پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری برای توسعه 8 درصدی ریزتراشه‌ها در کشور اقتصادي

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری برای توسعه 8 درصدی ریزتراشه‌ها در کشور
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مدیر برنامه توسعه فناوری‌های نانو و میکرو با تاکید بر اینکه برای توسعه صنعت میکروالکترونیک لازم است به پیوستن به زنجیره ارزش جهانی فکر کنیم، گفت: اگر بخواهیم در برنامه جدید پنج‌ساله هفتم توسعه 8 درصد رشد در حوزه ریزتراشه داشته باشیم، باید سالانه رقمی در حدود 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم.
مهدی نادری اظهار کرد: دانشگاه شریف با همکاری پردیس میکروالکترونیک، معاونت علمی و ستاد نانو، مسابقه‌ای را در حوزه طراحی و ساخت تراشه‌های حسگری برگزار کردند و در طی آن مقرر بود دو نوع تراشه حسگری «سنسورهای فشار» و «سنسورهای دما» را توسعه دهند.
وی افزود: در این رویداد تیم‌ها پروپوزال‌های خود را ارائه دادند و تیم‌های منتخب، نمونه‌های اولیه حسگرهای هدف را ساختند. متعاقب این مسابقه قراردادهایی میان دانشگاه‌ها، پردیس میکروالکترونیک و ستاد نانو منعقد شد و این رویداد آغاز رویدادهای دیگری در حوزه طراحی و تولید و توسعه تراشه‌ها در دانشگاه‌های تهران و شریف و شیراز بوده است که برگزار خواهند شد.
نادری با بیان اینکه ماموریت توسعه زنجیره ارزش فناوری‌های میکرو به ستاد نانو واگذار شده است، ادامه داد: ستاد نانو برای این منظور برنامه‌ای را طراحی کرده که بر اساس آن واحد جداگانه‌ای در این ستاد ایجاد شده است که تمرکز این واحد توسعه زنجیره ارزش فناوری‌های میکرو است و در این واحد به کل زنجیره توجه ندارد، بلکه نقاط تمرکز خود را انتخاب کرده است.
مدیر برنامه توسعه فناوری‌های میکرو حسگرهای مبتنی بر فناوری‌های ممز، ابزارهای تشخیص بر بالین، سامانه‌های پایش خود توان (Self Power System) و ذخیره‌سازهای انرژی شامل باتری‌ها و خازن‌ها را از موضوعاتی دانست که ستاد نانو در پرداختن به حوزه میکروالکترونیک انتخاب کرده است و یادآور شد: در هر یک از این موضوعات بر اساس بلوغی که در کشور در توسعه فنی آنها انجام شده است، برنامه‌های متفاوتی در نظر گرفته شده است. به عنوان نمونه در حوزه حسگرهای ممز بررسی می‌شود که در زمینه‌های حسگرهای نفت، گاز و پتروشیمی و خودرو چه پروژه‌های واقعی بر زمین مانده‌اند.
نادری با بیان اینکه در حوزه پایش‌های خودتوان بررسی می‌شود که دانشگاه‌ها در چه سطحی هستند، اضافه کرد: در حوزه حسگرها رویکرد تجاری حاکم است و در حوزه سامانه‌های پایش خودتوان رویکرد کاملا پژوهشی داریم، چون در این حوزه به تازگی دانش در دانشگاه‌ها در حال شکل‌گیری است.
وی با اشاره به برنامه‌های توسعه حسگرهای تشخیص بر بالین، گفت: سمت و سوی ما به سمت ابزارهایی است که مورد تایید FDA قرار دارند، چون سازمان غذا و دارو بر اساس این تاییدیه، پذیرش طرح دارد. در این حوزه هر چند که نگاه می‌شود که چه محصولاتی در دنیا مجوز دریافت کرده‌اند، ولی سعی می‌شود که فاصله کمتر از یک سال برای توسعه محصول داشته باشیم.
مدیر برنامه توسعه فناوری میکرو تاکید کرد: حمایت از پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری، حمایت از محصولات بدیع و نوظهور، ظرفیت‌هایی که کارگروه صنعت در قالب برنامه «رینکست» برای توسعه تجاری و صنعتی محصولات و حمایت‌های خاص برنامه میکرو دارد، از دیگر اولویت‌های ما است و این برنامه‌ها همه گروه‌های در سطوح مختلف را که رویکرد تجاری با ارزش افزوده بالا دارند، پوشش می‌دهد.
وی گفت: انتخاب اولویت‌های این برنامه بر اساس توانمندی‌های داخل و همچنین بر اساس الزامات راهبردی بوده است؛ مانند حوزه ذخیره‌سازها که سابقه زیادی برای توسعه فناوری آن در کشور نیست، ولی جزء بایدها است. به عنوان مثال حسگرهای تشخیص بر بالین از ترندهای پزشکی دنیا است که در این حوزه فاصله ما از دنیا کم است و همچنین سامانه‌های پایش خود دوام از حوزه‌های الزامی برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم در قالب گسترش سامانه‌های IT است.
به گفته وی توسعه حسگرهای MEMS بر اساس ظرفیتی است که صنعت از آنها استفاده می‌کند.
توسعه ریزتراشه‌ها
