پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ تمرکز موشک‌های یمن بر تل‌آویو یادداشت

سرمقاله وطن امروز/ تمرکز موشک‌های یمن بر تل‌آویو
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - وطن امروز / «تمرکز موشک‌های یمن بر تل‌آویو» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم مهدی بختیاری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
حملات مداوم و دقیق نیروهای مقاومت یمن به سرزمین‌های اشغالی -بویژه تل‌آویو - به یکی از دردسرهای بزرگ صهیونیست‌ها تبدیل شده است، خصوصا که فاصله زیاد یمن با سرزمین‌های اشغالی (بیش از 2 هزار کیلومتر)، این امکان را هم از اسرائیل می‌گیرد که هر وقت دلش خواست بتواند براحتی به آنجا حمله کند (برخلاف آن چیزی که در غزه، لبنان و سوریه دیدیم). 
انصارالله یمن به عنوان بخشی مهم از جبهه مقاومت، 20 روز پس از شروع عملیات توفان الاقصی وارد میدان مقابله با رژیم صهیونیستی شد و طی این 14 ماه نقشی اساسی در این مبارزه ایفا کرده است که مهم‌ترین آن در دریای سرخ بوده که حملات زیادی با هدف مختل کردن توان اقتصادی رژیم صهیونیستی انجام داده است. 
بندر ایلات به عنوان یکی از 2 بندر مهم این رژیم (در کنار حیفا) در جنوبی‌ترین نقطه سرزمین‌های اشغالی در جوار دریای سرخ قرار دارد و بیشترین نقل‌وانتقالات اسرائیل از همین بندر انجام می‌شود و تمرکز یمنی‌ها بر این نقطه، یکی از اصلی‌ترین خطوط مواصلاتی و یکی از شریان‌های اصلی حیات اقتصادی رژیم را تقریباً قطع کرده است. هیچ کشتی اسرائیلی یا متعلق به متحدان آن (نظیر آمریکا و کشورهای اروپایی) از کمند آتش یمنی‌ها در این منطقه در امان نبوده و این موضوع اثر زیادی بر اقتصاد اسرائیل در حال جنگ گذاشته است. رژیم اشغالگر برای دور زدن بندر ایلات و انتقال این خط تجاری به بندر حیفا در شمال فلسطین اشغالی هم کار بسیار سختی دارد. طولانی‌تر شدن مسیر دریایی و انتقال از دریای سرخ به دریای مدیترانه کار آسانی نیست اما همین ایده هم با عملیات اخیر یمنی‌ها در تل‌آویو از سمت مدیترانه با چالش‌های بزرگی مواجه خواهد شد. مبارزه یمنی‌ها با اشغالگران قدس البته تنها محدود به این مساله نبود. در ماه‌های گذشته، ارسال پهپاد انتحاری به سمت تل‌آویو و اصابت آن به هدف، صفحه جدیدی از مبارزات یمنی‌ها را ورق زد و اسرائیل فهمید حالا با یک تهدید جدی، این بار از هوا و علیه نقاط بسیار حساس غصبی خود در روی زمین نیز مواجه است. این اقدام نشان داد یمنی‌ها نه فقط در دریای سرخ، بلکه در دریای مدیترانه نیز توان مختل کردن اقتصاد اسرائیل را دارند. 
در حالی که اسرائیل به دنبال پیدا کردن راهکاری برای متوقف کردن پهپادهای یمنی بود، انصارالله برگ برنده دیگری رو کرد: موشک‌های بالستیک هایپرسونیک «فلسطین 2». 

گروه‌های مقاومت یمنی طی چند روز گذشته چند حمله موفق موشکی به تل‌آویو داشتند و این عملیات‌ها آنقدر مهم بود که آمریکایی‌ها این بار به نیابت از فرزند نامشروع خود وارد عمل شدند و اقدام به بمباران سنگین صنعا، پایتخت یمن کردند؛ اقدامی که البته برای آنها بسیار پرهزینه هم بود و یکی از جنگنده‌های «اف 18» ارتش تروریست آمریکا (تحت فرماندهی سنتکام) حین برگشت هدف قرار گرفت و ساقط شد. اینکه این هواپیما چطور مورد اصابت قرار گرفته، چندان روشن نیست. یمنی‌ها اعلام کردند آتش پدافند هوایی آنها این جنگنده را ساقط کرده و آمریکایی‌ها (شاید برای فرار از ننگ این شکست بزرگ) مدعی شدند پدافند هوایی خودشان به این جنگنده شلیک کرده است (در واقع بین بد و بدتر، بد را عنوان کردند). 
فارغ از این موضوع، حملات موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی از چند جهت قابل توجه است. اول اینکه این موشک‌ها در حالی به تل‌آویو اصابت می‌کنند که حملات به شکل شلیک انبوه (یکی از مهم‌ترین راهکارهای مقابله با پدافند هوایی) صورت نگرفته است و در مواردی تنها با یک تیر موشک انجام شده و همان موشک هم توانسته از پدافند چندلایه اسرائیل عبور کرده و به هدف اصابت کند. 
این در حالی است که رژیم صهیونیستی یکی از مدرن‌ترین و در عین حال گران‌ترین سامانه‌های موشکی پدافند هوایی در دنیا را در اختیار دارد. گنبد آهنین، فلاخن داوود و پیکان مهم‌ترین سامانه‌هایی هستند که در سیستم پدافند هوایی اسرائیل هر کدام برای یک مامورت خاص تعریف شده‌اند و علاوه بر این، پس از عملیات «وعده صادق 2» که ایران در آن با 200 فروند موشک به سرزمین‌های اشغالی حمله کرد و عمده این موشک‌ها نیز توانستند از کمند پدافند هوایی اسرائیل عبور کنند، صهیونیست‌ها اقدام به خرید سامانه موشکی جدید «تاد» از ایالات متحده کردند و تحویل سریع آن به رژیم نیز بازخوردهای زیادی در رسانه‌ها پیدا کرد. حالا موشک تنهای یمنی‌ها از همه این سامانه‌ها عبور می‌کند و این بزرگ‌ترین چالش ارتش صهیونیستی است و آنها بخوبی می‌دانند تداوم چنین وضعی، خصوصا اگر با حملات پرتعداد موشکی همراه شود، قطعاً آنها را دچار خسارات‌ فراوانی خواهد کرد که تبعات آن می‌تواند تا مدت‌ها دامنگیر صهیونیست‌ها باشد. 
این درحالی است که رژیم صهیونیستی سال 2022 حدود 23 میلیارد دلار هزینه ارتش خود کرده اما در مقابل، یمنی‌ها با هزینه بسیار پایین‌تر توانسته‌اند علاوه بر غلبه بر پدافند اسرائیل از سد پدافند ضدموشکی تاد آمریکا هم بگذرند. 
در حقیقت این عملیات‌ها که به صورت کم‌حجم اما مداوم، آن هم از فاصله بیش از 2 هزار کیلومتری انجام می‌شود، نشان‌ می‌دهد ساختار پدافند هوایی رژیم صهیونیستی با ضعف‌های جدی مواجه است و کمک گرفتن از کشورهای عضو ناتو،‌ هم‌پیمانان منطقه‌ای و حتی استقرار سامانه‌های آمریکایی هم نتوانسته به آنها کمکی کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1546823/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چند نکته درباره رفع مرحله‌ای فیلترینگ

