پیام ویژه

آخرين مطالب

چگونه سیاست‌های ترامپ به نفع اردوغان تمام می‌شود؟ یادداشت

چگونه سیاست‌های ترامپ به نفع اردوغان تمام می‌شود؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
با اینکه دکترین ترامپ از اروپا می‌خواهد بودجه دفاعی خود را افزایش دهد، اروپا در حال همکاری نزدیک با ترکیه است تا هماهنگی نیروهای نظامی خود را افزایش دهد.
بازار


ریچارد کارول-مدرن دیپلماسی| در 28 فوریه 2025، در یک پخش زنده جهانی، دونالد ترامپ به طور ناخواسته سیاست دکترین خود را مشخص کرد. در آنچه که قرار بود یک فرصت عکس‌برداری باشد، رئیس جمهور ترامپ، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را مورد انتقاد قرار داد و گفت که چگونه اوکراین بدون کمک ایالات متحده نمی‌تواند باقی بماند و میزان کمک ارائه شده به اوکراین را به مبلغ 350 میلیارد دلار اعلام کرد.
ایالات متحده تنها 174 میلیارد دلار کمک کرده است که 30 میلیارد دلار آن برای کشورهای دیگر بوده. این مشاجره آنقدر بالا گرفت که در نهایت زلنسکی توسط وزیر امور خارجه، مارکو روبیو، از اتاق به بیرون رانده شد. دکترین ترامپ، که تأکید می‌کند ایالات متحده دیگر مدافع اصلی اروپا و ناتو نخواهد بود، به طور ناخواسته توسط رئیس جمهور آمریکا در جریان یک تبادل نظر شدید با رئیس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی در 28 فوریه 2025 آغاز شد.
دکترین ترامپ را می‌توان به این صورت خلاصه کرد:
ایالات متحده دیگر مدافع اصلی اروپا و ناتو نخواهد بود.
اگر سایر کشورهای عضو ناتو بودجه دفاعی خود را افزایش ندهند، ایالات متحده ممکن است به کمک آنها نیاید.
اگر ایالات متحده مجبور شود که بخش عمده‌ای از دفاع را به عهده بگیرد، کشور دریافت‌کننده این کمک باید هزینه آن را به ایالات متحده بپردازد.
ایالات متحده آماده است که از کشورهای در حال تهدید یا حمله حمایت کند، اما از این پس انتظار دارد که هزینه خدمات خود را دریافت کند. این دکترین جدید یادآور سیاستی است که در دوران باستان توسط آتن به نام لیگ دلوس پیاده شد.
اتحادیه دلوس در سال 478 قبل از میلاد در آتن در دلوس تأسیس شد. هدف از تشکیل این اتحادیه، سازماندهی دفاع شهرک‌های یونانی علیه تهدیدات هخامنشی بود. خزانه اتحادیه در معبد آپولو قرار داشت و آتن تصمیم می‌گرفت که پول چگونه و کجا هزینه شود. پس از شکست دریایی این اتحادیه در سال 454 قبل از میلاد، آتن خزانه را از دلوس به آتن منتقل کرد. پس از حل اختلافات با اسپارت در سال 448 قبل از میلاد، اتحادیه دلوس به پایه‌های امپراتوری آتن در زمانی که آتن از خزانه لیگ دلوس برای تقویت نیروی دریایی و ارتش خود استفاده کرد تبدیل شد. درست مانند اینکه آتن از متحدان خود در اتحادیه دلوس کمک مالی می‌خواست، دکترین ترامپ هم انتظار دارد که کشورهای دریافت‌کننده حمایت دفاعی هزینه آن را به ایالات متحده بپردازند. به همین ترتیب، ترکیه با توجه به موقعیت استراتژیک و روابط تاریخی خود با اروپا از این تغییر در سیاست ایالات متحده سود خواهد برد.
یکی از اصلی‌ترین بهره‌برداران از دکترین ترامپ، ترکیه خواهد بود.
با اینکه دکترین ترامپ از اروپا می‌خواهد بودجه دفاعی خود را افزایش دهد، اروپا در حال همکاری نزدیک با ترکیه است تا هماهنگی نیروهای نظامی خود را افزایش دهد. در همین حال، حضور ترکیه در ناتو برای کشورهای اروپایی عضو ناتو با توجه به تصمیم آمریکا مبنی بر عدم ادامه نقش اصلی دفاعی در اروپا، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و این تغییر ناگهانی فرصت‌هایی را برای ترکیه فراهم می‌کند که پیش از این در دسترس نبوده است.
ترکیه در حال صعود
ترکیه مدرن در سال 1923 تأسیس شد و از آن زمان تاکنون در مسیر غربی حرکت کرده و سیاست‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود را بر اساس خطوط غربی مدرن ساخته است. سیاست‌گذاران ترکیه امیدوار بودند که غربی‌سازی ترکیه، این کشور را به سرمایه‌گذاری بیشتر، روابط فرهنگی و سیاسی با کشورهای اروپایی باز کند. درخواست ترکیه برای پیوستن به " alt="پیام ویژه" width="100%" />

