پیام ویژه-قتل مشکوک وکیل سابق حسین هدایتی

خبر قتل یک حمید حاجیان، وکیل دادگستری در چهارشنبه گذشته مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. علت توجه رسانه‌ها این بود که نام این وکیل در جلسه دادگاه رسیدگی به تخلفات بانک سرمایه از زبان حسین هدایتی خارج شده بود. هدایتی در آخرین جلسه دادگاه گفته بود: «4 سال است در دادسرای ناحیه سه شعبه 12 علیه فیروز دولت‌آبادی طرح شکایت کرده‌ام، اما هنوز ترتیب اثر داده نشده است. به سراغ حمید حاجیان که یک وکیل با نفوذ است و 50 میلیارد تومان پول بنده را خورده و برده است بروید. حاجیان گفت بود که اگر اسمش را در دادگاه ببرم از من شکایت می‌کند»

جزئیات قتل وکیل پرونده‌های میلیاردی

نعمت احمدی، وکیل دادگستری که به وکالت اصلاح‌طلبان شهره است در این زمینه به ایران گفت: «ما هزاران وکیل در کشور داریم، چرا برای آنان چنین اتفاقی نمی‌افتد؟ بنابراین این یک پرونده قضایی ساده نیست، بلکه می‌تواند یک پرونده جنایی برگرفته از یک فساد سازمان یافته و برگرفته از افرادی که مصدر کاری هستند، اما نفوذپذیر هستند، باشد، کسانی که می‌شود با عدد و رقم آنان را خرید. معتقدم این پرونده، یک پرونده جنایی مطلق که فردی یک وکیل را بر سر یک اختلاف ساده به قتل رسانده باشد، نیست، بلکه سرمنشأ یک فساد عظیمی است. رئیس قوه قضائیه باید پرونده را به دست کسانی بدهد تا مشخص شود مرحوم حاجیان چه ثروتی دارد و از کجا آورده، مرتبطین با این آدم چه کسانی هستند و تا کجا نفوذ کردند.»

محمود علیزاده طباطبایی،‌ وکیل دادگستری که سابقه عضویت در شورای شهر اول تهران را هم در کارنامه دارد به ایلنا گفت: علیرغم اینکه وکیل‌ آقای هدایتی گفتند این قتل هیچ ارتباطی به موکلش ندارد اما تصورم این است که اظهارات آقای هدایتی ممکن است بی‌ارتباط با این موضوع نباشد و دادسرای جنایی در حال رسیدگی به این پرونده است. فرد ضارب هر دو نفر (هم خانم و هم آقا) را هدف گلوله قرار داده است که خوشبختانه خانم زنده است که در این صورت بسیاری از مسائل روشن خواهد شد.»

به نظر می‌رسد نمی‌توان درباره ارتباط این قتل با پرونده هدایتی نظر قطعی داد اما حداقل می‌توان گفت مشکوک است. به‌خصوص اینکه این پرونده یک متهم فراری به نام یقینی دارد. راه‌حل این ماجرا این است که نهادهای امنیتی مانند وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه به ماجرا ورود کنند و با فعالیت اطلاعاتی و امنیتی در پی کشف ماجرا باشند.

اما ماجراهای مشکوک در پرونده‌های مفاسد اقتصادی به همین نمونه ختم نمی‌شود.

سکته همزمان سه‌ متهم پرونده مفاسد اقتصادی

خبر سکته همزمان سه متهم پرونده هیئت‌مدیره بانک سرمایه در هفته گذشته با تعجب همگان روبه‌رو شد. قاضی مسعودی مقام رییس شعبه سوم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی 4 اردیبهشت ماه در حاشیه هفتمین جلسه رسیدگی به پرونده متهمین شرکت پتروشیمی در  پاسخ به این سوال که آیا حکم سه تن از مدیران بانک سرمایه اجرا شد؟ گفت: زمانی که متهمان برای اجرای حکم احضار شدند، نمی‌دانم چرا هر سه نفر همزمان سکته کردند و در بیمارستان بستری شدند.

امروز احمد شجاعی،  رئیس سازمان پزشکی قانونی در این زمینه گفته است: «سکته یکی از متهمان پرونده بانک سرمایه -اعضای هیات مدیره سابق این بانک- از سوی پزشکی قانونی تایید شده است. نتیجه پزشکی قانونی در مورد این فرد به مراجع قضایی اعلام شده است و مدارک پزشکی دو نفر دیگر از اعضای هیات مدیره سابق بانک سرمایه و سکته آنها نیز در حال بررسی است.»

این ماجرا هم بسیار عجیب است و باید قوه قضائیه در این زمینه با قاطعیت و زیرکی عمل کند. با برخورد درست با این پرونده‌ها اعتماد عمومی به نظام احیا خواهد شد.

