پیام ویژه

آخرين مطالب

سرنوشت اینترنت اشیاء در ایران خواندنی ها

سرنوشت اینترنت اشیاء در ایران
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اینترنت اشیاء که چند سالی است به دنیای تکنولوژی راه پیدا کرده، آنطور که مسئولان اعلام کرده اند، در کشور ما نیز پیش‌بینی شده که تا سال 1405 بیش از 200 میلیون شیء به اینترنت اشیاء متصل شود.
اینترنت اشیاء، شبکه‌ای از میلیاردها شی و وسیله در سراسر دنیاست که به‌واسطه حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری‌ها به منظور اتصال و تبادل داده با سایر دستگاه‌ها و سیستم‌ها از طریق اینترنت با یکدیگر در ارتباط هستند.
کوین اشتون اصطلاح "اینترنت اشیاء" را در سال 1999 برای ارتقا شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) اختراع کرد که شامل سنسورها و محرک‌های جاسازی‌شده است. با این حال، ایده اصلی در دهه 1960 مطرح شده بود؛ در آن دوره، این ایده محاسبات فراگیر یا اینترنت جاسازی‌شده نامیده‌ می‌شد. اشتون مفهوم اینترنت اشیاء را برای بهبود فعالیت‌های زنجیره تأمین ارائه داد؛ با وجود این، قابلیت‌های متنوع اینترنت اشیاء به آن کمک کرده است تا در تابستان 2010 محبوبیت زیادی کسب کند.

