پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله صبح نو/ اردوغانی که باد کاشته و طوفان درو می‌کند یادداشت

سرمقاله صبح نو/ اردوغانی که باد کاشته و طوفان درو می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - صبح نو / «اردوغانی که باد کاشته و طوفان درو می‌کند» عنوان یادداشت روز در روزنامه صبح نو به قلم محمدجواد پاینده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سقوط دولت بشار اسد در سوریه و به قدرت رسیدن تحریرالشام بیش از هر کس اردوغان را خوشحال کرده بود. رئیس جمهور جاه‌طلب ترکیه که تصور می‌کرد از خلاء به وجود آمده با نابودی دولت مرکزی سوریه و البته کمرنگ ساختن نقش ایران در منطقه به سود خودش استفاده خواهد کرد. 
مشاوران اردوغان همچنین تصور می‌کردند با تقویت نفوذ و حتی ورود و حضور نظامی در سوریه علاوه بر تضعیف مخالفان کرد با حمایت از گروه‌های نظامی تکفیری مستقر در سوریه ساختار نوین مورد نظر خودشان را عملیاتی خواهند کرد.
همه این آروزها برای اردوغان مقدمه بازگشت به رویای عثمانی قدرتمند در خاورمیانه است، نقشه‌ای که از یک سو با نقش بازی کردن در جایگاه یک مسلمان وظیفه‌شناس و حامی مسئله فلسطین در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها بروز و ظهور پیدا می‌کند و از سوی دیگر با تلاش حداکثری در مسیر تضعیف مقاومت و دور کردن تهدیدها از نزدیکی سرزمین‌های اشغالی خیال نتانیاهو را آسوده می‌کند.
اردوغان در یک پارادوکس آشکار گرفتار شده، تناقضی که نقش نفاق‌آلود اردوغان مدعی اسلام‌گرایی را در گسترش نفوذ و تجاوز صهیونیست‌ها آشکار می‌کند.
بازار
سوریه و بشار اسد سال‌ها آنکارا را حامی اصلی گروه‌های تکفیری و تروریستی در منطقه می‌دانستند در حالی که ترکیه همواره این اتهامات را تکذیب می‌کرد اما حالا اردوغان نقاب از چهره برداشته و حامی اصلی تروریسم تکفیری را به جهان معرفی می‌کند.
ترکیه به صورت آشکار تروریست‌های چند ملیتی تحریرالشام را در مسیر رسیدن به قدرت مورد حمایت قرار داد و سقوط اسد را جشن گرفت اما نخستین پیامد جاه‌طلبی‌های اردوغان آرامش خیال نتانیاهو از بلندی‌های جولان، نابودی زیرساخت‌ها و توان نظامی سوریه و پیشروی وقیحانه ارتش اسرائیل در تصرف مناطقی در جنوب و جنوب غربی سوریه بود.
حالا این وزیر امور خارجه دولت ترکیه است که ایران را به دلیل تاثیرات ناشی از نفوذ و دخالت هایش در منطقه مورد نکوهش قرار می‌دهد، همان دولتی که با براندازی علنی یک دولت قانونی در سوریه، یک کشور یکپارچه و با ثبات و یک دشمن جدی اسرائیل در منطقه را به یک سرزمین بی‌دولت از هم پاشیده مبدل کرده و موجبات آرامش و امنیت رژیم‌صهیونیستی را فراهم می‌کند حالا به خودش اجازه می‌دهد ایران را به دخالت در سایر کشورهای منطقه متهم کند.
مصداق دخالت ایران البته مقابله با نفوذ و سلطه همین گروه‌های تکفیری تروریستی مورد حمایت اردوغان بود و مواجهه با رژیم جنایتکار صهیونیستی که ظاهرا چنین رویکردی مورد رضایت دولت ترکیه قرار نگرفته است. 
رویای عثمانی قدرتمند اردوغان اما به کابوس ناامنی مرزهای جنوبی منتهی خواهد شد. دولت‌های حامی تروریست خیلی زود به هدفی برای گروه‌های تروریستی تبدیل می‌شوند و ترکیه جاه‌طلب پس از گسترش ناامنی و بی‌ثباتی در سوریه و به شکل خاص حمایت از جنایات و نسل‌کشی تحریرالشام به قربانی بعدی همین گروه ها مبدل می‌شود. موضع‌گیری صریح اسرائیل علیه حضور و نفوذ نظامی ترکیه و واکنش‌های ترامپ به اقدامات اخیر اردوغان نشانه‌های روشنی است از تحولات آتی منطقه. اردوغان حکایت همانی است که باد کاشته و در این هیاهو طوفان درو می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1571590/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزرا یکبار رأی اعتماد گرفته‌اند، باز هم باید بتوانند جلب اعتماد کنند

مدیرعامل سابق گوگل رهبری استارتاپ رقیب اسپیس ایکس را بر عهده گرفت

گوشی iQOO Neo 10R با مشخصات شبه‌پرچمدار رسماً معرفی شد

«گزارش‌های پوچ و مهمل» در دولت رییسی

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران

ترامپ: امیدوارم پوتین با آتش‌بس موافقت کند

اوپو مقاومت لولای گوشی تاشو فوق باریک فایند N5 را به‌نمایش گذاشت

دفاع «رجا نیوز» از «وزیر مجرم»!

یک گام بلند بشردوستانه برای حمایت از غیرنظامیان

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید

زلنسکی: آماده صلح بوده و منتظر واکنش روسیه هستیم

تصاویر واقعی پیکسل 9a طراحی میان‌رده جدید گوگل را به‌طور کامل نشان می‌دهند

جنایت جنگی اسرائیل؛ غزه‌ی بدون برق بر لبه قحطی و تشنگی

حذفی که اسرائیل را شادمان کرد

موافقت اوکراین با آتش‌بس 30 روزه؛ آمریکا: توپ در زمین روسیه است

وزیر جنگ اسرائیل، جولانی را تهدید کرد

سرمایه‌گذاری بدون ریسک با 31٫7٪ سود روز شمار

تداوم جنایات شورشیان «الجولانی»؛ شمار کشته‌ها از 1200 نفر گذشت

اعضای باند خرید و فروش نوزادان به فروش 5 نوزاد اعتراف کردند

رکوردی عجیب از مزاحمت تلفنی در یک روز برای اورژانس

وزیر علوم: بی‌نهایت موسسه آموزش عالی ایجاد کرده‌ایم

بخش دوم بودجه به مجلس برگشت خورد

مدیر هوش مصنوعی متا برخورد دولت ترامپ با دانشگاهیان را به ساحره‌گیری تشبیه کرد

کاخ سفید: دیدار با مقامات اوکراین مثبت بود

اختلال در جی‌پی‌اس در اراضی اشغالی از ترس حملات یمن

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

کشف 366 بسته مواد مخدر بلعیده شده از 3 مسافر قطار

افزایش عرضه گوشت تنظیم بازار برای ثبات بازار

نتانیاهو برای فرار از رسوایی از یعلون شکایت کرد

مسکو: تمام افراد دخیل در حمله پهپادی گسترده در خاک روسیه مجازات می‌شوند

13 گروگانگیر حادثه حمله به قطار مسافربری در پاکستان کشته شدند

موافقت اوکراین با آتش بس 30 روزه؛ آمریکا توقف تبادل اطلاعاتی با کی‌یف را لغو می‌کند

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

پایان عملیات امدادی در محل تخریب ساختمان چهار طبقه خیابان طالقانی

داستان پر ابهام بازگشت ارزهای صادراتی به کشور

نظر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد حقوق کارگران

بازی/ Driving Zone: Germany؛ با ماشین محبوبتان به خیابان‌های آلمان بروید

حماس: سیاست‌های جنایتکارانه در کلیه اراضی فلسطینی ادامه دارد

نخست وزیر جدید کانادا: تعرفه‌ها علیه آمریکا را حفظ می‌کنیم

منبع یمنی: منتظر صدور دستور برای آغاز عملیات علیه اسرائیل هستیم

روایتی شنیده نشده از جنگ ایران و عراق

آماری از مصدومان چهارشنبه‌سوری امسال

هشدار سخنگوی صنعت آب در مورد جیره‌بندی

مایکروسافت راهی جدید برای فراخواندن دستیار کوپایلت در ویندوز 11 توسعه می‌دهد

هشدار سازمان ملل: رژیم صهیونیستی همچنان مانع رساندن کمک های حیاتی به غزه می شود

فرزندان شهدا پرچم‌داران عرصه علم باشند/ جهش تولید و اقتصاد مقاومتی، رسالت امروز فرزندان شهدا/ شناسایی فرزندان شاهد نخبه و ایجاد بسترهای مناسب برای رشد و شکوفایی آنان

افزایش 100 پایگاه اورژانس برای خدمت‌رسانی بهتر در نوروز

فروش 147 هزار میلیارد تومان کالا از طریق مزایده اموال تملیکی

متفکر آمریکایی: چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟

استقبال سرد اپوزیسیون سعودی از سیگنال مثبت حکومت