پیام ویژه
حسن رسولی : جبهه انتخاباتی اصلاح‌طلبان شامل همه احزاب می‌شود
سه شنبه 21 خرداد 1398 - 9:07:44 AM

اخبار ویژه -گفتگوی زیر با حسن رسولی  از فعالان اصلاح طلب پیرامون جبهه اصلاح طلبان را بخوانید:

به تازگی معاون سیاسی وزارت کشور با نام بردن از 9 تشکل اصلاح‌طلب از تشکیل جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی خبر داده، آیا شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در جریان تشکیل و تقاضای کسب مجوز این جبهه بوده یا این احزاب مستقلاً عمل کردند؟
قانون اخیرالتصویب اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی تشکیل جبهه ائتلافی انتخاباتی را از سوی احزاب به عنوان یک ساختار اجماع ساز برای جریان‌های سیاسی کشور به رسمیت شناخته و شرایط تشکیلش را که مبتنی است بر تقاضای تعدادی از احزاب دارای مجوز کمیسیون ماده 10 تعیین کرده و شکل‌گیری این ساختار را منوط به اطلاع دادن متقاضیان به وزارت کشور و کمیسیون ماده 10 قانون احزاب کرده است. آنچه با عنوان جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی تشکیل شد در حقیقت همان شورای عالی اصلاح‌طلبان است که طی سه دوره انتخابات اخیر به نمایندگی از ظرفیت حزبی و حقیقی جریان اصلاحات هم راستاسازی ظرفیت‌های اصلاح‌طلبان را برای حضور کارآمدتر در عرصه‌های انتخاباتی دنبال می‌کرد و تحت این عنوان توسط تعدادی از احزاب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تحت سه نام پیشنهادی مختلف به وزارت کشور اعلام شده و نهایتاً این نام مورد تأیید قرار گرفته است. بنابراین این مجموعه مبتنی بر قانون انتخابات مرجعی رسمی و قانونی برای تشکیل ائتلاف انتخاباتی برای ائتلاف پیش رو در اسفندماه سال جاری است.


با این حساب چرا تنها نام 9 تشکل در این جبهه اعلام شده و جای بسیاری از احزاب اصلاح‌طلب از جمله اتحاد ملت، کارگزاران، اعتماد ملی و... در آن خالی است؟
الزاماً تنها این 9 حزب عضو جبهه جدیدالتأسیس نیستند. بلکه همه حزب‌های عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که اولاً از کمیسیون ماده 10 احزاب پروانه فعالیت رسمی دارند و ثانیاً داوطلبانه متقاضی عضویت در شورای عالی اصلاح‌طلبان بوده اند در این جبهه جدید عضویت دارند.


برخی فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفته‌اند که دلیل تشکیل این جبهه لغو مجوز فعالیت شورای عالی اصلاح‌طلبان و شورای عالی سیاستگذاری این جریان بر اساس قانون جدید انتخابات بوده و حتی برخی نهادها به فعالان سیاسی پیام داده‌اند که نباید به جلسات این دو شورا رفت و آمد کنند. بنابراین سؤال این است که در وضعیت اخیر و با تشکیل این جبهه آیا جلسات شوراهای اصلاح‌طلبان بویژه شورای عالی سیاستگذاری متوقف خواهد شد یا خیر؟
توضیح دادم که این جبهه جدید همان شورای عالی هماهنگی اصلاح‌طلبان است و بر اساس مذاکراتی که با وزارت کشور و کمیسیون ماده 10 احزاب انجام شد، تشکیل شده است. اینکه برخی سیاسیون از بیرون این تشکل اظهار نظر فردی داشته باشند تأثیری بر رسمی بودن و قانونی بودن جبهه ندارد.