پیشرفت گفتگوهای ترکیه و اروپا به صورت نوسانی جلو رفته است و تا سال 2023، ترکیه به عضویت اتحادیه اروپا نرسیده. اتحادیه اروپا در طول دهه‌ها در فرآیند اعطای عضویت به ترکیه کند عمل کرده است، اما اگر آنکارا در نهایت از تلاش برای عضویت خسته شود و علاقه خود را از دست دهد، اتحادیه اروپا واقعاً بازنده خواهد بود.
صعود ترکیه یک پدیده جدید در تعادل قدرت در دریای اژه و غرب آسیا است. ترکیه در تولید غذا خودکفا است. این کشور دارای جمعیتی 85 میلیونی است که به شدت تحصیل کرده هستند. موقعیت ترکیه به عنوان مفصل بین آسیا و اروپا قرار دارد. هر مرد ترک باید در نیروهای مسلح ترکیه خدمت کند. ترکیه دارای ارتش دائمی بیش از 890 هزار سرباز است. قدرت نظامی ترکیه به عنوان پانزدمین قدرت نظامی جهان رتبه‌بندی شده است. افراد نظامی ترکیه تخمین زده می‌شود بیش از یک میلیون نفر باشد که شامل ارتش منظم، شبه‌نظامی و نیروهای دریایی است. ترکیه دارای نهمین نیروی هوایی بزرگ جهان است.
ترکیه شبه جزیره آناتولی را اشغال کرده است، جایی که اروپا با آسیا ملاقات می‌کند. شبه جزیره آناتولی آسیای کوچک نامیده می‌شود. موقعیت ژئواستراتژیک ترکیه بسیار مهم است و می‌توان گفت که این کشور به عنوان یک مفصل بین آسیا و اروپا عمل می‌کند. با عضویت ترکیه در ناتو، اتحادیه اروپا در حال حاضر نیازی ندارد که نگران مرزهای جنوبی خود باشد. اما با تغییر تعادل قدرت در جهان، اتحادیه اروپا نمی‌تواند مطمئن باشد که ترکیه همچنان مرزهای جنوبی خود را محافظت خواهد کرد. با کند کردن روند پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپا، آنها خطر از دست دادن ترکیه به عنوان یک قدرت متحد را ایجاد می‌کنند و ممکن است در آینده مرزهای جنوبی خود را در معرض تهدید ترکیه قرار دهند. اروپا به نظر می‌رسد که اهمیت ترکیه برای بقای خود را درک می‌کند. با تسلیم شدن پ.ک.ک به حاکمیت ترکیه در مناطق کردی و رسیدن ترکیه به درک سیاسی با کردها، آنکارا قادر خواهد بود که نیروهای نظامی قابل توجه خود را از مناطق کردی خارج کند و آنها را در جای دیگر مستقر کند.
با توجه به قصد اعلام شده توسط دولت ترامپ برای محدود کردن فعالیت خود در دفاع از اروپا، اتحادیه اروپا به مشارکت در ناتو نیاز دارد تا نیازهای امنیتی خود را برآورده کند. اتحادیه اروپا باید روابط خود را با ترکیه تقویت کند و ترکیه را به اتحادیه اروپا بپذیرد.
ترجمه مهسا مژدهی

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1575409/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامسونگ قیمت مانیتور Odyssey 3D را اعلام کرد؛ تماشای محتوای سه‌بعدی بدون عینک

رونمایی از خودروی جدید ترامپ

سردار رادان: رکورد مصرف سوخت در روزهای اخیر شکسته شد

چرا ایران باید هر دو گزینه مذاکره و جنگ را جدی بگیرد؟

روسیه: نمی‌توانیم حرف‌های زلنسکی را باور کنیم؛ لزوم ارائه تضمین‌ شفاف آتش‌بس دریایی

دیوان عالی اسرائیل نتانیاهو را نقره داغ کرد؛ برکناری رئیس شاباک رد شد

واکنش حماس به تجاوزات اسرائیل به سوریه

استان‌های رکورددار در تصادفات روزهای اخیر مشخص شد

مصرف 122 میلیون لیتر بنزین در چهارم فروردین

علت تأخیر عرضه پیکسل 9a مشکل گرمای بیش از حد این گوشی است

اسلام‌آباد: اسرائیل را به رسمیت نمی شناسیم

بودجه رژیم صهیونیستی سال 2025 تصویب شد

زمان فروش بلیت قطار‌ برای نیمه دوم فروردین 1404 اعلام شد

یاسر جبرائیلی: سیستم بانکی ما اسلام‌مالی شده نه اسلامی‌سازی!

نشنال اینترست: آیا تحریم‌های جدید ترامپ جریان نفت ایران را قطع می‌کند؟

توافق جدید روسیه و آمریکا برای ایمنی کشتیرانی در دریای سیاه

دانمارک: در مقابل فشار آمریکا مقاومت می‌کنیم

نشست سنا در پی رسوایی امنیتی؛ گفتگوی مقامات آمریکا در سینگال، مجاز یا غیرمجاز؟

معاون رئیس جمهور: متعهد به توانمندسازی زنان در سراسر کشور هستیم

هواوی حالا شرکت جدیدی برای تولید خودرو رده‌بالا دارد

یونیسف: 8 کودک در حمله آمریکا به یمن شهید شدند

لاوروف: گفتگوی آمریکا و روسیه باید احیا شود

دمشق خواستار تحقیقات بین‌المللی درباره جنایات اسرائیل در سوریه شد

خدمت در هلال احمر مصداق بارز عمل صالح است

کشف لندکروز قاچاق 100 میلیاردی در بابلسر

شورشیان سوری در برابر جنایات اسرائیل، به «مخالفت» بسنده کردند

قیمت مرغ در بازار

تهران مخوف

معمای قطر گیت، نتانیاهو چه چیزی را پنهان می‌کند؟

سد مقاومتی قیمت جهانی طلا شکست

هدست واقعیت ترکیبی ویوو رونمایی شد؛ رقیب چینی اپل ویژن پرو

حضور نتانیاهو در دیوان عالی قضایی و اصرار بر اخراج رئیس شاباک

جشنواره‌های فرهنگی و هنری رضوی؛ سفری در دنیای هنر و معنویت

هشدار سخنگوى جبهه اصلاحات ایران به پزشکیان

ریاست‌ جمهوری ترامپ؛ عصر طلایی برای آمریکا یا عصر سیاه برای جهان؟

وال استریت ژورنال: اروپا به دنبال سپر هسته‌ای خود است

ترامپ کوتاه نیاید، ایدز به مرز هشدار می‌رسد

لاوروف: ناپلئون و هیتلر هم در شکست دادن روسیه ناکام ماندند

دست رد مسئولان لبنانی بر سینه آمریکا برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو

اجاره ویلا در ایام نوروز؛ دام کلاهبرداران اینترنتی برای مسافران

پرداخت هزینه‌های درمانی بازنشستگان تامین اجتماعی تا پایان آذرماه 1403

مراکز فروش قطعات اصلی بیل کوماتسو در ایران

جدول محاسبه حقوق کارگران در سال جدید منتشر شد

نویسنده مشهور آمریکایی: رویای تولید ترامپ سرابی بیش نیست

اولین تماس مستقیم میان مقام های آمریکایی و سوری

با وجود جنجال‌ها، ترامپ کنار مشاور امنیت ملی‌اش ایستاد

(5 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ هفت استان هشدار هواشناسی دریافت کردند

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «موسوی»

اسرائیل 124 هزار فلسطینی دیگر را آواره کرد

هشدار هواشناسی برای هفت استان کشور