پیام ویژه
وطن امروز گزارش می دهد؛ آیا ارز صادراتی می‌تواند ثبات را به بازار ارز برگرداند؟
مسیر ناهموار ارز سینوسی
دوشنبه 31 تیر 1398 - 10:52:33 AM
وطن امروز
اخبار ویژه - تسهیل برگشت ارز ناشی از صادرات، درک درست نسبت به بازار نقدی، مقابله با سوداگری، فعال شدن صرافی‌ها و البته پایان تخصیص ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی، قیمت ارز را در شرایط سیاسی پرالتهاب کنونی نه‌تنها با ثبات کرده، بلکه پیش‌بینی‌هایی درباره کاهش آن هم وجود دارد. به گزارش «وطن‌امروز»، قیمت ارز در روزهای اخیر کاهش چشمگیری را تجربه کرد. هر دلار آمریکا در هفته گذشته بیش از 1000 تومان ارزان شد تا برای نخستین‌بار در سال جاری دلار در کانال 11 هزار تومان قرار بگیرد. با وجود اینکه نرخ‌ تاریخی 11200 تومان تنها برای ساعاتی ثبت شد اما امید به بازگشت به شرایط اقتصادی سابق را زنده کرد، البته دیروز افزایش قیمت ارز این امید را در هاله‌ای از ابهام قرار داد. بازار دیروز با وجود افزایش قیمت 300 تومانی دلار نسبت به روز قبل و رسیدن به نرخ 12100 تومان باز هم تب و تاب خاصی نداشت. به غیر از دلالان و برخی صرافی‌ها هیچ کنشگر دیگری در بازار وجود نداشت. نه‌تنها تقاضای سفته‌بازی در بازار ارز دیده نمی شود، بلکه تقاضاهای واقعی دیگر هم نیست. با وجود قرار گرفتن در فصل مسافرت و سفر زیارتی حج هیچ‌کدام از متقاضیان به سمت دلار و یورو نمی‌روند و ارزهای محلی مقصد مسافرت خود را تهیه می‌کنند که این موضوع باعث می‌شود اساسا قیمت ارزهای رایج هیچ تغییری نکند. از سوی دیگر صرافی‌ها به صورت مستقیم با ارتباطاتی که با آژانس‌های مسافرتی گرفته‌اند با نرخ دستوری ارز در اختیار آنها می‌گذارند و دیگر سرگردان فردوسی و سبزه‌میدان نمی‌شوند که سوداگران بخواهند فعالیتی انجام دهند.
کاهش فاصله نرخ اسکناس ارز و حواله
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی معتقد است روند بازگشت ارز صادراتی در شرایط مطلوبی قرار دارد و همین موضوع یکی از دلایل کاهش قیمت ارز در روزهای اخیر بوده است، ضمن اینکه صمد کریمی از رشد 118 درصدی تامین ارز واردات از محل صادرات غیرنفتی خبر داد و گفت: فاصله نرخ اسکناس ارز با حواله کم شده است. وی اظهار داشت: اکنون بانک مرکزی بازار دوم و نرخ بازار آزاد را به رسمیت می‌شناسد و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های بین‌المللی را در آن فضا، درک و بر اساس آن حرکت می‌کند؛ بنابراین اجازه می‌دهد صرافی‌های مجاز در این بازار به فعالیت‌های خود ادامه داده و در تأمین مالی تجارت و طرح‌های واردات کالا و خدمات و صادرات، نقش‌آفرینی کنند. کریمی اضافه کرد: بانک‌ها هم در کنار آنها وظایف حرفه‌ای و تخصصی خود را انجام می‌دهند، همچنین شاهدیم ورود ارز به صورت اسکناس و طلا تسهیل شده و با اینکه از 21 فروردین 1397 در چارچوب تصویب‌نامه هیأت وزیران، همه صادرکنندگان باید ارز خود را به چرخه اقتصادی برگردانند، باز هم با تحول دیگری مواجه هستیم که در واقع، تکمیل حلقه‌های مفقوده حرکت به سمت اقتصاد بدون نفت را رقم زده است، چرا که حجم تجارت بالغ بر 35 میلیارد دلار فقط با کشورهای همسایه است و بیش از 12 میلیارد دلار مازاد تجارت داریم.
دولت برنامه‌ای برای ارز 4200 تومانی ندارد
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کالاهای اساسی گران به دست مردم می‌رسد، گفت: دولت برنامه‌ای برای تخصیص ارز 4200 تومانی کالاهای اساسی ندارد. عزیز اکبریان با اشاره به اینکه مهم‌ترین سناریوی دشمن فشار به معیشت اقشار محروم است، گفت: این مهم در حالی است که متأسفانه دولت و مجلس در مواجهه با معیشت مردم فقط نظاره‌گر هستند و شکسته شدن استخوان طبقات محروم جامعه را نمی‌شنوند؛ هیچ برنامه‌ای درباره مکانیزم استفاده از 14 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی برای معیشت مردم ندارند. وی خطاب به نمایندگان قوه ‌مقننه گفت: یک‌سوم سال، گذشته و مابقی نیز می‌گذرد؛ 14 میلیارد دلار هم معلوم نمی‌شود در چه محلی هزینه شده و به جیب چه کسانی ریخته شده است؛ متأسفانه مشاهده می‌شود که دلال‌ها و قاچاقچی‌ها و... میدان‌دار هستند و کالاهای اساسی از بیت‌المال ملت گران به دست مردم می‌رسد. وی اظهار داشت: افزایش چندبرابری قیمت مسکن و اجاره‌بهای منازل مسکونی مشکلاتی را برای مردم به‌وجود آورده است، دولت و وزارت راه‌وشهرسازی سالیان طولانی است که هیچ برنامه‌ای برای مسکن ندارند و به هشدارهای نمایندگان توجه نمی‌شود. اکبریان ادامه داد: صادرکنندگان امید ندارند که فردا بخشنامه‌ها دچار تغییر نشود و واردکنندگان امید ندارند که کالایی را به کشور وارد کنند اما در گمرک با مشکل مواجه نشود.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/241439/مسیر-ناهموار-ارز-سینوسی
بستن   چاپ