تهران بعد از زلزله 7 ریشتری؛ یک میلیون مصدوم، دو میلیون در انتظار غذا
گزارش
بزرگنمايي:
پیام ویژه - خبرآنلاین / استاد پژوهشکده زلزلهشناسی میگوید: «برای زلزله با بزرگای 7 در تهران، برآوردها نشان میدهد که حدود 10 درصد از جمعیت ممکن است به مراقبتهای پزشکی نیاز داشته باشند (حدود یک میلیون نفر). هر بیمارستان صحرایی به طور معمول می تواند بین 100 تا 200 بیمار را به طور همزمان پوشش دهد اگر هر بیمارستان صحرایی به طور متوسط 150 بیمار را در آن واحد پذیرش کند برای مدیریت موثر هجوم بیماران، تقریباً 6600 بیمارستان صحرایی مورد نیاز است.»
مهدی زارع با بیان اینکه من با آمار لرزهخیزی مدام کار میکنم، ادامه میدهد: «آخرین آنالیزی که داشتم این است که به نوعی نگاه کردن کاتالوگ تاریخی در محدوده تهران، رسیدم. سال 320 قبل از میلاد، زلزله تاریخی در ری اتفاق افتاد که ثبت شده است. تا امروز این زلزلهها را نگاه کردم و نتیجه جالبی حاصل شد. این نتیجه ادامه آن کنجکاوی است که آیا زلزله 7 ریشتری در تهران خواهیم داشت یا نه.»
به گفته زارع برای تعیین تعداد امکانات غذایی و تغذیه ای مورد نیاز برای شرایط اضطراری پس از زلزله با بزرگای 7 در تهران، عوامل متعددی باید در نظر گرفته شود. این موارد شامل جمعیت، مدت زمان مورد انتظار شرایط اضطراری، قابلیتهای لجستیکی و انواع خدمات غذایی مورد نیاز (غذای سرد و گرم) است. تهران حدود 9.8 میلیون نفر جمعیت دارد و 7.5 میلیون نفر دیگر در شهرهای اطراف آن ساکنند. در یک سناریوی اضطراری، بسیار مهم است که تخمین بزنیم چند نفر به کمک غذایی فوری نیاز دارند. طرحهای واکنش اضطراری معمولاً جمعیتها را بر اساس نیازهایشان به گروههای مختلف دستهبندی میکنند مثلا جمعیت عمومی شامل افرادی که به دلیل آسیب زیرساخت ها یا اختلالات زنجیره تامین به غذا دسترسی نداشته باشند و گروههای آسیبپذیر شامل کودکان، افراد مسن، زنان باردار و کسانی است که نیازهای غذایی خاصی دارند.
پس از وقوع یک زلزله مهم زنجیره تامین مواد غذایی عادی برای چند روز تا چند هفته مختل میشود. بنابراین، برنامه ریزی باید برای تامین غذای کوتاه مدت (چند روز اول) و بلندمدت (تا دو هفته یا بیشتر) برای تهیه وعده های غذایی گرم و اقلام فاسد شدنی باشد که نیاز به سردخانه دارند. با فرض اینکه 20درصد از جمعیت نیاز به کمک فوری دارند فقط برای جمعیت 9.8 میلیون نفر حدود 2 میلیون نفر به کمک غذایی نیاز خواهند داشت که در سه وعده جمعا به حدود 6 میلیون وعده غذایی در روز نیاز خواهد بود.
زارع میگوید: اگر هر مرکز تامین غذا حدود 750 وعده غذایی در روز (به طور متوسط بین گرم و سرد) سرو کند، تعداد امکانات مورد نیاز به 8000 مرکز تامین غذا نیاز خواهد بود. در این مورد به طور خاص می توان از پتانسیل تکیه ها و هیئت های مذهبی در محلات تهران بهره فراوان برد.
-
چهارشنبه ۵ دي ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۹:۳۰
-
۸ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1546900/