پیام ویژه

آخرين مطالب

2018؛ سال رسوایی غولهای فناوری خواندنی ها

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - به گزارش گرداب ، در سالی که گذشت رویدادهای مختلفی جهان علم و فناوری را تغییر داد. علاوه برآنکه راه حل ها و اختراعات جدیدی کشف شد، اما علم و فناوری نیز از جنجال و اشتباهات دور نبود. از کشف سوراخی در بدنه هواپیما تا فاش شدن اطلاعات میلیون ها کاربر برخی از این رویدادهای جنجال آفرین بودند.
برخی از این اشتباهات را در زیر می خوانید:
اختلال در موشک سایوز
یکی از اتفاقات ناگوار علمی در 2018 اختلال در موشک سایوزی است که حامل کپسول فضایی و دو فضانورد آمریکایی و روسی بود. این اختلال سبب شد فضانوردان 30 دقیقه پس از پرتاب دوباره فرود آیند. به گفته مقامات بخش دوم این موشک دو دقیقه پس از پرتاب دچار اختلالی نامعلوم شد.
البته فضانوردان به سلامت در قزاقستان فرود آمدند اما این ماموریت لغو شده ضربه ای به برنامه فضایی روسیه بود که در حال حاضر تنها راه ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی به حساب می آید. طی 30 سال گذشته این نخستین ماموریت سرنشین دار شکست خورده روسیه به حساب می آید.
سوراخ در بدنه ایستگاه فضایی بین المللی
سقوط موشک سایوز تنها اتفاق ناگوار علمی در سال گذشته نبود. فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین المللی سوراخی 2 میلیمتری در یک ماژول سایوز کشف کردند و یکی از فضانوردان در فرایند تعمیر مجبور شد انگشت خود را روی سوراخ قرار دهد .
این سوراخ کوچک پس از آن مشخص شد که فضانوردان متوجه کاهش فشا شدند. کنترل کننده های پرواز متوجه شدند هیچ خطری خدمه را در شب تهدید نمی کند اما به محض بیدار شدن، به آنها هشدار دادند. این سوراخ در بخش بالای فضاپیمای Soyuz MS-09 ایجاد شده بود که به ماژول Rassvet از بخش روسیه به وجود آمده بود. فضانوردان با چسباندن نوار Kapton روی سوراخ میزان نشت را کاهش دادند.
نتایج یک تحقیق علمی بزرگ اشتباه از آب درآمد
هرساله انبوهی از تحقیقات درباره تاثیر گرمایش جهانی بر وضعیت کره زمین و اقیانوس ها منتشر می شود که هرکدام به نوبه خود تخمین هایی از وضعیت آینده زمین ارائه می کنند. در همین راستا پست وبلاگی یک مرد انگلیسی منجر به کشف اشتباهاتی در تحقیق بزرگی شد که طبق آن اقیانوس ها با سرعت زیادی در حال گرم شدن هستند. این تحقیق در نشریه نیچر منتشر شده بود.
طبق یافته های تحقیق مذکور اقیانوس ها با سرعتی بیش از حد معمول در حال گرم شدن هستند. اما پس از آنکه مردی در انگلیس درباره اشتباهات این تحقیق یک پست وبلاگی منتشر کرد، محققان این نتیجه گیری را رد کردند.
محققان این پژوهش دوهفته پس از انتشار آن، بازبینی هایی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که هرچند گرم شدن اقیانوس ها با سرعت زیادی انجام می شود اما میزان سرعت با آنچه که در تحقیقات دیگر ثبت شده، تفاوتی ندارد.
اطلاعات 500 میلیون مشتری هتل «ماریوت» هک شد
با توجه به فراگیر شدن فناوری هایی نوین لزوم حفاظت از اطلاعات کاربران در سال اخیر پررنگ ترشده است. درهمین راستا دولت های مختلف در 2018 میلادی سعی کردند با وضع قوانین مختلف از کاربران در برابر شکاف های امنیتی و افشای اطلاعاتشان محافظت کنند. در 2018 نمونه های بزرگی از افشای اطلاعات کاربران ثبت شد.
یکی از بزرگترین نمونه های آن مربوط به مسافران مجموعه هتل ماریوت بود. هکرها اطلاعات حدود 500 میلیون مشتری مجموعه هتل های ماریوت را طی 4 سال سرقت کرده اند. آنها اطلاعات کارت های اعتباری، شماره پاسپورت و اطلاعات شخصی دیگر را سرقت کرده اند.این یکی از بزرگترین حملات امنیتی در تاریخ به حساب می آید.
رسوایی های پی در پی فیس بوک
یکی دیگر از رویدادهای مربوط به افشای اطلاعات کاربران که سروصدای زیادی به پا کرد به فیس بوک مربوط بود. در اوایل سال جاری میلادی در رسوایی کمبریج آنالایتیکا مشخص شد اطلاعات 87 میلیون کاربر فیسبوک فاش شده است. بعدها گفته شد که از این اطلاعات برای پیش بینی نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ایالات متحده سوء استفاده شده است.
