پیام ویژه

آخرين مطالب

دستمزد؛ کمتر از سبد معیشت، بالاتر از خط فقر اقتصادي

دستمزد؛ کمتر از سبد معیشت، بالاتر از خط فقر
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خراسان /پرونده دستمزد سال آینده در حالی بسته شد که اعداد و ارقام نهایی شده نشان می‌دهد حداقل دستمزد کارگران برای سال آینده از خط فقر امسال بیشتر بوده، اما از سبد معیشت کمتر است.
 بامداد دیروز اعضای شورای عالی کار پس از مذاکرات فشرده و طولانی با افزایش 45 درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال آینده موافقت کردند. رقمی که بیش از نرخ تورم 35 درصدی بهمن امسال است و از این رو این مصوبه را می‌توان تلاشی برای ترمیم دستمزد کارگران دانست. موضوعی که پیش تر مرکز پژوهش های مجلس و اتاق بازرگانی ایران نیز در گزارش هایی جداگانه آن را توصیه کرده بودند. با این حال، آمارها نشان می دهد که دستمزد مصوب شده در صورت اجرای کامل آن، با سبد معیشت فاصله دارد.
 به گزارش خراسان، شورای عالی کار پس از مذاکرات طولانی و فشرده سرانجام بامداد دیروز به توافق سه جانبه در خصوص دستمزد کارگران در سال 1404 دست یافت.
حداقل دستمزد: طبق مصوبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد ماهانه از حدود 7 میلیون و 100 هزار تومان به 10 میلیون و 400 هزار تومان افزایش یافت که رشد 45 درصدی را نشان می دهد.
بازار


حق اولاد و دستمزد روزانه: در این راستا کف دستمزد روزانه کارگران از 238 هزار تومان در سال 1403، به 346 هزار تومان افزایش یافت و حق اولاد هم که برای کارگران دارای فرزند، دارای دو سال سابقه کار و بر اساس سه روز دستمزد ماهانه محاسبه می شود نیز با رشد 45 درصدی به بیش از یک میلیون تومان رسید. این رقم در سال گذشته 716 هزار تومان بود.
حق تاهل: وزیر کار در نشست خبری پس از جلسه شورای عالی کار، حق تاهل کارگران راکه امسال برای نخستین بار برای کارگران مقرر شده بدون تغییر اعلام کرد و بنابراین سال آینده نیز کارگران متاهل ماهانه 500 هزار تومان بابت تاهل دریافت خواهند کرد.
حق مسکن: بر اساس مصوبه شورای عالی کار، حق مسکن برای سال آینده افزایش نخواهد داشت و در رقم 900 هزار تومان ثابت خواهد ماند. این در حالی است که این رقم در سال جاری نیز افزایش پیدا نکرده بود.
سایر سطوح مزدی: سایر سطوح مزدی نیز با افزایش 32 درصدی به علاوه 310.535 ریال نسبت به سال گذشته افزایش یافت. شاید در نگاه اول این طور به نظر بیاید که دریافتی این کارگران نیز چیزی در حدود 32 درصد باشد، با این حال، محاسبات برای برخی اقشار نشان می دهد که رقم دریافتی آن ها بالاتر خواهد بود و به 40 درصد نیز خواهد رسید.

​​​​​​​
افزایش 4 تا 5 میلیون تومانی دستمزد
توضیحات وزیر کار نشان می دهد که در نتیجه مصوبه اخیر شورای عالی کار، دستمزد یک کارگر مجرد (بدون احتساب سنوات) از حدود 9 میلیون و 400 هزار تومان در سال جاری به 13 میلیون و 500 هزار تومان در سال آینده افزایش می یابد. از سوی دیگر دریافتی یک کارگر متاهل با دو فرزند (با احتساب سنوات) نیز از حدود 11 میلیون و 600 هزار تومان در سال جاری به حدود 16 میلیون و 350 هزار تومان در سال آینده خواهد رسید. در نتیجه باید گفت دستمزد کارگران چیزی در حدود 4 - 5 میلیون تومان در سال آینده افزایش خواهد یافت. این موضوع، افزایشی در حدود 40 - 43 درصد را برای دستمزد کارگران در سال آینده نشان می دهد.
دستمزد خانوار 3 نفره، بیش از خط فقر
یکی از مهم ترین دغدغه ها درباره افزایش دستمزد کارگران، پوشش خط فقر است. داده های رسمی درباره خط فقر در سال جاری و به‌خصوص برآورد آن در سال آینده منتشر نشده، با این حال، گزارش اخیر مرکز پژوهش های مجلس به شماره 23020516 حاکی از آن است که خط فقر مطلق یک خانوار سه نفره در سال 1402، حدود 8 میلیون و 300 هزار تومان بوده که با توجه به نرخ تورم 6 ماه اول امسال (به میزان 34.2 درصد) به حدود 11 میلیون و 200 هزار تومان می رسد. از آن جایی که احتمالا ًنرخ تورم در پایان امسال نیز در همین حدود خواهد بود، می توان چنین برآورد کرد که احتمالاً خط فقر در پایان امسال فاصله خیلی زیادی از رقم یادشده نخواهد گرفت. در نتیجه دستمزد حدود 15 میلیون تومانی یک کارگر متاهل با یک فرزند در سال آتی، از خط فقر (لااقل در ماه های ابتدایی سال 1404) بیشتر خواهد بود.
فاصله 10میلیون تومانی دستمزد با سبد معیشت
به رغم موضوع یادشده، باید گفت که دستمزد کارگران با سبد معیشت که به طور رسمی توسط مراجع معتبر اعلام می شود، فاصله دارد. اظهارات گلپور، رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران حاکی از آن است که هزینه سبد معیشت یک خانوار سه نفره کارگری برای پایان بهمن که مورد توافق کارگران، کارفرمایان واقع شده، 25 میلیون تومان است. در صورتی که این رقم را با دستمزد 15 میلیون تومانی یک کارگر متاهل با یک فرزند مقایسه کنیم، مشاهده می شود که دستمزد از سبد معیشت کارگران در ابتدای امر، چیزی در حدود 10 میلیون تومان در سال آینده کمتر است. نکته قابل توجه این جاست که رقم سبد معیشت در سال آینده قطعاً بالاتر خواهد رفت، اما دستمزد ثابت می ماند!

