پیام ویژه

آخرين مطالب

آغاز اجرای طرح کنترل بهره‌برداران پرمصرف آب اقتصادي

آغاز اجرای طرح کنترل بهره‌برداران پرمصرف آب
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایلنا /سخنگوی صنعت آب کشور از اجرای طرح تشدید کنترل مصرف آب از فروردین‌ماه خبر داد و با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی مصرف آب گفت: مشترکان پرمصرف آب شناسایی شده و اقدامات لازم برای مدیریت مصرف آن‌ها انجام خواهد شد.
عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب برنامه وزارت نیرو برای شناسایی و کنترل بهره‌برداران پرمصرف آب را تشریح کرد.
بزرگ‌زاده با تأکید بر اینکه مصرف آب در ایران باید مطابق با استانداردهای جهانی تنظیم شود، اظهار داشت: برای مناطق مختلف کشور، با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی، الگوی مصرف مشخصی تعریف شده است. به‌عنوان مثال، اقلیم تهران با یزد یا تبریز متفاوت است و میزان مصرف متناسب با شرایط هر منطقه تعیین می‌شود.
وی افزود: مشترکانی که بین یک تا دو برابر الگو مصرف کنند، در دسته پرمصرف و آن‌هایی که بیش از دو برابر مصرف کنند، در دسته بدمصرف قرار می‌گیرند.
بزرگ‌زاده با ارائه آمار، به وضعیت مصرف آب در تهران اشاره کرد و گفت: حدود یک‌سوم تهرانی‌ها در محدوده الگوی مصرف قرار دارند، 65 درصد بین یک تا دو برابر الگو مصرف می‌کنند و 5 درصد از مشترکان بدمصرف محسوب می‌شوند.
بازار
وی تأکید کرد مصرف بیش از دو برابر الگو پذیرفتنی نیست و باید برای مدیریت آن اقدامات جدی صورت گیرد.
اصلاح پلکانی قیمت آب در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است​
سخنگوی صنعت آب کشور همچنین به موضوع قیمت‌گذاری آب اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، هزینه‌ای که از مشترکان دریافت می‌شود، کمتر از قیمت تمام‌شده تولید و توزیع آب است. این در حالی است که تولید و انتقال آب هزینه‌های قابل‌توجهی دارد، ازجمله احداث سدها، سامانه‌های انتقال و تصفیه، که هزینه‌های ملی را افزایش می‌دهد.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه، قانون‌گذار این اجازه را داده است که قیمت آب به‌صورت پلکانی اصلاح شود تا مصرف بی‌رویه کاهش یابد. در شرایطی که کشور با تنش آبی روبه‌رو است، این سیاست برای حفظ منابع آب ضروری به نظر می‌رسد.
کاهش هدررفت آب با استفاده از فناوری‌های جدید
بزرگ‌زاده همچنین بر اهمیت کنترل هدررفت آب تأکید کرد و گفت: در حال حاضر، یکی از چالش‌های مهم صنعت آب، میزان هدررفت در شبکه توزیع است. تنها در تهران، طول شبکه لوله‌کشی به 21 هزار کیلومتر می‌رسد و در سطح کشور این رقم صدها هزار کیلومتر است. اصلاح و بازسازی تمام این شبکه‌ها در کوتاه‌مدت ممکن نیست، اما با استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند سیستم‌های التراسونیک و تجهیزات هوشمند، می‌توان نقاط بحرانی با بیشترین میزان نشتی را شناسایی و اصلاح کرد.
وی هدف‌گذاری برای کاهش حداقل یک‌سوم از میزان هدررفت آب را کاملاً عملی دانست و افزود: با کنترل‌های هوشمند، علاوه بر جلوگیری از هدررفت، می‌توان میزان مصرف هر مشترک را به‌دقت اندازه‌گیری کرد و مصرف پرمصرف‌ها را مدیریت کرد.
به گفته سخنگوی صنعت آب، طرح کنترل مصرف بهره‌برداران پرمصرف آغاز شده و به‌تدریج با جدیت بیشتری اجرا خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد که با اجرای این طرح، مدیریت بهتری بر منابع آبی کشور صورت گیرد و رفاه عمومی تحت تأثیر مصرف بی‌رویه برخی مشترکان قرار نگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1574273/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انگلیس در حمایت از اسرائیل: حماس پاسخگوی اقدامات خود باشد

قیمت مدل‌های مختلف پیکان

نخستین واکنش اردوغان به بازداشت شهردار استانبول و اعتراضات مخالفان

آمریکا به‌دنبال تملک نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین

ویدئوی یکی از نیروهای جولانی از کشتار علویان سوریه (زیرنویس فارسی)

هشدار نخست وزیر قطر درباره پیامد حمله به تاسیسات ایران بر کشورهای خلیج فارس

اشتباه هولناک «ChatGPT»؛ مرد بی‌گناه به قتل 2 فرزندش متهم شد!