ایران با کریدور استراتژیک دور می‌خورد؟

تغییر شیوه سوخت‌گیری در کشور/ از این تاریخ با کارت بانکی باید بنزین بزنید/ اعلام جزییات

با One UI 7 فیلتر کردن نوتیفیکیشن‌های کم‌اهمیت، آسان‌تر می‌شود

کشف دستگاه‌های جاسوسی اسرائیل در نوار غزه

گوگل ظاهراً برای بهبود عملکرد جمینای از مدل Claude آنتروپیک استفاده می‌کند

درگیری اهالی حومه طرطوس با نیروهای تحریرالشام

ردمی توربو 4 پرو باتری غول‌آسای 7500 میلی‌آمپرساعتی خواهد داشت

«دیپلماسی قهر و اجبار» ترامپ با ایران

چگونه باید در بازار نوسانی ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کرد؟

جان سربازان ارزان نیست

وزیران خارجه امارات و ترکیه اوضاع سوریه را بررسی کردند

فارن افرز: ایران باید در آینده سوریه سهم داشته باشد

نبود آمار دقیق از تعداد سقط جنین غیرقانونی در کشور

توصیه‌های ستاد مدیریت بحران درباره زلزله احتمالی تهران

بیت کوین رایگان تنها با ثبت‌نام بدون قرعه کشی (فرصت محدود)

پیش بینی قیمت دلار 6 دی 1403

استوری معنادار پسر رئیس جمهور درباره مخالفین رفع فیلترینگ

بهره‌برداری از 70 باب نمازخانه در سراسر کشور

ویدئوی مربوط به لحظات قبل از سقوط هواپیمای آذربایجان ایرلاین

کوله‌های اضطراری زلزله به فروشگاه‌های بزرگ می‌آید

رونمایی از کلکسیون تخلفات پاساژ علاءالدین در صدا و سیما

مشخصات دوربین هیولای بعدی ویوو فاش شد

عباس عبدی: تندرو‌ها به شدت از رفع فیلترینگ و آزادی مردم می‌ترسند

تندروها؛ مانع تزریق امید به جامعه

عبور از بی‌تصمیمی در فیلترینگ

365 روز عبرت

شعار «یاعلی یاعلی» معترضین علوی سوریه در مقابل فرمانداری طرطوس

اروپا: بدون آمریکا نمی‌توانیم با روسیه مقابله کنیم

اسرائیل سفیر واتیکان را احضار کرد

خبر جدید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تاثیر معدل در کنکور

تظاهرات دوباره در تل‌آویو

تکذیب حذف بافت تاریخی یزد از یونسکو

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 دی 1403

اپل سرعت تولید تراشه هوش مصنوعی خود را افزایش می‌دهد

آقامیری: اگر پلتفرم ها در چارچوب ما قرار بگیرند بازگشایی و رفع محدودیت می شوند

جعبه سیاه هواپیمای آذربایجانی پیدا شد

رئیس قوه قضائیه: ما می‌خواهیم مسائل را به صورت شفاف برای مردم بیان کنیم

احتمال میانجیگری ژاپن میان ایران و آمریکا

علی‌اف: هنوز علت سقوط هواپیمای آذربایجانی معلوم نیست

واکنش قوه قضائیه به موضوع بی‌حس کردن عضو برای مجازات «قطع عضو»

سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود

حمله هوایی پاکستان به افغانستان؛ طالبان: بی‌پاسخ نمی‌ماند

اعلام ممنوعیت آمد و شد در حمص

سفیر پاکستان توسط طالبان احضار شد

هواشناسی: آلودگی هوا تا 2 روز دیگر ادامه دارد

پاساژ علاءالدین تعطیل می‌شود؟

امضای تفاهم‌نامه اتصال شبکه افغانستان از طریق ایران

گام اول رفع فیلتر، تجربه «برد- برد» دولت پزشکیان برای کسب رضایت مردم بود

مراسم تقدیر از همسران جانبازان کانادین با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد