پیام ویژه-باهنر: خوب است بررسی پالرمو و CFT طول بکشد

وی در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره شفافیت آرای نمایندگان چیست؟، گفت: چند وقت پیش طرحی در مجلس داده شد که رای نمایند‌ه‌ها علنی باشد بعضی می‌گفتند چرا نماینده‌ها با این علنی شدن آراء مخالفت کردند؟ بنده گفتم اگر من هم بودم مخالفت می‌کردم. اتفاقا مخفی بودن رای نماینده یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است که طرف بین خود و خدای خودش به هر تصمیمی که رسید با شجاعت رای دهد.

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: مجلس و نمایندگان سخنرانی‌هایشان علنی است در تریبون مجلس صحبت می‌کنند همه عالم و آدم می‌فهمند. مذاکراتی که می‌کنند علنی است و رایی که می‌دهد باید مخفی باشد اگر مخفی نباشد آنگاه تحت تاثیر بسیاری از عوامل به حق یا ناحق قرار می‌گیرد حتی رایی که نماینده می‌خواهد در موضوع رای اعتماد به وزیر بدهد باید مخفی باشد اگر نباشد فردا وزیر هم ممکن است نگاه کند و بگوید این‌ها پنج تا به من رای منفی دادند و بنابراین من یک خورده برایشان کم کاری کنم و آن‌هایی که به من رای داده‌اند برایشان بیشتر کار می‌کنم. اتفاقا یکی از فلسفه‌های دموکراسی این است که آرا باید مخفی باشد چرا که به حق رای بدهند. 

وی در پاسخ به این سوال که عده‌ای می‌گویند نظر این است که پالرمو و سی اف تی تصویب نشود، آیا این حرف صحت دارد یا خیر؟، گفت: مجمع که اگر نظرش این بود که تصویب نشود که می‌گفتند نشود ولی هنوز نگفته‌است که نشود و دارد بررسی می‌کند. ما دو جلسه بحث مفصل کردیم و در حال بررسی هستیم.

باهنر اضافه کرد: درضمن این‌ها چهارماه فرصت داده بودند و در این چهارماه به این دلیل که لایحه مبارزه با پولشویی تصویب شد و مجمع هم تایید کرد و ابلاغ شد خیلی از این مشکلات حل شد و آن‌ها هم دوباره تمدید کردند ما هم در حال بررسی هستیم، از طرف دیگر علاوه بر اینکه بررسی این‌ها زمان می‌برد ما هم بدمان نمی‌آید که این مساله مقداری طول بکشد تا ببینیم بالاخره اروپایی‌ها در رابطه با برجام چه می‌کنند.

وی تاکید کرد: باید ببینیم اروپایی‌ها که یک مدلی را درست کرده‌اند آیا این به نتیجه می‌رسند یا نمی‌رسند. یعنی همیشه آن‌ها برای ما نباید شرط بگذارند بلکه ما هم تا زمانی که ببینیم اروپایی‌ها چه عکس‌العملی در این کار غیرمنطقی، غیرحقوقی و غیر مستدلی که آمریکا کرده و یک‌طرفه از برجام بیرون رفته نشان می‌دهند می‌گوییم داریم بررسی می‌کنیم. اروپایی‌ها باید جبران کنند ببینیم اروپایی‌ها چطور جبران می‌کنند ما بر این اساس جلو می‌رویم و بررسی می‌کنیم.

***

معاون سابق روحانی جواب لاریجانی را داد

در پایان سال‌97، آقای علی لاریجانی، رییس مجلس در گفت‌وگویی با یکی از جریده‌های اصلاح‌طلب، با اشاره به سابقه اجرایی‌شدن FATF در ایران، در نیمه دوم دهه80 شمسی، گفت: «مهرماه سال‌86 زمانی است که FATF توصیه‌هایی کرد و بهمن‌ماه همان سال، قانون مبارزه با پولشویی در مجلس هفتم، تصویب و سپس به تایید شورای نگهبان رسید.» رییس مجلس در همین گفت‌وگو، با هدف تخطئه مخالفانِ امروزِ پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی تصریح کرد: «بسیاری از منافع ملی، دچار کشمکش‌های سیاسی می‌شوند. یعنی این یک معضلی است و افراد گاهی شرطی عمل می‌کنند. اگر واقعاً خلاف استقلال کشور و منافع ملی بود، چرا در سال‌86 تصویب کردید؟!»

روزنامه صبح‌نو به سراغ خانم «الهام امین‌زاده»، نماینده مجلس هفتم و معاون حقوقی سابق رییس‌جمهوری در دولت یازدهم رفته است و نظرش را درباره این موضوع جویا شده است. بخش‌هایی از این گفت‌وگو را می‌خوانیم:

«ما در مجلس هفتم، مباحثی را که بنابر پیشنهادات بخش اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس، درباره پولشویی به تصویب رساندیم، در واقع یک «قانون داخلی» بود؛ جنس و فضای این قانون، معطوف به مسائل و موضوعات داخلی بود؛ قانون مبارزه با پولشویی، قانون یا یک سند بین‌المللی یا الحاق به یک برنامه خاص نبود چون FATF اصلاً سند،کنوانسیون یا معاهده نیست بلکه صرفاً یک «ترتیب مالی» است و در آن زمان نیز(سال 86)، اصلاً بحث تمرکز و ثقل بین‌المللی آن مطرح نبود بلکه بحث این بود که ما برای اصلاح کار داخلی خود و مبارزه با فساد در داخل کشور، باید قانون به‌روزی داشته باشیم تا بتوانیم با ابزارهای حقوقی و مجازاتی، با کسانی که پولشویی می‌کنند،
مقابله کنیم...

انگیزه‌های سیاسی پشت فشارهای FATF از زبان معاون حقوقی سابق رئیس‌جمهوری

در FATF، تعدادی ترتیبات اقتصادی وجود دارد که ما مشغول اجرایی ساختن بخشی از آن‌ها هستیم؛ فقط دو، سه مورد نظیر کنوانسیون‌های CFT و پالرمو و ادموند است که ضرورتی ندارد کشوری لزوماً به آن‌ها ملحق شود. اگر بحث، صرفاً مبارزه با پولشویی و مبارزه با فساد بود، در این صورت FATF می‌توانست جلو بیاید و نظارت و ارزیابی کند؛ اگر کشوری، قانون جامع و مانعی در داخل خود برای مبارزه با فساد و پولشویی دارد، دیگر نیاز و دلیلی نیست که FATF، کشورها را به طریق دیگری برای پیوستن به کنوانسیون‌ها با فشار مواجه کند. قطعاً پشت این فشارها، انگیزه‌های سیاسی وجود دارد. گاهی در مباحث بین‌المللی، یک قاعده و الزام بین‌المللی برای همه در نظر گرفته می‌شود اما گاهی اوقات، یک سند بین‌المللی ایجاد می‌شود، اما نحوه اعمال و برخورد آن با کشورهای مختلف، متفاوت است؛ مثلاً برای برخی کشورها، همراه با گشاده‌دستی و ملایمت و در قبال برخی کشورهای دیگر، مثل ایران، همراه با خشونت است.»

***

چرا فعالیت روحانی کم است؟

الیاس حضرتی قائم مقام حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد ملی، با انتقاد از شیوه مدیریت کشور توسط دولت گفته است: " ضمن حمایت از دولت تا پایان دوره‌اش، دعوای ما با دولت با این روش مدیریتش است که آقای روحانی آستین‌ها را بالا بزن و به جای اینکه هشت ساعت کار می‌کردی الان باید 16 ساعت در دفتر بنشینی و حتی بعضی شب‌ها هم آنجا بخوابی تا استاندار و رده بخشدار هم بدانند که رئیس جمهور امروز در اتاق کار خود خوابیده، تخت گذاشته و اتاقش را به عنوان اتاق جنگ برای دفاع از اقتصاد مقاومتی انتخاب کرده و می‌خواهد اقتصاد بدون نفت را راه بیندازد."

حضرتی: روحانی باید 16 ساعت در دفتر بنشیند/ دولت بی‌تصمیم، دیر تصمیم و بدتصمیم است

حضرتی با بیان اینکه دولت در کار خودش جدی نیست خاطرنشان می‌کند: "من بارها گفته‌ام و اسم این دولت را دولت بی‌تصمیم، دیر تصمیم و بدتصمیم گذاشته‌ام؛ یعنی دلش می‌خواهد هم پیاز را بخورد هم جریمه را بدهد و هم ... را بخورد. هر سه تا خسارت را خودش بخورد، به جهنم! ولی به مردم تحمیل می‌کند."

***

پرویز فتاح ارتباط تشکیلاتی با اصولگرایان ندارد

پرویز فتاح در گفت‌وگویی کوتاه با اعتمادآنلاین ارتباط با اصولگرایان را منکر شد و تاکید کرد بر فعالیت در کمیته امداد متمرکز است.

این گفت‌وگوی کوتاه را می‌خوانیم:

*آقای فتاح، آیا اصولگرایان برای انتخابات سال 98 سازوکاری اتخاذ کرده‌اند؟

من اطلاعی ندارم. چرا این سوال را از من می‌پرسید. این سوال به من چه ربطی دارد. من مسئول کمیته امداد هستم شما این سوال را از اصولگرایان بپرسید.

*شما مگر اصولگرا نیستید؟

من و اصولگرایان هیچ سر و سری با هم نداریم. من در آن وادی‌ها نیستم که به این سوال جواب بدهم. من الحمدالله در وادی کمیته امداد هستم و سوالاتی در این خصوص را حتماً پاسخ می‌دهم.

*اما شما در جمنا مقبولیت داشتید و به‌عنوان یکی از گزینه‌های پیشنهادی برای ریاست‌جمهوری معرفی شدید...

آن موقع هم من به جمنا نرفتم. آن‌ها لطف داشتند.

اینکه پرویز فتاح علاقه‌ای به فعالیت سیاسی از خود نشان نمی‌دهد بسیار پسندیده است. فتاح در چند سالی که در کمیته امداد مشغول به فعالیت است کارنامه خوبی از خود به جای گذاشته و ای کاش همانگونه که تاکنون گفته و عمل کرده وارد فعالیت‌های سیاسی نشود.

***

روحانی: اگر تحریم نبودیم، دلار حدود 6 هزار تومان بود

حسن روحانی در افتتاح خط 6 متروی تهران در اظهارنظری جالب گفت: «وقتی قاچاق گازوئیل یا بنزین در استان‌های مرزی ما می شود به خاطر تفاوت قیمت است. این تفاوت قیمت دو سال و پنج سال پیش هم بود؛ من یک وقتی گفتم این تفاوت قیمت باعث قاچاق می شود آقایی گفته بود «خب؛ دلار گران شده و به خاطر این بوده» نه وقتی که دلار هم ارزان بود باز هم قاچاق می شد. اگر شرایط ما عادی بود و تحریم نبودیم امسال قاعدتاً قیمت دلار حدود 6 هزار تومان بود و اگربه طور طبیعی جلو می آمدیم شما حساب کنید به قیمت های امروز هم قیمت سوخت ما با کشورهای همسایه قابل مقایسه نیست.»

روحانی: وقتی ما مسیر سیل را خراب کنیم، سیل هم با خسارت می‌آید/ اگر شرایط تحریم وجود نداشت دلار 6 هزار تومان بود

این بیانات نشان‌دهنده ذهنیت دولت است که باز هم همه مشکلات را به گردن تحریم می‌اندازد و هیچ سهمی برای سیاستگذاری غلط و ناکارآمدی خود قائل نیست. آیا واقعا دولت هیچ نقشی بالارفتن قیمت ارز ندارد؟

کارشناسان پیش از این در این‌باره اظهار نظر کرده‌اند و باز هم خواهند گفت که علت اصلی بالارفتن قیمت ارز رشد بی‌سابقه نقدینگی در چند سال اخیر بوده است که فقط و فقط حاصل سیاستگذاری دولت است و هیچ ارتباطی به تحریم‌ها ندارد.