پیام ویژه

آخرين مطالب

هزینه 10 میلیارد دلاری ترکیه برای دفاع از ارزش لیر! اقتصادي

هزینه 10 میلیارد دلاری ترکیه برای دفاع از ارزش لیر!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /بر اساس محاسبات اقتصاددانان، بانک مرکزی ترکیه پس از سقوط شدید ارزش لیر در چهارشنبه گذشته، حدود 10 میلیارد دلار هزینه کرد و اقدامات نقدینگی را برای محدود کردن نوسانات و کاهش تقاضای ارزی انجام داد.
بازار سهام ترکیه هفته گذشته در واکنش به بازداشت اکرام امام اوغلو، شهردار استانبول و رقیب سیاسی اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، بدترین هفته خود از زمان فروپاشی بانک برادران لیمن در سال 2008 را تجربه کرد.
ارزش لیر، سهام و اوراق قرضه ترکیه از چهارشنبه هفته گذشته که مقامات ترکیه، امام اوغلو را بازداشت کردند، به شدت ریزش کرده‌اند. در واکنش به این اقدام که مخالفان دولت ترکیه، آن را تلاش برای کودتا خواندند، تظاهرات آغاز شد و هزاران نفر در سراسر این کشور راهپیمایی کردند.
شاخص «بیست-100» بورس استانبول، روز جمعه، 7.82 درصد کاهش داشت و شاخص بانکی، 9.37 درصد سقوط کرد. این شاخص، 15 درصد افت هفتگی ثبت کرد که بزرگترین کاهش آن از زمان بحران مالی جهانی در اکتبر سال 2008 است.
در حالیکه لیر ترکیه، 38.0050 در برابر دلار آمریکا معامله شد و نسبت به روز پنجشنبه ثابت بود و بالاتر از رکورد پایین 42 لیر در برابر هر دلار در روز چهارشنبه بود، اما ارز ترکیه از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، 6.7 درصد از ارزش خود را از دست داده است.
بازار
بانک مرکزی ترکیه علاوه بر اینکه 10 میلیارد دلار برای حمایت از ارزش لیر فروخت، اقداماتی دیگه برای محدود کردن نوسان و کاهش تقاضا برای ارز انجام داد. انتظار می‌رود این اقدامات، هزینه‌های تامین مالی را افزایش دهد که می‌تواند ترازنامه بانک‌ها را سنگین کند و نرخ بهره وام را بالاتر و در عین حال حجم اعتبار را کاهش دهد.
مهمت شیمشک، وزیر دارایی ترکیه، روز جمعه، نوسانات بازار را موقت خواند و گفت: اقدامات لازم در حال انجام است. شیمشک که با اعضای هیئت مدیره انجمن بانکداری ترکیه (TBB) در یک ضیافت شام دیدار کرد، اظهار کرد که برنامه اقتصادی ترکیه، با قاطعیت اجرا می‌شود و دولت، ابزارهای لازم را در اختیار دارد.
بانک مرکزی ترکیه قول داده بود در صورت پیش‌بینی وخامت قابل توجه و مداوم تورم، سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه‌تری را اتخاذ کند. بر اساس داده ها، نرخ بهره شبانه، پنجشنبه گذشته، با 134 واحد افزایش، به 43.64 درصد رسید.
بر اساس گزارش رویترز، این تحولات، امیدها برای کاهش نرخ بهره بانک مرکزی در جلسه بعدی که برای 17 آوریل برنامه ریزی شده بود را از بین برد.
 با کاهش تورم، بانک مرکزی، نرخ سیاستی خود را از دسامبر، به میزان 750 واحد کاهش داد و به 42.5 درصد رسانده بود. قبل از چهارشنبه گذشته، سرمایه گذاران انتظار داشتند که چرخه تسهیل سیاست پولی، در طول سال جاری ادامه یابد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1574718/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

(3 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ ترافیک سنگین در محور هراز

وقتی انسان و رایانه به یکدیگر گره می‌خورند!

صربستان رای خود به قطعنامه ضد روسی را پس گرفت

آتش‌سوزی مهیب در کره‌جنوبی؛ 4 کشته، 6 زخمی و تخلیه 1500 نفر

تظاهرات شبانه هزاران شهرک‌نشین صهیونیست

مصباحی‌مقدم: دریافت‌کنندگان تسهیلات برای تولید، راستی‌آزمایی می‌شوند

فرار مالیاتی اصناف چقدر است؟

جلسه ترامپ و زلنسکی سوژه رسانه‌های ترکیه شد

واژگونی اتوبوس در جاده چوپانان به انارک نایین 19 مصدوم بر جا گذاشت

کشف جسد دختر ایرانی بعد از 77 روز در کانادا

پلیس اسکوترسوار در اصفهان

تنگ تر شدن حلقه استبداد اردوغانی در ترکیه

سقوط مرگبار هواپیمای کنیا در سومالی؛ همه سرنشینان کشته شدند

10 مکان پربازدید تاریخی در نخستین روزهای نوروز اعلام شد

راه کنترل تورم از نگاه یک کارشناس اقتصادی

مدل صورتی گوشی تاشو موتورولا ریزر 60 اولترا رؤیت شد

بازیگران اصلی در حل مناقشه ایران و آمریکا

ادعای ویتکاف درباره عادی‌سازی روابط سوریه و لبنان با رژیم اسرائیل

توسعه هوش مصنوعی جدیدی که با دقت بالای 90 درصد سرطان را تشخیص می‌دهد

حمله موشکی یمن به یافای اشغالی

کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد

پیش‌بینی تداوم بارش باران در برخی نقاط ایران

آخرین وضعیت قیمت برنج خارجی در بازار

موضوعی که شهردار بازداشت‌شده استانبول آن را رد کرد

لیبرمن: نتانیاهو فاقد سلامت روانی است

درگیری پلیس ترکیه با تظاهرکنندگان حامی «اکرم امام اوغلو» در استانبول

افشای طرح 2 مرحله‌ای رژیم صهیونیستی به حماس

حزب‌الله: رژیم صهیونیستی در صدد تحمیل شروط خود بر لبنان است

پیش بینی رئیس بانک مرکزی درباره نرخ تورم در سال آینده

بمباران بی‌امان خان‌یونس در جنوب غزه؛ یک عضو دیگر حماس به شهادت رسید

حملات آمریکا به یمن ادامه دارد، این‌بار «صعده» هدف قرار گرفت

شماره‌های ضروری و امدادی که در مواقع بحرانی باید بدانید

(3 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ آزادراه تهران - شمال و کرج - چالوس باز شد

ابهام خطرناک درباره توافق پوتین - ترامپ درباره ایران

آزادراه تهران - شمال و کرج - چالوس باز شد

جزئیات جدید سری Find X8s اوپو فاش شد

پردازنده گوشی پرچمدار بعدی گوگل واحد گرافیکی کاملا جدیدی خواهد داشت

ترامپ می‌تواند در انتخابات بعدی آمریکا دوباره نامزد شود؟

فیلم جدید از آخرین لحظات حیات شهید السنوار

انصارالله: اعزام ناو دوم آمریکا، اعتراف واشنگتن به شکست است

سانحه تلخ برای استاد دانشگاه و خانواده اش

حذف چهار صفر از واحد پول امسال نهایی می‌شود؟

تراشه A20 اپل احتمالاً با فرایند 2 نانومتری ساخته می‌شود

کیم جونگ‌اون: کره شمالی از روسیه در جنگ اوکراین حمایت کامل می‌کند

اولین مشتری "سوخو 57" مشخص شد

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران از سه خانواده سه شهیدی

دیدار مدیر عامل بیمه دی کشور و مدیر کل بنیاد مازندران با والدین شهید گشت نورد در ساری

بنچمارک‌های گلکسی A56 سامسونگ با Exynos 1580

حرکت جدید آمریکا به نفع طالبان

تصاویر تمرین جوجیتسو "ایوانکا ترامپ"