پیام ویژه

آخرين مطالب

صیانت از سرمایه ملی با پلاک سوم وزارت نفت

صیانت از  سرمایه ملی با پلاک سوم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - پلاک سوم عنوان طرحی است که به‌زودی از سوی پلیس راهنمایی ‌و رانندگی فراجا (راهور) اجرایی می‌شود. تکالیف قانونی لحاظ‌شده در طرح مورد اشاره، این‌گونه است که می‌تواند سهم قابل توجهی در سنجش و ارزیابی مقدار مصرف سوخت خودروهای درون و برون‌شهری ایفا کند.

به گزارش شانا، پلاک سوم یکی از بی‌شمار راهکارهای کارا به‌منظور بهینه‌سازی و اصلاح الگوی مصرف به‌شمار می‌آید که در حین امکان‌پذیری دسترسی به اطلاعات آن از سوی پلیس راهور، می‌تواند سهم بسزایی در روند کاهشی مقدار مصرف فرآورده‌های نفتی به خود اختصاص دهد. در این بین اما شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌عنوان دستگاه ذی‌نفع، امیدوار است در سایه تعامل و همکاری با پلیس راهور برای پیاده‌سازی طرح پلاک سوم، از فرصت پیش‌آمده برای حفظ و صیانت از سرمایه ملی نهایت بهره را ببرد و گام‌های اثربخشی در مسیر رفع ناترازی تولید و مصرف فرآورده‌های نفتی بردارد.
شدت مصرف انرژی در کشور به اذعان بیشتر دست‌اندکاران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی تا مرز هشدار فاصله‌ای ندارد. این عقبه سهمگین مقدار بالای مصرف، به‌خصوص در فرآورده‌هایی چون بنزین و گازوئیل در بخش حمل‌ونقل، صنایع و نیروگاه‌ها چنان نمود عینی دارد که مسئولان و مدیران نفتی درصددند از هر روزنه‌ای برای فروکش کردن این شدت و حدت استفاده کنند. بی‌شک اعمال سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف و متعاقب آن، طرح‌های بهینه‌سازی مادامی‌که با قابلیت اجرا همگام شود، به‌طور قطع راهگشاست و خلاصی از هدررفت انرژی محتمل خواهد بود.
سال 1384 طرحی با عنوان پلاک سوم (پلاک الکترونیکی) مطرح شد که بر اساس تکالیف قانونی، پلیس راهور را ملزم کرد علاوه بر پلاک‌های نصب‌شده روی خودروها، پلاک سومی هم در نظر گرفته شود تا بر اساس آن، هویت اصلی مالک و خودرو به‌طور کامل محرز شود اما درباره اینکه طرح پلاک سوم، چگونه بر مقدار و نحوه شدت مصرف انرژی تأثیرگذار است، باید گفت بنا بر اظهارات مسئولان حوزه پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با پیاده‌سازی این طرح، فردی که سوخت‌گیری می‌کند، قابل شناسایی است، بنابراین مشخصات خودرو با کارت آن تطبیق داده شده و از این طریق سنجش پیمایش نیز انجام می‌شود. در اصل طرح پلاک سوم، راهکاری است که تأمین سوخت و امنیت انرژی را به همراه دارد.
وقفه‌ 17 ساله
مدیریت سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، برای عبور از چالش میزان مصرف فرآورده‌های نفتی، پیاده‌سازی طرح‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت را در صدر برنامه‌های کاری خود گنجانده تا از طرق مختلف، مصرف مدیریت شود. یکی از بی‌شمار طرح‌ها، پلاک سوم با وقفه‌ای 17 ساله است که بنا بر آخرین شنیده‌ها، به‌زودی اجرایی می‌شود.
