پیام ویژه

آخرين مطالب

چگونه کانتینر‌های قاچاق جلوی رونق تولید را می‌گیرند؟ اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام ویژه-قاچاق کالا از نمونه پدیده‌هایی است که در طول سالیان و دهه‌های گذشته، خسارات بسیاری را به اقتصاد کشور تحمیل کرده است.

البته نباید این واقعیت را نیز نادیده انگاشت که با وجود آثار و پیامد‌های مخرب قاچاق کالا در سالیان اخیر، تلاش‌های بسیاری برای مقابله و مبارزه با قاچاق عملیاتی شده و توفیقات بسیاری نیز در این خصوص حاصل شده، اما برای جامعه و کشوری که سودای پیشرفت و توسعه اقتصادی را در سر می‌پروراند، وضع موجود (از حیث قاچاق کالا) رضایت بخش به نظر نمی‌رسد و انتظار می‌رود با اتخاذ تدابیر هوشمندانه، میزان قاچاق کالا در کشور، به حداقل ممکن کاهش یابد.

قاچاق، آفتی که بدنه تولیدی کشور را به نابودی می‌کشد

صادق خزائی، یکی از فعالان عرضه صنعتی و تولیدی در تشریح ابعاد و زوایای پیدا و پنهان پدیده شوم قاچاق برای نظام تولیدی کشور اظهار کرد: بار‌ها این واقعیت به گوش رسیده که به واسطه ورود هر کالا و محصول قاچاق در داخل کشور به همان میزان، فرصت‌های شغلی و بُنیه و توان تولیدی کشور دچار خسران و نارسایی خواهد شد.

وی افزود: واردات غیرقانونی کالا یا همان محصولات قاچاق به این معنا است که نیاز داخلی کشور و تقاضای موجود در بازار از طریق محصولات و اقلام خارجی تامین شود و بالتبع در چنین شرایطی، تولید داخلی دچار ضعف خواهد شد و تحت الشعاع اقلام و محصولات خارجی قرار خواهد گرفت.

این فعال صنعتی و تولیدی در ادامه بیان کرد: این یک امر طبیعی است که تامین کالا و محصول مورد نیاز جامعه در هر بخش و عرصه‌ای از محل تولید داخلی، چرخ رونق تولید داخلی را به حرکت در می‌آورد و حرکت آن را با سرعت و شتاب فزاینده تری همراه می‌سازد.

خزائی گفت: در چنین شرایطی، نیاز به نیروی انسانی برای فعالیت در عرصه تولیدی مضاعف خواهد شد و بخش قابل توجهی از متقاضیان و جویندگان کار و اشتغال قادر خواهند بود با جذب در مراکز تولیدی و صنعتی به ایفای نقش مبادرت ورزند.

وی افزود: به تعبیری دقیق تر، تحقق شعار سال و دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در خصوص رونق تولیدی، مستلزم مقابله و مبارزه با قاچاق کالا خواهد بود، در غیر اینصورت با عرضه کالا‌ها و محصولات خارجی در بازار که نمونه مشابه داخلی آن وجود دارد، نظام تولیدی کشور با چالش‌های عدیده‌ای مواجه می‌شود، چالش‌هایی که قطع به یقین به مثابه آفتی برای نظام تولیدی کشور به شمار می‌رود و در چنین شرایطی، تحقق شعار سال و تامین منویات مقام معظم رهبری در این خصوص، با مانع و نارسایی مواجه خواهد شد.

اولویت برخورد با قاچاقچیانی باشد که با کانتینر به واردات غیر قانونی مبادرت می‌ورزند

چندی پیش، ناصر موسوی لارگانی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ارتباط با نقش مخرب قاچاق بر اقتصاد و لزوم مقابله حداکثری با آن، اظهارکرد: مقام معظم رهبری همواره بر موضوع جلوگیری از واردات بی رویه و همچنین مبارزه با قاچاق تاکیداتی ویژه داشته اند و در صورت اجرای سیاست‌های مقتضی در این راستا به طور قطع رونق تولید نیز به نحو شایسته‌ای محقق خواهد شد.

به زعم وی، در صورت رونق تولید، بستر برای اشتغالزایی نیز فراهم خواهد شد (و به واقع با رونق تولید، توفیقات اقتصادی متعددی در بخش‌های گوناگون حاصل می‌شود).

