پیام ویژه

آخرين مطالب

غضنفری: با ورود صندوق توسعه ملی به بنگاه‌داری مخالفیم اقتصادي

غضنفری: با ورود صندوق توسعه ملی به بنگاه‌داری مخالفیم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا /رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه هرگونه بنگاه داری را مضر به حال صندوق توسعه ملی می‌دانیم، اظهار داشت: امر بنگاه داری را یک کار بسیار بسیار تخصصی می‌دانیم که یک صنعت مالی مثل صندوق توسعه ملی هیچ وقت قادر نخواهد بود ابعاد پیچیده بنگاه‌داری را یاد بگیره و اعمال کند.
مهدی غضنفری روز شنبه در نشست خبری به مناسبت چهاردهمین سالگرد تاسیس این صندوق که با حضور اعضای هیات عامل صندوق برگزار شد، اظهار داشت: برای حکمرانی متعالی باید به تدریج سازوکارهای بهتری فراهم کنیم.
وی افزود: ماموریت صندوق تبدیل صدای. نفت و گاز به سرمایه های تولید و زاینده اقتصادی و حفظ سهم نسل‌های آینده از درآمد نفت و گاز لذا هر عملکردی که از این ماموریت فاصله گرفته باشد، در راستای این قانون نیست.
غضنفری ادامه داد: صندوق باید هر سال درصدی بزرگتر شود اگر صندوق در جایی تامین مالی می‌کند باید زایش داشته باشد؛ اگر در جایی یا پروژه‌ای سرمایه‌گذاری شود ولی صندوق متضرر شود، باید از آن فاصله بگیرد.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: منابع این صندوق باید برای نسل های بعدی حفظ شود؛ صندوق های ثروت در همه کشورها با نرخ بازده ثابت در حال بزرگتر شدن هستند که به 6 درصد هم می‌رسد.

غضنفری ادامه داد: اینکه برخی فکر کنند صندوق مثل بودجه پول‌ها را هر سال در یک استانی بریزد، در راستای عملکرد ما نیست. ما در حوزه توسعه کسب و کار هستیم و برای دعوای بنگاه سازی و بنگاه داری راهکار پیدا کرده‌ایم.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در سه سال گذشته وصول خوبی از مطالبات داشته‌ایم و در راستای شفافیت بیشتر نیز اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار داشت: صندوق در 14 سال گذشته فقط از طریق تسهیلات وارد کسب و کار می‌شد و بانک‌های عامل وام را به مشتری می داد اما آمار نکول‌های صندوق به حدی بود که سازوکار دیگری طراحی کردیم تا منابع این صندوق حیف و میل نشود.
وی گفت: اوراق مرابحه ارزی را با بانک مرکزی و صندوق‌های سپرده گذاری مقید نوع یک و دو را طراحی کرده‌ایم؛ مفهوم ریال مانا را تعریف کردیم که با نوسانات ارزی متناسب می‌شود، لذا جعبه ابزار خود را برای مقابله با مشکلات به شدت توسعه داده ایم.
غضنفری افزود: صندوق کمتر در حوزه نفت و گاز و هوش مصنوعی و انرژی تجدیدپذیر حضور داشت اما الان دپارتمانی تخصصی داریم تا طرح توجیهی را مطالعه کنیم و با برآورد سود و زیان وار پروژه شویم، در صندوق توسعه ملی با این امر که دارد بنگاه داری شویم مخالفیم، لذا وقتی از مشارکت صحبت می‌کنیم منظورمان بنگاه داری نیست و صندوق در هیچ پروژه مانند نفت و گاز یا آبرسانی به فلات مرکزی اگر حرف میزند، منظورش بنگاه داری نیست بلکه می خواهد سهم صندوق را توسعه دهیم. اما در عملیات مشارکتی نداریم.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی بیان کرد: اولین تجربه سرمایه گذاری در خارج از کشور را آغاز کرده‌ایم در بازستانی منابع ما رکورد بینطیری انجام داده ایم خط قرمز ما این است که چون ارز میدهیم باید ارز پس بدهیم لذا مطالبات را با نرخ ارز زمان پس گرفتن و ETS محاسبه می‌کنیم.
وی تاکید کرد: اطلاع‌رسانی را رکن اساسی شفافیت و مقابله با فساد می‌دانیم الان که ناترازی در برق داریم صندوق طرح های مفصل پشتیبانی تولید برق را با بانکهای مختلف بررسی کرده است و همچنین در زمینه نفت و گاز قراردادهای داشته ایم، شورای اقتصاد برای افزایش روزانه 250 هزار بشکه نفت مصوبه داشته که صندوق در تامین مالی آن مشارکت دارد.
غضنفری با بیان اینکه افزایش 250 هزار بشکه‌ای تولید نفت روزانه، نیازمند 3 میلیارد دلار است، توضیح داد: صندوق قرار است این مبلغ را برای شرکت ملی نفت تامین کند ولی تاکنون پولی به شرکت نفت پرداخت نشده است.
174 میلیارد دلار مجموع منابع صندوق از ابتدای تاسیس
علیرضا صالح قائم مقام صندوق توسعه ملی نیز در این نشست آخرین وضعیت منابع صندوق را اعلام کرد و گفت: یکی از منابع ورودی صندوق، صادرات نفت و گاز و میعانات گازی است؛ همچنین باقیمانده 50 درصد صندوق ذخیره ارزی در هر سال به صندوق توسعه تعلق می‌گیرد و سود عملیات ها مانند تسهیلات و سپرده گذاری ارزی و صندوق حاصل از مانده منابع صندوق نزد بانک مرکزی به این صندوق واریز می‌شود.
وی تصریح کرد: بر این اساس از سال 1389 تا پایان 9 ماهه امسال 163 میلیارد و 667 میلیون دلار منابع صندوق از محل صادرات نفت و گاز و میعانات گازی بوده است.
صالح ادامه داد: سود سپرده و تسهیلات 3 و نیم میلیارد دلار است، از سایر منابع هم درآمد داشته‌ایم که 174 میلیارد و 800 میلیون دلار مجموع منابع بوده است.
وی با بیان اینکه طبق قانون باید 2.7 میلیارد دلار از منابع برای تکالیف قانونی کسر شود؛ افزود:‌ در مجموع 172 میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی است که از این میزان 96.5 میلیارد دلار مصارف حاکمیتی و دولتی به صورت تسهیلات صورت گرفته و 9.3 میلیارد دلار به ریال تبدیل شده که در بانک‌ها سپرده گذاری شده است.
وی افزود: ارز گزارشگری ما دلار آمریکاست ولی منابع ورودی ما بر اساس 12 نوع ارز است این نتیجه نوسان برای گزارشگیری ما، 9 میلیارد دلار کاهش منابع داشته‌ایم که مانده آخر حساب ما 29 میلیارد و 500 میلیون دلار است و منابعی که بتوانیم در لحظه مدیریت کنیم حدود 10 تا 11 میلیارد دلار است.
ادامه دارد...

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1549834/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نجات جان قاتل با گزارش پزشکی قانونی؛ من پدرزنم را نکشته‌ام

برقراری 40 هزار تماس با 110 تهران در روز گذشته

دادگاه آمریکا تلاش‌های FCC برای بازگرداندن قوانین بی‌طرفی شبکه را بی‌اعتبار دانست

سرمقاله شرق/ این طرف میز

وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه به امارات سفر کرد

جزئیات احتساب مدت سربازی در سابقه بیمه

ادعای خبرنگار صهیونیست درباره جزئیات جدید ترور شهید سید حسن نصرالله

فعالیت 35 مدرسه ایرانی در خارج از کشور

ماجرای نامه وزیر نفت دولت رئیسی به شعام چه بود؟

عارف: تجربه نشان داده بخش خصوصی در مسکن‌سازی انبوه موفق بوده است

پشت پرده رونق بازار سیاه گوشی‌های آیفون

خیز GTA 6 برای شکستن رکوردها

رئیس جمهور مصوبه تثبیت ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی را ابلاغ کرد

سرمقاله همشهری/ تعامل و ثبات مدیریتی رمز عبور از چالش‌ها

رئیس جمهور ترکیه به سومالی می‌رود

تیراندازی به سمت صهیونیست‌ها در شمال کرانه باختری؛ هلاکت 3 شهرک‌نشین

پیام جالب عضو ارشد جنبش انصارالله یمن برای صهیونیست‌ها

روایتی از درگیری خانم با یک روحانی در فرودگاه مهرآباد

واکنش نظام پزشکی به نَشتِ داروهای میلیاردی به بازارسیاه

آزادی بیش از 1850 زندانی با کمک خیرین در سال جاری

عضو کمیسیون اقتصادی: نوسانات قیمت ارز بیشتر از خود قیمت به اقتصاد ضربه می‌زند

پاکستان، عامل ورود تب برفکی به ایران

عملیات ضد صهیونیستی در شمال کرانه باختری با چند کشته و زخمی

پسر 16 ساله افغان، رقیب عشقی‌اش را کشت!

تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل وزارت آموزش و پرورش

ماجرای نامه جواد اوجی به شعام چه بود؟

آینه هوشمند با هوش مصنوعی وضعیت سلامتی‌تان را بررسی می‌کند

سرمقاله کیهان/ کدام مدیریت ناکارآمد است؟

برنامه‌ریزی رژیم صهیونیستی برای اشغال مواضعی در خاک لبنان

جزئیات جدید از گروگان‌گیری اعضای یک خانواده در رشت

خرید و فروش آسان و بی‌دردسر طلای آبشده با میلی

جزئیات عیدی بازنشستگان؛ از میزان پرداخت تا زمان واریز

سامسونگ نسخه جدید Ballie را معرفی کرد

معمای سوخو - 35؛ پرونده خرید جنگنده‌‏های نسل جدید به کجا رسید؟

شهر کلیدی دونباس به کنترل روس‌ها درآمد

خزر در مسیر پسروی

گفتگو با جوان 34 ساله ای که سر دسته باند سارقان بود

واژگونی مینی‌بوس حامل دانش‌آموزان؛ 16 نفر مصدوم شدند

اسب سرگردان در خیابان های شیراز

هدف قرار دادن غیرنظامیان در محله الزیتون غزه توسط صهیونیست‌ها

بارش شدید برف و اختلال در کار فرودگاههای آمریکا

تحصیل در تخصص‌های پزشکی از سکه افتاد

لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف یعنی افزایش 30 درصدی هزینه مبادله

سرمقاله ایران/ کانون توسعه محلی، زدودن نگاه امنیتی، ترمیم شکاف‌ها

سردرگمی بایدن درباره زمان دیدار با پوتین

دادگاه‌های جهان و جنایتکاران صهیونیست

افزایش انتقادها از حمایت رسانه‌های انگلیس از صهیونیست‌ها

وزیر خارجه آمریکا: توافق آتش‌بس در غزه به‌زودی اعلام می‌شود

زمزمه جهان پهلوان تختی در حرم امام رضا(علیه‌السلام)

افشای رابطه پنهانی زن شوهردار با جوان غریبه؛ همسر زن خاطی: در کانال کولر دوربین گذاشتم