پیام ویژه

آخرين مطالب

صدای ما به سردار مومنی نمی‌رسد یادداشت

صدای ما به سردار مومنی نمی‌رسد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
محسن صالحی‌خواه| سه‌شنبه هفته گذشته در تجمع حامیان قانون حجاب مقابل مجلس، کلمه مردم را زیاد می‌شنیدم. مردم می‌خواهند این قانون اجرا شود. مردم خسته شدند. مردم آمدند اعتراض‌شان را نشان دهند. به راستی این مردم چه کسانی هستند؟ آن‌هایی که قائل به این رفتارهای تند هستند تنها مردم ایرانند؟ یا آن‌هایی که این افراد متخلف و هنجارشکن می‌خوانند هم مردم هستند؟
بگذارید اینطور بگویم، مشکل اصلی کشور ما شکاف‌هایی‌ است که بسیاری از درون حاکمیت به آن دامن می‌زنند. با تقسیم مردم به خوب و بد، نادیده گرفتن بدها به‌زعم خودشان و دادن حق به خوب‌ها برای اینکه امیال خود را در جامعه پیاده کنند. وقتی می‌گوییم مردم، یعنی یک کشور با 86 میلیون جمعیت را در نظر گرفته‌ایم. کشوری که باید تا حد امکان برای زیست همه آن‌ها مناسب باشد.
سه‌شنبه، محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر می‌گفت با توجه به اینکه قانون حجاب و عفاف بین مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص در رفت و آمد بوده، آن‌هایی که این قانون را زیر سوال می‌برند در واقع - به قول او - به نهادهای رسمی کشور توهین می‌کنند.
بگذارید یک سوال سخت طرح کنیم. اصلاً این نهادهای رسمی کشور چرا به این نتیجه رسیده‌اند که فکر کردند می‌توانند چنین قانونی را در جامعه ایران حاکم و چند دهه اشتباه اجبار حجاب را به شکلی دیگر تکرار کنند؟
اتفاقاً برخلاف آنچه نقدعلی می‌گوید، این جامعه است که اکنون در مقام پرسش قرار دارد. اقلیتی محض آن‌طور که می‌خواهد در پستو - با استفاده از اصل 85 قانون اساسی - قانون می‌گذارد و هیچ نظر متفاوتی را برنمی‌تابد. زمانی هم که اعتراضی به این کار صورت می‌گیرد، می‌گویند قانون است.
وقتی به ناچار به خاطر تبعاتی که این قانون دارد جلوی آن گرفته می‌شود، همان گروه فکری می‌توانند نظرشان را ابراز کنند و البته وقتی تحصن می‌کنند با دلجویی اعضای مجلس نیز مواجه می‌شوند چراکه آن‌ها از عدم ابلاغ این شبه‌قانون ناراحت شده‌اند.
سوال سخت بعدی این باشد؛ همین امروز بر فرض محال دولت لایحه‌ای برای حل مسئله حجاب بر خلاف نظر این جماعت به مجلس بیاورد، این لایحه از درِ مجلس داخل می‌شود؟
نمی‌شود هر آنچه خواستیم را بدون توجه به عواقب و حقایق مصوب کنیم و نامش را بگذاریم قانون. اگر هر چه قانون است قداست دارد و جای خدشه بر آن نیست. آن‌هایی که مقابلش ایستادند قانون‌شکنی کردند. یا تبعیض میان سفیدپوستان و رنگین‌پوستان در آمریکا هم قانون بود. آیا همه این قوانین خوب است؟
پلیس در تجمع هفته گذشته هیچ برخوردی با معترضین نداشت. حتی برخلاف تجمع ششم بهمن میدان پاستور که قبل از آغاز تجمع افراد را به صورت لسانی متفرق می‌کردند، این بار خبری از این کار هم نبود. کوچکترین تذکری نمی‌دادند. آن‌ها در واقع مقابل مجلس مستقر بودند که امنیت این تجمع را تامین کنند.
چقدر خوب است که داریم به این نقطه می‌رسیم. اما این استاندارد دوگانه در برخورد با حق ابراز نظر سیاسی از طریق تجمعات آرام، تلخ است. مگر می‌شود بخش قابل توجهی از جامعه از این حق محروم باشد اما اقلیت پرسروصدا از آن برخوردار؟ می‌دانیم که آن‌ها مجوزی برای برگزاری این تجمعات ندارند.
به‌طور رسمی اعلام شده است که خبری از مجوز نیست. تصور کنیم معترضان به قانون حجاب بخواهند همین کار را بدون مجوز انجام دهند. مثل مهری طالبی‌دارستانی، چهره جنجالی این روزهای تجمعات مختلف در توئیتر فراخوان بدهند و مردم را دعوت کنند که برای اعتراض به شبه‌قانون در فلان روز و فلان ساعت مقابل مجلس جمع شوند. چند نفر از کسانی که برای شرکت در این تجمع می‌آیند، رنگ نرده‌های مجلس را از نزدیک می‌بینند؟ 
این مسئله، برخورد تبعیض‌آمیز یا هر آنچه اسمش را بگذاریم متوجه سردار اسکندر مومنی، وزیر کشور دولت پزشکیان است. شاید او مثل وزیر سلف خود از پشت تریبون از اقدامات این به اصطلاح آمران به معروف که کارشان - به قول خودشان پاکسازی مترو و اتوبوس و شهر است - حمایت نکند، اما مانعی هم برای تحرکات آنان نیست. یک پله بالاتر، از مخالفان این قانون در حدی که حرف خود را به همین شکل ابراز کنند هم حمایتی نشان نمی‌دهد. گویا صدای ما به آقای مومنی نمی‌رسد. وقتی این حق برای آنان وجود دارد، چرا بخش دیگر جامعه از آن محرومند؟ همه برابرند و برخی برابرتر؟
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1572925/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای پسرخوانده‌ای که 20 سال در حبس نامادری‌اش بود

گلایه بیماران از کمبود پزشک متخصص در ایام نوروز

داستان 61 تن طلای گمشده چیست؟

تعیین حداقل دستمزد سال 1404 احتمالا چند درصد بالاتر از تورم

پیش بینی قیمت دلار 26 اسفند 1403

عرضه سیب و پرتغال ایام عید از چه زمانی و با چه قیمتی خواهد شد؟

الجزیره جزئیاتی از پیشنهاد فرستاده ترامپ و پاسخ حماس و اسرائیل به آن را منتشر کرد

کوچ اجباری اهالی «جنین»؛ گام عملی پروژه الحاق کرانه باختری

دولت ترامپ «صدای آمریکا» را تعطیل کرد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 26 اسفند 1403

لبنان: با همه ابزارهای ممکن برای آزادسازی مناطق تحت اشغال خود تلاش خواهیم کرد

الجزیره: اوکراینی‌ها روی آمریکا حساب نمی‌کنند و منتظر بدتر شدن اوضاع اند

واریز سود سهام عدالت از فردا

مانیتور مخصوص بازی 2025 گیگابایت با پنل 240 هرتز 4K عرضه شد

سرازیر شدن معترضان به پایتخت در یکی از بزرگترین تظاهرات ضددولتی صربستان

تعرفه‌های ترامپ چگونه بر مردم اروپا تأثیر می‌گذارند؟

خانواده های اسیران اسرائیلی دست به دامان ترامپ شدند

ژنرال اسرائیلی: ارتش در دام نتانیاهو افتاده است

حمله هوایی به پایتخت یمن

امارات اولین ماهواره راداری‌اش را به فضا پرتاب کرد

بزرگ‌ترین سفره افطار جهان اسلام برپا شد

عرضه گسترده میوه شب عید تا 15 فروردین

هشدار رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران از بحران بیکاری ارادی!

همه سختی‌های سال 1403 به روایت عطاالله مهاجرانی؛ از حادثه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور تا ترور شهید هنیه در تهران

خوابگاه و زندگی زیر سایه ترس

مامور سابق کا‌گ‌ب پاسخ می‌دهد؛ آیا ترامپ جاسوس روسیه است؟

اوکراین از آزمایش موفق موشک «نپتون» خبر داد

رایزنی ماکرون و السودانی درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه

عقب‌نشینی ترامپ از ادعای پایان سریع جنگ اوکراین

شروط حماس برای آزادی اسیر آمریکایی

طوفان‌های سهمگین آمریکا 16 قربانی گرفت

محکومیت داماد طمعکار به جرم صدور دستور قتل مادر و خواهر همسرش

تنش لندن و مسکو: در صورت نیاز، نیروهای ما بر زمین و هواپیماهای ما در آسمان هستند

زلنسکی: پوتین درباره محاصره نیرو‌های اوکراینی دروغ می‌گوید

ممنوعیت فروش گونه‌های جانوری در بازار شب عید

چالش 46 همتی وزارت‌خانه بی وزیر

بازی Assassin’s Creed Shadows بیش از 80 ساعت گیم‌پلی خواهد داشت

کشمکش بر سر قانون حجاب

بارقه‌های صلح در قفقاز: تبریک دنیا به آذربایجان و ارمنستان

کانادا دستور بازنگری در قرارداد خرید جنگنده‌های اف-35 آمریکا را صادر کرد

بمب‌های اسرائیلی بلای جان نظامیان صهیونیست‌ در غزه می‌شود

رشد 180 درصدی اورهال واگن‌های مترو

نجات دختر 4 ساله از مرگ توسط کارکنان شهرداری

اما و اگر پوتین برای آتش‌بس

نیویورک‌تایمز: غزه به شرایط قبل از آتش‌بس بازگشته است

ترامپ: جنگ جهانی سوم می‌تواند بسیار آسان آغاز شود

زلنسکی: تصمیم درباره ناتو نباید به خواسته یا وتوی روسیه بستگی داشته باشد

سارقان 60 میلیاردی احشام به دام افتادند

نبرد اتریوم و ریپل؛ نگهداری کدام رمز ارز بهتر است؟

تعدادی از کاربران آیفون 16e از مشکل قطعی صدا در اتصال بلوتوث خبر می‌دهند