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1573359/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر خوش وزیر دفاع برای سربازان وظیفه

رنگ‌ها و قیمت گلکسی S25 اج فاش شد؛ معرفی کامل در فروردین‌ماه

کشته شدن 4 نیروی نظامی سوریه در مرز با لبنان

وصول 130 هزار میلیارد ریال از مطالبات محکومین پرونده گروه عظام

قیمت میوه و صیفی‌جات شب عید اعلام شد

نماینده مجلس: اگر بحث رانت باشد و از ظرفیت خصوصی سازی فقط یک گروه خاص بهره ببرند قطعا خطاست

تصاویر ماکت مدل‌های آیفون 17 منتشر شد؛ مدل ایر مگ‌سیف خواهد داشت

سرمقاله وطن امروز/ نامه در برابر نامه

صدور حکم محکومیت دیگری علیه ساکاشویلی

حکم دادگاه پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد

هشدار وزارت بهداشت برای رعایت نکات بهداشتی در سفرهای نوروزی

چرا حق مسکن کارگری در سال 1404 تغییر نکرد؟

بلیت‌های استرداده شده قطار چه می‌شود؟

شناسایی فرار مالیاتی 48 میلیارد تومانی یک رستوران در غرب تهران

حالت دسکتاپ اندروید 16 تغییری کوچک، اما کاربردی تجربه می‌کند

رکورد حضور 25 میلیون نمازگزار و زائر در مسجد الحرام

پیش بینی ورود 10 میلیون زائر به مشهد در ایام نوروز

سرمقاله جوان/ عبور از سال سخت

طرح جدید نیکوکاری اسنپ‌کلاب آغاز شد / مشارکت اسنپ در توان‌افزایی تسهیلگران و سازمان‌های مردم‌نهاد محلی

رتبه ایران در اینترنت موبایل و ثابت سقوط کرد

عارف: اولویت‌ها، چالش‌ها و منافع هر پروژه به تفکیک ارائه شود

تعطیلات شروع نشده، جاده شمال قفل شد

سخنگوی صنعت آب: جیره بندی آب نداریم

سرمقاله شرق/ تغییرات اقلیمی در سال 1403 تحلیلی بر چالش‌ها و چاره‌ها

وقوع انفجار در دمشق

پلیس فتا: مراقب کلاهبرداران اینترنتی باشید

نهمین رنگ گلکسی S25 اولترا در راه است

کشف بیش از 8 میلیون موادمحترقه و دستگیری 283 نفر در پایتخت

بازداشت سرنشین و توقیف خودرویی که از آن مواد محترقه پرتاب شود

سخنگوی کمیسیون صنایع: خودروسازی ما همچون یک بچه بد است که باید تنبیه شود

مقام صنفی: میزان واردات لوازم خانگی توسط کولبران و ته‌لنجی خیلی بالاست

سرمقاله جام جم/ چشم به روزهای روشن آینده

کاهش 19 درصدی سرقت‌ها در پایتخت

چمران: ساخت واگن ملی و داخلی مورد تاکید است

سازمان تعاون روستایی: زعفران را به نفع کشاورز گران کردیم

حصر مهدی کروبی رفع شد/ مسئولان امنیتی گفتند تا چند ماه آینده حصر میرحسین موسوی و زهرا رهنورد هم برداشته خواهد شد

آمریکا کشتی صهیونیستی «گلکسی لیدر» را هدف قرار داد

علی اکبری بالاخره کوتاه آمد؛ تحویل توله شیر معروف به محیط زیست

آب سدها از خط قرمز هم عبور کرد

امکان پرداخت فوری قبوض تلفن ثابت فراهم شد

سرمقاله همشهری/ نقاب صلح، خنجر جنگ

آرامش شکننده در مرز لبنان با سوریه پس از تبادل آتش سنگین

دست‌درازی پسر 18 ساله به زن جوان خون به پا کرد؛ آزادی قاتل بعد از 22 سال حبس

خسروپناه: وزارت علوم برای شرکت پذیرفته‌شدگان 1403 در آزمون 1404 پیشنهاد بدهد

بوسه سکه به 87 میلیون تومان

واکنش دانشگاه امیرکبیر به خبر زورگیری از یکی از دانشجویان

چاپ عکس و لوگو روی شکلات با نیکان شکلات!

خاندوزی: شهید رئیسی قائل به حمایت از نسل‌های پرانرژی‌تر، خلاق و با جسارت بود

سرمقاله کیهان/ این احتمال را به خاطر بسپارید!

خواب‌ماندگی در «تغییر ساعت»