تلاش پایداریها برای حذف قالیباف
گزارش
بزرگنمايي:
پیام ویژه - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش به معنای تاییدش نیست
ائتلاف «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» (شانا) و «جبهه پایداری» در انتخابات مجلس دوازدهم با وجود حاشیههای فراوان برای بستن لیست، از انتخاب افراد حاضر در لیست گرفته تا حذف و اضافههای دقیقه آخری، به سرانجام رسید. اعضای جبهه پایداری به صورت تلویحی اختلافشان با محمدباقر قالیباف را رد کردهاند، البته که مستقیماً منکر اختلاف خود با قالیباف نشدند و اینگونه اعلام کردند که با او اختلاف جدی ندارند.
آنها در جریان بستن لیست تلاش کردند تا با لابیهای خود وزنه لیست را به سمت خود سنگینتر کنند. لابیها و حذف و اضافههایی که با اعتراضاتی همراه شد. ابتدا مالک شریعتی به حضور محسن دهنوی در لیست اعتراض کرده و از حضور در لیست انصراف داد و در پی آن سیدمحمود نبویان، یکی از اعضای جبهه پایداری در لیست مشترک قرار گرفت که به گفته محسن پیرهادی، این انتخاب غیرقانونی بوده و او باید جایگزین دهنوی میشد. البته در نهایت لیست مشترک بسته شد اما اختلافنظرها در بین طرفداران این دو جبهه پس از ارائه لیست مشترک همچنان به قوت خود باقی ماند و نگرانی جبهه پایداری از حضور محمدباقر قالیباف در این لیست ادامه دارد. سایت رجانیوز، سایت وابسته به جبهه پایداری روز یکشنبه در گزارشی در قالب «پاسخ به برخی سوالات مهم پیرامون رای دادن» بار دیگر به این اختلاف دامن زد. گزارش رجانیوز با این موضوع که ارائه فهرست اسامی از سوی حزبها و جریانهای مختلف سیاسی برجسته شده است، به موضوع رای ندادن به تمامی افراد یک لیست پرداخته و اینگونه مطرح کرده است که بسیاری از مردم اعتقادی به لیستی رای دادن نداشته و این اقدام را در بحث سیاست قبول ندارند. رجانیوز در این گزارش به اظهارنظرهای امام خمینی و رهبری استناد کرده و نوشته است: «فهرستهای انتخاباتی شامل سه گروه از افراد است؛ دسته اول کسانی که شناخت کافی روی آنان وجود داشته و جمعبندی شخصی فرد بر «رای دادن» به آنان است، دسته دوم کسانی که شناخت کافی برای «رای ندادن» به آنان وجود دارد و دسته سوم افراد ناشناخته هستند. درباره دسته اول، وظیفه فرد مشخصاً رای دادن به گزینههای شناختهشده خود است. اما برای تصمیمگیری درباره دسته دوم و سوم، مرور نظرات حضرت امامخمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب راهگشا خواهد بود.حضرت امام خمینی(ره) درباره اعتماد به فهرستها میفرمایند: احدی شرعاً نمیتواند به کسی کورکورانه و بدون تحقیق رأی بدهد و اگر در صلاحیت شخص یا اشخاصی تمام افراد و گروهها نظر موافق داشتند ولی «رأیدهنده تشخیصش برخلاف همه آنها بود، تبعیت از آنها برایش صحیح نیست» و نزد خداوند مسئولیت دارد و اگر گروه یا اشخاصی صلاحیت فرد یا افرادی را تشخیص دادند و از این تایید برای رایدهنده اطمینان حاصل شد، میتواند به آنها رای دهد. (صحیفه امام، ج18، ص33) رهبر انقلاب نیز در استفتایی در پاسخ به اینکه آیا رأی دادن به فهرست اسامی که از طرف احزاب و گروههای سیاسی منتشر میشود، بدون تحقیق در مورد افراد آن جایز است؟ اگر برخی از افراد آن در انتخابات رأی آورند و صلاحیت منصب را نداشته باشند، ما در پیشگاه خدای متعال مسئول خواهیم بود؟، فرمودهاند: «میتوانید به فهرست و افرادی رأی دهید که معرفیکنندگان آنها افرادی متعهد، مؤمن، بصیر و انقلابی و قابل اعتماد باشند، مگر آنکه حجت شرعی برخلاف داشته باشید.» با وجود آنکه درباره افراد ناشناخته میتوان به شهادت و تایید سایر افراد و گروهها اطمینان کرد، اما از این دو اظهارنظر به روشنی میتوان دریافت که اگر شخصی حجت شرعی بر «رای ندادن» به افرادی داشته باشد، حتی اگر تمام گروههای مورد اعتماد اقدام به تایید او کنند، رای به چنین شخصی مجاز نیست.»
اینگونه به نظر میرسد که جبهه پایداری در گام بعدی که موفق به حذف مستقیم قالیباف از این لیست نشده است و لابیهای سیاسی بینتیجه ماند، تلاش میکند تا با لابیهای رسانهای و ایجاد خط فکری، به طریق دیگری، آنهم با رای مردم، قالیباف و حامیان او را از عرصه رقابت کنار بزند. در مرحله پساائتلاف؛ آنها اعلام میکنند که میتوانید به یک لیست مشترک رای ندهید و گزینههای خود را از افراد چند لیست متفاوت انتخاب کنید و این امکان وجود دارد که قالیباف و حامیان او با سیاستهای پایداریها رای نیاورند.
-
پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۶:۲۷:۲۷ AM
-
۲۹ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1466522/