اولین واکنش وزیر صمت به شعار سال

سرعت شارژ گلکسی Z Flip 7 FE سامسونگ حداکثر 25 وات خواهد بود

گزارش CNN از مخوف‌ترین زندان جهان (زیرنویس فارسی)

تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن اسرائیل به آتش‌بس

حمله دوباره جنگنده‌های صهیونیستی به لبنان

آغاز عملیات زمینی ارتش رژیم صهیونیستی در رفح

اپل مانع قانونی برای تولید آیفون بدون پورت ندارد

شکایت از OpenAI؛ ChatGPT به اشتباه مردی را به قتل فرزندانش متهم کرد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی

جنایت جدید رژیم صهیونیستی در حمله به خان‌یونس با 13 شهید

عکاس حرفه‌ای توی جیبت

آژیر وحشت در قدس اشغالی به صدا در آمد

توقف پخش زنده شبکه 14 اسرائیل همزمان با حمله موشکی یمن

تریلر جدید بازی Splitgate 2 - Open Alpha را تماشا کنید

کاخ سفید بار دیگر حماس را تهدید کرد

سران اتحادیه اروپا خواستار اجرای فوری و کامل توافق آتش‌بس در غزه شدند

قمار بزرگ اسرائیل

بمباران استان الحدیده یمن توسط جنگنده‌های آمریکایی

تظاهرات گسترده در ترکیه با بازداشت رقیب سیاسی اردوغان

مسافران نوروزی مراقب پشه‌ آئدس باشند

قیمت طلا در بازارهای جهانی جهش کرد

فنلاند برای هشتمین سال پیاپی شادترین کشور جهان معرفی شد

زمان واریز سهمیه بنزین فروردین‌ماه اعلام شد

هندزفری 2025 ریلمی با حذف نویز پیشرفته و قیمت منطقی معرفی شد

دعوا بر سر یک تعریف دقیق از «عامل هوش مصنوعی»

تشکر آمریکا از تلاش قطر برای آزادی گلزمن از افغانستان

ادعای آمریکا در حمایت از اسرائیل: حماس جنگ را انتخاب کرد

جلوگیری از سفر استاد فرانسوی به آمریکا بابت انتقاد از ترامپ

خانواده‌های اسیران صهیونیست: ماجراجویی با جان اسیران ننگ اخلاقی است

چک سفیدامضاء وزیر خارجه لبنان به اسرائیل با اتهام‌زنی به حزب‌الله

پوتین فقط آنقدر امتیاز داد که ترامپ بتواند مدعی پیشرفت به سوی صلح اوکراین شود

در سال 2024 وضعیت دموکراسی در کدام کشورها بهتر شده است؟

شهادت 710 فلسطینی از بامداد روز سه‌شنبه تا به الان

رهبر اپوزیسیون ترکیه: شهردار بازداشت شده استانبول، نامزد ما در انتخابات ریاست جمهوری است

ترافیک سنگین در خیابان‌ها و بزرگراه‌های تهران

روایت شبکه‌های اسرائیلی از خشم و سرخوردگی خانواده اسرا از آغاز مجدد جنگ غزه

اسرائیل: آمریکا از حمله ما به غزه مطلع بود

گوشی تاشو هواوی Pura X با دوربین سه‌گانه معرفی شد

وزیر خارجه آلمان: دولت سوریه عناصر تندروی خود را کنترل کند

وزارت خارجه آمریکا از آزادی یک تبعه این کشور از سوی طالبان خبر داد

پلیس اسرائیل به سیاستمدار صهیونیست در تظاهرات هم رحم نکرد

روشن ماندن شمع هفت‌سین، منزل مسکونی را خاکستر کرد!

متفکر آمریکایی: آیا ترامپ، ایالات متحده را به عقب می‌برد؟