پیام ویژه

آخرين مطالب

چرا کشاورزی ایران سودآور نیست ؟ اقتصادي

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی سابق گفت: خون کشاورزان در دو مرحله تولید و فروش محصولات توسط زالوهای اقتصادی مکیده می شود و سود اصلی فعالیت کشاورزی از بین رفته است.

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز ، در سال 98 که به رونق تولید نامگذاری شده است، پرونده‌ای با عنوان "«کشاورزی»، ناجی اقتصاد، قاتل تحریم" منتشر می‌کند با هدف ارسال این پیام مهم به مخاطبان که "در شرایط امروز کشور که اقتصاد درگیر مشکلات عمده‌ای شامل تورم؛ رکود، بیکاری، کاهش درآمدهای ارزی، کمبود کالا و تحریم مواجه است، تمرکز دولت و مسئولان بر رونق بخش کشاورزی و حل مشکلات و موانع تولید در این بخش می‌تواند عمده مشکلات اقتصادی کشور را حل کند و اثرات تحریم را به حداقل برساند".
یکی از مهمترین موانع رونق تولید در بخش کشاورزی این است که شغل کشاورزی در مقایسه با دیگر مشاغل تولیدی و خدماتی سودآوری پایدار و درخور ندارد و همین مسئله موجب شده است که سرمایه‌های سرگردان از سوق یافتن به این بخش در رقابت با دیگر بازارها باز بمانند.
علیرضا افشار عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی سابق در این باره اظهار کرد: در زمان جهاد سازندگی سابق جریان حمایتی از تولیدکنندگان در روستا‌ها وجود داشت و آنها به حال خود رها نشده بودند؛ بذر، نهاده‌ها و مواد اولیه تولید کشاورزی روستاییان با قیمت مناسب تأمین می‌شد و در اختیار آنها قرار می‌گرفت.وی افزود: در مقطع فعلی دلیل اینکه کشاورزی در کشورمان سودآور نیست ،گرفتن سود اصلی آنها توسط واسطه‌ها است که در دو مقطع تأمین نهاده‌ها و فروش محصول سود کشاورزان را مانند زالو می‌مکند.
عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی سابق ادامه داد: فروش مواد اولیه و نهاده‌های تولید مانند بذر، کود و سم که از داخل و خارج از کشور تأمین می‌شود در کنترل باندهایی است که آنها را با قیمت بالایی به‌فروش می‌رسانند؛ توجه کنید که علوفه به دامداران با چه‌قیمت تحویل داده می‌شود و با چه‌سودی به‌فروش می‌رسد.
وی اظهار داشت: واردات نهاده‌های تولید سود بالایی برای واردکنندگان ایجاد کرده است که این امر باعث کم‌رونق شدن تولید دامداران و گران شدن محصول نهایی آنها شده است.وی افزود: بعد از اینکه محصول کشاورزان با وجود همه این مشکلات تولید شد، سلف‌خرها وارد میدان می‌شوند و محصول آنها را با قیمت پایینی خریداری کرده و با چندین برابر در بازار داخلی می‌فروشند یا صادر می‌کنند و در نهایت دست کشاورزان از سود اصلی خالی می‌ماند.
افشار تصریح کرد: جهاد سازندگی با آموزش و ترویجی که داشت، کمک می‌کرد کیفیت محصولات تولیدی کشاورزان بالا برود و با کمک برای بازاریابی، کشاورزان می‌توانستند محصولات خود را به‌قیمت بالاتری بفروشند و کار آنها توجیه اقتصادی پیدا می‌کرد.
دلیل حاشیه‌نشینی شهرها تعطیلی جهاد سازندگی است
وی اظهار داشت: وقتی جهاد سازندگی تعطیل شد کشاورزان دیدند که دیگر نمی‌توانند در روستاها باقی بمانند و چون مایحتاج آنها قابل تأمین نبود به حاشیه شهرها رفتند.عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی سابق گفت: اگر جهاد سازندگی دوباره احیا شود می‌تواند این مشکلات را حل کند در غیر این صورت باید مؤسسات یا نهادهای غیرانتفاعی ایجاد شود که نمونه آن توسط پیشکسوتان جهاد سازندگی در حال ایجاد است.وی اضافه کرد: این نهاد که "مؤسسه توسعه روستایی" نام دارد سودی برای پدیدآورندگان آن ندارد و وظیفه دارد در 12 محور فعالیت‌های حمایتی از تولیدکنندگان در روستا داشته باشد.
عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی سابق ادامه داد: در این مؤسسه تهیه و تولید نهاده‌ها با حذف واسطه‌ها انجام می‌شود و تنها از ارائه خدمات خود سود هزینه‌های جاری را دریافت می‌کنند؛ به همین منظور کشاورزان می‌توانند مواد و نهاده اولیه تولید را با قیمت پایین‌تری خریداری کنند و زمان فروش نیز محصول نهایی را با قیمت بالاتری به‌فروش برسانند.
وی گفت: دلیل اینکه اکثر تعاونی‌ها در کشور معمولاً عملکرد موفق ندارند آن است که این تعاونی‌ها قادر نیستند مشکلات خود را در بازار و نظام اداری حل کنند اما در این مؤسسه توسعه روستایی به نیازمندی‌های کشاورزان توجه شده است.
افشار اظهار داشت: روستاییان معمولاً به‌دلیل مشکلات مالی و بدهی که دارند مجبور هستند در زمانی که عرضه محصولات کشاورزی در بازار زیاد است محصول خود را با قیمت پایینی بفروشند اما این مؤسسه از طریق منابعی که اختیار دارد به کشاورزان تسهیلات مالی ارائه می‌کند و کمک می‌کند تا با حذف واسطه‌ها و ایجاد نظام خرید توافقی مصرف‌کننده و تولیدکننده تا حد ممکن به یکدیگر نزدیک شوند.وی افزود: در این مؤسسه به تولیدکننده کمک می‌شود که بتواند محصولات خود را فرآوری کند و حتی خود اقدام به صادرات نماید؛ همچنین به قطب‌سازی منطقه‌ای تولید و برندسازی محصولات داخلی کمک می‌شود.
کمک ارتش چین برای حمل‌ونقل و انبارداری
افشار با بیان اینکه حمل‌ونقل و انبارداری یکی از موارد دیگری است که هزینه‌های تولید را به‌شدت افزایش می‌دهد اظهار داشت: برای رفع این مشکل باید سازمان‌های مختلف از جمله ارتش و سپاه کمک کنند؛ ارتش چین برای حمایت از مشاغل کوچک و خانگی به‌کمک تولیدکنندگان آمده است و آنها را در بخش حمل‌ونقل و انبارداری یاری می‌کند تا هزینه تمام‌شده آنها کاهش یابد.
وی اضافه کرد: در صورتی که بتوانیم از این خدمات در داخل کشورمان نیز با هزینه کم بهره گیریم، قیمت محصول نهایی کاهش می‌یابد و شرایطی فراهم می‌شود که امکان رقابت با کالاهای خارجی ایجاد شود.وی با ابراز اینکه در مؤسسه توسعه روستایی به فعالیت تعاونیها در فضای مجازی توجه شده است گفت: توجه به استارت‌آپ‌ها و ارتقای سطح مدیریت یکی دیگر از مواردی بوده که در این مؤسسه مورد توجه قرار گرفته است.
تسنیم
2025

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/232206/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

لاجوردی: مماشات کنیم مقابله با بی حجابی سخت‌تر می‌شود

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

همسر سید مصطفی خمینی درگذشت

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

ارز حج 1403 تامین شد

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

حمله سریالی به جنگلبانان!

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران

تبدیل 400 هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

بانک مرکزی: رشد نقدینگی تحت کنترل است

ماسه‌خواری؛ پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

بازگشایی گردنۀ برف‌گیر تته پس از 5 ماه

10 امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی

آموزش و پرورش: 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست