پیام ویژه

آخرين مطالب

رمزگشایی از انتخاب مجدد محسن هاشمی گزارش

  بزرگنمايي:

پیام ویژه- آرمان ملی- مطهره شفیعی: تثبیت، یکی از مهم‌ترین مولفه‌های بهبود کارایی در نهادهای مختلف است چراکه تغییر مداوم مسئولان تحقق اهداف پیش‌بینی شده را با تاخیر مواجه می‌کند. شورای شهر تهران یکی از نهادهایی است که به‌خوبی تثبیت با هدف تسریع در نیل به اهداف را درک کرده و اجرا می‌کند که روز گذشته بار دیگر این مولفه در انتخاب هیات رئیسه مشخص شد و البته همانند همیشه دلواپسان موفقیت شورای شهر اصلاح‌طلب از هیچ تلاشی برای فضاسازی و ایجاد تردید در این انتخابات فروگذار نبودند. واقعیت این است؛ در سال 96 که مردم پایتخت رای به حضور اصلاح‌طلبان در بهشت دادند، جریانی که در دوره قبل منافعی از مدیریت شهری کسب می‌کرد و باید با بهشت خداحافظی می‌کرد برای تضعیف شورای پنجم پروژه‌های زیادی را آماده کرد که یکی از این پروژه‌ها که قطور بود به حذف محسن‌هاشمی از مدیریت شهری بازمی‌گشت. 14 مرداد بود که رسانه‌های دلواپس نوشتند:«حدود دو سال از فعالیت شورای شهر تهران در دوره جدید می‌گذرد و ترکیب هیأت رئیسه شورای شهر تهران در این دو سال تغییری نکرده است.

در طی این دو سال برخی از اعضای شورای شهر تهران نسبت به اداره جلسات شورا انتقاداتی داشته‌اند و در برخی از مواقع این انتقادات تبدیل به درگیری لفظی و حتی ترک جلسه از سوی محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران شده است. برخی از اعضای شورای شهر تهران ادعا کردند که محسن هاشمی برخی از جلسات را «جدی نمی‌گیرد» و به شوخی مسائلی را مطرح می‌کند» و چنین نتیجه گرفتند که باید تغییر اساسی در ترکیب اعضای هیات رئیسه لحاظ شود اما این تصور باطل بود چنانکه محسن هاشمی به‌خوبی به چرایی این اخبار و سیاه‌نمایی‌ها آگاه است. به همین دلیل روز گذشته پیش از برگزاری انتخابات هیات رئیسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: به عنوان رئیس قبلی، علاقه‌مند به تثبیت هستم. البته نه فقط در شورا بلکه در مدیریت شهرداری، زیرا تثبیت می‌تواند فرصت بهتری را برای مدیریت شهر فراهم کند. وی افزود: علاقه‌مندی من به تثبیت است اما اعضا باید تصمیم بگیرند که رئیس چه کسی باشد. وی درباره وظایف شورای شهر که در دوره جدید باید مدنظر قرار گیرد، گفت: بحث شورا باید از شهرداری جدا شود. مشکلی که اکنون داریم این است که وظایف شورا با وظایف شهرداری مخلوط است و این نکته‌ای است که باید جدا شود به ویژه توسط خبرنگاران و اکنون اجرا و نظارت با هم مخلوط است. هاشمی با تاکید بر اینکه بحث اجرا و نظارت با یکدیگر فرق دارد اظهار داشت: وظایف شورا در قانون مشخص است. یکی از مسائل مهمی که در قانون برای شورا دیده شده برنامه مدیریت شورا و کمیسیون‌هاست که باید در هیات رئیسه تقویت شود. وی در پاسخ به این سوال که اگر رئیس شورا شود چه رویکردی را پیش می‌گیرد گفت: شأن اعضا و شأن شورا باید بیشتر حفظ شود و هیات رئیسه باید تلاش بیشتری برای آن انجام دهد.

هاشمی رئیس ماند

روز گذشته هیچ یک از اعضای شورای شهر تهران کاندیدای ریاست نشدند چرا که به‌خوبی می‌دانستند تسلط محسن هاشمی به موضوعات شهری و راهکارهایش برای تسهیل زندگی پایتخت نشینان امتیازاتی نیست که عضوی بیش از هاشمی از آن برخوردار باشد و از سوی دیگر اعتبار محسن هاشمی کلید حل بسیاری از مشکلات شورای شهر پنجم از ابتدای تشکیل است. همین موضوعات سبب شد تا محسن هاشمی تنها گزینه ریاست باقی بماند و 18 عضو از 21 عضو شورا رای به تداوم جلوس او بر کرسی ریاست دادند.

