پیام ویژه

آخرين مطالب

وزیر ارتباطات:

برای استخراج کنندگان بیت کوین پروانه قانونی صادر شود خواندنی ها

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - به گزارش گرداب ، محمد جواد جهرمی آذری افزود: قبل از اینکه ایران برای استخراج کنندگان رمز ارز جذاب باشد بخش زیادی از استخراج رمز ارز در چین صورت می گرفت که اکنون به سمت ایران تغییر پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: به صورت مستند مدرکی از فعالیت چینی‌ها در ایران وجود ندارد اما من هم به صورت شفاهی این موضوع را شنیدم.
استخراج رمز ارز امروز پدیده ای رایج در دنیا است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه استخراج رمز ارز امروز پدیده ای رایج در دنیا است تاکید کرد قیمت برق در ایران با قیمت جهانی آن قابل قیاس نیست هزینه هر کیلووات ساعت برق صنعتی در برخی از کشورهای اروپایی 20 سنت است متوسط قیمت منطقه ای هم عدد بالایی است هم اکنون نیز برق صادراتی ما هم هر کیلووات حدود 9 تا 10 سنت است.
آذری جهرمی ادامه داد: هزینه تمام شده برق مصرفی در ایران به دلیل برخورداری کشور از منابع گازی که به صورت تقریباً رایگان در اختیار تولید برق قرار می گیرد با سایر کشورها قابل قیاس نیست و قیمتی هم که عرضه می شود متناسب با همان هزینه ها است.
وی تصریح کرد: البته باید درامد مردم را هم در نظر گرفت این فرمول برای مصرف مردم ایران است تا مردم ایران هم توان پرداخت آن را داشته باشند اما به نسبت نرخ جهانی این عدد پایین است و شاید در حد نیم سنت باشد.
جذابیت ایران برای استخراج کنندگان رمز ارز
وی با بیان اینکه استخراج رمز ارز نیازمند تجهیزات و برق است گفت: برق ایران برای کسانی که به دنبال استخراج رمز ارز هستند بسیار جذاب است این در شرایطی است که برای تولید برق باید حجم زیادی از آب پشت سدها که حق مردم و کشاورزان است را مصرف کنیم.
آذری جهرمی اظهار کرد: اگر عده ای بخواهند از این برق بدون ضابطه استفاده کنند و با نرخ مصرف خانگی استخراج رمز ارز کنند و پول کلانی را هم به جیب بزنند مطلوب نیست اما این واقعیت را هم نباید نادیده گرفت که بخش زیادی از شبکه برق کشور و منابع تولیدی ما در ساعات غیر پیک آزاد است و استخراج رمز ارز به نوعی صادرات ارز به صورت مجازی محسوب می شود یعنی اینکه بدون سرمایه گذاری و راه اندازی شبکه کلان انتقال برق، می توان با استفاده از استخراج رمز ارز این برق را به صورت مجازی صادر کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این موضوع نیازمند سیاستگذاری و تدوین مقررات است گفت: تدوین مقررات در دولت در حال انجام است و قرار است که مکان هایی را در کشور در نزدیکی نیروگاه ها برای این کار در نظر بگیرم.
وی ادامه داد: اینکه در نیروگاه برق را تولید کنیم و هزینه زیادی را برای انتقال آن پرداخت کنیم بخشی از آن هم در شبکه توزیع اتلاف شود و در نهایت به دست کسانی که می خواهند در زمینه استخراج ارز کار کنند برسد هزینه های ما را بالا می برد لذا نیاز است که مزرعه های ویژه ای در نزدیکی نیروگاه ها برای این کار در نظر گرفته شود.
آذری جهرمی گفت: از طرف دیگر نباید نرخ ارایه برق به این مراکز با نرخ مصرف عادی باشد با توجه به اینکه این افراد درامد بالای ارزی دارند نرخ برق باید متناسب با درآمد انها تصویب شود.
برای استخراج کنندگان رمز ارز پروانه قانونی صادر شود
وی گفت: باید به فعالان این بخش پروانه فعالیت قانونی داده شود و امتیازاتی برای آنها در نظر گرفته شود تا آنها بتواند فعالیتشان را به صورت قانونی انجام دهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه علیرغم تلاش های دولت تدوین قانون مقداری طول کشیده است تاکید کرد در این مدت واردات این نوع تجهیزات در گمرک ممنوع بوده است ولی اکنون می دانیم که حجم زیادی از این دستگاه ها وارد کشور شده است و خیلی از این تجهیزات هم در مراکز دولتی و غیر دولتی استفاده شده است حتی مورد داشتیم که بدون اطلاع مدیران در مراکز مخابراتی هم این تجهیزات نصب شده است.
آذری جهرمی تصریح کرد: ارزیابی وزارت نیرو این است که 700 مگاوات برق کشور در حال حاضر برای استخراج رمز ارز استفاده می شود این وضعیت در مرحله اول حقوق عامه مردم را تضیع می کند چون از منابع گازی و آبی که اموال همه مردم است برای تولید برق استفاده می شود.
