پیام ویژه

آخرين مطالب

کنایه به شمخانی و جلیلی بخاطر مخالفت با FATF/ تندروها شاید بتوانند آغاز سناریوی سال 96 را رقم بزنند، اما پایان آن در اختیار آن‌ها نخواهد بود سياسي

کنایه به شمخانی و جلیلی بخاطر مخالفت با FATF/ تندروها شاید بتوانند آغاز سناریوی سال 96 را رقم بزنند، اما پایان آن در اختیار آن‌ها نخواهد بود
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - نماینده ادوار مجلس گفت: شروع هر ناآرامی ممکن است با گروه‌های تندرو باشد اما پایان آن دیگر در دست این افراد نخواهد بود. مردم به‌طور واقعی از شرایط موجود ناراحت‌اند و زندگی آن‌ها به دلایل مختلف مختل شده است.

بهرام پارسایی، نماینده ادوار مجلس در گفت‌وگویی، با اشاره به بروز مشکلاتی در کشور درباره اینکه چه راهکارهایی وجود دارد که دولت بتواند از این مشکلات خارج شود، گفت: ارائه راهکارهایی برای خروج از این وضعیت دشوار است، زیرا مشکلات ما ریشه‌ای و ناشی از انباشت مسائل در طول چند دهه هستند. این مشکلات به‌هیچ‌وجه به دولت آقای پزشکیان محدود نمی‌شود. هرچند که وقایع جهانی نیز بر وضعیت ما تأثیر گذاشته، چراکه کشور ما، تنها کشوری است که هر اتفاقی در هر نقطه‌ای از جهان روی می دهد در اقتصاد و زندگی مردم ما اثر می گذارد.
وی با بیان اینکه مشکلات کشور بنیادی‌تر از آن هستند که با یک یا چند راهکار ساده حل شوند، ادامه داد: فرصت‌های زیادی برای حل مشکلات وجود داشته که متأسفانه از دست رفته‌اند. دلیل اصلی این مشکلات، به‌رغم هرگونه انکار، تحریم‌هایی هستند که به‌ویژه از سوی ایالات متحده، به کشور ما تحمیل شده است حتی افرادی که معتقد بودند تحریم نعمت است هم امروز خلاف حرف‌شان اثبات شده است. اگرچه شاید درست می‌گفتند و تحریم نعمتی بود برای دکان‌داران زمان تحریم گویا این را می‌دانستند. به هر حال بحران اصلی کشور ما به دلیل تحریم‌هایی است که آمریکا به عنوان قدرت اول اقتصادی جهان به ما وارد کرد. همچنین، تحریم‌های داخلی نیز در کنار این تحریم‌ها وجود دارد. به‌عنوان مثال، موضوعاتی مانند "FATF" که دولت آقای روحانی لایحه 5 گانه‌ای را به مجلس ارائه کرد و به تصویب مجلس دهم رسید اما با مخالفت شورای نگهبان مواجه شد و مجلس زیر همه آن فشارها و تهدیدها بر آن اصرار کرد اما آقای شمخانی، دبیر وقت شورای امنیت ملی و آقای جلیلی که در مجمع تشخیص مصلحت نیز حضور دارند، همگی در این زمینه نقش دارند و این هم تحریم داخلی است که بر تحریم‌های بین‌المللی مضاعف شد. 
این نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: تا این واقعیت را نپذیریم که حتی کشورهای بزرگ مانند چین و روسیه نیز در مواجهه با تهدیدات تحریمی آمریکا به نوعی مماشات می‌کنند و با آن کنار می‌آیند و این واقعیت‌ها را نادیده بگیریم، مشکلات همچنان ادامه خواهد داشت و این مسائل نه تنها با حضور آقای پزشکیان، بلکه با حضور اصلاح‌طلبان، اصول‌گرایان و معتدلین نیز حل نخواهد شد. ناترازی‌هایی که وجود دارند، حاصل چندین سال مدیریت نابخردانه و حضور افراد ناشایست در کنار تحریم‌هاست. ما در کشور با داشتن منابع گازی و نفتی غنی، دلیلی برای وجود ناترازی نداریم جز ناکارآمدی و ضعف در سیستم مدیریتی و بی‌برنامگی که طی این چند دهه وجود داشته است. به هر حال هر دوره‌ای از مدیریت در اختیار یکی از این جناح‌ها بوده و می‌توانسته‌اند زیرساخت‌های لازم را تعیین و مشکلات را حل کنند. الان هم اگرچه آمار می‌دهند که مسئولیت مشکلات کنونی به گردن مردم انداخته شود، اما درست نیست چراکه مصرف سرانه سوخت ما با وجود داشتن این ذخایر، در سطح پایینی قرار دارد. 
وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از فرسودگی شبکه و زیرساخت‌هاست که انرژی را هدر می‌دهد و همچنین ناتوانی در بهره‌برداری از ذخایر خدادادی. کشور ما در شرایطی قرار دارد که با این منابع، روزانه در برخی مناطق دو تا چهار ساعت برق قطع می‌شود و نباید از مردم طلبکار هم باشند. این وضعیت نتیجه بی‌برنامگی و عدم پاسخگویی دولت‌های مختلف است که موجب بحران انرژی شده است که شایسته مردم و کشور ما نیست. کشورهایی مانند قطر، که به اندازه یک استان ما نیستند و ذخایر گاز ما را به صورت مشترک برداشت می‌کنند، از لحاظ مصرف انرژی در سطح بالایی قرار دارند و هیچ‌گاه با قطع برق یا گاز مواجه نمی‌شوند، زیرا زیرساخت‌های خود را به‌درستی طراحی و اجرایی کرده‌اند. برای حل این مشکلات، نیاز به یک اراده ملی است. افرادی که در راس قدرت قرار دارند و اختیار دارند باید تدابیری در این زمینه اتخاذ کنند. چه مقامات رسمی و چه قدرت های در سایه که دیگر حتی قدرت شان را کتمان هم نمی‌کنند، نیاز است که هماهنگی و همکاری لازم را داشته باشند. البته بعید می‌دانم که این‌ها همه بتوانند با هم برای برون‌رفت از شرایط فعلی هماهنگ شوند مجلس هم نباید به گونه‌ای باشد که بود یا نبودش برای مردم و یا جامعه فرقی نداشته باشد. به هر حال مشکلات عمیق‌تر از آن هستند که بتوان یک راهکار ساده برای آن‌ها ارائه کرد. تحقق این امر مستلزم وجود یک اجماع ملی است که با توجه به تجربیات سال‌های گذشته، آن را بعید می‌دانم.
در خصوص فراخوان برای اعتراضات خیابانی، اگر اهدافی که در سال 96 مطرح بود، پشت پرده راهپیمایی روز جمعه باشد، به نظر من به اهدافشان نرسیده‌اند چراکه مردم از خیلی از این چیزها گذشته اند و با آگاهی بیشتری در حال اقدام هستند
نماینده ادوار مجلس درباره اینکه چرا در شرایط فعلی جامعه، با توجه به اینکه تمامی دنیا به اینترنت آزاد دسترسی دارند، فراخوان داده می‌شود تا مردم به برای عدم رفع فیلتر به خیابان بریزند، گفت: در خصوص فراخوان برای اعتراضات خیابانی، اگر اهدافی که در سال 96 مطرح بود، پشت پرده راهپیمایی روز جمعه باشد، به نظر من به اهدافشان نرسیده‌اند چراکه مردم از خیلی از این چیزها گذشته اند و با آگاهی بیشتری در حال اقدام هستند و به دام افرادی که چنین فراخوان‌هایی را می‌دهند، نمی‌افتند. در روز جمعه هم با وجود تبلیغاتی که در فضای مجازی برای این راهپیمایی انجام شد، جمع‌شان حتی به اندازه پیک موتوری‌های خیابان هم نبود. طبق اصل 27 قانون اساسی که آزادی اجتماعات و راهپیمایی را تضمین می‌کند، هر گروه یا دسته‌ای که بخواهد راهپیمایی کند باید مجوز داشته باشد در غیراینصورت نیروی انتظامی باید با آن برخورد کند اما مسئله این است که چرا اقلیتی با این همه فراخوان و قانون‌شکنی، اقدام به برگزاری تجمعات می‌کنند؟ در حالی که به اکثریتی که نسبت به موضوعات معترض هستند، حق اعتراض داده نمی‌شود. تا زمانی که حقوق قانونی مردم نادیده گرفته شود و یک اقلیت بخواهد سیستم را در دست داشته باشد، وضعیت ما تغییری نخواهد کرد.
وی ادامه داد: برخی با وجود مخالفت با خود آقای پزشکیان الان از روی کار آمدن ایشان خوشحال هستند و تلاش می‌کنند مسئولیت این نابخردی و ناکارآمدی چندین دهه‌ای به گردن آقای پزشکیان بیفتد، هرچند که در این چند ماه شاهدیم که برخی چنین می‌کنند آقای پزشکیان اما نباید در زمین آنها که مدام سعی دارند ناترازی‌ها را گردن مردم بیندازند، بیفتد. آمارهای ارائه شده در مورد مصرف انرژی بعضا نادرست است و مصرف انرژی ما نسبت به کشورهای اروپایی بسیار کمتر است. مسائل دیگری هم مطرح می‌شود، مانند قاچاق روزانه 20 میلیون لیتر سوخت و اینکه می‌گویند ما خودمان فروشنده و توزیع‌کننده‌ایم. اما اگر نتوانند یا نخواهند جلوی این قاچاق را بگیرند، این فقط شعار خواهد بود. من واقعاً نگران کشور و مردم هستم، نگران جوانان هستم. رییس‌جمهور اخیرا می‌گفت که 80 درصد دانش‌آموزان، حتی دانش‌آموزان مدارس تیزهوشان، مشتاق رفتن به خارج از کشور هستند و من نگران این نوجوانان و جوانان هستم.
نماینده ادوار مجلس گفت: متاسفانه رئیس جمهور به‌جای ارائه راهکار می‌گویند جوانان را به‌گونه‌ای تربیت کنیم که حتی اگر آنها را کتک هم بزنیم از این کشور نروند. مسئولان اگر نگران مهاجرت هستند باید تلاش کنند امید را در جوانان زنده کنند. رییس جمهور باید به نخبه‌هایی که در زندان هستند، مانند آقای یونسی و امیرحسین مرادی، کمک کند تا آزاد شوند و با این کار به سایر نخبگان امید دهند. در غیر این صورت، جوانان ما زندگی نخبگانی که در ایران مانده‌اند را با آن‌هایی که از کشور رفته‌اند، مقایسه خواهند کرد. به‌نظر می‌رسد برخی افراد، از جمله گروه‌های افراطی و آنهایی که دکان چند نبش تحریم را دارند، تصور می‌کنند که جوانان ما تنها به مسائل سیاسی فکر می‌کنند. در حالی که واقعیت این است که جوانان ما می‌خواهند زندگی کنند و آگاه‌اند و به دنبال زندگی در فضای آزادی و برابری هستند.
پارسایی در پاسخ به این سوال که شاهد هستیم که گروه‌های تندرو در تلاش برای شکل‌گیری اعتراضات هستند آقای آشنا هم در توییتی به این موضوع اشاره کردند. این‌ها با توجه به شرایطی که در حال حاضر در منطقه وجود دارد چه مشکلاتی می توانند برای کشور ایجاد کنند، گفت: شروع هر ناآرامی ممکن است با گروه‌های تندرو باشد اما پایان آن دیگر در دست این افراد نخواهد بود. مردم به‌طور واقعی از شرایط موجود ناراحت‌اند و زندگی آن‌ها به دلایل مختلف مختل شده است. مردم در حال حاضر با کاهش ارزش پول‌شان مواجه هستند و هر روز ارزش پول‌شان کمتر می‌شود، در حالی که درآمد ثابت ریالی دارند اما هزینه‌ها دلاری است و با قطع برقی که وجود دارد و آلودگی هوا و سایر مشکلاتی که وجود دارد به نظر می‌رسد که اگر هدف برخی تکرار سناریوی سال 96 باشد، ممکن است بتوانند آغاز آن را رقم بزنند، اما نحوه پایان آن در اختیار آن‌ها نخواهد بود همانطور که گفتم مردم هم دیگر در دام فراخوان‌دهندگان نمی‌افتند مسئولان باید هرچه زودتر برای بهبود زندگی مردم تدبیر اساسی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1548208/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صف بیش از هزار کامیون در گمرک بازرگان

