پیام ویژه

آخرين مطالب

دلار؟! اسمش را هم نیار! یادداشت

دلار؟! اسمش را هم نیار!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
غلامرضا صادقیان| روزنامه‌های اصلی اصلاح‌طلبان (اعتماد، شرق، سازندگی، هم‌میهن، دنیای اقتصاد) سال‌ها از اینکه برخی آنها را «زنجیره‌ای» می‌نامیدند ناخرسند بودند. اما اگر صفحات اول این روزنامه‌ها را در روز‌های اخیر ببینید، انگار همگی با هم نشسته‌اند و در پاسخ به این سؤال که «با دلار بالای 80 هزار تومان که سریع‌ترین و بیشترین جهش تاریخ را داشته چه کنیم؟» یک‌صدا همه‌باهم پاسخ داده‌اند: «اسمش را هم نیار!»
مگر می‌شود دلار 58 هزار تومانی هر روز چند هزاری دشت کند و به 80 و بالاتر برسد و یک روزنامه مستقل که مجموعه‌ای از خرد‌جمعی و روشنفکران و مصلحان اجتماعی در آن نقش‌آفرینی می‌کنند، از این جهش دلار که بازار را به‌هم ریخته و حتی برای گرانی ترشی‌بندری و خیارشور و نمک‌یددار به تولیدکننده بهانه داده است، هیچ خبری نداشته باشد؟!

شاید بگوییم ریشه این ننوشتن‌ها آن است که آقای الیاس حضرتی که روزنامه اعتماد متعلق به اوست، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت است و آقای محمد قوچانی، عضو حزب سازندگی که روی روزنامه سازندگی نظر دارد با حکم حضرتی عضو همین شورا شده است و آقای فیاض زاهد، دیگر عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت، توی همین جریان است و عناوین رئیس شورای نویسندگان روزنامه اعتماد و عضو سردبیری روزنامه‌های اعتماد، همبستگی و اعتماد ملی را داشته است؛ و آقای شهاب‌الدین طباطبایی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان هم حکم عضویت حقیقی شورای اطلاع‌رسانی دولت را دارد و آقای علی ربیعی را که نگوییم چه و چه‌ها و آن دیگری را هم که نباید نامش را برد و به‌تازگی عضو شورا شده است، همه بهتر می‌شناسند. خب جمع روزنامه‌نگاران و صدای رسانه‌ای اصلاح‌طلبان، جمع شده و همه منصب دولتی گرفته‌اند، چرا باید صدای‌شان را برای دولت و برای دلار بالا ببرند. البته دوستان آقای عبدی هم که هر روز دو سرمقاله در اعتماد و هم‌میهن می‌نویسد، به من گفته‌اند به‌کلی از او ناامید شده‌اند زیرا یکسره مسائل اصلی و ژورنالیستی کشور را رها کرده و چسبیده است به بنیاد رئیسی و مسائل کلان برنامه‌ریزی و بحث‌های سیاسی گل‌درشت و تحلیل سخنان خاتمی و بحث‌های تخصصی رانت رسانه‌ها و خلاصه تبدیل شده است به یک «روزنامه‌نگار محبوب دولت‌ها» که از این دست چیز‌ها هرچه بنویسد، قلمش پربرکت باد!
مسئولان دولتی نیز البته حال آدم را دگرگون می‌کنند. رئیس بانک مرکزی می‌گوید همه بحث دلار به خاطر یک کانال تلگرامی است که از امریکا فعال می‌شود. این حرف را اگر یک راننده تاکسی بزند، مسافران وسط بزرگراه هم که باشند خودشان را از پنجره تاکسی بیرون می‌اندازند. وزیر اقتصاد هم که در دولت اسبق وقتی رئیس بانک مرکزی بود می‌گفت برخی مدیران دولتی که صادرکننده هستند به او برای گرانی دلار فشار می‌آورند، حالا که وزیر اقتصاد شده است، ظاهراً دارد زیر بار همان فشار می‌رود، چون خودش نرخ بالا برای دلار به رسمیت می‌شناسد. 
بحث این نوشته اقتصاد و دلار نیست، اما همه می‌دانند که چهار دسته و نهاد در ایران طرفدار گرانی دلار هستند. اول ثروتمندان که با هر گرانی، آنها ثروتمندتر می‌شوند. دوم دلالان دلار که دلار را مثل کالای سرمایه‌ای ذخیره می‌کنند و هرچه بالاتر برود، بهتر. سوم صادرکنندگان (که طبق اظهارات خود وزیر و برخی مسئولان دیگر، هم در دولت‌ها هستند و هم در دولت‌ها نفوذ دارند) و از دلار گران بیشترین سود را می‌برند. این سه گروه با هم همپوشانی زیادی دارند؛ و چهارم خود دولت که با دلار 50 هزارتومانی مثلاً باید یک میلیون دلار نفت بفروشد تا هزینه‌های ریالی را در داخل تأمین کند ولی با دلار 100 هزارتومانی با نصف فروش قبلی می‌تواند همان هزینه را تأمین کند. خب مقصر گرانی دلار در همین چهار گروه هستند. اصلاً خود آقای همتی آن‌گونه که اطرافیانش می‌گویند اکنون طرفدار گران‌شدن دلار است. اگر نیست بیاید و با صدای بلند بگوید که نیستم و دنبال پایین‌آوردن نرخ دلار به همان کانال 50 هزارتومانی هستم ولی یک کانال تلگرامی نامرد از آن‌ور آب نمی‌گذارد! او البته قبلاً با صدای بلند حرفش را زده و گفته دلار باید 73 تومان می‌بود و همین حرف دلار را به بالای 80 هزارتومان برد ولی اگر واقعاً طرفدار گرانی دلار برای تأمین هزینه‌های دولتی از جیب مردم نیست، باید شفاف‌تر حرف بزند. 
مردم یادشان نرفته است که رئیس‌جمهور همین چندماه پیش وقتی جواد ظریف را در کنار خود نشانده بود در تبلیغات تلویزیونی متنی را که یحتمل همین آقای ظریف و آقایان عبدی و دیگران برای او نوشته بودند، تندتند از رو می‌خواند که «نمی‌خواهم مردم هر روز که از خواب بیدار می‌شوند خبر بالارفتن نرخ دلار را جست‌و‌جو کنند.» خب الان دیگر مردم از این نرخ دلار خواب ندارند که بخواهند بیدار شوند و دیگر صبح‌به‌صبح دنبال نمی‌کنند که دقیقه به دقیقه دنبال می‌کنند. آیا نباید معاونان رئیس‌جمهور و «کارشناسان» خبره‌ای که کار کشور را سامان می‌دهند پشت سکوی خطابه بیایند و بگویند این چه دلاری است و چه برنامه‌ای دارند؟!
دولت چهاردهم حقیقتاً دولت خوشبختی است. به تمامی رسانه ای‌های اصلاح‌طلب منصب دولتی داد و دهان‌شان را بست و اغلب رسانه‌های جبهه انقلاب هم که در مشی کلی‌شان بین دولت و نظام فرقی قائل نمی‌شوند و خیلی مته به خشخاش دولت نمی‌گذارند. دولت خوشبخت، دلار خوش‌قیمت هم می‌خواهد!

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1548867/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت تکان‌دهنده کورشدگان در یک بیمارستان؛ کور شدید، دیه می‌دهیم!