مدیر برنامه توسعه فناوری‌های میکرو با اشاره به برنامه‌های ستاد نانو و میکرو برای توسعه ریزتراشه‌ها با تاکید بر اینکه تمرکز ما در حوزه ریزتراشه‌ها، ارتقای زیرساخت‌هاست، اظهار کرد: یکی از کارهایی که در حال حاضر با همکاری پردیس میکرو الکترونیک انجام دادیم، این است که ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های تولید ریزتراشه‌ها را در کشور فراهم کنیم. تمرکز این ریزتراشه‌ها هم روی حسگرها است.
وی با تاکید بر اینکه 95 درصد از نیاز کشور به IC‌ها، پردازنده‌ها و سنسورهایی که وجود دارد، در نوت سایزهای بالای 130 نانومتر است، گفت: در واقع ما در حال حاضر داخل جنگ کشورهای قدرتمند در حوزه ریزتراشه‌ها نیستیم، این جنگ محدود کردن دیگر بازیگران میکروالکترونیک در حوزه‌های جدید است. چالشی که کشور چین با امریکا دارد، این است که آمریکا معتقد است چین مجهز به ریزتراشه‌های 7 و 10 نانومتری نیست و قرار نیست که این کشور این ریزتراشه‌ها را به کشور چین ارائه دهد، ولی هم اکنون به ساخت ریزتراشه‌های 3 نانومتر رسیده است.
نادری اظهار کرد: فرصت جدیدی که هم‌اکنون در برابر ما وجود دارد، این است که این زیرساخت‌ها به صورت منطقه‌ای در دنیا در حال توسعه است، به طوری که اروپا، آمریکای شمالی، جنوب شرق آسیا در دو قطب چین و مابقی کشورهای آسیای جنوب شرقی هر کدام به طور جداگانه در این حوزه فعالیت می‌کنند. منطقه‌ای که می‌توان در آن حرف متفاوتی زد، منطقه خاورمیانه، غرب آسیا و شمال آفریقا است.
وی اضافه کرد: در این فضا ایران تمایل به بالا بردن جایگاه خود دارد و برای این منظور کشور از نیروی انسانی مناسب برای آموزش برخوردار است، ظرفیت انرژی خوبی دارد و همچنین دارای زیرساخت‌هایی است تا بتواند مصرف را متمرکز و تولیدها را هدفمند کند.
نادری، کشور ترکیه را کشور دیگری نام برد که قادر است به موضوع ریزتراشه‌ها بپردازد و ادامه داد: در واقع کشورهای ایران و ترکیه با همکاری یکدیگر می‌توانند نقش مؤثری در حوزه ریزتراشه در خاورمیانه داشته باشند.
سهم تولیدات داخل میکروالکترونیک از بازار ایران
مدیر برنامه توسعه فناوری میکروالکترونیک با اشاره به برخی از دستاوردها در این حوزه، اظهار کرد: به تازگی زیرساخت‌هایی را ایجاد کردیم تا بخشی از سنسورها در داخل کشور به تولید برسد که از جمله آن می‌توان به سنسورهای حوزه IR و تراشه‌های حوزه دتکتورهای دمایی و فشار اشاره کرد.
وی اضافه کرد: سهم این محصولات در بازار کم است؛ چراکه شرایط متأثر از تحریم‌ها، وضعیتی را ایجاد کرد که کشور و بازیگران این حوزه سهم خود را از بازارهای داخلی خود افزایش دهند.
نادری با بیان اینکه سرمایه کشور محدود است، خاطر نشان کرد: حتی در صورت سرمایه‌گذاری خارجی نیز بودجه محدود است و باید حوزه‌های تحقیقاتی در حوزه میکروالکترونیک را انتخاب کنیم.
به گفته وی بر اساس مطالعات انجام‌شده، اگر بخواهیم در برنامه جدید پنج‌ساله هفتم توسعه 8 درصد رشد داشته باشیم، باید سالانه رقمی در حدود 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم و در حال حاضر کشور قادر است که 100 میلیارد دلار آن را تامین کند، ولی نیاز است که به سرمایه‌گذار خارجی مراجعه کنیم.
وی با بیان اینکه بازار ایران برای توسعه ریزتراشه ها کوچک است، یادآور شد: بازار 85 میلیون نفری ایران برای این حوزه کم است و برای توسعه آن باید به فکر بازار نزدیک به 500 تا 600 میلیون نفری باشیم. در حال حاضر سهم کشور از بازار داخل زیر 10 درصد است، ولی به طور کلی با وجود اینکه در بخش‌های خاصی تولیدکننده داخلی داریم، اما آمار دقیقی از آن در دست نداریم.
نادری در پاسخ به این سؤال که آیا شرکت‌های داخلی توان و ظرفیت تولید 10 درصد نیاز بازار داخل را دارند؟ گفت: از این زاویه نگاه کنیم که اگر بخواهیم به سراغ تولید تراشه‌ها برویم، باید حدود 450 تا 500 درصد بازار شکل گرفته باشد تا تولید محصول در این حوزه توجیه اقتصادی داشته باشد، به همین دلیل هرگز نباید تصور کرد که تولید 10 درصد را به 50 درصد تبدیل کنیم؛ چراکه باید در این حوزه تقاضا به اندازه‌ای برسد تا تولید، توجیه داشته باشد.
وی پاسخ این سؤال را که «آیا بیش از 90 درصد نیاز داخلی در حوزه ریزتراشه‌ها وارداتی است» مثبت اعلام کرد و یادآور شد: اما باز هم واردات 90 درصدی در این حوزه توجیه ندارد و ما باید به فکر قرار گرفتن در زنجیره ارزش جهانی باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1539621/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شناسایی و دستگیری باند ارتشاء در همدان

