پیام ویژه

آخرين مطالب

افسردگی دختران فعال در فضای مجازی 2 برابر پسران است! خواندنی ها

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - به گزارش گرداب ، حضور در فضای مجازی باید و نبایدهای ویژه خود را که توسط جامعه شناسان و روانشناسان عنوان شده است، دارا بوده و البته کمتر کسی در حال حاضر به این باید و نبایدهای معین شده توجه می‌کند.
نگاهی گذرا به شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که بسیاری از دختران کم سن و کوچک فعالیت گسترده‌ای را در فضای مجازی دارند و این چنین فعالیت‌هایی در اغلب موارد پشیمانی قطعی والدین کودک را به دنبال خواهد داشت.
بسیاری از والدین نه تنها با حضور کودکان کم سن و سال خود و فعالیت‌شان در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مخالفتی ندارند بلکه در اغلب موارد، آن‌ها را در این مسیر به حال خود رها می‌کنند و در زمان وقوع ناهنجاری‌های رفتاری فرزند خود، از توجه به این مسئله غفلت کرده و همچنین از پذیرش آن روی گردان هستند.
به عقیده رفتار شناسان و روانشناسان در صورتی که ورود فرزندان در فضای مجازی در دوران حساس بلوغ و بدون هیچ آگاهی بخشی صورت بپذیرد، آن‌ها را دچار اختلال‌های رفتاری و ناهنجاری‌های روانی می‌کند که متاسفانه برطرف کردن چنین اختلالاتی در بسیاری از موارد محال و غیر قابل جبران است.
دختران، زمان بیشتری را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند!
نتایج یک تحقیق بر روی بیش از 10 هزار نوجوان درباره تاثیر رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در ابتلا دختران و پسران به افسردگی از وجود تفاوتی عمیق و قابل تامل حکایت دارد.
نتیجه این مطالعات حاکی از آن است که ارتباط بین استفاده از رسانه‌های اجتماعی و نشانه‌های افسردگی در دختران نسبت به پسران دو برابر بیشتر بوده و این مسئله هم اکنون معضلی جدی برای دختران محسوب می‌شود.
محققانی که پژوهش فوق را انجام داده‌اند، اعلام داشته‌اند که دختران نسبت به پسران دو برابر بیشتر احتمال دارد که به افسردگی در سن 14 سالگی مبتلا شوند، زیرا به طور میانگین، مدت زمان بیشتری را برای استفاده از رسانه‌‌ها و شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند.
بر اساس تحقیق فوق که در کالج دانشگاه لندن در بریتانیا انجام شده است، دختران بیشتر تمایل دارند از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنند و همین موضوع عاملی برای افسردگی آنها در سنین پایین است.
یافته‌ها نشان داده است که کاهش خواب و مشکلات احتمالی پیش آمده در رسانه‌های اجتماعی از مهمترین عوامل ابتلا به افسردگی در میان دختران به شمار می‌روند و احتمال وقوع چنین معضلی برای سایر دختران در سراسر دنیا وجود دارد.
نتایج این بررسی نشان داد که در ارتباط بین افسردگی و استفاده از رسانه‌های اجتماعی، دختران 40 درصد و پسران 25 درصد تجربه آزار و اذیت آنلاین را داشتند، همچنین، در این ارتباط، 40 درصد دختران اختلال خواب را هم به دلیل حضور بیشتر در شبکه‌های اجتماعی تجربه کردند.
همچنین دخترانی که ‌استفاده زیادی از رسانه‌های اجتماعی دارند، نسبت به پسران، اعتماد به نفس کمتر و نگرانی‌های بیشتری درباره تصویر خود در اجتماع دارند و در مواجهه با کاربران ناشناسی که به عنوان مثال به آن‌ها ابراز علاقه می‌کند، برخوردی قاطعانه و به دور از احساسات زود گذر با این افراد داشته باشند.
استرس و اضطراب پیامد حضور فرزندان در فضا مجازی!
تحقیقات مختلف و نتایج گفتگو با دختران و پسران کم سن و سالی که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند و دارای صفحه شخصی هستند، از مسائل تلخ و هشدار دهنده‌ای خبر می‌دهند.
بهروز رجبی مشاور و روانشناس معتقد است: دختران و پسرانی که در سنین پایین به شبکه‌های اجتماعی وارد می‌شوند، در کوتاهترین زمان ممکن دچار اختلال اضطراب و استرس می‌شوند و فضای ناامن فضای مجازی خطرات متعددی را متوجه آن‌ها می‌کند.
رجبی در ادامه تصریح کرد: تحقیقات مختلف و نتایج گفتگو با دختران و پسران کم سن و سالی که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند و دارای صفحه شخصی هستند، از مسائل تلخ و هشدار دهنده‌ای خبر می‌دهند.
این روانشناس ابتلاء کاربران شبکه‌های اجتماعی به افسردگی را تنها یکی از دهها عارضه فعالیت بی قید و شرط آن‌ها در فضای مجازی برشمرد و گفت: بسیاری از افراد برای حضور خود در شبکه‌های اجتماعی و نحوه برخورد با کاربران ناشناس، هیچ گونه حد و مرزی قائل نیستند و روابط خود را در این فضا مدیریت نمی‌کنند.
رجبی تاکید کرد: دختران بیش از پسران از ناامنی فضای مجازی و فعالیت بی قید و شرط در شبکه‌های اجتماعی آسیب می‌بینند و احتمال ابتلا آن‌ها به افسردگی دو برابر پسران است و همچنین آسیب‌های احتمالی دیگری که در کمین آن‌ها است در نتیجه این حضور دامن گیر کودکان فعال در فضای مجازی خواهد شد.
وی اضافه کرد: یکی از علل افسردگی دختران با حضور در شبکه‌های اجتماعی، اعتماد زود هنگام و ساده لوحانه‌‌ای است که دختران در رابطه با کاربران غریبه در فضای مجازی به خرج می‌دهند و این اعتماد به وابستگی آن‌ها به افرادی منجر خواهد شد که از شخصیت حقیقی او هیچ اطلاعی ندارند.
این روانشناس اظهار کرد: به مرور و با گذشت زمان شخصیت حقیقی افراد آشکار می‌شود و زودباوری دختران درست زمانی که انتظار ملاقات با فردی ایده‌آل و صادق را دارند، نتیجه معکوس می‌دهد ‌و در نهایت به گوشه‌گیری، انزوا و افسردگی آن‌ها منجر خواهد شد.
رجبی تصریح کرد: ورود دختران به شبکه‌های اجتماعی در مقاطع حساس سنی مثل دوران بلوغ، عواقب و پیامدهای منفی دیگری جز افسردگی هم به همراه دارد و تنها کسانی که می‌توانند دختران نوجوان و جوان را از بحرانی این چنینی نجات دهند، والدین او و رفتارشناسان و روانشناسان هستند که با راهکارهای مختلف می‌توانند یاری‌گر آن‌ها باشند.
وی تاکید کرد: دختران و زنانی هم دوره بلوغ را پشت سر گذاشته‌اند، باید زمان حضور خود در فضای مجازی را به دقت مدیریت کنند و فراموش نکنند که فضای شبکه‌های اجتماعی برای برقراری روابط دوستانه فضای سالم و قابل اطمینانی نیست و بسیاری از کاربران در این شبکه‌ها با نقابی که بر شخصیت حقیقی خود زده‌اند حضور دارند.
دختران با روحیه لطیف و شکننده‌ای که دارند، باید در موارد مختلف از اعتماد به سایر کاربران فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی خوداری کرده و از پیامدهای منفی چنین اعتمادی خود را در امان نگه دارند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/189949/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت فارن پالیسی از ماجراجویی های پرهزینه تل آویو

ماجرای عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

واکنش حسام‌الدین آشنا به هتاکی بی‌شرمانه محمدرضا شهبازی

شهید مطهری در کنار روحانیون انقلاب/ عکس

قیمت پیکسل 8A احتمالاً نسبت به نسل قبل افزایش نخواهد یافت

یورش به کلمبیا؛ پلیس تحصن دانشجویان هوادار فلسطین را برچید

کنایه‌های علی ربیعی در روز معلم؛ شلیک به اندیشه مطهری

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

محتویات جیب استاد مطهری هنگام شهادت چه بود؟

حمله مسلحانه افراد ناشناس به پزشکان در کرخه

تکذیب فوت پزشک طرحی در هرمزگان

محاکمه مرد رمال به اتهام تعرض به 5 زن

زنگ هشدار آیفون برای برخی کاربران غیرفعال شده است؛ اپل مشکل را برطرف می‌کند

گوشی آیفون 16 چه زمانی عرضه می‌شود؟

«دلار چند؟»

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست

نجات آقای « ب.ز»

پیام ناتو به روسیه با برپایی بزرگ‌ترین مانور از زمان جنگ سرد

بلا و بهای خام‌اندیشی

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

مردی که تسلیم نمی‌شود

گرفتارشدن خودرو‌ها در سیل شدید خیابان‌های آنکارا

محدودیت‌های نانوشته علیه معلمان

عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

فرقان؛ ردپای مارکسیسم

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

علیه کارگر؛ تبعات قراردادهای موقت

رئیس پلیس راهور: حق بیمه بر اساس نمره منفی و جریمه خواهد بود

قدرت‌نمایی شبانه پلنگ در مازندران

خبر خوب برای دارندگان خانه در بافت فرسوده

آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور

رادان: برای رسیدن به عفت اسلامی درنگ نخواهیم کرد

پرونده قتل یک پزشک در مطب به‌ کجا رسید؟

وعده مخبر درباره افزایش 35 درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر عملیاتی شد

تصاویر فا‌ش‌شده از گلکسی F55 شایعه مهم را تأیید می‌کنند

بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید

موج مهاجرت پرستاران؛ عمان 6 برابر ایران حقوق می‌دهد

هشدارها و حسرت‌های دو رئیس‌جمهور

ایران هسته‌ای مخلوق شرایط و تحولات است

تعلیق دانشجویان دانشگاه کلمبیا اعتراضات را شعله‌ور کرد

نفوذ سرمایه‌داری در سنگر کمونیست‌ها

دلار به دنبال بازه آرامش

دغدغه‌های انتقال فرآورده‌های نفتی از ایران با گازوئیل

صادرات زعفران ایرانی با نام افغانستان!

زارع‌پور خبر داد؛ بسته هدیه اینترنت 30 گیگابایتی برای معلمان

گجت جنجالی ربیت R1 از سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کند

تیک‌تاک شاید در اتحادیه اروپا نیز ممنوع شود

اشتغال اهمیت دارد

بازگشت پیکر شهید دفاع مقدس پس از 36 سال انتظار به آغوش خانواده‌