تغییر فرمان بورسبازان
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام ویژه - دنیای اقتصاد /در حالیکه هفته گذشته بورس تهران سرتاسر صعودی بود، امروز شاخص کل این بازار پس از 6 روز، کاهش یافت و با افت 0.75 درصدی در محدوده 2 میلیون و 827 هزار واحد قرار گرفت. همچنین در این روز ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق های سهامی) 19 درصد کاهش یافت و به 16 هزار و 879 میلیارد تومان رسید.
بورس تهران در روز شنبه تنها دقایق کوتاهی توانست در محدوده سبز بازار پیشروی کند، اما پس از آن شاخص کل به سرعت رفتار نزولی به خود گرفت؛ تا جایی که در انتهای معاملات امروز، نماگر مذکور با 21 هزار و 481 واحد کاهش (معادل با 0.75 درصد) در محدوده 2 میلیون و 827 هزار واحد قرار گرفت؛ اما در مقابل شاخص هم وزن بورس و شاخص کل فرابورس مثبت شدند تا یک بار دیگر شرکتهای کوچک و متوسط بازار به نسبت شاخص سازها عملکرد بهتری را به ثبت رسانده باشند.
نگاه به آمار معاملات نشان می دهد که خریداران و فروشندگان بازار به طور سرانه عملکردی مشابه و نزدیک به یکدیگر داشته اند؛ به طوری که امروز سرانه خرید معامله گران خرد 57 میلیون تومان و سرانه فروش آن ها 58 میلیون تومان بوده است که این اعداد بیانگر قرار گرفتن پارامتر «قدرت خریدار به فروشنده» نزدیک به 1 است.
بررسیهای دنیای اقتصاد حاکی از کاهش 19 درصدی حجم معاملات(سهام، حق تقدم و صندوق های سهامی) است که به معنای نزول این شاخص از 36 میلیارد سهم در روز چهارشنبه به محدوده 29 میلیارد در روز شنبه است.
در همین راستا ارزش معاملات خرد نیز که در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته به بیش از 20 هزار میلیارد تومان رسیده بود، امروز 19 درصد کاهش یافت و به 16 هزار و 879 میلیارد تومان رسید. به این ترتیب میانگین پارامتر مذکور در ماه جاری به 14 هزار و 467 میلیارد تومان رسید.
خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی نیز برای دومین روز متوالی منفی شد و با خروج پول 384 میلیارد تومانی امروز، مجموع خروج پول دو روزه به 647 میلیارد تومان رسید.
این اتفاقات در حالی رخ دادند که نرخ ارز توافقی در سامانه نیما تا لحظه تنظیم این گزارش به حدود 64 هزار و 600 تومان رسیده است که نشان از کاهش فاصله این نرخ با نرخ دلار بازار آزاد به 20.5 درصد است.
همانطور که کارشناسان نیز پیش بینی کرده بودند، امروز سهام کوچک و متوسط بازار بیشتر مورد توجه خریداران قرار گرفتند؛ این در حالی بود که نگاهی به نمادهای پرتراکنش بازار نشان میدهد که سهامداران نمادهای بزرگ در این روز بیشتر فروشنده بودهاند. انتظار میرود که روند صعودی بورس همچنان ادامه داشته باشد، اما در این میان اصلاح شاخص برای مدت کوتاه دور از انتظار نیست.
پیشتازی حقیقیها
بر اساس گزارش سنا، در هفته ای که گذشت معامله گران خرد همچنان با اختلاف بیشترین سهم از ارزش معاملات را داشتهاند؛ به طوری که از مجموع 91 هزار میلیارد تومان ارزش معاملات(خرید و فروش)، 70.2 درصد سهم حقیقی ها، 13.3 درصد سهم حقوقی ها و 6.6 درصد سهم صندوق های سهامی بوده است. در ردههای بعدی نیز به ترتیب سبد حقوقی، صندوق توسعه و تثبیت بازار، بازار گردان ها، صندوق های با درآمد ثابت و سبد حقیقی قرار داشتهاند.
این در حالی بود که در بازه زمانی مذکور سه صنعت خودرو و ساخت قطعات، بانکها و موسسات اعتباری و فلزات اساسی به ترتیب با سهم 13.4، 12.1 و 11.1 درصدی از ارزش کل معاملات، سه صنعت پر گردش بودهاند.
همچنین تعداد سهامداران فعال بازار(بدون لحاظ کد های دارای معامله در عرضه های اولیه) که تا هفته منتهی به 28 آذر ماه به 925 هزار و 973 کد رسیده بود، در هفته اول زمستان بیش از 300 هزار کد کاهش پیدا کرد و به 609 هزار و 581 کد رسید. از این مقدار 607 هزار و 726 کد سهم سهامداران حقیقی و 1855 کد سهم سهامداران حقوقی بوده است.
-
يکشنبه ۹ دي ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰:۰۹
-
۷ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1547836/