ارزش بازار سرمایه به 120 میلیارد دلار رسید

فرصت دوهفته‌ای «متغیرها» به بازار سهام؛ تحریک دوسویه بورس

لوکاشنکو: ما انتخاباتی به سبک ترامپ نمی‌خواهیم

روسیه: حمله اخیر اوکراین با موشک‌های آمریکایی را قطعا پاسخ می‌دهیم

فرمانده یمنی: برای پاسخ به هر تجاوزی آماده هستیم

تعقیب کنندگان آمبولانس‌ها به زودی جریمه می‌شوند

گزارشی از ابتلای گسترده و سریع 3 ویروس در کشور؛ شیوع آنفلوآنزا به‌دلیل کمبود واکسن!

اعلام آخرین وضعیت ساخت مسکن کارگران؛ اعطای تسهیلات ویژه و‌ زمین رایگان

افشاگری جدید علیه تیک تاک درباره سوء استفاده از کودکان

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نقض دو‌طرفه قرارداد اجتماعی

وزیر صمت: تصمیم اولیه برخی مدیران قطع کامل برق و گاز صنایع بود

تیراندازی مرگبار بر سر یک قبض برق

Stardew Valley به نقطه عطف دیگری در فروش رسید

سرمقاله خراسان/ سطل ماست و یک دریا رویای دوغ!

این هاب USB-C جمع‌وجور 10 درگاه، 5 دکمه برای سفارشی‌سازی و شارژ 100 وات دراختیارتان می‌گذارد

مردی که برایش مجلس ختم و عزاداری گرفته بودند، زنده شد

سایه بیمه گریزی شاغلان جدید بر صندوق های بازنشستگی

استفاده نیروهای امنیتی اسرائیلی از آمبولانس برای ترور

پروژه کاربردی با رزبری‌پای؛ دستگاه قابل‌حمل اندازه‌گیری شاخص آلودگی هوا

سفارت چین: واشنگتن نمی‌تواند بدون مدرک تحریم‌هایی اعمال کند

رونمایی از چهره کلیدی جدید تیم خاورمیانه‌ای کاخ سفید

مشخصات دوربین پوکو X7 پرو مشخص شد

One UI 7.0 سامسونگ چه تاریخی منتشر می‌شود؟

هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل برای ترسیم مجدد نقشه عراق

هواوی در حال آماده‌سازی جانشین گوشی میت XT است

ایلان ماسک و ماجرای جعل اسکرین‌شات؛ آیا «Adrian Dittmann» واقعی است؟

بسیاری از قابلیت‌های هوش مصنوعی سری گلکسی S25 هنوز فاش نشده‌اند

تخریب یک برج دیده بانی ارتش لبنان توسط رژیم صهیونیستی

برای اولین بار یک قاضی از هدست واقعیت مجازی برای تماشای صحنه جرم استفاده کرد

تلاش جریان سایه‌نشین برای بر هم زدن وفاق

ایران با این برگ جدید، آمریکای ترامپ را به چالش می‌کشد

نوری المالکی: رخدادهای سوریه می‌تواند مقدمه تجزیه منطقه باشد

تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه نتانیاهو

تعقیب‌کنندگان اورژانس در معابر جریمه می‌شوند

قتل هولناک پسر13 ساله در برج نیمه‌کاره چیتگر

واگذاری سهام سایپا و ایران خودرو تصویب شد

قیمت مرغ گرم کاهشی شد

پیشروی اسلام اخوانی

«زنده‌کُشی» در غزه

جامعه تن به گفتمان رادیکال نمی‌دهد

پلیس دانمارک: 20 هواپیمای بدون سرنشین بر فراز بندر کپنهاگ رویت شده است

حماس: عملیات رام‌الله، پاسخی به نسل‌کشی دشمن است

کشف جسد نوجوان غرق شده در رودخانه پس از 5 روز

زندانی شدن برای یک سکه!

پرداخت وام به متقاضیان خرید پنل خورشیدی

شاید اپل و سامسونگ سراغ باتری‌های سیلیکون‌کربن بروند

واکنش وزارت کشور به 7 ساله شدن شورا‌ها

خداحافظی‌های بی‌بازگشت

آمریکا؛ اکران ژانر وحشت در سال نو میلادی