کاربرد اینترنت اشیاء تنها به یک زمینه محدود نمی‌شود و با اتصال بیش از هفت میلیارد دستگاه اینترنت اشیاء انتظار می‌رفت این تعداد تا سال 2025 به بیش از 22 میلیارد دستگاه برسد، به همین دلیل رقابتی داغ بین شرکت‌های پیشرو در تکنولوژی برای توسعه اینترنت اشیاء و پیشی گرفتن از یک‌دیگر، در جریان است.
در کشور ما نیز پیش‌بینی شده است تا سال 1405 بیش از 200 میلیون شیء به اینترنت اشیاء متصل شود.اینترنت اشیاء صنعتی‌(IIoT) به گسترش و استفاده از اینترنت اشیاء(IoT) در بخش‌ها و برنامه‌های صنعتی اشاره دارد. اینترنت اشیاء صنعتی شامل کاربردهای صنعتی از جمله رباتیک، دستگاه‌های پزشکی و فرآیندهای تولید نرم افزاری است و یکی از تکنولوژی‌های مهم و پرکاربرد در فرآیندهای اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ صنعتی است.
با وجود آنکه اینترنت اشیاء مزایای زیادی برای کاربران به ارمغان آورده اما برخی از چالش‌ها همراه آن است. امنیت سایبری و خطرات مربوط به حفظ حریم خصوصی مهمترین نگرانی محققان و متخصصان امنیتی است و این دو موضوع چالش‌های قابل توجهی برای بسیاری از سازمان‌های تجاری و همچنین سازمان‌های عمومی به وجود آمده است. حملات رایج شایع امنیت سایبری آسیب پذیری فناوری‌های اینترنت اشیاء را نشان داده است. این آسیب‌پذیری صرفاً به این دلیل است که ارتباط متقابل شبکه‌ها در اینترنت اشیا امکان دسترسی از طریق اینترنت ناشناس و غیرقابل اعتماد را فراهم‌ می‌کند که نیاز به راه حل‌های جدید امنیتی دارد.
اتصال 200 میلیون شی به اینترنت اشیاء تا سال 1405
فرهاد سنجری فرد-مدیرکل توسعه صنعت افتا سازمان فناری اطلاعات ایران- در این زمینه گفته است تا پایان سال 2023 بیش از 15 میلیارد دستگاه متصل به اینترنت اشیاء به ثبت رسیده و پیش‌بینی می‌شود که این تعداد تا سال 2030 به 30 میلیارد دستگاه برسد. در کشور ما نیز پیش‌بینی شده است که تا سال 1405 بیش از 200 میلیون شیء به اینترنت اشیاء متصل شود.
به گفته وی کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت شامل افزایش بهره‌وری، خلق موقعیت برای کسب و کارهای جدید و بهبود کیفیت خدمات می‌شود که از نظر امنیتی طبق آمار تا سال 2023 حدود 1.5 میلیارد حمله به تجهیزات اینترنت اشیاء انجام شده است و طبق پیش‌بینی‌ها سالیانه 20 درصد بر این حملات افزوده خواهد شد و طبق گزارش‌ها در دنیا، 70 درصد از این حملات به بخش انرژی انجام شده است.
سنجری با بیان اینکه 40 درصد از تجهیزاتی که در بازار ایران وجود دارند حداقل الزامات امنیتی را رعایت نکرده‌اند، گفت: ما با پدیده‌ای مواجهیم که شاهدیم تعداد زیادی از تجهیزات، هم از طریق واردات و هم به صورت ساخت داخل در حال بکارگیری در کشور است و ما باید از قبل پیش‌بینی‌ها و اقداماتی برای تامین امنیت این دستگاه‌ها انجام می‌دادیم، اما از آزمایشگاه‌هایی که دارای پروانه از سازمان فناوری اطلاعات هستند، هیچ‌یک در حوزه اینترنت اشیاء نیستند.
برخی از مهم‌ترین کاربردهای اینترنت اشیاء
اینترنت اشیاء در صنایع مختلف: شرکت ها و کارخانه هایی که از حسگر در فرآیند و محصولات تجاری خود استفاده می کنند، بیشترین استفاده را از مزایای اینترنت اشیاء می برند.
خودروسازی: امروزه صنعت خودروسازی بطرز چشمگیری از مزایای اینترنت اشیاء در محصولات خود، استفاده می کند. علاوه بر مزایای اینترنت اشیاء در خط تولید، حسگرها می توانند خرابی قریب الوقوع قطعات، خطرات احتمالی پیش رو هنگام رانندگی، جزئیات مسیر و حتی پیشنهاد مسیر مناسب و... را اطلاع رسانی کنند.
سلامتی و بهداشت: اینترنت اشیاء مزایای متعددی در بخش سلامتی و بهداشت ارائه می دهد. پزشکان و پرستاران اغلب نیاز دارند محل دقیق دارایی هایی کمکی به بیمار مانند ویلچرها را بدانند. هنگامی که ویلچرهای بیمارستانی به حسگرهای اینترنت اشیا مجهز باشند، می‌توان آن‌ها را از برنامه نظارت بر دارایی اینترنت اشیا ردیابی کرد تا بتوان به سرعت نزدیک ‌ترین ویلچر موجود را پیدا کرد. بسیاری از دارایی های بیمارستان را می توان از این طریق ردیابی کرد تا از استفاده صحیح هر اجزاء اطمینان حاصل شود.
ایمنی عمومی: علاوه بر ردیابی دارایی‌های فیزیکی، اینترنت اشیا می‌تواند در جهت افزایش امنیت نیز استفاده شود.
کارشناسان بر این باور هستند آینده اینترنت اشیاء به این بستگی دارد که تا چه اندازه‌ می‌تواند به انتخاب حریم خصوصی افراد احترام بگذارد. نگرانی در مورد حریم خصوصی و آسیب‌های احتمالی همراه با اینترنت اشیاء ممکن است در جلوگیری از پذیرش کامل اینترنت اشیاء قابل توجه باشد.
احترام به حریم خصوصی کاربر برای اطمینان خاطر کاربران در استفاده از اینترنت اشیاء، دستگاه‌های متصل و خدمات مرتبط ارائه شده اساسی است. کارهای زیادی در حال انجام است تا اطمینان حاصل شود که اینترنت اشیاء در حال تعریف مجدد مسائل مربوط به حریم خصوصی است، از جمله مواردی مانند افزایش نظارت و پیگیری نقض‌های امنیتی.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1547819/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شیائومی 16 به یک لنز تله‌فوتو پریسکوپی مجهز می‌شود

چکیده نامه «پایداری» به پزشکیان: جلیلی شو!

فارن پالیسی: آیا غرب دلتنگ یک سوریه سکولار خواهد شد؟

آماده باش پلیس آلمان برای مقابله با خشونت‌های شب سال نو

مجیک ماوس جدید اپل به دستورات صوتی شما گوش می‌دهد

شگفتی‌های 2025 در راه است!

مارپیچ برجام از «اوباما» تا «ترامپ»

سوریه؛ زنان از صحنه اعتراض رانده شدند

اپل با این آیفون همه را غافلگیر می‌کند!

من سدشکن و تابوشکن بودم

پاشنه آشیل کارزار ترامپ!

حادثه 10 دی مشهد و سکوت رسانه‌ها

شلیک 4 راکت دیگر مقاومت به شهرک‌های مجاور نوار غزه

موبایل‌های سامسونگ از اپل گرانتر می‌شود

واکنش حماس به شهادت 5 اسیر دیگر فلسطینی توسط صهیونیست‌ها

تاخیر 8 ساعته پرواز دبی به مشهد

اجرای هوش مصنوعی روی ویندوز 98؛ شاهکاری از گذشته برای آینده!

اسرائیل دقیقه 90 دبه کرد

شورای همکاری خلیج فارس: برای ثبات سوریه تلاش می‌کنیم

آمار کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 دی 1403

جزئیات طراحی آیفون 17 اسلیم در یک ویدئو مشاهده شد

این قابلیت گلکسی S25 می‌تواند جان شما را نجات دهد!

یه مرد بود، یه مرد؛ حماسه دکتر حسام

سنگ‌تمام اتمی چین برای پاکستان

نمایندگان رژیم صهیونیستی باز هم یمن را تهدید کردند، این بار در سازمان ملل

خسارت به سازمان فرودگاه‌های رژیم صهیونیستی؛ 105 میلیون شِکِل

باز هم سقوط هواپیما؛ این بار آلمان

قاتل سریالی: عذاب وجدان ندارم؛ منتظرم اعدامم کنند

ماجرای اعتراضات تولیدکنندگان کیف و کفش چیست؟

هشدار سازمان ملل: خاورمیانه شاهد خطر تشدید تنش دیگری است

آمار جمعیت جهان اعلام شد

تصادف مرگبار سمند و پراید در کمربندی زاهدان

اکوایران به نقل از یک اقتصاددان: صنعتی شدن نیازمند ارتباط با دنیاست

بیمارستان کمال عدوان، ساعاتی پیش از یورش نیروهای اسرائیلی

انتشار تصویر پوتین درحال هدایت بمب افکن راهبردی روسیه

انتقام زن از شوهر با معرفی او به عنوان سارق

خبر خوش برای PC گیمرها؛ قیمت حافظه رم سال آینده نزولی خواهد شد

یک شب در نقش کارتن‌خواب‌

پاکستان با کمک چین بزرگترین نیروگاه اتمی‌اش را می‌سازد

متهم: خواهرم خلاف کرد، آتشش زدم!

طلاق به خاطر علاقه زیاد شوهر به گربه!

پیش بینی قیمت دلار 11 دی 1403

این گجت شیائومی هم ساعت رومیزی است، هم دوربین هوشمندی برای تماس‌های تصویری

قابل اجراست؛ پاسخ «فضائلی» به حامیان فیلترینگ

فرانسه: به حفظ امنیت اسرائیل پایبند هستیم

ارتش اسرائیل؛ 40 کشته در 45 روز در جبالیا غزه

هشدار پلیس فتا در مورد کلاهبرداری با پیامک جعلی

دستگیری باند جعل حرفه‌ای دفترداران اسناد رسمی

بازی/ Avatar World؛ این جهان آزاد، برای شماست