وی گفت: علاوه بر مقررات گذاری خاصی که باید در دولت انجام شود کسانی هم که این کار را انجام می دهند باید تلاش کنند خود را در چارچوب قانون و مقررات قرار دهند این موضوع باید سریعتر تعین تکلیف شود این افراد شناسایی شوند و بر آنها نظارت صورت بگیرد و در ساعات های غیر پیک بتوانند کار کنند.‌
چین شریک تجاری مهم ایران در حوزه فناوری اطلاعات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دیدار خود با وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین گفت که از 35 میلیارد دلار مبادلات تجاری سالانه چین و ایران، حدود یک و نیم میلیارد دلار آن به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و الکترونیک مرتبط است که عدد قابل توجهی است چین شریک تجاری مهمی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ما به حساب می آید.
آذری جهرمی افزود: مبحث پیش روی دنیا مبحث اقتصاد دیجیتال است که سهم بسیار بزرگی را از حجم مبادلات اقتصادی و ایجاد ثروت در کشورها از آن خود خواهد با توجه به اینکه ایران هم در حوزه اقتصاد دیجیتال برنامه های اجرایی کاملی را تدوین کرده و در حال پیاده سازی و اجرا است فرصت های برای تعامل های بین الملل در نظر گرفته است که توسعه سطح همکاری ها با کشورهای منطقه و کشورهای دوست مد نظر بوده است که در دیدار با وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین مورد بررسی قرار گرفت.
جهرمی تصریح کرد: مباحثی مانند همکاری های مشترک در ایجاد مسیر ترانزیت شرق به غرب از مسیر چین، پاکستان و ایران به سمت اروپا نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: از چین هم دعوت کردیم در نمایشگاه الگام که 27 تیرماه در ایران برگزار می شود شرکت کند که با پاسخ مثبت طرف چینی همراه بود.
وی گفت: پیشرفت های ایران در حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی در سالیان اخیر موجب تحسین طرف چینی قرار گرفت و ظرفیت و توانمندی هایی که در ایران و در میان جوانان ایرانی برای توسعه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات و نرخ رشد اقتصادی بسیار خوبی که این بخش در سال های اخیر داشته است مورد توجه طرف چینی قرار گرفت و به نظر می رسد فضای مثبتی برای افزایش سرمایه گذاری خارجی در این بخش باشد که اثرات این همکاری به صورت یک کمیته مشترک پیگیری خواهد شد.
حمایت اپسکو از توسعه همکاری های فضایی با ایران
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در ادامه به شرکت در اجلاس تابستانه داووس در شهر دالیان چین اشاره کرد و گفت: این اجلاس فرصتی برای معرفی دانش متخصصان و جوانان ایرانی بود.
آذری جهرمی همچنین با اشاره به دیدار خود با رییس سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) گفت که در این نشست مروری بر همکاری های مشترک شد و همچنین بازدیدهایی هم از فعالیت های بخش خصوصی چین در زمینه فناوری اطلاعات انجام شد.
او گفت: توجه ما بیشتر به سمت افزایش همکاری ها با کشورهای دوست و کشورهای منطقه است چنین همکاری هایی در شرایط فشارهای اقتصادی که به صورت یک جانبه آمریکا بر کشور ما وارد می کند راهگشا خواهد بود و حوزه فناوری حوزه ای است که ظرفیت بزرگ شدن و حل بسیاری از مشکلات کشور از جمله افزایش کارایی و بهره وری در زمینه های مختلف را دارد.
پلت فرم توسعه همکاری های جهانی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در مورد همکاری با چین نیز گفت: آن چیزی که در چارچوب بین المللی در مورد توسعه همکاری ها مطرح است دو پلتفرم استاندارد است ما توافق راه اندازی پلت فرم استاندارد را چند ماه پیش در ژنو با یونیدو به تفاهم رسیدیم و قرارداد همکاری های مشترک را امضا کردم به زودی این دو پلت فرم مستقر خواهد شد و استارتاپ ها و شرکت های فناوری اطلاعات ایران می توانند از طریق این پلتفرم ها به بازار جهانی دسترسی داشته باشند و سرمایه گذاری جهانی را در کشور ما می تواند تسهیل کند.
وی تصریح کرد: این پلت فرم بین المللی است و چینی ها هم عضو آن هستند و ما هم به آن می پیوندیم و استاندادرهای لازم برای توسعه همکاری های اقتصادی در قالب سرمایه گذاری روی آنها تسهیل خواهد شد بنابراین پروتکل اختصاصی در این حوزه به صورت مشترک با چین نداریم و در همان قالب ارتباط بین المللی ارتباط خواهیم داشت و اگر ضروری باشد می توانیم این پلت فرم را به صورت اختصاصی راه اندازی کنیم ولی در حال حاضر چنین نیازی نیست.
منبع: خبرگزاری تسنیم

