پیام ویژه

آخرين مطالب

احتمال رخ دادن یک جنگ سایبری در آسیای غربی خواندنی ها

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - به گزارش گرداب ، پس از حمله‌ی استاکس نت به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران در تابستان 2010، توسط آمریکا و اسرائیل، جعبه پاندورای جنگ سایبری، باز شد. عده‌ای از کارشناسان امنیت سایبری ادعا می‌کنند، کشور ایران در پاسخ به این اقدام، به سامانه‌های بانک آمریکا (Bank of America) و تأسیسات آرامکو عربستان حمله کرد. در این حمله حدود 75 درصد از رایانه‌های آرامکو از کار افتاد.
تنش میان 2 طرف پس از مدتی کاهش یافت و به امضای برجام (JCPOA) در سال 2015 انجامید؛ اما جان بولتون (John Bolton)، مشاور امنیت ملی آمریکا، ایران را تهدید کرد که احتمالاً سالگردهای زیادی برای جشن گرفتن باقی نمانده است.
میشل مورفورد (Michael Morford)، یکی از فرماندهان سابق نیروی زمینی آمریکا و همکار پروژه امنیت ملی ترامپ (Truman National Security Project)، هشدار داد که نومحافظه‌کاران در واشنگتن سعی دارند آمریکا را هدایت کنند. به نظر می‌رسد جنگ دیگری در خاورمیانه شروع می‌شود و این نبرد با ایران خواهد بود. اگر این موضوع درست باشد، دولت ترامپ باید به منظور استفاده از ارتش، با ارائه یک طرح توجیهی مناسب، حمایت عمومی مردم را به دست آورد.
دولت ترامپ می‌تواند راهبردی را مشابه با بوش، قبل از حمله‌ی آمریکا به عراق در پیش گرفته، ایران را تهدیدی جدی برای امنیت ملی این کشور معرفی کند.
تعدادی از اعضای دولت بوش در سال 2003، ادعا کردند که عراق دارای انبارهای سلاح کشتارجمعی است. دولت ترامپ می‌تواند به منظور بهانه‌تراشی برای اقدامات نظامی علیه ایران، بیان کند: به منظور پاسخ به حملات سایبری ادعا شده علیه ایران، اقدامات نظامی جنبشی موردنیاز است. چنین سناریویی یک سابقه‌ی خطرناک را به وجود می‌آورد؛ اما بهانه‌ای مناسب برای حمله‌ی نظامی در منطقه خاورمیانه به وجود خواهد آورد. تعدادی از رویدادهای اخیر، امکان رسیدن به این نتیجه را بیشتر کرده‌اند؛ بنابراین باید به آن‌ها توجه نشان داد.
در پاسخ خرابکاری موشکی، ویدئوی هک پهپاد منتشر شد
پس از پرتاب ناموفق 2 ماهواره‌ها –در 15 ژانویه و 5 فوریه- تعدادی از رسانه‌های آمریکایی ادعا کردند این کشور یک برنامه‌ی ماهواره‌ای محرمانه را در قالب دومین دولت بوش احیا کرده است. با وجود این مقامات ایرانی این ادعا را تکذیب کردند. خبرگزاری نیمه‌دولتی فارس نیز ویدئویی را منتشر کرد که بر اساس آن هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در عراق توسط پروکسی‌های ایران هک شده‌اند. این کار ظاهراً در پاسخ به اقدامات خرابکارانه علیه ماهواره‌های ایران منتشر شد.
مقامات ایرانی اظهار کردند که شکست یادشده در مرحله‌ی سوم پرتاب رخ داد. در مقابل آمریکا نیز از پاسخ نسبت به هک پهپادها امتناع کرده است.
نقض داده شرکت سیتریکس (Citrix)
مدتی قبل گزارشی منتشر شد که بر اساس آن ادعا، یک گروه هکری ایرانی به نام ایریدیوم (Iridium)، به پیمانکار نرم‌افزاری دولت آمریکا حمله و از هر سرور آن 6 تا 10 ترابایت اطلاعات سرقت کرده است. همچنین ادعا می‌شود این گروه در سال 2017 و 2018، پارلمان‌های استرالیا و انگلیس را هدف قرار داد. به ویژه به نظر می‌رسد حمله‌ی اخیر به سیتریکس، احتمالاً آغازی از یک مجموعه عملیات باشد.
سوزانه اسپالدینگ (Suzanne Spaulding)، یکی از مقامات ارشد سابق وزارت امنیت داخلی گفت: «دشمنان ممکن است بتوانند از پیکربندی شبکه شرکت و دفاع سازمان‌های دولتی، بینشی را به دست آورند. این موضوع باعث می‌شود هک سازمان‌های دولتی ساده‌تر شود.»
هیچ‌کس نمی‌خواهد تاریخ تکرار شود
مورفورد شرح داد: مدتی پس از آغاز عملیات «Operation Iraqi Freedom»، رویدادهایی شکل گرفت که به دنبال آن صدها هزار نفر از مردم عراق، این کشور را ترک کردند، بسیاری از زیرساخت‌های این کشور نابود شد و در نهایت گروه تروریستی داعش به وجود آمد. تاریخ مصمم است تکرار شود؛ اما به جای این که نزاع بعدی بر سر سلاح‌های کشتار جمعی باشد، درگیری آینده در خاورمیانه می‌تواند در فضای سایبری شکل بگیرد.
در تجدیدنظر وضعیت هسته‌ای آمریکا (Nuclear Posture Review/NPR) در سال 2018 آماده است: این کشور در پاسخ به یک حمله‌ی راهبردی عظیم غیر هسته ای، یک تهاجم هسته ای را در نظر می گیرد.
سند یاد شده «حمله راهبردی عظیم غیر هسته‌ای» را تعریف می‌کند که شامل موارد زیر بوده؛ اما به آن‌ها محدود نیست:
حمله به آمریکا، متحدان این کشور، شرکای غیرنظامی، زیرساخت‌ها، تهاجم به نیروهای هسته‌ای متحد این کشور، فرماندهی و کنترل یا قابلیت‌های ارزیابی و هشدار نسبت حمله.
عملکرد زیرساخت‌ها، فرماندهی و کنترل و قابلیت‌های ارزیابی هشدار و تهاجم، از طریق یک حمله‌ی سایبری، ممکن است مختل شوند. اگرچه احتمال دارد که آمریکا در پاسخ به حملات سایبری از سلاح هسته‌ای –با توجه به توان نیروهای سنتی آن- استفاده کند، ممکن است کاخ سفید از یک حمله سایبری برای توجیه حمله نظامی به ایران بهره بگیرد.
وی ادامه داد: حتی اگر یک حمله سایبری بزرگ (واقعی یا فرضی) از سوی ایران برای ایجاد درگیری کافی نباشد، همواره خطر افزایش درگیری بین این دو کشور یا دیگر کشورهای رقیب در منطقه وجود داشته باشد.
مقام یاد شده ادعا کرد: هنگامی که کمپین‌های اطلاعات غلط در رسانه‌های اجتماعی گسترش یافته و آتش جنگ را در آسیای غربی شعله‌ور می‌کنند، خطرات اقدامات سایبری بزرگی که ایران و آمریکا در منطقه انجام می‌دهند، قابل چشم‌پوشی نیست.
منبع: سایبربان

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/209497/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به جای گوشی 5 میلیون تومانی می‌توانید شارژر 50 واتی جدید سامسونگ را بخرید!

مالک تیک تاک پس از فروش ویرانه‌ای را تحویل آمریکایی‌ها خواهد داد

به لطف هوش مصنوعی، محل دفن افلاطون سرانجام کشف شد

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

این بازی بعدی خالق کلش آو کلنز است؛ مبارزه با چاشنی هوش مصنوعی

جایزه 10 میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری 3 هکر ایرانی

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم