پیام ویژه

آخرين مطالب

نسخه اولیه سکوی ملی هوش مصنوعی رونمایی شد خواندنی ها

نسخه اولیه سکوی ملی هوش مصنوعی رونمایی شد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مهر / نسخه دموی سکوی ملی هوش مصنوعی بومی با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور رونمایی شد.
مراسم رونمایی از «MVP سکوی ملی متن‌باز هوش مصنوعی» امروز با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، نمایندگان این پروژه و متخصصان دانشگاهی همکار در این پروژه در مرکز همایش‌های رایزن برگزار شد.
ایجاد سکوی ملی به عنوان اصلی‌ترین زیرساخت توسعه هوش مصنوعی از بنیادی‌ترین و ضروری‌ترین اقداماتی است که در جهت پیشرفت این فناوری در کشور با حمایت معاونت علمی و به کمک اساتید برجسته دانشگاهی و جمعی از متخصصان از مهر 1403 کلید خورده است.
پروژه بومی‌سازی سکوی ملی هوش‌مصنوعی به عنوان زیرساخت اولیه و مورد نیاز برای تحلیل داده‌ها در جهت توسعه هوش مصنوعی با کاربردهای مختلف، بر اساس ضرورت‌ها و برنامه‌های راهبردی کشور با جدیت از سوی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور پیگیری شد تا نسخه‌ای کاملاً بومی با استفاده از توانمندی اساتید کشور فراهم شود.
تشریح اجزا و جزییات فنی سکوی ملی هوش مصنوعی
اجزای اصلی این پلتفرم عبارت است از نخست، زیرساخت پردازشی مبتنی بر GPU Farm که مجموعه‌ای از واحدهای پردازشی گرافیکی قدرتمند که با بهره‌گیری از معماری توزیع‌شده است و امکان انجام پردازش‌های حجیم را با بهینه‌سازی مصرف منابع فراهم می‌کند. نوع سخت‌افزار و روش‌های بهینه‌سازی در این ساختار به گونه‌ای است که امکان مقیاس‌پذیری و مدیریت بار کاری را تسهیل می‌کند.
جزء دوم این پلتفرم، مدل‌های زبانی بزرگ (LLMs) و مدل‌های چندوجهی (Multi-Modal) است که این مدل‌ها قادرند داده‌های مختلف از جمله متن، تصویر و صوت را پردازش کرده و تحلیل دقیقی از تعاملات انسان و ماشین ارائه دهند. استفاده از این مدل‌ها بهینه‌سازی فرایندهای تصمیم‌گیری و بهبود پاسخگویی را به دنبال دارد.
جزء سوم، عامل‌های هوشمند (Agents) هستند که این عامل‌ها نیز در قالب سیستم‌های خودمختار و یادگیرنده به کاربران امکان تعامل پویا با داده‌ها و فرآیندهای کسب‌وکار را می‌دهند. این ویژگی موجب انعطاف‌پذیری و سفارشی‌سازی راهکارهای هوش مصنوعی بر اساسنیازهای خاص سازمان‌ها می‌شود.
جز چهارم از این پلتفرم لایه‌های کاربردی و کسب‌وکار است که این لایه‌ها بر ارائه راهکارهای عملیاتی و مدل‌سازی فرآیندهای مختلف در صنایع متنوع متمرکز هستند که می‌تواند در حوزه‌های خدمات، صنعت و سلامت ارزش‌آفرینی کند.
از هفته اول یا دوم تیرماه 1404 نسخه آزمایشی محدودی در اختیار برخی دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان قرار خواهد گرفت. همچنین از اواخر شهریور 1404 نسخه آزمایشی عمومی این سکو ارائه خواهد شد و اسفند 1404 نسخه پایدار نیز ارائه می‌شود.
ارائه پیشنهادهای هوشمند درمانی توسط دموی هوش مصنوعی
مجتبی علیزاده دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور پیش از این گفتگو با مهر گفته بود که در نسخه اولیه، تمرکز اصلی بر روی کاربردهای پزشکی و تشخیص بیماری‌ها است. این دمو با استفاده از داده‌های ساختاریافته و مبتنی بر استانداردهای علمی معتبر، قادر به ارائه راهکارهای تحلیلی و پیشنهادهای هوشمند درمانی است. لازم به ذکر است که مراحل ارزیابی دقیق و اخذ مجوزهای رسمی برای این کاربردها در دستور کار قرار دارد.
علیزاده در ادامه تأکید کرد: روند توسعه این پلتفرم شامل گسترش به حوزه‌هایی نظیر خدمات مالی، مدیریت زنجیره تأمین و حمل‌ونقل هوشمند خواهد بود. این امر در قالب یک برنامه توسعه تدریجی و بر اساس شاخص‌های عملکردی تعریف‌شده، عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: در فازهای آتی، تلاش خواهد شد تا ضمن برطرف کردن چالش‌های احتمالی، با استفاده از روش‌های یادگیری مداوم (Continual Learning) و بهینه‌سازی زیرساخت‌های پردازشی، پلتفرم نهایی آماده بهره‌برداری گسترده در سطح ملی شود.

پیام ویژه


پیام ویژه


اولین تصاویر از سکوی ملی هوش مصنوعی ایران
سکوی متن‌باز ملی هوش مصنوعی با همکاری 16 هیات علمی و بیش از 70 پژوهشگر در حال توسعه است

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1572893/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بارش باران و کاهش دما در نقاط مختلف کشور؛ پیش‌بینی لغزندگی جاده‌ها

ثبات قیمت شیرینی در آستانه عید نوروز

کره شمالی وعده داد کمیت و کیفیت تسلیحات اتمی‌اش را تقویت کند

مقام یمنی: یمن گورستان متجاوزان است و آمریکا باید این را بفهمد

روسیه مدعی کنترل یک منطقه در «زاپروژیا» شد

دروس آزمون نهایی یازدهم و دوازدهم اعلام شد

افزایش تولید گوشت قرمز و گوشت مرغ در بهمن‌ماه

انجام 548 پرواز خارجی در 4 روز عملیات نوروزی

تنش در سازمان امنیت داخلی اسرائیل؛ دردسر جدید نتانیاهو

شلیک 5 خمپاره به شهرکی در نزدیکی مرزهای لبنان و سوریه

کره جنوبی و ‌آمریکا برای مقابله با تاسیسات نظامی زیرزمینی رزمایش مشترک برگزار می‌کند

روآندا رسماً روابط دیپلماتیک با بلژیک را قطع کرد

بحرانی که ترامپ به آن دامن زد

فوت 45 نفر در معابر در دو روز گذشته

افزایش 3 هزار مگاواتی ظرفیت تجدیدپذیرها در 1404

نماینده پارلمان اروپا: آمریکا مجسمه آزادی را به فرانسه پس بدهد

نزدیک به 1 میلیون آواره سوری از ترکیه به کشورشان بازگشتند

ترامپ با شروع جنگ تجاری, رشد اقتصادی جهان را کاهش داده است

زاخاروو تصمیم انگلیس برای اعزام صلح‌بان به اوکراین را مورد تمسخر قرار داد

هشدار وزش باد شدید در تهران

تأمین 65.3 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات و نیاز‌های خدماتی

«دی‌برند» پوسته‌ها و قاب‌های شفاف گلکسی S25 اج را به‌نمایش گذاشت

مدیرعامل تلگرام به دوبی بازگشت

برخورد پهپاد جاسوسی «هرون» با یک بالگرد در پایگاه نظامی کره‌جنوبی

استخدام 210 نیروی جدید در سازمان حفاظت محیط‌زیست طی سال آینده

برخورد سختگیرانه در انتظار مشترکان پرمصرف آب

خدمت‌رسانی 72 ایستگاه اورژانس در نوروز 1404

درخواست اتاق تهران برای بازگشت قانون تغییر ساعت رسمی کشور

پ‌.ک‌.ک: پهپاد ترکیه‌ای را در شمال عراق ساقط کردیم

حماس: آمریکا، دشمن صهیونیستی را به اجرای توافق آتش‌بس ملزم کند

شاخص بورس چقدر ریخت؟

سقوط هواپیمای آموزشی در چالوس

زیدآبادی: رفع حصر مهدی کروبی اتفاق مبارکی است

شهادت یک نفر در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به لبنان

ریلمی P3 با اسنپدراگون 6 نسل 4 و باتری بزرگ معرفی شد

پلیس: ضبط دوربین مخفی حتما باید مجوز داشته باشد

قابلیت جدید دردسرساز هوش مصنوعی گوگل

دعوای دو همسایه بر سر جای پارک خودرو به قتل ختم شد

سخنگوی دولت: قولی برای رفع فیلترینگ نداده بودم

جهان بار دیگر در دام قدرت‌های بزرگ!

وضعیت ذخیره آب در سد لتیان

آخرین وضعیت ترافیکی در جاده‌های کشور

10 روز تا رونمایی پوکو F7 اولترا و F7 پرو؛ رندرهای رسمی فاش شدند

سرمقاله اطلاعات/ روابط بین‌المللی در سال 1403 پیوستگی‌ها و گسست‌ها

شهادت 3 فلسطینی در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی

خبر خوش وزیر دفاع برای سربازان وظیفه

رنگ‌ها و قیمت گلکسی S25 اج فاش شد؛ معرفی کامل در فروردین‌ماه

کشته شدن 4 نیروی نظامی سوریه در مرز با لبنان

وصول 130 هزار میلیارد ریال از مطالبات محکومین پرونده گروه عظام

قیمت میوه و صیفی‌جات شب عید اعلام شد