پلاک سوم، طرحی است که از مزایای بسیاری برخوردار بوده و همه دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌نفع درصدد اجرای آن هستند. در واقع، پلاک سوم حاوی تراشه‌ای است که در شیشه جلوی خودرو و درست زیر آینه نصب و تمامی اطلاعات مربوط به خودرو در آن گنجانده می‌شود. اطلاعات موجود روی این تراشه در اختیار پلیس راهور قرار دارد تا مأموران این نهاد انتظامی، بتوانند با نرم‌افزارهایی که در اختیار دارند، این اطلاعات را بخوانند و به هویت اصلی مالک و خودرو پی ببرند. ناگفته نماند برای اجرای این طرح، الزام‌های قانونی وجود دارد که به‌عهده پلیس راهنمایی ‌و رانندگی فراجا (راهور) قرار داده شده تا بر اساس آن، خودروها ملزم به نصب این تجهیز روی وسیله نقلیه خود باشند.
گام‌های عملی برای مدیریت مصرف
پرسشی که در این زمینه مطرح است، به چگونگی کاربرد این طرح برای کنترل مقدار مصرف سوخت خودروها باز می‌گردد. در پاسخ می‌توان اشاره کرد تراشه‌ای که به‌عنوان نماد پلاک سوم از آن یاد می‌شود، حاوی اطلاعات دارنده خودرو است که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران بر اساس آن می‌تواند مشخصات خودرو را با کارت سوخت شخصی تطبیق دهد و فردی که سوخت‌گیری می‌کند، قابل شناسایی و ردیابی باشد، همچنین از این طریق، سنجش پیمایش نیز انجام می‌شود.
با این اوصاف، در صورت عملیاتی شدن این طرح، کارت هوشمند سوخت به‌عنوان یک کارت احراز هویت عمل کرده و به محض اینکه داخل دستگاه کارت‌خوان جایگاه‌ها قرار گیرد، تمامی اطلاعات لازم درباره شناسایی و کنترل حضور خودرو در جایگاه انجام می‌شود، همچنین اجرای این طرح تأثیر مضاعفی بر حوزه کنترل قاچاق سوخت و کارت‌های مهاجر نیز دارد و به‌موازات آن، آورده بالایی نصیب کشور خواهد کرد.
برآیند عملیاتی شدن طرح پلاک سوم، در مدیریت مصرف سوخت خلاصه می‌شود. با به‌کارگیری شیوه‌های نوینی که در دنیا مرسوم است و تلفیق آن با دانش بومی، می‌توان در مسیر پیشرفت مدیریت مصرف سوخت گام‌های مؤثری برداشت، البته ناگفته نماند که دستیابی به این مهم و اتصال اطلاعات و داده‌های خودروها به سامانه کارت هوشمند، نیازمند همکاری بین دستگاهی و ایجاد یکسری زیرساخت‌هاست.
پلیس راهنمایی‌ و رانندگی فراجا (راهور) اعلام کرده است که به‌زودی پلاک سوم به خودروهای ایران اضافه می‌شود. با توجه به اینکه اجرای این طرح، نیازمند تأمین بودجه از طرف دولت است، از این رو با اخذ اعتبارات و برنامه‌ریزی‌های لازم، طرح مورد اشاره در آینده‌ای نزدیک عملیاتی خواهد شد. مضاف بر آنکه اجرای این طرح، مزایای قابل‌توجهی برای به صفر رساندن اشتباهات درباره جریمه‌های رانندگی نیز خواهد داشت، همچنین برچسبی که قرار است در شیشه جلوی خودروها نصب شود، دارای اطلاعاتی چون شماره پلاک، تاریخ سپری شدن اعتبار پلاک و کد واحد شماره‌گذاری است.
پلاک سوم با هر بار تمدید اعتبار پلاک، نقل‌وانتقال مالکیت و تعویض قطعات اصلی و رنگ وسیله نقلیه با اطلاعات جدید تولید و جایگزین پلاک سوم پیشین خواهد شد. به نظر می‌آید اجرای طرح پلاک سوم یا همان پلاک الکترونیکی بتواند اهداف موردنظر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران را در حوزه کاهش مصرف سوخت، کاهش قاچاق سوخت و کاهش‌هایی از این دست، محقق سازد و پلیس راهور نیز با در اختیار داشتن این تراشه اطلاعاتی الکترونیکی، در مسیر تحقق اهداف موردنظر خود گام‌های عملی‌تری را برای خدمت‌رسانی به مردم بردارد.
منبع: هفته‌نامه مشعل

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1527845/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واژگونی پراید 5 مصدوم بر جا گذاشت

سامرز: ترامپ اقتصاد آمریکا را به سمت پرتگاه می‌برد

آیین‌نامه ایجاد بازار مبادله آب‌های نامتعارف دربورس ابلاغ شد

دلواپسان صلح از مجلس تا ایتا

رئیس جمهور لبنان: درباره انحصار سلاح، با حزب‌الله گفت‌وگو می‌کنیم

کاهش 67 درصدی غرق‌شدگی در سواحل با امدادرسانی هلال احمر

کوجیما مکانیسم جالبی برای باس‌فایت‌های Death Stranding 2 ارائه خواهد کرد

آینده مذاکرات؛ انعطاف حداکثری کم در مقابل کم

رئیس‌جمهور لبنان: مساله عادی‌سازی روابط با اسرائیل، به ما مطرح نشده است

نخست‌وزیر اسبق مالزی درگذشت

اساسنامه مدرسه مجازی در راه است

زیر 50 کیلوها از خانه بیرون نیایند!

مذاکرات عمان شاخک‌های اسرائیل را تیز کرد

هفدهمین بسته تحریم‌های ضدروسی اتحادیه اروپا در راه تصویب

ترامپ جنگ اوکراین را به «تقلب در انتخابات آمریکا» ربط داد

شلیک 16 موشک بالستیک یمن به اسرائیل در کمتر از یک ماه

زلنسکی باز هم به سوی آمریکا دست دراز کرد

مادر اسیر اسرائیلی: نتانیاهو به‌دنبال کشته‌شدن اسرای اسرائیلی است

ماجرای عجیب بازداشت یک زن ایرانی در فرانسه

افزایش قیمت طلا و ارز؛ سکه ربع و گرمی ثابت ماندند

«دنا پلاس دنده‌ای» خودروی متعارف شد

مذاکرات مسقط از نگاه دیگران

کمک سعودی به جولانی؛ رویترز: عربستان بدهی‌های سوریه را می‌پردازد

تهران در خطر یک زلزله آخر الزمانی است

قاچاقچی مولتی‌میلیاردر سوخت دستگیر شد

تحلیلگر اصولگرا: پزشکیان اهل نمایش سیاسی از مذاکرات نیست

پکن: آمریکا به بهانه «تهدید چین» قصد کنترل آمریکای لاتین را دارد

نخست وزیر لبنان در سفر به سوریه با جولانی دیدار کرد

سی‌ان‌ان: نماینده ترامپ با اسرائیل درباره مذاکرات عمان گفت‌وگو کرد

لیکود: اظهارات رئیس سابق ارتش اسرائیل تشویق برای ترور نتانیاهو است

جریمه 8 برابری برای گرانفروشی 29 میلیون ریالی گوشی همراه

دیپلمات پیشین: اراده ترامپ بر حصول توافق است

ناکارآمدی تجهیزات نظامی پیشرفته آلمانی در میدان نبرد اوکراین

ترامپ: جنگ روسیه و اوکراین، جنگ بایدن است

جمهوری آذربایجان، فرانسه را به «ریاکاری» درباره صلح در قفقاز جنوبی متهم کرد

حماس: حاضریم در ازای آتش‌بس و خروج اشغالگران از غزه، همه اسرا را آزاد کنیم

ترکیه بر حمایت از ساخت توانایی‌های نظامی سوریه تاکید کرد

ایهود باراک نیز به امضاکنندگان طومار علیه جنگ غزه پیوست

واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی به دست شبه‌نظامیان پاکستان رسیده است

واکسیناسیون 300 هزار کودک ایرانی علیه یک بیماری

اختلافات خانوادگی منجر به قتل پدر شد

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران: آقای وزیر کشاورزی، وضع سفره مردم خوب نیست

خشم اصولگرایان ایتایی از مذاکرات

یمن: نوزدهمین پهپاد آمریکایی را ساقط کردیم

سازمان ملل: بیش از 400 هزار فلسطینی از اواسط مارس کوچانده شده‌اند

حزب‌الله: در هر گفتگوی داخلی باید دشمن‌بودن اسرائیل مدنظر باشد

مسمومیت 48 نفر با مصرف قارچ سمی

مذاکره با آمریکا؛ این بار دست اسرائیل بسته است

هیولای چینی آمد؛ J-20 آمریکا را جا گذاشت!

1600 سرباز دیگر ارتش اسرائیل به فراخوان پایان جنگ غزه پیوستند