ریاست این جبهه تازه تأسیس برعهده چه فردی قرار می‌گیرد؟
ریاست این جبهه تا آنجا که من اطلاع دارم، برعهده آقای دکتر عارف قرار گرفته است. جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی متشکل است از تمامی احزاب داوطلب و اصلاح‌طلب عضو شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب به تعداد دو برابر اشخاص حقیقی عضو که سومین دوره فعالیتش را آغاز کرده و جلساتش منظم برگزار می‌شود. ساختارش شکل گرفته، ارکانش تعیین شده و هیأت رئیسه و کارگروه‌هایش شکل گرفته و این مجوز را هم که دریافت کرده است.
در یکی دو سال گذشته فعالان اصلاح‌طلب بر ضرورت تشکیل نهادی تحت عنوان پارلمان اصلاحات تأکید داشتند. نهادی که قرار بود در صورت تأسیس فرصتی باشد تا اصلاح‌طلبان سراسر کشور در تصمیم‌گیری‌های این جریان مؤثر باشند و از تمرکز تصمیم‌گیری‌ها در یک حلقه بسته کاسته شود. حالا گفته می‌شود که این کار به بعد از انتخابات موکول شده. در حالی که به نظر می‌رسید می‌تواند در انتخابات پیش رو عصای دست اصلاح‌طلبان و سبب تقویت بدنه اجتماعی شان باشد، چرا با تشکیل پارلمان اصلاحات مخالفت شد؟
در جهت ضرورت نوسازی جریان اصلاحات از سال‌های قبل گزینه‌های مختلفی پیشنهاد شده که یکی از آن گزینه‌ها پارلمان اصلاحات بوده است. اینکه به چه سرنوشتی رسیده چون من عضو شورای هماهنگی احزاب نبودم اطلاع دقیقی از آن ندارم. اما آنچه امروز مورد توافق اکثریت قاطع احزاب اصلاح‌طلب است همین تشکل جدید است که تحت عنوان جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی نامیده می‌شود.اما در مورد آنچه تحت عنوان نگرانی از ریزش بدنه اجتماعی و فقدان اثرگذاری اصلاح‌طلبان شهرهای مختلف در تصمیم‌گیری‌ها مطرح می‌شود و پارلمان اصلاحات را راهکاری برای مواجه شدن با آن می‌داند باید بگویم که بر خلاف تصور، شورای عالی اصلاح‌طلبان و به تبع آن جبهه جدیدالتأسیس یک تشکیلات متمرکز نیست. تصمیم‌گیری در مراحل مختلف انتخابات خصوصاً تهیه و معرفی فهرست‌ها کاملاً در استان‌ها و توسط فعالان خود استان صورت می‌گیرد. شورای عالی شعب استانی دارد در سطح 31 استان و بنابر این کاملاً متناسب با ماهیت انتخابات مجلس که صبغه محلی دارد کار غیر متمرکز است و مبتنی بر ظرفیت‌های پراکنده محلی در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها و حوزه‌های انتخابیه است. با همین ترکیب دو سوم از احزاب و یک سوم از شخصیت‌های اصلاح‌طلب شکل می‌گیرند. بنابراین شورای عالی سیاستگذاری بیشتر نقش تعیین راهبردها، ایجاد هماهنگی و تعامل با بخش‌های مؤثر در اجرای انتخابات، رفع اختلافات و اجماع‌سازی و در حقیقت تحقق حضور واحد با نظم و انضباط تضمین کننده منافع اصلاحات در سطح مرکز است. این گونه نیست که مرکز تصمیم بگیرد و مناطق تنها اجرا کننده باشند. درست برعکس است و تصمیمات اساسی به صورت غیرمتمرکز در حوزه‌های انتخابیه و استان‌ها انجام می‌شود.


ارتباط این جبهه با شخصیت‌های تأثیرگذار اصلاح‌طلب که فعالیت حزبی ندارند چگونه تعریف می‌شود؟
یک سوم اعضای جبهه اصلاح‌طلبان در مرکز و در استان‌ها از میان شخصیت‌های قابل قبول غیر حزبی انتخاب می‌شوند.

  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Persian -> English...
    • Create a new word list...
  • Copy

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/225042/حسن-رسولی---جبهه-انتخاباتی-اصلاح‌طلبان-شامل-همه-احزاب-می‌شود
بستن   چاپ