پیام ویژه
چرا بی‌بی‌سی نگران تعطیلی «مدارس‌ طبیعت» شد؟
چهارشنبه 23 مرداد 1398 - 18:35:01
اخبار ویژه - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: «عمده مدارس طبیعت پیگیر اجرای سند 2030 هستند و حتی دانش‌آموزان تا 12 ساله در استخر‌های مختلط در ساعت شنا با هم تعلیم می‎دیدند.»

به گزارش جام نیوز ، شبکه بی بی سی فارسی در گزارشی با ابراز نگرانی از تعطیلی مدارس موسوم به «مدارس طبیعت»: مدعی شد: ورود شرع و ایدئولوژی‌های سیاسی این بار مانع شد تا کودکان از بازی با طبیعت دور بمانند!
بی‌بی‌سی در گزارش خود بدون اشاره به اینکه این مدارس به صورت غیر قانونی و بدون اخذ مجوز از وزارت آموزش و پرورش و همچنین سازمان محیط زیست فعالیت میکردند مدعی شد که با توجه به تمرکز این مدارس بر مسائل محیط زیستی و آشنایی نسل جدید با طبیعت، مدارس طبیعت «دستاوردهای بزرگی» به همراه داشته است.
به گزارش جام نیوز ، سال 92 بود که نخستین مدرسه طبیعت توسط یک شخص دارای سابقه دادگاه و زندان در مشهد آغاز به کار کرد؛ هدف از تأسیس این مدارس ساختارشکنی از مدارس متنوع موجود بود.
در این مدارس زندگی با حیوانات خانگی از جمله سگ و گربه آموزش داده می‌شود و چندان قید و بندی به رعایت مسائل شرعی وجود ندارد. تا جایی که ابطحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس جو حاکم بر این مدارس را این‌گونه توصیف می‌کند: «عمده این مدارس پیگیر سند 2030 هستند و حتی دانش‌آموزان تا 12 ساله در استخر‌های مختلط در ساعت شنا با هم تعلیم می‎دیدند.»
به گفته وی مؤسس این مدارس سابقه عضویت در سازمان چریک‌های فدایی خلق داشته و در سال 62 دستگیر شده و سابقه زندان دارد. وی پس از آزادی از زندان، نخستین مدرسه طبیعت را در مشهد تأسیس می‌کند و پس از آن تعداد این مدارس تا جایی رشد می‌کند که حالا 80 مدرسه طبیعت داریم.
مهدی نوید ادهم دبیر شورای عالی آموزش‌وپرورش نیز با تأکید بر اینکه نهاد مرجع مجوزدهنده تأسیس مدرسه برای دانش‌آموزان از دبستان تا پایان دبیرستان، آموزش و پرورش است و مجوز تأسیس مدارس را ادارات در آموزش و پرورش صادر می‌کنند، می‌افزاید: «تاکنون مجوزی به نام مدارس طبیعت توسط این شورا صادر نشده و مصوبه ابلاغی در این خصوص وجود ندارد.» با تمام این‌ها مدارس طبیعت معلوم نیست چگونه و با چه مجوزی فعال هستند و طی پنج سال تعدادشان به 80 مدرسه در چهار استان کشور رسیده است.
روزگذشته هم یک‌بار دیگر عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست پای مدارس طبیعت را به میان کشید و گفت: «این مدارس به صورت غیرقانونی فعالیت می‌کردند و مجوزی نداشتند اگر یکی از کودکان حاضر در این مدارس آسیب می‌دید یا سازمان محیط‌زیست باید دیه پرداخت می‌کرد یا مسئولان زندانی می‌شدند.»
وی افزود: طبق فتوای مراجع معظم تقلید فعالیت این مدارس غیرشرعی است. کلانتری تصریح کرد: «ما وقتی با این فتوا مواجه شدیم دیگر به دنبال کسب مجوز‌ها برای تأسیس مدارس نرفتیم. ضمن اینکه بر اساس پایش‌های وزارت اطلاعات، به ما رسماً‌ اعلام شد کسانی که مجوز این مدارس را صادر می‌کردند، عضو حزب منحله توده بوده‌اند و صلاحیت مدیریت این مدارس را ندارند.»
به نظر می رسد نگرانی بی بی سی فارسی، وابسته به دولت انگلیس، از تعطیلی "مدارس طبیعت" بیش از هر چیزی به خاطر این است که با تعطیلی اینگونه مدارس که پیگیر اجرایی شدن سند 2030 در بین دانش آموزان ایرانی هستند، متوقف میشود.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/248643/چرا-بی‌بی‌سی-نگران-تعطیلی-«مدارس‌-طبیعت»-شد؟
بستن   چاپ