چه کسانی به محسن هاشمی رای ندادند

پس از آنکه مشخص شد نظر اکثر اعضا به تداوم ریاست محسن هاشمی است برخی درصدد تلخ کردن شیرینی این موفقیت بر آمدند چنانکه ادعا کردند حجت نظری, مرتضی الویری و حسن رسولی به محسن هاشمی رأی ندادند اما دروغ آنها به‌زودی افشا شد و حجت نظری برگه رای خود که در آن نام محسن هاشمی نوشته شده بود را به سمت خبرنگاران گرفت تا سیه روی شود هر که در او غش باشد. با مشخص شدن رای حجت نظری به محسن هاشمی خبرآنلاین نوشت: به خاطر روند گرفتن رای مخفی، به طور قطعی مشخص نیست سه عضوی که رای سفید به محسن هاشمی دادند، پس از آن به مجید فراهانی در نایب رئیسی رای دادند و سپس به الهام فخاری در انتخاب یکی از دو منشی شورای شهر، اعتماد کردند، چه کسانی بودند ولی از مذاکرات غیررسمی حاشیه شورای شهر می‌توان اینطور استنباط کرد که مرتضی الویری و حسن رسولی، چندان به ادامه روند فعلی در هیات رئیسه شورای شهر تهران، راضی نیستند. عضو سوم هم به احتمال زیاد الهام فخاری بوده است که رای ممتنع به ادامه حضور محسن هاشمی در ریاست شورا داد و این رای او پالسی قدرتمند بود برای رفتار خارج از شئون حزبی این عضو خروج کرده از اتحاد ملت و اعتراض به رفتار دیگر عضو هیات رئیسه شورای شهر، بهاره آروین. رای دیروز اعضای شورا به هاشمی پاسخ قاطع دیگری به دلواپسانی بود که سال‌ها هجمه و تخریب آیت‌ا... هاشمی و فرزندان ایشان به‌ویژه محسن را در دستور کار داشتند.

بقای نایب رئیس

روز گذشته محسن هاشمی از اعضای شورای شهر خواست در صورتی که کاندیدای نایب رئیسی شورای شهر هستند، با صدای بلند «بله» بگویند که ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر ضمن اعلام کاندیداتوری خود برای کرسی نایب رئیسی شورا، گفت: خود را در معرض رای قرار می‌دهم. مجید فراهانی رئیس فعلی کمیته بودجه نیز با اعلام کاندیداتوری خود برای نایب رئیسی گفت خود را در معرض رای اعضای شورا قرار می‌دهم. در نهایت دکتر سیدابراهیم امینی برای سومین دوره هم از سوی اعضای شورای شهر به عنوان نایب رئیس انتخاب شد. بی‌تردید تخصص حقوقی امینی و تجربه‌اش در رای اعضای شورا برای ابقای او بر مسند نایب رئیسی موثر بوده است. نکته قابل تامل این بود که مجید فراهانی دیگر عضو شورای شهر هم برای نایب رئیسی کاندیدا شد اما رزومه امینی چنان نبود که اعضا توجهی به فراهانی کنند. در نهایت ابراهیم امینی با 17 رای نایب رئیس شورای شهر تهران ماند و مجید فراهانی تنها توانست 4 رای کسب کند. امینی در جایگاه رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران از بررسی تخلفات به دور از حاشیه‌ها در شورای پنجم خبر داد. وی با بیان این که یکی از اتفاقات مهمی که در کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر رخ داد رونمایی از سامانه طرح‌ها و لوایح بود گفت: از ابتدای شورای شهر تهران مردم می‌توانند به طرح‌ها و لوایح دسترسی پیدا کنند و نه تنها می‌توانند از جزئیات این طرح‌ها استفاده کنند بلکه می‌توانند نظرات و پیشنهات خود را در قالب طرح مطرح کند. وی با بیان اینکه برای اولین بار کمیته حقوق شهروندی در شورای شهر ایجاد شد گفت: سعی کردیم با نهادهای مختلف قضائی اعم از تعزیرات، دیوان عدالت و غیره در رابطه با پرونده‌های مطرح شده ارتباط برقرار کنیم تا احکام ناعادلانه نباشد.

بقیه هم ابقا شدند

بهاره آروین، الهام فخاری و زهرا نژاد بهرام برای سمت منشی اول و دوم کاندیدا شدند‌ که با 16رای زهرا نژادبهرام به عنوان منشی اول و بهاره آروین با 14 رای به عنوان منشی دوم انتخاب شدند. همچنین آرای الهام فخاری 9رای اعلام شد. همچنین علی اعطا برای دو سال آخر شورای شهر تهران به عنوان سخنگوی شورای شهر در سمت خود ابقا شد. سیدحسن رسولی به عنوان تنها کاندیدای سمت خزانه‌دار با 20 رای مجددا از سوی اعضای شورا خزانه‌دار شورا ماند.

