمز| سال 1968، ‌در گردهمایی حزب دموکرات در شیکاگو، معترضان ضدجنگ ویتنام با نیروهای پلیس درگیر شدند. برخورد وحشیانه پلیس با معترضان بعدها از سوی کمیته فدرال تحت عنوان «شورش پلیس» توصیف شد. در هر صورت این درگیری باعث شد که تمرکز گردهمایی و دستورکار آن به‌طور کلی از مرکز توجهات خارج شود.
در آن سال، تظاهرکنندگان جوان پیش روی خود اعتراضات زیادی را دیده بودند؛ از جمله اعتراضات مربوط به جنبش حقوق مدنی و همچنین عزاداری ملی بابت ترور جان‌اف‌کندی و همچنین ترور مارتین لوترکینگ، رهبر مبارزان سیاهان آمریکا. آن جوانان با دیدن این رخدادها به بلوغ فکری رسیده بودند.
پیش از آن، مارتین لوترکینگ مخالفت خود را با جنگ ابراز کرده و گفته بود که درحالی‌که تلاش نمی‌کند «ویتنام شمالی یا جبهه آزادی‌بخش ملی را به‌عنوان مظهر فضیلت برجسته کند»، اما می‌خواهد بر این باور خود تأکید کند که «آمریکا تا زمانی که به ماجراجویی‌هایی نظیر جنگ ویتنام می‌پردازد و نیروی انسانی و مهارت آمریکایی‌ها را در چنین زمینه‌هایی مصرف می‌‌کند، هرگز بودجه و انرژی لازم را در مبارزه با فقر در آمریکا، اختصاص نخواهد داد. لوترکینگ در آن زمان تاکید کرده بود که در چنین شرایطی «چاره‌ای ندارد جز اینکه جنگ را به عنوان دشمن فقرای آمریکا ببیند و در نتیجه با آن مخالفت کند.»
در آن زمان ما شاهد نسلی بودیم که برای اعتراض آماده بودند. آن نسل بنیان‌های اخلاقی را در خود پرورانده بودند که بنیان خشم‌اش نسبت به جنگ در ویتنام را شکل می‌داد. جنگ ویتنام نخستین جنگی بود که ابعاد و فجایع‌اش از شبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شد و آمریکایی‌ها می‌توانستند با چشمان خود وحشت و خشونت این جنگ را تقریباً به طور زنده ببینند و سپس می‌دیدند که حدود 2 میلیون آمریکایی برای شرکت در این جنگ به خدمت فراخوانده شدند. در نتیجه جنبش اعتراضی علیه چنین جنگی ابتدا از دانشگاه‌ها آغاز شد و سپس گسترش یافت.
مسلم است که ترم‌های دانشگاهی تمام می‌شوند و دانشجویان برای گذراندن تعطیلات تابستانی به خانه می‌روند. اما در آن زمان، مخالفت دانشجویان با جنگ با پایان سال تحصیلی، خاتمه نیافت. در ماه‌های منتهی به برگزاری گردهمایی سال 1968 حزب دموکرات که در ماه اوت برگزار شد، سازمان‌دهندگان، تظاهرات بزرگی را برنامه‌ریزی کردند که بدون توجه به مجاز بودن آن برگزار می‌شد و دانشجویان را از سراسر کشور به خود جذب می‌کرد. قبل از برگزاری گردهمایی حزب دموکرات، رنی دیویس، یکی از سازمان‌دهندگان تظاهرات به نیویورک‌تایمز گفت: «عدم صدور مجوز تظاهرات، مانع از این نمی‌شود که هزاران نفری که به شیکاگو می‌آیند، نتوانند نظرات‌شان را درباره جنگ ویتنام ابراز کنند.»
به نظر می‌رسد که حالا باز هم تاریخ در حال تکرار است.
جوانان آمریکایی که جنگ اسرائیل و حماس را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند و از بسیاری از تصاویری که می‌بینند وحشت‌زده و خشمگین می‌شوند، با جنبش‌های اعتراضی نظیر اشغال وال‌استریت، زندگی سیاه‌پوستان مهم است، پارک‌لند، جنبش کارگری و کمپین کنترل اسلحه دانشجویان را تجربه کرده و در چنین فضایی رشد کرده‌اند. بیش از هزار کشیش سیاه‌پوست از جو بایدن، رئیس‌جمهور خواسته‌اند تا برای برقراری آتش‌بس در غزه فشار بیاورد و ما شاهد گسترش اعتراضات ضدجنگ در سراسر دانشگاه‌ها هستیم.
امسال هم مثل سال 1968، بار دیگر ترم دانشگاه به پایان می‌رسد که دانشجویان برای گذراندن تعطیلات به خانه می‌روند و زمان و انرژی بیشتری در اختیار خواهند داشت تا در ماه اوت و به هنگام برگزاری گردهمایی حزب دموکرات، بار دیگر به مانند سال 1968 تظاهرات عظیمی را سازماندهی کنند. گروه‌های ضدجنگ از هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی تظاهرات بزرگ در این کنوانسیون هستند.
حاتم ابودایه از شبکه جامعه فلسطینی ایالات متحده اخیراً به شیکاگو تریبون گفته است: «با مجوز یا بدون مجوز، ما تظاهرات خواهیم کرد. گردهمایی امسال حزب دموکرات مهمترین فرصت تظاهرات از سال 1968 تاکنون است. در سال 1968 هم بزرگترین تظاهرات ضدجنگ در شیکاگو برگزار شد و جنبش آزادی سیاهان، یک تظاهرات بزرگ را برگزار کرد که با خشونت زیاد سرکوب شد.»
و از همین حالا می‌توان حمایت قابل توجهی را برای برگزاری چنین تظاهراتی مشاهده کرد. نظرسنجی جوانان هاروارد در بهار 2024 نشان داد که جوانان 18 تا 29ساله آمریکایی مسائل مهم دیگر را از جمله تورم و مهاجرت مهمتر از درگیری اسرائیل و فلسطین ارزیابی می‌کنند. این نظرسنجی نشان داد که «جوانان آمریکایی از آتش‌بس دائمی در غزه» با نرخ پنج به یک حمایت می‌کنند. براساس نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک که روز چهارشنبه منتشر شد، 53 درصد از دموکرات‌ها با ارسال کمک‌های نظامی بیشتر به اسرائیل با هدف کمک به اقداماتش در جنگ با حماس، مخالف هستند.
به نظر می‌رسد در کمپین مبارزات انتخاباتی بایدن این حس وجود دارد که می‌توان منتظر ماند تا این اعتراضات تمام شود و در نهایت این احساسات از میان خواهد رفت و رای‌دهندگان دموکرات وقتی که روز انتخابات نزدیک می‌شود، در نهایت با دو گزینه بایدن و ترامپ روبه‌رو خواهند شد و بنابراین در آنجا مجبور خواهند شد که تصمیم نهایی‌شان را بگیرند.
این قماری است که کمپین بایدن به پیش می‌برد. معترضان و بسیاری از رای‌دهندگان صرفاً از سیاست خارجی دولت بایدن ناراحت نیستند. بلکه موضوع برایشان فراتر از این چیزهاست. بسیاری بر این باورند که شاهد یک نسل‌کشی هستند که توسط یک رئیس‌جمهور آمریکایی مورد حمایت واقع شده است. آنها احساس می‌کنند شخصاً در جنگی دخالت دارند که در آن تعداد کشته‌ها همچنان در حال افزایش است؛ آن‌هم بدون اینکه پایانی در پیش رو باشد. این مسئله برای آنها یک مسئله اخلاقی است و بنابراین بعید به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به روز انتخابات، نظرات‌شان چندان تغییر کند.
واقعیت این است که دیدن جسد کودکی معلول که در آغوش مادرش مرده، کار آسانی نیست. توجه نکردن به مردم گرسنه‌ای که زیر آتش جنگنده‌های اسرائیلی هستند و تقلا می‌کنند پناهی بیابند، کار آسانی نیست. همه دیده‌اند که چطور جنگنده‌های اسرائیلی کاروانی از کامیون‌های کمک‌های غذایی را زیر آتش گرفتند و چندین امدادگر را کشتند. دیدن خرابه‌های غزه و توجه نکردن به آن کار آسانی نیست.
مردم آمریکا همه اینها را در تلویزیون‌ها و تلفن‌های همراه خود به چشم دیده‌ و می‌بینند. آنطور گه گزارش شده در 7 اکتبر، حدود 1200 نفر در اسرائیل کشته شده‌اند و حدود 240 نفر در حملات حماس گروگان گرفته شده‌اند.
اما به گفته مقامات بهداشت محلی، در این مرحله از جنگ، بیش از 34 هزار فلسطینی در منطقه‌ای با جمعیتی بیش از دو میلیون نفر کشته شده و بیش از 77 هزار نفر زخمی شده‌اند. اعداد سرگیجه‌آورند. سطح رنج غیرقابل‌قبول است و به نظر می‌رسد که جوانان دانشجوی آمریکایی امسال تابستان خود را با خشم فریاد خواهند زد.
عکس: پلیس سواره ایالتی تگزاس در حال متفرق کردن دانشجویان معترض هوادار فلسطین در دانشگاه تگزاس شهر آستین/AFP