وزیر نیرو: بازگشت خاموشی‌ها بستگی به میزان تأمین سوخت نیروگاه‌ها دارد

مدیرعامل اپل از هوش مصنوعی، آینده ویژن پرو و موضوعات دیگر می‌گوید

بازی/ Tank Stars؛ جنگ‌های مهیج تانکی

ناتینگ فون 3a به تراشه اسنپدراگون برمی‌گردد

شوک یون به وون!

ادعای وزارت امور خارجه آمریکا: روسیه هزاران کودک اوکراینی را منتقل یا اخراج کرده است

رویترز: مکرون در صورت سقوط دولتش سریعا نخست‌وزیر جدید منصوب می‌کند

عراق: خاک ما نقطه آغاز تهدید کشورهای همسایه نخواهد بود

درخواست طلاق از شوهر وسواسی که می‌گوید همه کثیف هستند

فوران انفجاری آتشفشان در فیلیپین

معاون اجرایی رئیس جمهور: ناترازی سال‌های قبل شرایط را به بحران رسانده است

سازمان مالیاتی: افرادی داریم که سن‌شان زیر 15 سال است و بالای هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند!

کمبود کره در بازار جبران شد اما با تغییر قیمت!

حقوق واقعی بازنشستگان باید چقدر باشد؟

بازی صفر-صفر رئیس روی آنتن

جولانی زنده است؟

خروج اجباری فلسطینیان از بیت‌لاهیا

حزب حاکم کره جنوبی با استیضاح رئیس جمهور مخالفت کرد

زمین دوباره به توپی یخی تبدیل می‌شود؟

عتبه علوی رنگ ماتم به خود گرفت

شرایط واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور اعلام شد

دموی رایگان Gran Turismo 7 طی چند روز آینده منتشر می‌شود

فعال اصلاح طلب: جامعه بر سر مخالفت با فیلترینگ و قانون حجاب وفاق دارد

بحران سیاسی کره‌جنوبی و «چرخه انتقام‌»

طرح ترامپ برای خاتمه جنگ اوکراین به روایت رویترز

تصاویری از هدف‌ قرارگرفتن سربازان و خودروهای صهیونیست‌ها در شمال نوار غزه

دریافت زیرمیزی برای آب‌های زیرزمینی همدان!

اهدای فیش حج پس از 16 سال انتظار

مازوت سوزی در نیروگاه تبریز همچنان ادامه دارد

138 هزار میلیارد فرار مالیاتی فقط در سال گذشته

بازه انتشار بازی Wildkeepers Rising اعلام شد

نماینده ولی فقیه در سپاه: کسانی که از «فتح سفارت آمریکا» پشیمان هستند، ثبات فکری ندارند/ نگران برخی حوادث نباشید/ با دشمن گرگ صفت نمی‌شود مذاکره کرد

مدیرمسئول همشهری نوشت: مظلومیت قانون حجاب

فایننشال تایمز: تلاش ریاض برای کاهش وابستگی به آمریکا

تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در بجنورد

تصاویری از محل سقوط یک فروند هواپیمای شکاری در استان فارس

نظر وزارت بهداشت درباره روغن‌های تراریخته

ابلاغ دولت برای خاموشی سیستم گرمایشی ادارات دولتی

کنسول PS3 می‌توانست پایان فعالیت پلی استیشن باشد

سنگ واقعیت به شیشه رؤیافروشی

ظریف و پایانِ شکیبایی

«ترامپ» وزیر ارتش آمریکا را معرفی کرد

با یک ثبت نام ساده 5 میلی‌ طلای رایگان جایزه بگیرید

1600 میلیارد تومان؛ ارزش بازار هوش مصنوعی ایران تا 1403

افزایش 10 درصدی حقوق حداقل بگیران

پیشینه قانون حجاب

اولاف شولتز: آلمان به اوکراین نیرو نمی‌فرستد

ادعاهای واهی بلینکن درباره تحرکات تروریست‌ها در سوریه

خبر خوب اسد برای نظامیان ارتش سوریه