پیام ویژه

آخرين مطالب

بنزین 30 هزار تومانی در جاده‌های شمال اقتصادي

بنزین 30 هزار تومانی در جاده‌های شمال
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تجارت نیوز / تعطیلات و ترافیک، فرصتی طلایی برای سودجویان شده و در جاده‌های پرتردد شمال کشور، کنار صف‌های بلند پمپ بنزین، بازار علنی فروش بنزین شکل گرفته؛ گالن‌هایی که در روز روشن و بدون هیچ واهمه‌ای، با قیمت‌هایی تا 10 برابر نرخ رسمی معامله می‌شوند. مسافران یا باید در صف بمانند، یا لیتری 30 هزار تومان بپردازند.
در مسیرهای پرتردد شمال کشور، این روزها خرید و فروش بنزین دیگر پنهانی انجام نمی‌شود. جاده‌های منتهی به چالوس، هراز و فیروزکوه، به ویژه در روزهای تعطیل و آخر هفته، به صحنه‌ای آشکار برای بازار سیاه بنزین تبدیل شده‌اند؛ بازاری که در آن، هر لیتر بنزین تا 10 برابر قیمت رسمی معامله می‌شود و خریداران هم چاره‌ای جز قبول ندارند.پمپ بنزین‌های شلوغ، جاده‌هایی که بوی بنزین سیاه می‌دهدظهر جمعه، حوالی مرزن‌آباد. صف پمپ بنزین چند صد متر کشیده شده و در کنار جاده، وانت‌ها و خودروهایی با درهای نیمه‌باز و صندوق‌های پر از گالن ایستاده‌اند. صدای آرامی به گوش می‌رسد: «چند لیتر می‌خوای؟ سوپر هم داریم.»قیمت؟ از 20 هزار تومان برای بنزین معمولی شروع می‌شود و گاهی تا 30 هزار تومان برای بنزین سوپر می‌رسد. معامله‌ها سریع انجام می‌شود. نیازی به رمز و سیگنال نیست. همه‌چیز علنی است، در روز روشن، جلوی چشم مسافران و در کنار صف‌های طولانی پمپ بنزین.فروشندگان بنزین؛ بخشی از جغرافیای جادهدر طول محور چالوس و هراز، دست‌فروشان بنزین به یک تصویر ثابت تبدیل شده‌اند. وانت‌ها و خودروهای شخصی، کنار جاده می‌ایستند و گالن‌های پلاستیکی در صندوق عقب یا حتی کنار دست راننده چیده شده. بسیاری از آن‌ها حتی تابلوهای کوچک دست‌ساز با عبارت «بنزین آزاد» جلوی خود گذاشته‌اند.
یکی از رانندگان که در محور هراز گرفتار صف طولانی شده می‌گوید: «همه‌مون می‌دونیم اینا کی هستن و کجا وایمیستن. پمپ که شلوغ باشه یا بنزین تموم کنه، فقط یک نگاه کافیه. خودشون می‌یان جلو.»کار تاجایی پیش‌رفته که بنزین فروش‌ها نه فقط در جاده‌های شمال بلکه در تهران هم رویت می‌شوند.
بازار
قیمت‌ها روی موج بحران حرکت می‌کننددر ایام تعطیلات، به ویژه نوروز و تابستان، بازار سیاه بنزین در مسیرهای شمالی به اوج می‌رسد. قیمت‌ها در ساعات مختلف روز تغییر می‌کند و کاملاً به وضعیت ترافیک و صف پمپ‌ها وابسته است. یک فروشنده در جاده هراز، حوالی آمل، می‌گوید:«وقتی صف‌ها قفل می‌شه، لیتری 30 هزارم می‌فروشم. مشتری هم داره. خودشون می‌دونن که جای دیگه گیر نمی‌آد».آمار غیررسمی و حجم بالای فروش آزادبرآوردهای غیررسمی نشان می‌دهد که در تعطیلات تابستان امسال، حدود 2 میلیون لیتر بنزین فقط در محورهای شمالی کشور به صورت غیررسمی و خارج از شبکه توزیع عرضه شده است. این عدد با توجه به ترافیک بالای جاده‌های شمال، تعجب‌آور نیست.قاسم حامدی کارشناس حوزه انرژی به فارس می‌گوید:«این بازار از کمبود نیست. از بی‌نظمی در توزیع و پیش‌بینی نکردن نیاز مسافران شکل می‌گیرد و وقتی تقاضا بالا برود، بازار سیاه هم شکل خواهد گرفت».سکوت و ادامه کار در روز روشنآنچه بازار سیاه بنزین در شمال کشور را عجیب می‌کند، نه پنهانی بودن آن است و نه ترس فروشندگان؛ بلکه حضور آشکار آن‌ها در طول روز و مقابل دیدگان مسافران و رهگذران است.
فروشندگان با گالن‌های رنگی و ظرف‌های پلاستیکی، بی‌واهمه کنار جاده می‌ایستند، مشتری جذب می‌کنند و پول نقد می‌گیرند.مسافری که از نوشهر به تهران بازمی‌گشت، می‌گوید:«دیگه بازار سیاه نیست، بازار علنی شده. انگار بخشی از جاده است. اگه بخوای اعتراض کنی، اولین کسی که بهت می‌خنده، راننده‌هایی هستن که همون لحظه دارن لیتری 25 هزار تومان پول می‌دن».
بازاری که از مسافر تغذیه می‌‎کنددر شلوغ‌ترین مسیرهای کشور، جایی که هر آخر هفته و تعطیلات رسمی هزاران خودرو روانه شمال می‌شوند، بنزین دیگر فقط یک کالای دولتی نیست. حالا کنار جاده‌ها، از خودروهای کهنه گرفته تا وانت‌های قدیمی، همه در حال فروشند.و این بازار، فعلاً، ادامه دارد. «پمپ شلوغه؟ مشکلی نیست. ما همیشه اینجاییم.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1574691/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات جدید سری Find X8s اوپو فاش شد