لارگانی می‌گوید: در این میان، اولویت گذاری در برخورد با قاچاقچیان کالا‌ها امری مهم و ضروری است و باید اقدامات سلبی و برخورد‌های مقتصی به نحوی انجام پذیرد که مقابله و مبارزه اصلی بر افراد و گروه‌هایی متمرکز شود که در اوزان سنگین و با حجم‌هایی بالا و با کانتینر به واردات کالا‌ها و محصولات خارجی بصورت غیر قانونی اقدام می‌کند.

توجه به ویژگی‌های جغرافیایی، عنصری مهم در مقابله و مبارزه با قاچاق کالا

برای برخورد مطلوب و موثر با قاچاق کالا باید پیش نیاز‌ها و الزامات آن نیز تامین شود، در غیر این صورت با غفلت و کم توجهی به مولفه‌های اثرگذار در این بخش، حصول توفیق حداکثری در این امر (مقابله با قاچاق) ناممکن و یا سخت و دشوار خواهد بود.

کشور ایران از نمونه حوزه‌های جغرافیایی در جهان به شمار می‌رود که به نسبت دیگر کشورها، با شدت هر چه بیشتری با این پدیده منحوس و نامبارک مواجه است و به تعبیر صحیح‌تر در بسیاری از جوامع و کشور‌های جهان، اساسا پدیده قاچاق، محلی از اعراب ندارد.

وسعت جغرافیایی ایران با بیش از یک میلیون و 648 هزار کیلومتر مربع باعث شده تا شاهد عرصه‌ای وسیع و فراخ در ایران، از حیث جغرافیایی باشیم و بالتبع در چنین وسعتی، تمرکز بر مبادی ورودی و شهر‌ها و مناطق مرزی از اهمیت افزون تری برخوردار است، زیرا اساسا کالا‌ها و محصولات قاچاق با عبور از مرز‌های کشور در بازار این مرز و بوم عرضه می‌شوند.


بیشتر بخوانید: صدور رأی قطعی پرونده قاچاق هزار و 128 کانتینر کالای قاچاق/ محرومیت قاچاقچیان از هرگونه فعالیت بازرگانی و ممنوعیت خروج از کشور


چگونه کانتینر‌های قاچاق جلوی رونق تولید را می‌گیرند؟افزایش سطح نظارت‌ها در مناطق و گمرکات کشور، تعبیه تجهیزات نظارتی و کنترلی همچون دستگاه‌های ایکس ری برای بالا بردن دقت نظارت و تسریع فرآیند کنترل، از دیگر ضروریاتی است که در کاهش ورودیِ کالای قاچاق و افزایش ضریب مقابله و مبارزه با این پدیده، نقشی مهم و تعیین کننده ایفا می‌کند.

پیرو اهمیت و توجه به ویژگی‌های جغرافیایی استان‌ها و شهر‌های ایران در برخورد و مقابله با قاچاق کالا، چندی پیش، عبدالمحمد زاهدی، استاندار قزوین در جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان که در استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: قزوین اگرچه در قالب استان‌های مرزی قرار نمی‌گیرد، اما از وجهی دیگر در مسیر قاچاق کالا قرار دارد.

میزان تعدد و تکثر انبار‌ها و سوله‌های مستقر در شهرستان‌ها و استان‌های کشور از دیگر مولفه‌های اثرگذار در پیچیدگی مقابله با این پدیده و افزایش یا کاهش قاچاق کالا به شمار می‌رود.

استاندار قزوین در این خصوص، در جلسه مذکور تصریح کرد: بنای ما مانع تراشی در مسیر فعالیت عادی و طبیعی انبار‌ها و بُنَکداران در سطح استان قزوین نیست، ولی باید از تعداد انبار‌ها و میزان کالا‌های موجود در استان مطلع باشیم تا در مواقع مقتضی با سرعت و شتاب هر چه بیشتری تصمیم گیری و اقدام کنیم.

غرب استان تهران نیز از نمونه حوزه‌های جغرافیایی به شمار می‌رود که تعداد سوله‌ها و انبار‌های مستقر در آن نسبتا بالا به نظر می‌رسد و به واسطه همین ویژگی، موضوع مبارزه با قاچاق کالا در این حوزه را از همیت بسزایی برخوردارکرده است.