اما این تنها رسوایی فیس بوک نبود. چند ماه بعد فاش شد یک شکاف امنیتی سبب شده اطلاعات 50 میلیون کاربر در اختیار هکرها قرار گیرد. این اشکال به یک آسیب‌پذیری در گزینه «View As» مربوط بود. این آخرین رسوایی فیس بوک نبود. در هفته گذشته مشخص شد توسعه دهندگان طرف سوم به دلیل یک باگ امنیتی به عکس های 6.8 میلیون کاربر دسترسی یافته اند.
جنجال حشیش کشیدن ایلان ماسک در مصاحبه رادیویی زنده
ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی در مصاحبه برای پادکست Joe Rogan Experience که به صورت زنده از یوتیوب پخش می شد، سیگار ماری جوانا کشید. او در پاسخ به مجری برنامه رادیویی گفت که قبلا یک بار ماری جوانا مصرف کرده است.
این اقدام ماسک واکنش های مختلفی را در بر داشت و حتی جیم بریدستاین مدیر ناسا اعلام کرد پس از این مصاحبه تحقیقاتی در شرکت اسپیس ایکس و بویینگ انجام می دهد تا مطمئن شود استانداردهای مدیریتی و اجرایی ناسا در این شرکت ها رعایت می شود. این دو شرکت با ناسا قراردادی امضا کرده اند تا کپسول هایی برای ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی بسازند. از سوی دیگر این رویداد سبب شد ارزش سهام شرک خودروسازی تسلا نیز کاهش یابد.
تصادف خودروهای خودران
در سال 2018 میلادی صنعت خودروهای خودران نیز از حادثه و بدبیاری بی نصیب نبوده اند.
در همین راستا یکی از خودروهای خودران شرکت اپل در حین رانندگی، دچار سانحه شد. این خودرو، یکی از خودروهای آزمایشی اپل بود که هنگام ورود به آزادراه «سانی‌ویل» ایالت کالیفرنیا، تصادف کرد. خودرو در حالت خودران قرار داشت و با سرعت کمتر از یک مایل بر ساعت در حال راندن بود و قصد داشت راهی برای ورود به آزادراه پیدا کند که یک خودروی نیسان 2016 با سرعت 15 مایل بر ساعت از عقب به آن برخورد کرد. هر دو خودرو آسیب دیدند اما به سرنشینان، صدمه‌ای وارد نشد.
علاوه بر آن خودروی خودران گوگل نیز در 2018 طی آزمایشاتی تصادف کرد. این خودرو که در مراحل تست قرار داشت در ایالت آریزونا دچار یک حادثه شدید شد. البته شرکت ویمو که در حال توسعه این خودرو است ادعا کرده این خودرو مقصر نبوده است. به گفته پلیس خودروی خودران ویمو در زمان نامناسب و مکان نامناسب بود، ولی این خودرو قانون را نقض نکرده است.
کارمندان گوگل برای ایجاد تغییر راهپیمایی کردند
در پاییز امسال حدود 20 هزار نفر از کارمندان و مهندسان گوگل در سراسر جهان از محل کار خود خارج شدند تا نسبت به سیاست های این شرکت درباره یکی از مدیران ارشد شرکت اعتراض کنند. طبق افشاگری روزنامه نیویورک تایمز، اندی روبین یکی از مدیران ارشد این شرکت در سال 2014 میلادی با وجود اتهامات جنسی با دریافت مبلغ 90 میلیون دلار از گوگل جدا شده است.
افشای این موضوع سبب شد کارمندان گوگل در استرالیا، سنگاپور، ژاپن، انگلیس، ایرلند و در شهرهای آمریکایی سیلیکون ولی، نیویورک و سیاتل به نشانه اعتراض محل کار خود را ترک کنند. این اقدام کارمندان سبب شد ساندار پیچای مدیر ارشد اجرایی گوگل در یک ایمیل از آنها عذرخواهی کند. پیچای در ادامه اعلام کرد سیاست های جدیدی در قبال افراد متخلف تعریف و اجرا می کند.
گوگل پلاس دوبار اطلاعات کاربران را فاش کرد
در سال 2018 میلادی گوگل پلاس دو بار اطلاعات کاربران را فاش کرد. بار اول باگی سبب شد اطلاعات حدود 500 هزار کاربر فاش شود. اما دومین مورد کاربران بیشتری را تحت تاثیر قرارداد. گوگل در ماه دسامبر فاش کرد باگی سبب شده اطلاعات 52.2 میلیون کاربرآن فاش شود. این اطلاعات شامل آدرس ایمیل، شغل و سن کاربران بود که در اختیار توسعه دهندگان قرار گرفته بود. این امر سبب شد تصمیم خود برای تعطیلی گوگل پلاس را 4 ماه زودتر اجرا کند.
کسب و کار جذاب اما بدون امنیت تجارت ارزهای مجازی
سال 2018 را باید سالی ناامن برای ارزهای مجازی به حساب آورد. درسال جاری سوء استفاده از قدرت پردازشی سیستم های کاربران سراسر دنیا برای استخراج ارزهای مجازی فراگیر شد. بسیاری از کلاهبرداران اینترنتی تلاش کردند کیف پول های الکترونیک یا سایت صرافی های ارزهای دیجیتال را هک کنند. علاوه بر این باید به نوسانات عجیب قیمت هر واحد بیت کوین اشاره کرد. این ارز دیجیتال که در دوره ای به 20 هزار دلار به ازای هر واحد هم رسیده بود اکنون کمتر از 4 هزار دلار قیمت دارد./
منبع: خبرگزاری مهر