پردازنده گوشی پرچمدار بعدی گوگل واحد گرافیکی کاملا جدیدی خواهد داشت

ترامپ می‌تواند در انتخابات بعدی آمریکا دوباره نامزد شود؟

فیلم جدید از آخرین لحظات حیات شهید السنوار

انصارالله: اعزام ناو دوم آمریکا، اعتراف واشنگتن به شکست است

سانحه تلخ برای استاد دانشگاه و خانواده اش

حذف چهار صفر از واحد پول امسال نهایی می‌شود؟

تراشه A20 اپل احتمالاً با فرایند 2 نانومتری ساخته می‌شود

کیم جونگ‌اون: کره شمالی از روسیه در جنگ اوکراین حمایت کامل می‌کند

اولین مشتری "سوخو 57" مشخص شد

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران از سه خانواده سه شهیدی

دیدار مدیر عامل بیمه دی کشور و مدیر کل بنیاد مازندران با والدین شهید گشت نورد در ساری

بنچمارک‌های گلکسی A56 سامسونگ با Exynos 1580

حرکت جدید آمریکا به نفع طالبان

تصاویر تمرین جوجیتسو "ایوانکا ترامپ"

شرط و شروط نخست‌وزیر جدید کانادا برای مذاکره با ترامپ

ویژه‌های حوادث/ تجاوز وحشیانه 3 پسر به دو دختر نوجوان

حمله اسرائیل به مناطق مختلف لبنان 31 شهید برجای گذاشته است

تبلت آنر پد X9a با نمایشگر 11.5 اینچی و باتری 8300 میلی‌آمپرساعتی معرفی شد

هشدار آمریکا درباره سفر به اراضی اشغالی

بغداد: عراق بخشی از محور مقاومت نیست

حنای نتانیاهو دیگر برای اسرائیلی‌ها رنگی ندارد

وقتی اسرائیلی‌ها از سایه خود هم می‌ترسند

3000 نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

جنگنده‌ای که ترامپ آن را «مرگبارترین هواپیمای جنگی تاریخ» نامید!

دلیل خاموشی یک ساعتِ برج میلاد

یاهو نشریه تک‌کرانچ را به شرکت سرمایه‌گذاری خصوصی Regent فروخت

اردوغان در استانبول به‌دنبال چه چیزی است؟

وقتی سخنگوی کاخ سفید فرانسوی‌ها را تحقیر کرد (زیرنویس فارسی)

شهرداری استانبول به دست معترضان اردوغان افتاد

تظاهرات سراسری شهرک‌نشینان علیه کابینه نتانیاهو

نگرانی انگلیس از افزایش تنش ها میان لبنان و اسرائیل

حملات مجدد اسرائیل به جنوب لبنان

آمریکا هشدار سفر به اسرائیل صادر کرد

گوشی ریلمی V70 و V70s با مقاومت نظامی در چین معرفی شدند

خیز نوعثمانی‌ها برای مصادره نوروز!

شلیک موشک به سمت اسرائیل؛ دشمن همچنان از توان موشکی مقاومت هراس دارد

حملات موشکی ناشناس، نقض آتش‌بس در لبنان را جدی کرد

تیراندازی در یک پارک در نیومکزیکو

نجات معجزه‌آسای راننده از پراید تکه‌تکه شده در جاده پارس‌آباد!

تصاویری دیگر از حادثه انفجار و تخریب یک ساختمان سه طبقه در تهران

فرمانده فراجا: امسال شاهد جهش در انسداد مرزها خواهیم بود

آمازون 47 درصد تخفیف برای جدیدترین آیپد اپل در نظر گرفت

دیدار وزیر امور خارجه ترکیه با هیاتی از حماس

خانواده‌های اسرای صهیونیست: نتانیاهو درهای جهنم را به روی اسرا باز کرد نه حماس

خسارت سیل به مسیرهای مواصلاتی مناطقی از استان گیلان

توصیه‌های ایمنی آتش‌نشانان به مردم در ایام نوروز

سردار رادان: 50 هزار نیرو تامین‌کننده امنیت نوروزی کشور هستند

افزایش 6 درصدی مصرف بنزین در روز نخست فروردین

ایلان ماسک: تسلا امسال 5 هزار ربات انسان‌نمای اپتیموس وارد بازار می‌کند