البته برای کنترل و نظارت بر انبارها، از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط، سامانه‌هایی نیز تعریف و طراحی شده اند که به واسطه آن نظارت و کنترل بر انبار‌ها و سوله ها، تسهیل می‌شود.

از لزوم همسویی دستگاه‌های ذی ربط تا فرهنگ سازی در عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز

همسویی و همگرایی دستگاه‌های ذی ربط یکی دیگر از ضروریات مقابله و مبارزه با قاچاق کالا به شمار می‌رود در غیر این صورت بخش قابل توجهی از وقت، هزینه و انرژی نیرو‌ها و دستگاه‌های مربوطه را مصروف مواردی می‌سازد که تمرکز و دقت نظارت در این حوزه (مقابله با قاچاق) در حوزه مسئولیتیِ نهاد‌های ذی ربط تضعیف خواهد شد.

بدون تردید هر آنچه قوای سه گانه در این حوزه هماهنگ‌تر عمل کند، به همان میزان، توفیقات در بخش مبارزه و مقابله با قاچاق کالا افزون‌تر خواهد شد.

محمد رضا مصلحی، یکی از فعالان تولیدی و صنعتی استان البرز ضمن اشاره به اهمیت تدابیر نظارتی و کنترلی در برخورد و مقابله با پدیده قاچاق اظهار کرد: مهمترین مولفه در برخورد با این پدیده شوم را باید در فرهنگ سازی و نگاه و نگرش جامعه مصرف کننده نسبت به خرید کالای ایرانی جستجو کرد.

وی افزود: هیچ تردیدی وجود ندارد که میزان واردات کالای قاچاق در کشور، معلول و تابعی از میزان تقاضای موجود در بازار است و در صورت توجه و تمرکز فزاینده‌تر جامعه مصرف کننده داخلی به کالا‌ها و محصولات داخلی، میزان تقاضا برای خرید محصولات و اقلام قاچاق کاهش می‌یابد و در چنین شرایطی حتی در صورت عبور صد‌ها هزار تن کالا و محصول قاچاق از مبادی ورودی کشور به بازار‌های داخلی، تقاضایی برای خرید و تهیه آن وجود نخواهد داشت و در چنین شرایطی، واردکننده و یا به تعبیر صحیح تر، قاچاقچیانی که بصورت غیر قانونی به واردات کالا‌های خارجی مبادرت می‌ورزند با شکست و خسارت مواجه خواهند شد و قطعا به تکرار چنین پدیده شومی اقدام نخواهند کرد.

مصلحی یادآور شد: بدون تردید، آموزش، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نقش موثری در فرهنگ سازی در راستای توجه و عنایت به کالا‌های ایرانی ایفاء می‌کند و با نگاه ملی و فراگیر عمومی جامعه به تولیدات داخلی، میزان کالای قاچاق و میزان هزینه کَرد برای مقابله و مبارزه با این پدیده شوم که رونق تولید را به چالش می‌کِشَد، به حداقل ممکن کاهش پیدا خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/213763/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاش کاظم صدیقی را هم مثل حسینی، دروازه بان استقلال یک جلسه محروم می کردید!

اپل احتمالاً با قراردادی یک میلیارد دلاری، حق پخش مسابقات جدید فیفا را به‌دست می‌آورد

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

ممنوعیت آیفون؛ اول کارمندان دولت چین، حالا پرسنل ارتش کره

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

سخنگوی متا به 6 سال حبس در روسیه محکوم شد

پیورا 70 اولترا یکی از مشکلات بزرگ گوشی‌های هواوی را برطرف کرده است

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

برای از ما بهتران؟

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

طوفان شن در لیبی

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

آپدیت بزرگ Tiny11 از راه رسید؛ نسخه سبک ویندوز 11 برای کامپیوترهای قدیمی

احتمالا خانواده آیفون 16 فاقد دکمه‌های فیزیکی خواهد بود

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

بیلی آیلیش به بازی فورتنایت می‌آید

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

پیدایش ابرقدرت اسلامی

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

میزو با گوشی «21 نوت» به بازار موبایل برمی‌گردد

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

باران سنگین و وقوع سیلاب در شهرستان دلیجان

ماجرای تجمع مردم در مقابل فرمانداری بندرعباس چه بود؟

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد و طرح نور

هشدار باران شدید در 21 استان