بزرگنمايي:
پیام ویژه - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«کیم جونگ اون» رهبر کرهشمالی، جسورانهترین قمار دیپلماتیک خود را با تامین حدود 11هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمکهای خارجی به موقع برای تلاشهای جنگی روسیه را فراهم میکند. نیروهای کرهشمالی در کنار نیروهای روس در منطقه کورسک میجنگند تا به آنها در بازپسگیری مناطق از دست رفته کمک کنند. روز دوشنبه، سرلشکر «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون گفت که پنتاگون «نشانههایی» دیده است که تعداد نامشخصی از سربازان کرهشمالی کشته و زخمی شدهاند. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورکتایمز نوشت، اعزام نیروها طیف وسیعی از منافع را برای کرهشمالی به همراه دارد؛ از پول نقد گرفته تا اهرم دیپلماتیک بسیار مورد نیاز. تحلیلگران میگویند که «کیم» میلیاردها دلار غذا، نفت، پول نقد و سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته از روسیه دریافت میکند که به رژیم او کمک میکند تحریمهای بینالمللی را تحمل و نیروهای مسلح متعارف خود را ارتقا دهد.
کیم نیاز مبرمی به چنین تحولی داشت. توفان سه گانه ای از حوادث رژیم خاندان «کیم» را در دهه گذشته متزلزل کرده است. نخست، تحریمهای سازمان ملل به رهبری آمریکاست که اقتصاد کرهشمالی را با ممنوعیت تمام صادرات عمده آن از جمله زغال سنگ، غذاهای دریایی، منسوجات و کارگران و همچنین محدود کردن شدید واردات نفت این کشور، ویران کرد. کیم به دنبال لغو تحریمها از طریق دیپلماسی مستقیم با دونالد ترامپ بود. اما مذاکرات بدون توافق در سال2019 شکست خورد. کرهشمالی با طولانی شدن حمله روسیه به اوکراین و روی آوردن پوتین به او فرصتهایی را به روی خود باز دید. روسیه در حال استفاده از «نیرو» و «مهمات» بود و کرهشمالی هر دو را داشت. ارتش این کشور یکی از بزرگترین نیروهای مسلح متعارف جهان است که 1.3میلیون عضو دارد. همچنین دارای انبارهای عظیمی از گلولههای توپخانه، راکتها و سایر سلاحهای متعارف (که بسیاری از آنها قدیمی است) و موشکهای بالستیک جدید است.
این مغازله زمانی آغاز شد که کرهشمالی، سرگئی شویگو (وزیر دفاع وقت روسیه) را به یک رژه بزرگ تسلیحاتی در پیونگ یانگ در ژوئیه سال گذشته دعوت کرد. پس از آن تسلیحات کرهشمالی به روسیه سرازیر شد. زمانی که پوتین در سپتامبر سال گذشته از «کیم» دعوت کرد به نشستی در خاور دور روسیه برود، پوتین به او نشان داد که چه چیزی میتواند به کرهشمالی ارائه دهد. به همین دلیل، کیم را به بازدید از تاسیسات پرتاب فضایی، یک کارخانه هواپیماسازی و... برد. در ماه ژوئن، کیم و پوتین یک معاهده دفاع متقابل و همکاری در پیونگ یانگ امضا کردند و پس از آن کرهشمالی شروع به اعزام نیرو به روسیه کرد. مقامات کره جنوبی گفتهاند که کرهشمالی همچنین 20هزار کانتینر شامل میلیونها گلوله توپ، موشکهای بالستیک جدید توسعهیافته، سیستمهای راکتی و هویتزرهای دوربرد به روسیه داده است.
کیم در 29نوامبر با وزیر دفاع جدید روسیه، «آندری آر.بلوسوف»، در پیونگ یانگ ملاقات کرد و قول داد که به حمایت از روسیه ادامه دهد و روابط را «بهشدت گسترش دهد.» «یانگ مو جین»، رئیس دانشگاه مطالعات کرهشمالی در سئول گفت که این نشست خبر از ارسال نیروها و تسلیحات بیشتر از کرهشمالی دارد. صادرات سلاح به روسیه به صنعت مهمات کرهشمالی جان میبخشد. کیم در ماههای اخیر هنگام بازدید از کارخانههای اسلحهسازی و تولید انبوه پهپادهای تهاجمی خواستار افزایش تولید شد. به گفته محققان یک اندیشکده مستقر در ایالات متحده، کرهشمالی همچنین در تلاشی آشکار برای تولید بیشتر موشکهای « KN-23»، که به روسیه برای استفاده علیه اوکراین داده، یک کارخانه تولید موشک را توسعه داده است. به گفته «اولنا گوسینووا»، محقق دانشگاه مطالعات خارجی هانکوک در سئول، کرهشمالی از طریق معاملات تسلیحاتی با روسیه تا 5.5میلیارد دلار درآمد کسب کرده است. در گزارشی که در ماه اکتبر منتشر شد، او همچنین تخمین زد که کرهشمالی میتواند سالانه 572میلیون دلار از طریق استقرار نیروها بهدست بیاورد. صادرات رسمی این کشور در سال گذشته تنها 330میلیون دلار بوده است.
بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای که ماه گذشته توسط «مرکز منبع باز» مستقر در بریتانیا و بیبیسی منتشر شد، نفتکشهای کرهشمالی نفت بسیار بیشتری از روسیه وارد کردهاند. در عین حال، ارتش کرهشمالی روی زمین، برای اولین بار در دهههای گذشته به بینشهای ارزشمندی در میدان نبرد دست مییابد، از جمله نوآوریهایی در استفاده از پهپادها که جنگهای مدرن را تغییر میدهد. جنگ علیه اوکراین این فرصت را به کرهشمالی میدهد تا موشکهای بالستیک جدیدتر « KN-23» و « KN-24» خود را علیه سیستمهای دفاع هوایی غربی در نبردهای زنده آزمایش کند. به گفته مقامات کرهجنوبی، تکنسینهای این کشور به دنبال شناسایی کاستیها هستند. یکی از ترسها در سئول این است که در آینده، کیم بتواند در ازای کمک به روسیه بر فناوریهای مورد نیاز برای موشکهای هستهای تسلط یابد که میتوانند اهدافی را در سراسر اقیانوس آرام هدف قرار دهند و به این ترتیب، وارد چانهزنی شود. «جانگ سهو» تحلیلگر موسسه استراتژی امنیت ملی مستقر در سئول گفت: «فکر نمیکنم آنها هنوز به مرحلهای رسیده باشند که روسیه فناوریها و قطعات حساس هستهای و موشکی را ارائه کند.»
-
پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹:۰۱
-
۱۱ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1544421/