انهدام باند مخوف سرقت مسلحانه در پایتخت

آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین در سال 2025

خروج سرمایه سعودی از بازار روغن ایران

اعتراف مؤسسه نیروی دریایی آمریکا به اقتدار مثال‌زدنی یمن

برنامه ریزی برای افزایش خدمات رسانی در بخش درمان و مسکن ایثارگران به استان ایلام

سامسونگ روی قابلیت جدیدی کار می‌کند؛ والپیپری که آب‌وهوا و فصل را تشخیص می‌دهد

سرمقاله آرمان امروز/ جنجالی‌ترین دیدار سـال

شلیک موشک از یمن به فلسطین اشغالی

دیدار نخست‌وزیر ایتالیا با ترامپ

وزیر بهداشت: مابه‌تفاوت نرخ ارز برای دارو به بیمه‌ها پرداخت می‌شود

تراموا چه زمانی وارد خطوط پایتخت می‌شود؟

سرنوشت مومیایی رضا شاه چه شد؟

13 کشته و 30 زخمی بر اثر سقوط اتوبوس به دره‌ای در کلمبیا

تاراج سرمایه ملی در نیروگاه های حرارتی!

چرا صادرات سمند به روسیه متوقف شد؟

جنجال رقص در زندان؛ نرگس محمدی زیر تیغ انتقادات/ کیهان و مشرق: دیدید درباره وضعیت زندان‌ها دروغ می‌گفتند/ سلطنت‌طلبان: اوضاع زندان‌ها را سفیدشویی می‌کنند

حمله ارتش اوکراین به خودروی حامل خبرنگاران

حمله انتحاری در پاکستان 5 کشته برجای گذاشت

چندین شهید و زخمی در بمباران منازل در خان‌یونس

ویدئویی از سقوط بهمن در شمشک

تحقیقات از نظامی صهیونیست در برزیل به اتهام ارتکاب جنایات جنگی

لاپید: اسیران ما هر روز در سرمای تونل‌ها از گرسنگی و ناامیدی می‌میرند

بورسیه تحصیلی دانشگاه‌های علوم پزشکی لغو شد

نوجوانان در صف جراحی زیبایی؛ زور پول به اخلاق پزشکی می‌چربد

هواشناسی: از فردا سامانۀ بارشی جدیدی از غرب وارد کشور می‌شود

سامسونگ و گوگل با همکاری هم، فرمت صوتی فضایی می‌سازند

از رقص در زندان تا تولید انیمیشن توسط بی‌بی‌سی

سرمقاله هم میهن/ شاگردان گوبلز

تظاهرات هزاران معترض علیه نتانیاهو در تل‌آویو

ایلان ماسک و ماجراجویی‌های ناتمام

یورش نظامیان صهیونیست به شمال قدس اشغالی

میانگین مدت زمان رسیدن نیروی اورژانس به بیمار در کشور چقدر است؟

آغاز اولین فوران آتشفشان سال جدید در اندونزی

پیرترین زن جهان در 116 سالگی درگذشت

خروج غول غذایی عربستان از ایران؛ تهدید یا فرصت؟

چرا یارانه 25 میلیون نفر حذف شد؟

درگیری وحشیانه پلیس رژیم صهیونیستی با معترضان در تل‌آویو

هشدار شدید دروزی‌های سوریه خطاب به رژیم جولانی

کارگاه بازی آموزشی "اتاق فرار هوش سیاه" در بیمه دی برگزار شد

دهمین عرضه اولیه امسال امروز رونمایی می‌شود

زنده شدن مقاومت زیر آوارها

جنایت اسرائیل در نابلس در پوشش آمبولانس

مداح هنجارشکن دستگیر شد

جزئیات بسته 2.5 میلیون تومانی سفر به کربلا

بازی Elden Ring: Nightreign سیستم پیام‌رسان ندارد

سرمقاله سازندگی/ تغییر گفتمان در 2025

ادعای تل‌آویو دروغ از آب درآمد؛ شلیک 20 موشک از سمت نوار غزه

روایت تکان‌دهنده کورشدگان در یک بیمارستان؛ کور شدید، دیه می‌دهیم!

ارزش بازار سرمایه به 120 میلیارد دلار رسید