پیام ویژه

آخرين مطالب

ابعاد جدید پرونده سرقت دارو در یک بیمارستان؛ متهم اصلی پرستار جعلی است فرهنگی و اجتماعی

ابعاد جدید پرونده سرقت دارو در یک بیمارستان؛ متهم اصلی پرستار جعلی است
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایران / مهدی ظلی رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری تبریز به پرستار نبودن متهم ردیف اول اشاره می‌کند و می‌گوید: «پیرو رسانه‌ای شدن این اتفاق از آنجا که در ابتدا انگشت‌اتهام به سمت یک پرستار نشانه رفته بود، نظام پرستاری تبریز پیگیر ماجرا شد. بر اساس گزارش‌ها مشخص شد فردی که اقدام به سرقت دارو‌های شیمی‌درمانی بیماران می‌کند عضو سازمان نظام پرستاری نیست و با مدرک جعلی به استخدام این بیمارستان درآمده است. حال سؤال اینجاست که چطور مدرک افراد هنگام به‌ کارگیری مورد بررسی و استعلام از نهاد‌های مربوطه قرار نمی‌گیرد؟! »
ظلی می‌گوید: «حدود دو هزار پرونده از بیماران این مرکز درمانی مورد بررسی قضایی قرار گرفته است و حدود 37 پرونده ابهام داشت که تعدادی از بیماران این پرونده‌ها به علت وخامت بیماری فوت کردند. البته این بیماران در مراحل انتهایی بیماری قرار داشتند و اگر این اتفاق هم رخ نمی‌داد، فوت می‌کردند.»
شناسایی مافیای فروش غیرقانونی دارو
در این پرونده آمده است، بیشتر دارو‌هایی که توسط متهم ردیف اول به سرقت رفته از همین دارو‌های اهدایی بوده است.رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری تبریز می‌گوید: «بیشتر دارو‌هایی که از بیمارستان خارج شده مربوط به دارو‌های اهدایی است، چرا که این دارو‌ها در سامانه‌های داروی بیمارستان ثبت نمی‌شود و متهم به‌راحتی این دارو‌ها را به سرقت برده البته غیر از افراد متهم شاغل در بیمارستان، گروه‌ها یا شبکه‌های غیرقانونی در فروش دارو شناسایی شدند که هنوز اطلاعات بیشتری از آنها به دستمان نرسیده و در دست بررسی قضایی است.»
جولان پرستارنما‌ها در حوزه درمان
دکتر احمد نجاتیان، رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری به عدم استعلام از این سازمان هنگام به کارگیری نیروی پرستاری در مراکز درمانی اشاره می‌کند و به «ایران» می‌گوید: «در حوزه پرستاری و اینکه آیا این فرد صلاحیت این کار را دارد یا نه دچار مشکلی عمده در کشور هستیم. پرستارانی که در بخش دولتی فعالیت می‌کنند از فیلتر‌های مختلف عبور می‌کنند و مدارکشان مورد تأیید قرار می‌گیرد اما در بخش غیردولتی، بیمارستان‌های خصوصی و بخش مراقبت در منزل، امروزه با پرستارنما‌ها مواجه هستیم. این معضل ناشی از کمبود پرستار در کشور و عدم نظارت درست در به کارگیری نیرو بخصوص در بخش مراقبت در منزل است. بار‌ها دیده‌ایم همکارانی از گروه‌های دیگر در حوزه سلامت که پرستار نیستند به نام پرستار در این بخش مشغول فعالیت هستند و گاهی با جعل مدرک به بیمارستان‌ها خود را پرستار معرفی می‌کنند.»
وی با انتقاد از اینکه بخش‌های غیردولتی در حوزه سلامت استعلام‌های کافی برای جذب نیروی پرستار دریافت نمی‌کنند، می‌گوید: «استعلام فقط برای مدرک تحصیلی نیست بلکه باید مشخص شود این پرستار از لحاظ انضباطی و اخلاقی هم صلاحیت کار دارد یا خیر. مثلاً اگر برای پرستاری احکام شغلی مثل منع از کار صادر شده باشد، سامانه قابل استعلامی نداریم یا اگر مردم بخواهند پرستاری را برای مراقبت در منزل و شخصی‌ترین مکانشان به کار گیرند، نمی‌دانند این فرد پیشینه انضباطی و اخلاقی دارد یا ندارد! هیچ منبعی برای استعلام از سوابق و تحصیلات فرد نداریم. در نظام پزشکی همه پزشکان دارای شماره نظام هستند و همه فعالیتشان در پرونده نظام پزشکی ثبت می‌شود که اختیار آن با سازمان نظام پزشکی است، حال باید این مدل برای نظام پرستاری هم اجرا شود اما این الزام قانونی وجود ندارد که بیمارستان‌ها هنگام جذب پرستار از نظام پرستاری استعلام بگیرند یا ما پروانه کار به پرستار بدهیم. ناگفته نماند که پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاری را وزارت بهداشت ارائه می‌دهد اما فراگیر نیست و شامل همه نمی‌شود به همین دلیل سازمان نظام پرستاری با دارا بودن زیرساخت لازم می‌تواند در صورت موافقت دولت و مجلس این وظیفه را برعهده گیرد.» 
نگاهی حقوقی به ماجرای پرستاری که پرستار نبود
مجازاتی که بازدارنده نیست
سمیه افشین‌فر / پرونده تزریق آب مقطر به جای داروی شیمی درمانی به بیماران سرطانی که ابتدا با موضوع سرقت باز شده بود، ابعاد جدیدی پیدا کرده است. بابک محبوب علیلو، دادستان مرکز استان آذربایجان شرقی چندی پیش گفته بود: «در پی انجام تحقیقات بیشتر مشخص شد متهم پرستار بخش آنکولوژی بوده و اقدام به سرقت داروهای بیماران کرده، متهم احضار و به اتهام سرقت روانه زندان شده و از آنجا که متأسفانه این پرونده مورد فوتی هم داشته ، به دادسرای ویژه قتل ارجاع شده است. به همین دلیل این پرونده به دادسرای ویژه قتل ارجاع شده است.»
حالا رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری تبریز به «ایران» می‌گوید: «این شخص اصلاً پرستار نبوده» اینکه چگونه فردی که پرستار نبوده توانسته در بخش مهمی که مرتبط با بیمارانی با شرایط خاص است مشغول کار شود، بحثی است که دست اندرکاران درمانی باید به آن پاسخ دهند اما اینکه حالا چه مجازاتی در انتظار فردی است که با جان انسان‌ها بازی کرده، موضوعی است که از دکتر ذبیح‌الله واحدی قاضی بازنشسته دادگستری و مشاور حقوقی سازمان نظام پزشکی کشور پرسیده‌ایم. او در پاسخ به این سؤال که چگونه ممکن است فردی با مدرک جعلی در بیمارستانی مشغول به کار شود، به «ایران» می‌گوید: استخدام در دستگاه‌های بهداشت و درمان که در زمره امور تخصصی است بر اساس دستور العمل‌هایی شرایط احراز شغل است و اگر کسی با نداشتن این شرایط در این پست به کار مشغول شده دو دلیل عمده دارد؛ حالت اول این است که او مدارک جعلی ارائه کرده و حالت دوم این است که بر اساس روابط نادرستی در این پست مشغول شده است. درهر دو صورت نفس اشتغال این فرد بدون داشتن صلاحیت از مصادیق مداخله در امور پزشکی است و جرم تلقی می‌شود.» اما این جرم که با جان انسان‌ها در ارتباط است چه مجازاتی دارد؟ واحدی توضیح می‌دهد: «متأسفانه مجازات مداخله در امور پزشکی بازدارنده نیست.
علت هم این است که دخالت در امور پزشکی طبق ماده سه قانون مقررات پزشکی مصوب سال 1334 است که در آن زندان پیش‌بینی شده اما در سال 1374 در جریان کلی حبس‌زدایی مجازات زندان به جزای نقدی تبدیل شد و جزای نقدی چندان بازدارنده نیست و در مورد جرم دخالت در امور پزشکی برای مورد فوق جزای نقدی در حد 5 میلیون تومان در قانون سال 74 پیش‌بینی شده است اما احتمالاً جرم این فرد در حالت‌های مختلفی مثل جعل سند و موارد دیگر نیز قابلیت رسیدگی دارد و مهم‌ترین نکته این است که اگر واقعاً پرستار باشد و از نظر حقوقی بشود به او پرستار نسبت داد، مشمول قوانین انتظامی سازمان نظام پزشکی هم می‌شود. بنابراین مرجعی که قرار است با این تخلف برخورد کند، باید به همه جهات عمومی موضوع توجه کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1560332/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار استاندار هرمزگان با جانبازان سرافراز

آیین تکریم و تجلیل از جانبازان معزز قطع نخاعی آسایشگاه بقیه الله (عج) انجام شد

به جای بزرگنمایی انتصاب ظریف، مشکلات مردم را حل کنید

جزئیات قتل عام هولناک 2 خانواده؛ مردی که زن و بچه‌هایش را کشت

تحلیلگر مسائل اقتصادی: اواخر عمر حکومت پهلوی هم تورم دو رقمی داشتیم

کالبدشکافی گلکسی S25 پلاس تعمیرپذیری آسان آن را نشان می‌دهد

ایهود باراک: نتانیاهو را سرنگون کنید

تشکیل پرونده قضایی برای دو هنرمند به دلیل «اقدام خلاف عرف و شرع»

چمران: تعدادی زیادی اتوبوس تا پایان سال وارد خواهد شد

عارف: برای رفع بیکاری، به سراغ تربیت تکنسین‌های ماهر بروید

آیت الله مصباحی مقدم: فقر وجود دارد اما با کمک اغنیا برطرف می شود

نماینده مجلس: دلالان بازار را تسخیر کرده‌اند

زیدآبادی با سوال و انتقادی از عراقچی: طالبان هراس ندارد؟

تندروها علیه سران قوا/ فعالان سیاسی پاسخ می دهند: چرا سطح شعار تجمعات خیابانی هر روز بالاتر می رود؟

سرمقاله وطن امروز/ انقلاب و انقلابی‌گری

عرضه ماهانه 10 قوطی شیرخشک یارانه‌ای برای هر نوزاد

رونمایی ناسا از ربات حفاری ماه

زندگی شهدای غریب اسارت ظرفیت خلق داستان‌‌های فاخر را دارد

فروپاشی شبکه جعل اسناد زمین‌های دولتی در فرحزاد

فروش عالی ریمیک بازی‌های Resident Evil 2 و 3 ادامه دارد

سرمقاله جوان/ نشان دهید که این سخن تعارف نبود!

پیشنهاد نتانیاهو به ترامپ در مورد ایران

ممانعت صهیونیست‌ها از ورود کالاهای ضروری به غزه

دومین نشست «دبیران ستادهای استانی کنگره ملی شهدای غریب اسارت» برگزار شد

حکم قصاص برای قتل مزاحم خواهر

مشاهدۀ یوزپلنگ آسیایی در سمنان

جادوی طلا؛ خرافاتی‌ها 63 درصد سود کردند!

نماینده مجلس: مجلس اجازه واگذاری ایران‌خودرو به کروز را نمی‌دهد

هدف نتانیاهو از سفر به واشنگتن چیست؟

درخواست ترامپ از کنگره برای رژیم صهیونیستی

گسترش تاسیسات هسته ای کره شمالی

دستگیری فرمانده ارشد داعش

موضوع دیدار جولانی و اردوغان

بی‌رغبتی جوانان 18 تا 24 سال برای تحصیل در دانشگاه

سه‌چرخه کودک بخریم یا لوپ کار؟ [+جدول مقایسه]

انتقاد یک نماینده از همتی: عطسه وزیر اقتصاد میتواند شرایط اقتصادی را به لرزه دربیاورد!

محدودیت خرید شمش نقره از بورس کالا برداشته شد

ولو روی یک کنسول بازی کار می‌کند تا با Xbox و Playstation رقابت کند

اظهارات جدید شمخانی درباره پرونده هسته ای ایران/ دنبال ساخت سلاح هسته ای نیستیم

چهارمین جلسه «حکمت و بصیرت مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران» برگزار شد

نماینده مجلس: بانک آینده از جیب هر ایرانی حدود یک میلیون تومان برداشته است

آیفون 16 و گلکسی S25 در تست باتری از پیکسل 9 گوگل شکست خوردند

سرمقاله شرق/ این فرصت بی‌سابقه را از دست ندهیم

درخواست دولت ترامپ از کنگره برای تایید فروش تسلیحات جدید به رژیم صهیونیستی

خبرگزاری سومالی از دستگیری فرمانده ارشد داعش در این کشور خبر داد

رشد 23 هزار واحدی شاخص کل بورس

تصاویری از جولانی با همسرش که سوژه شد

کره شمالی تاسیسات غنی‌سازی هسته‌ای خود را یک‌ونیم برابر می‌کند

تمجید جنبش جهاد اسلامی فلسطین از عملیات قهرمانانه «تیاسیر»

پیام مهندس سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت روز جانباز