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1478899/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی دخترانه از دیدار قهرمانان ورزشی با رئیسی

مدارس شهرستان ملایر فردا تعطیل شد؛ تاخیر در آغاز ساعت کار مدارس گنبدکاووس

گوشی پرچمدار 2024 سونی در حوزه دوربین قدرت‌نمایی خواهد کرد

پیش‌ بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1403

قیمت روز تخم‌مرغ

به‌لطف هوش مصنوعی، انویدیا برترین طراح تراشه در دنیا شد

لیمو شیرین ایران وارد چین شد

جانبازان سرمایه‌های ارزشمند نظام اسلامی و دانش آموختگان مکتب دفاع مقدس هستند

هشدار صندوق بین المللی پول درباره تکه‌تکه شدن اقتصاد جهان

چیزهایی که دوست نداریم در GTA 6 شاهد آن‌ها باشیم

حادثه وحشتناک تجاوز به چپ خودروی وانت، دو نفر را به کشتن داد

قلم لمسی اپل پنسل پرو چه قابلیت‌های جدیدی دارد؟

نگرانی آمریکا از تبعات اقتصادی حمله چین به تایوان

اپل برای آیفون های تاشوی خود دست به دامان سامسونگ شد!

خطای شدید؛ چرا انتقال مالکیت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس اشتباه است؟

عضو شورای شهر تهران: قرارداد شهرداری با چین محرمانه است، هرگز نباید به بیرون درز کند!

برق گرفتگی منجر به فوت دو کارگر شد

شرکت ملی فرآورده‌های نفتی: 7.5 میلیون لیتر تولید روزانه بنزین افزایش یافته است

مجتمع گاز پارس جنوبی بزرگترین قرارداد ساخت بار اول را امضا کرد

صنعت گاز با فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان از خارجی‌ها بی‌نیاز شد

8 میلیارد دلار تفا‌هم‌نامه نفتی امضا شد

کشف پیکر جوانی 32 ساله در رودخانه کرج

عینک اسپیکردار 2024 هواوی در راه است

اکسل بازار خودرو پایین آمد

واشنگتن پست: آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد

5 کُشته و مجروح در پی واژگونی پژو پارس

نرخ فقر در غرب چه میزان است؟

MSI کارت گرافیک RTX 4070 Ti SUPER Shadow 3X را معرفی کرد؛ ایده‌آل برای عاشقان بازی

حضور مدیر نمایشگاه نفت سوریه در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت تهران

بهشت زهرا تا دو سال بعد، دیگر جا ندارد؟

کسری بالقوه بنزین چقدر است؟

آیت الله مکارم خطاب به رئیسی: در مسائل فرهنگی، فشارآوردن فایده ای ندارد/ دولت باید راهکاری برای جلوگیری از گرانی افسارگسیخته بیابد

شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و بخش‌های خصوصی در حوزه انرژی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

حضور هیئت تجاری بلاروسی در نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران

حضور هیئت تجاری بلاروس در نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران

موتو جی استایلوس فایو جی (2024) با قلم بهبود یافته معرفی شد

14 قرارداد خرید کالا و تجهیزات صنعت نفت امضا شد

سامانه‌های سنسور مجازی و بینایی ماشین مبتنی بر هوش مصنوعی رونمایی شدند

بلاتکلیفی وارثان سهام عدالت متوفیان پایان یافت

داستانی عالی که هیچ کس باورش نمی‌کرد

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

ایران افزون بر تأمین نیاز داخلی صادرکننده کاتالیست است/ حضور پرشمار سازندگان ایرانی در نمایشگاه نفت مایه افتخار است

هم صادرکننده کاتالیست هستیم، هم نیازهای داخلی تأمین می‌شود

تصادف دو خودروی سواری، 3 کُشته و مصدوم داشت

پردازنده‌های نسل بعد اینتل احتمالا 2 تغییر بزرگ تجربه می‌کنند

نشست خبری عضو کمیسیون انرژی مجلس در حاشیه نمایشگاه نفت

نشست خبری عضو کمیسیون انرژی مجلس در نمایشگاه نفت

آپدیت پوکو F6 Pro پیش از رونمایی این گوشی منتشر شد!

آمادگی شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت برای همکاری با بخش خصوصی

تلاش برای مشارکت بخش خصوصی در خرید دکل‌های حفاری