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/234852/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرویس‌های اشتراکی PS Plus و Game Pass هیچ نشانه‌ای از رشد نشان نمی‌دهند

عصر ایران: به جای سرک کشیدن به «بستر» دیگران ، حواس تان به «سفره» مردم خودمان باشد

آمریکا و اسرائیل به نقطه شکست رسیدند؟

ترور یک اسرائیلی در مصر همزمان با آغاز یورش به رفح

یکی از باسابقه‌ترین طراحان اپل از این شرکت جدا می‌شود

پیش‌بینی جنجالی استیو جابز به حقیقت پیوست

گوشی ریلمی GT نئو 6 عملکرد گیمینگ چشمگیری خواهد داشت

اگر موبایل دارید، این مطلب را حتما بخوانید

شهر بدون کوچه ایران کجاست؟

هشدار درباره حریم مدارس

پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با شرکت صنایع تجهیزات نفت تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

سازمان غذا و دارو اطلاعیه داد؛ ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان چه بود؟

میزان واردات هواپیما و هلی‌کوپتر به کشور در دولت سیزدهم اعلام شد

تلاش انتخاباتی اصولگرایان زیر سایه اختلافات تندروها

افشاگری‌های هاشمی

گزارشی از جشنی بزرگ با حضور 12000 دختر ایرانی و رئیس‌جمهور

جمعیت 3 نفره خانواده پیکسل 9 گوگل دوباره تایید شد

دیروز «زیرساخت»‌، امروز «کرامت زن» ‌

رئیسی، سرپرست سازمان سنجش را منصوب کرد

جزئیات بازداشت متهم پرونده زهره فکورصبور در قهوه‌خانه

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد؛ آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

خالی کردن حساب سالمندان در پای عابر بانک

معامله گران محتاط شدند؛ بازار طلا به کف حمایت برگشت

انهدام باند خواهر و برادری سرقت در تهران

مشتریان صرافی سقوط‌کرده FTX پول خود را پس می‌گیرند

انسیه خزعلی: ساختار معاونت امور زنان و خانواده در دولت قبل تضعیف شد

بودجه در کجا مصرف می‌شود؟

طراحی بسیار جذاب با قیمت جذاب‌تر؛ گوشی‌های اکسون 60 و 60 لایت رونمایی شدند

اینتل درباره قطع ارتباط تجاری با هواوی بیانیه صادر کرد

هم‌میهن: چه کسانی از خشم و اعتراض مردم سودجویی می‌کنند؟

اسامی نامزد‌های مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم

توضیح پلیس درباره فیلم سارقان زورگیر در بیرجند

ماجرای فردی که در حالت مستی، دوستش را کُشت

کارنامه تجارت خارجی دولت رئیسی در ماه اول سال

صنعت دستاوردسازی در فرزندآوری!

جزئیات برگزاری مجدد نوبت اول کنکور برای داوطلبان سیل‌زده

به Core Ultra دل نبندید؛ Ryzen AI در راه است

ثبت نام کن 30 هزار تومان بگیر

استراتژی جدید برادر محسن؟

نشست خبری رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی

نشست خبری رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی در نمایشگاه نفت

دلبری جدید فنلاندی‌ها؛ نوکیا 3210 نسخه 2024 معرفی شد

کنایه آذری جهرمی به خبرگزاری دولت، آمارِ دروغ ، دروغِ آماری

پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت

اختیارات بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز تمدید شد

رونمایی ردمی پد پرو و پوکو F6 بسیار نزدیک است

ذره‌بین روی بودجه فرهنگی

عرضه بیش از 24 محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس

بازدید وزیر نفت از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان