پیام ویژه

آخرين مطالب

نوه سیاستمدار مشهور دوره پهلوی اول، در دولت کانادا وزیر شد اما سلطنت طلب ها نتوانستند پز بدهند/ روح رضاشاه نه تنها شاد نشده که شاید آزرده هم شده باشد! سياسي

نوه سیاستمدار مشهور دوره پهلوی اول، در دولت کانادا وزیر شد اما سلطنت طلب ها نتوانستند پز بدهند/ روح رضاشاه نه تنها شاد نشده که شاید آزرده هم شده باشد!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - برای اولین‌بار در تاریخ ایران و کانادا یک ایرانی- کانادایی عضو دولت این کشور شده است. نام او "علی احساسی" است. نکتۀ جالب‌تر اما این که او نوادۀ دختریِ عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار بسیار مشهور و قدرت‌مند رضا شاه است که به رغم نقش ممتازی که در نوسازی عصر پهلوی داشت و در زمرۀ رجال درجه اول به حساب می‌آمد ناگهان مورد غضب واقع شد و به حبس افتاد و در زندان جان او را هم ستاندند.

به همین خاطر اتفاق بی‌سابقۀ عضویت یک ایرانی در دولت کانادا جای فخرفروشی برای سلطنت‌طلبان ایرانی ندارد و می‌توان حدس زد روح رضاشاه نه تنها شاد نشده که آزرده هم شده باشد آن هم درست در سال‌روز تولد او که 24 اسفند و دیروز بود!
خانوادۀ احساسی در پی انقلاب 57 از ایران رفتند در حالی که بعید بود با آنان مانند دیگر رجال عصر پهلوی برخورد می‌شد. نوۀ دختری تیمورتاش عضو پارلمان کانادا بود و به عنوان وزیر تحول و تدارکات و خدمات عمومی عضو دولت جدید کانادا به ریاست مارک کارنی شده و بخت با او یار است که این روزها خود کانادا با ترامپ درگیر است و ایرانی‌تبار بودن او مشکلی از حیث تقابل ترامپ با ایران ایجاد نمی‌کند هر چند که سال‌هاست به عنوان کانادایی فعالیت می‌کند اما نام و نام خانوادگی و آوازه پدربزرگ تردیدی در تبار ایرانی آقای وزیر باقی نمی‌گذارد.
اطلاعات ما درباره علی احساسی همان است که نزدیک به 10 سال پیش روزنامه شرق بعد از ورود او به پارلمان کانادا نوشت از این قرار: 
" علی احساسی متولد 1349 در ژنو سوئیس است. دوران کودکی‌اش را به‌عنوان فرزند یک دیپلمات و کارمند وزارت خارجه در کشورهای مختلفی گذرانده‌ است. در سه‌سالگی به نیویورک می‌رود و در مدرسه سازمان ملل درس می‌خواند. بازگشت به ایران، تحصیل در مدرسه انگلیسی تهران و دوره راهنمایی پس از انقلاب، رفتن به اروپا و درنهایت رفتن به کانادا در 15 سالگی و گذراندن سال‌های آخر دوره دبیرستان برگه‌های دیگری از دفتر زندگی علی احساسی است. در جوانی به فوتبال و تنیس علاقه‌مند بود. او لیسانس خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه تورنتو می‌گیرد و تحصیلات تکمیلی خود را در رشته اقتصاد در مدرسه اقتصاد لندن در انگلیس به پایان می‌رساند. سپس به کانادا برمی‌گردد و در رشته حقوق ادامه تحصیل می‌دهد. پس از کسب مدرک حقوقی از دانشگاه آزگود در دفاتر مختلف حقوقی مشغول به کار می‌شود."
با این همه وقتی نوادۀ تیمورتاش باشد جا دارد بالطبع و بالتبع از وزیر دربار مقتدر رضاشاه بگوییم که گفته می‌شود چون در پی اصلاح قراردادهای نفتی بود برخی روزنامه‌های انگلیسی او را قابل‌ترین فرد برای جانشینی رضاشاه معرفی کردند و شاه نگران و بیم‌ناک شد و پنداشت وزیر دربار متنفذ او قصد توطئه دارد و به سبک دوران قدیم وزیری در اندازه و آوازه تیمورتاش را به زندان انداخت و در زندان جان او را هم گرفتند.
نکته جالب و تاریخی اما این بود که بعد از شهریور 1320 و تبعید و سقوط رضاشاه و در دوران ضعف پادشاه جوان و با پی‌گیری ایران‌دُخت تیمورتاش دختر وزیر دربار فقید -که نمی‌دانیم مادر همین آقای احساسی بوده یا خالۀ او - قاتل را در عراق یافتند و به تهران آوردند و محاکمه و اعدام شد تا ماجرای خون‌خواهی دختر تیمورتاش به یکی از خواندنی‌ترین روایت‌های تاریخ معاصر بدل شود خاصه این که قاتل کسی نبود جز احمد احمدی مشهور به پزشک احمدی که با آمپول هوا زندانیان سیاسی را از پا در می‌آورد. 
پس از آن با خوانین بختیاری و مخصوصا منوچهر اسعد - برادر سردار اسعد که او نیز در زندان رضاشاهی بود اما جان سالم به در برده بود - تماس گرفتیم و آنها در مرز خسروی ظاهر شدند و وقتی پزشک احمدی را مأمورین دولت عراق به مرز آوردند همگی به اتفاق او را به تهران منتقل کردند. پزشک احمدی در تهران محاکمه و با دلایل قاطعی که درمورد خلاف‌کاری‌های او در دست بود محکوم به اعدام گردید و حکم درباره او به اجرا درآمد.»
کوتاه این که: عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار و تئوریسین و طراح اصلی پروژه‌های بزرگ رضا شاه تا قبل از مغضوب شدن در 9 مهر 1312 در زندان قصر به قتل رسید و قاتل او - احمد احمدی- مشهور به پزشک احمدی چنان که در بالا اشاره شد 10 سال و 4 ماه و 21 روز بعد در 30 بهمن 1322 در میدان توپخانه به دار آویخته شد و حالا 91 سال پس از قتل پدربزرگ و 81 سال پس از اعدام قاتل بسیار مشهور او نوادۀ تیمورتاش در کانادا وزیر شده است. واقعا دنیای عجیبی است!

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1573051/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انجام روزانه بیش از 20 میلیون سفر در تهران در سال جاری

فعالیت بیش از 11 هزار تشکل رسمی کارگری در کشور

سهام شرکت خالق فتوشاپ به‌یک‌باره 14 درصد سقوط کرد

بازار شب عید؛ شلوغ و بی‌خریدار

انتصاب دوباره نماینده ویژه آمریکا در امور اوکراین

تل‌آویو برای حمله احتمالی انصارالله آماده می‌شود؟

آمادگی برای جنگ چهارشنبه‌سوری!

سود قابل توجه بازار سیاه مواد اولیه در روز روشن

پیش‌بینی مصرف روزانه 135 میلیون لیتر بنزین در نوروز

کُردهای سوریه: اعلامیه قانون اساسی ناامیدکننده بود

رد پای اردوغان بر شن‌های روان بحران سیاسی سودان

وقوع 28 درصد تصادفات در ساعت 16 تا 20

بیش از 250 هزار نیروی پلیس در آماده باش نوروز

تشدید اقدامات نظارتی بر کالاهای اساسی در ایام پایانی سال و ماه رمضان

روتر وای‌فای 7 جدید شیائومی با 4 آنتن عرضه شد

رئیس پیشین ستاد ارتش اسرائیل: حماس ما را فریب داد و غافلگیر کرد

روسیه: تحریم‌ها علیه وزیر خارجه آمریکا را لغو نکرده‌ایم

دیدگاه سخنگوی کرملین درباره تغییر رویکرد اروپا با «باد» سیاست‌های آمریکا

کانادا: زمان آن رسیده روسیه با حسن‌نیت سر میز مذاکره بیاید

توله شیر همچنان اسیر «علی‌اکبری»!

مرخصی پدران برای تولد فرزند چند روز است؟

اولین آمار علل تصادفات در اولین روز طرح نوروزی 1404 اعلام شد

بدون حضور در نمایندگی، خودروی خود را تحویل بگیرید! ( خرید خودروهای وارداتی با تحویل درب منزل)

جوجه را آخر سال می‌شمارند/ کاربران بلو می‌توانند خلاصه‌ای از عملکرد مالی سال 1403 خود را ببینید

توسعه ریمیک Star Wars: Knights of the Old Republic همچنان ادامه دارد

صادق کوشکی، فعال سیاسی نزدیک به پایداری، جواب نبویان را داد/ چه کسی ثابت کرده اجرای قانون حجاب دوقطبی می‌سازد، دبیرخانه شورای فلان یا پزشکیان؟!

ژنرال اسرائیلی: آسیبی به زیرساخت‌های یمن وارد نشد

چهارشنبه‌سوری با توپ پُر آمد؛ آخرین آمار از فوتی‌ها و مصدومان

تداوم خدمت‌رسانی بیمه دی در نوروز 1404

همسایه ناتوی روسیه: اوکراین را تا بُن‌دندان مسلح کنیم

ماموران قلابی به دام افتادند

معاون روحانی، دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران شد

عرضه نینتندو سوییچ 2 در اوایل تابستان، محتمل‌تر شد

ترامپ دستور داد؛ «کیت کلاگ» نماینده ویژه آمریکا در امور اوکراین شد

ایلان ماسک و سم آلتمن سرانجام بر سر یک موضوع به توافق رسیدند

حامد وفسی، روحانی حامی تجمعات حجاب به پزشکیان: از ریاست جمهوری منعزل هستی!/ ویدئو

سکه به کانال 84 میلیون تومان رسید

قطع دسترسی هکرها به برخی اطلاعات حیاتی کشوری

سرمقاله اطلاعات/ حکمت و مصلحت در سیاست خارجی

رایزنی تلفنی ولیعهد عربستان با یک مقام ارشد اروپایی

محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی در ایام نوروز اعلام شد

ادامه بحران کم‌بارشی در کشور؛ 30 استان در وضعیت قرمز!

تصاویری عجیب از غارت ثروت ملی ایران

واژگونی اتوبوس در اتیوپی 15 قربانی گرفت

تاکید رئیس جمهور بر حذف انرژی‌های فسیلی در دستور کار دولت

جدول کامل حقوق و مزایای کارگران مشمول قانون کار در سال 1404

سیستم‌عامل HarmonyOS هواوی در چین از iOS پیشی گرفت

مذاکره یا رویارویی؟

حزب‌الله: آمریکا قدرت شکستن اراده ملت و رهبری یمن را ندارد

روایت متهم ردیف اول پرونده قتل امیرمحمد خالقی