چینش سیاسی آرا

قابل درک است که سه حزب اصلی اصلاح طلب که در انتخابات هیات رئیسه شورای شهر توانستند با همدیگر به اتحادی تاکتیکی برسند، با هماهنگی خوبی از گردنه انتخابات هیات رئیسه عبور کنند. اتحاد ملت که دارای اکثریت حزبی در شورای شهر است (با 7 رای)، اعتماد ملی با 3 رای و کارگزاران سازندگی با 3رای (مرتضی الویری در انتخابات داخلی شورای شهر تمایلی به حرکت حزبی نداشت ولی محمد علیخانی توانست خود را به محسن هاشمی نزدیک کند) توانستند بقیه اعضای شورا را که دارای اقلیت محض هستند قانع کنند با آنها همسو شوند. از این رو همراه کردن اعضای مستقل شورای شهر با این سه حزب اصلی کار چندان مشکلی نبود.خبرآنلاین نوشت؛ اکنون زمان پاسخ دادن به این سوال می رسد: آیا این آرایش را می توان الگویی برای عملکرد اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس آینده دانست؟ شاید پرداختن به این سوال زود باشد و عوامل و متغیرهای فراوانی از درون و بیرون شورای شهر بر این موضوع اثر بگذارند ولی می توان بدون درنظر گرفتن اثر متغیرهای پیرامونی و فقط با مطالعه رفتار اعضای شورای شهر اینطور استنباط کرد که اصلاح‌طلبان نکته ای را به خوبی دریافته‌اند: هر گونه شکست در قطار اصلاح‌طلبان، زیر پای آنها در همه جایگاه‌ها را جارو می‌کند و فضا را در اختیار رقیب اصولگرا خواهد گذاشت. با این حساب، مدل رفتاری شورای شهر، احتمالا در بستن لیست انتخابات مجلس آینده باز هم توسط اصلاح‌طلبان «تکرار» خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/251785/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقال دانش‌آموزان مناطق مرزی خراسان جنوبی با خودروهای ارتش به محل آزمون کنکور

به‌روزرسانی جدید Lords of the Fallen منتشر شد

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

تردد از آزادراه تهران-شمال به سمت چالوس ممنوع شد

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

ثبت اختراع جدید سونی؛ واکنش کنترلر به صدای کاربر

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

موافقت با تعطیلی شنبه ها/ دولت چراغ سبز نشان داد

دفترچه سوالات کنکور علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

کمپانی TSMC از فرآیند تولید 1.6 نانومتری خود برای نیمه‌هادی‌ها رونمایی کرد

از «گشت ارشاد» تا «طرح نور» فقط دو نوروز فاصله افتاد؛ برای زنان پرونده قضایی تشکیل می‌شود؟

گجت عجیب سونی معرفی شد؛ عملکردی شبیه به آن چیزی که در فیلم Dune دیدید

تسلیحات، واجب تر از نان شب

ضرب و شتم پرستار در بیمارستان

سرنوشت قمه‌کش‌هایی که در ارومیه خیابان بستند چه شد؟

طلای جهانی جهش کرد

«جف بزوس» و مدیرعامل آمازون به حذف پیام‌های تجاری متهم شدند

گزیده‌های نفتی هفته

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد

جزئیات بیشتر از درگذشت یک پزشک زن

اجرای شگفت‌انگیز بازی Cyberpunk 2077 روی گوشی‌های قدیمی اندرویدی!

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

قیمت بیت کوین تا 63 هزار دلار کاهش یافت

آمریکا می‌خواهد دار و ندار هواوی را تحریم کند!

غوغا در گوشی‌های آیفون با مدل‌های هوش مصنوعی OpenELM اپل

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

فوری ؛ افشای جزئیات تماس پنهانی ترامپ و بن سلمان | پشن پرده چه میگذرد؟

موشک‌های پاتریوت اسپانیا در راه اوکراین

وضعیت جاده‌ها؛ ترافیک سنگین در محور چالوس

آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان

ادعایی درباره ضرر مرغداران؛ تولیدکننده 10 هزار تومان ضرر می‌کند

ورود سامانه‌ بارشی جدید به کشور از روز سه‌شنبه

حضور دو بازی ایرانی در مراسم MENA Games Industry Awards 2024

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

به‌روزرسانی نسل بعدی Fallout 4 منتشر شد

عروس بزرگ امام: نمی خواستم ازدواج کنم اما.. / آقا مصطفی، روحانیِ مدرنی بود و در حجاب سختگیری نداشت/ علاقه امام به بچه‌هایم غیرقابل توصیف بود

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

واکنش بغض‌آلود وزیر اسبق بهداشت به مهاجرت بهترین شاگردانش از ایران

اشک‌های سردار رادان در اجتماع مردم قم در حمایت از فراجا