***

صدا و سیما دستور رهبری را دور می‌زند؟

روز چهارشنبه گذشته رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران گفتند: « باید فرهنگ کار و تولید و تلاش را ترویج دهیم و روحیه انتظار برای ثروت بادآورده را از بین ببریم و روشهایی شبیه بخت آزمایی را ترویج نکنیم که دستگاههای مختلف از جمله صدا و سیما باید متوجه این معنا باشند.»

علی‌عسگری رئیس سازمان صدا و سیما در پی دستور رهبری به معاونت بازرگانی سازمان دستور داد: «نسبت به بروز و ظهور رسانه ای اسپانسرهایی که مانع این فضیلت هستند تجدید نظر کنید.»

علی فروغی رئیس شبکه سه در مصاحبه‌ای گفت: «با توجه به رهنمود اخیر رهبر معظم انقلاب و به تبع آن دستور رییس سازمان صداوسیما در سازماندهی اسپانسرها و تعامل با معاون محترم سیما، تصمیم بر این شد تا سازوکار اسپانسری که پشتیبانی مالی برنامه "برنده باش" را انجام می‌دهد، اصلاح و ظرفیت‌های جدیدی به این برنامه اضافه شود.»

مدیر شبکه3 ابهام شرعی جوایز "برنده باش" را رد کرد/ تغییر اسپانسر

در اینجا به نظر می‌رسد صدا و سیما بنا دارد طبق معمول دستور رهبری را مورد توجه قرار ندهد. فرمایش رهبری واضح است: برنامه‌هایی که با قرعه‌کشی‌ها مبلّغ ثروت بادآورده هستند نباید ترویج شوند و جایی در برنامه‌های صدا و سیما داشته باشند.

علی فروغی در اولین گام این مسئله را صرفا به برنامه برنده باش تقلیل داده است و در گام بعدی گفته است با اضافه‌شدن یک اسپانسر جدید، مشکل حل می‌شود.

در حالی‌که اگر بخواهند دستور رهبری را اجرا کنند تمام برنامه‌های روبیکیویی و دارای قرعه‌کشی باید بساط خود را از رادیو و تلویزیون جمع کنند. به نظر می‌رسد مسئولان صدا و سیما هنوز علاقه‌ای به اجرای دستور رهبری ندارند.

****

چرا دادستان کل به جمعه سیاه فوتبال ورود نمی‌کند؟

ایسنا نوشت: ظاهراً اتفاقات تلخ حاشیه‌ای فوتبال ایران تمامی ندارد. پس از جنجال‌های تبریز و درگیری هواداران تراکتور، این بار در تهران و در استادیوم آزادی طرفداران سپاهان و پرسپولیس به جان هم افتادند. درگیری‌هایی که یک فوتی و حدود 245 مجروح به همراه داشته است. تلفاتی که اگر یک جنگ 90 دقیقه‌ای واقعی هم رخ می‌داد، ممکن بود ایجاد نشود.

چرا دیدار سپاهان - پرسپولیس خونین شد؟/ مقصر کیست؟

سنگ‌ها چگونه وارد ورزشگاه آزادی شد/ بازداشت 10 متخلف

مشرق نوشت: دیدار جنجالی تیم‌های پرسپولیس و سپاهان در روز جمعه 6 اردیبهشت از ساعت‌ها قبل از بازی و پس از به صدا آمدن سوت پایان پر بود از صحنه‌های زشت و تاسف آور که از سوی هواداران دو تیم و حتی بازیکنان و کادر فنی صورت گرفت...البته ناگفته نماند این اتفاقات تلخ و این رجزخوانی‌ها در ادامه تهدیدهای برخی هواداران تراکتورسازی علیه بازیکنان پرسپولیس در کانل ها و شبکه‌های مجازی است که خبر از یک روز پرتنش و حاشیه‌ای در دیدار تراکتورسازی و پرسپولیس می‌دهد و چیزی که بیش از همه مشهود است انفعال فدراسیون فوتبال درخصوص این ماجراهاست!

مصطفی اقلیما، رئیس انجمن مددکاری کشوردر گفت‌وگو با اعتمادآنلاین، دلیل خشونت در ورزشگاه‌های ایران را پایین آمدن آستانه تحمل مردم دانست و گفت: «خشونت در فوتبال ایران ریشه در خارج از استادیوم‌ها دارد. مشکلات اقتصادی و فقر فرهنگی دلیل اصلی این ناهنجاری‌هاست.»

اقلیما تنها راه خروج از این بحران را اصلاح زیرساخت‌های کشور دانست و گفت: «تا زمانی که شرایط اقتصادی کشور بهبود پیدا نکند شاهد چنین اتفاق‌هایی خواهیم بود. مشکلات مادی باعث شده خشونت در خیابان‌ها، خانواده‌ها، ورزشگاه‌ها و دیگر نهادهای اجتماعی نمود پیدا کند. وقتی با افزایش قیمت‌ها در کشور مواجه هستیم و حقوق افراد کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد فرد با مشکل روبه‌رو می‌شود. وقتی افراد مکانی برای تخلیه هیجان خود می‌یابند، تلاش می‌کنند این هیجان را با خشونت و دادوفریاد بیرون بریزند. استادیوم‌های ورزشی مکان مناسبی برای تخلیه هیجان است. همین موضوع نیز سبب بروز خشونت در ورزشگاه‌ها می‌شود.»