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/189034/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بارش باران در مناطق جنوبی کشور رکورد زد

توقیف خودرو با بیش از 50 میلیون تومان خلافی

مرگ غم‌انگیز تازه عروس در شب عروسی

حکم قطعی محکومان پرونده «الماس مال» صادر شد

ماجرای برادر کشی با شلیک گلوله

سازمان هواپیمایی کشوری: پروازهای فرودگاه‌های کشور در حالت عادی هستند

دامغان لرزید

مرگ غم‌انگیز تازه عروس و داماد در شب عروسی

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ دوسوم کشور شاهد باران خواهد بود

واقعیت‌هایی ورای روایت‌ها

مخالفت مجمع تشخیص مصلحت با بندی از برنامه هفتم توسعه

تکذیب ممنوعیت پرواز عراق - ایران

فروش نفت ایران به بالاترین سطح 6 سال گذشته رسیده است

وضعیت آب‌وهوا طی روزهای آینده؛ استان‌هایی که منتظر بارش هستند

سقوط قیمت بیت کوین

پیش‌بینی یک کارشناس درباره نرخ اجاره در سال 1403؛ اجاره‌بها از تورم پیشی می‌گیرد؟

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

قرارداد برداشت داده‌های لرزه‌نگاری دشت مغان امضا شد

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

ماجرای رد و بدل رمز ارز برای تقلب در کنکور!

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

پایان یکه تازی اردوغان؟

جزئیاتیی از زلزله بامداد امروز در خراسان رضوی

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

پروازهای مهرآباد و برخی دیگر از فرودگاه‌های کشور تعلیق شد؛ باطل شدن پروازها تا 10 صبح

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

مرغ ارزان شد

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

حمله به جان وحدت

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

تاریخ سازی جعلی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: رتبه‌بندی 100 هزار معلم اصلاح شد

سیل برای دبی گران تمام شد