*****

رسیدگی خارج از نوبت به پرونده‌هایی که قلوب مردم را جریحه‌دار می‌کند، عین عدالت است

حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه در مراسم تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید دیوان عالی کشور، در بخشی از اظهاراتش به بیان نکاتی درباره جایگاه دیوان عالی کشور پرداخت و اظهار کرد: حوزه نظارت یک حوزه تشریفاتی برای دیوان عالی کشور نیست؛ بلکه یک حوزه واقعی است که در آن اجرای موازین شرعی باید لحاظ شود.

رئیس قوه قضاییه احیای ظرفیت‌های دیوان عالی کشور و تسریع و دقت در رسیدگی‌ها را به عنوان نکات بعدی مورد اشاره قرار داد و گفت: در بحث رسیدگی‌ها، نه باید دقت فدای سرعت شود و نه سرعت فدای دقت گردد؛ بلکه اصل و اساس بر کیفیت رسیدگی‌ها در کلیه مراحل رسیدگی است، به ویژه در دیوان عالی کشور و به خصوص نسبت به پرونده‌هایی که به نحوی قلوب مردم را در یک منطقه جریحه دار کرده است.

وی در ادامه با تقدیر از قضات دیوان عالی کشور گفت: رسیدگی خارج از نوبت به این پرونده‌ها، عین عدالت است و هیچگونه خلاف عدالت نیست.

*****

محبوبیت روحانیون پس از ماجرای سیل چند برابر شده است

خبرگزاری «حوزه» نوشت: حجت الاسلام محسن محمدی، نماینده تشکل مدیران و مدرسان گروه های تبلیغی کشور در سومین اجلاسیه مدیران و مدرسان گروه های تبلیغی با بیان اینکه جوانان و روحانیون در پلدختر حماسه به پا کردند و متاسفانه پوشش رسانه ای به حد کافی نبود، افزود: پیش از این حوادث مردم به طلاب نگاهی منفی داشتند، اما پس از این سیل در پلدختر این نگاه و باور به طلاب تغییر کرده و بسیاری از مردم از روحانیون حلالیت می گرفتند.

*****

ایران هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا ندارد

اظهارات محمد جواد ظریف درباره تبادل زندانیان با آمریکا از مهم ترین عناوین روزنامه های امروز بود. این موضوع زمانی اهمیت می یابد که کره شمالی و آمریکا نیز برای ورود به مذاکره ابتدا چنین راهی را طی کردند.

«دیپلماسی تبادل زندانی» تیتر روزنامه ایران است که در روتیتر به نامه‌نگاری امریکا و آمادگی ظریف برای گفت‌وگو درباره زندانیان اشاره کرد و توضیح داد که «وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه در گفت‌وگو با المانیتور گفته که از «رابرت اُ براین»، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری امریکا در امور گروگان‌ها نامه‌ای دریافت کرده که در آن درخواست شده اتباع امریکایی بازداشت‌‌شده در ایران بدون هیچ قید و شرطی آزاد شوند. به نوشته المانیتور، ظریف همچنین تأیید کرده که از معاونش خواسته نامه‌ای به مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا بنویسد.

روزنامه آفتاب یزد هم تیتر یک خود را به گزارشی از صحبت های ظریف( که درباره تبادل زندانیان صحبت کرده بود )در موسسه جامعه آسیا در نیویورک اختصاص داد و عنوان کرد « ظریف با اختیارات کامل در خاک آمریکا» و در زیر تیتر با اشاره به صحبت های فریدون مجلسی نوشت ،تبادل زندانیان چه پذیرفته بشود چه نشود،می تواند آغازگر این مطلب باشد که با ایران می توان تعامل کرد.

اما سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص ادعای برخی رسانه‌های خارجی مبنی بر درخواست ایران برای مذاکره با آمریکا و آغاز مذاکرات ایران و عربستان سعودی، این ادعا‌ها را بی اساس و نادرست دانسته و گفت: هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا در کار نیست و در مورد عربستان جز در مسائل و موضوعات مربوط به حج که با توافق از مسائل و روابط سیاسی دو کشور جدا شده است، هیچ‌گونه مذاکره‌ای در هیچ حوزه دیگری بین دو کشور در جریان نیست.

نصرت الله تاجیک، سفیر پیشین ایران در اردن هم به انتخاب می گوید: مصاحبه ظریف با فاکس نیوز اقدام بسیار خوبی است. فاکس نیوز رسانه ترامپ است. این اقدام نشان دهنده این است که ظریف می خواهد با ترامپ مستقیما صحبت کند. بنده این اقدام را خوب می بینم. اما درباره این که ترامپ چگونه برخورد خواهد کرد، احساس می کنم ترامپ در حال اماده کردن توییت خود است.