پیام ویژه

آخرين مطالب

ولنگاری در بازار موبایل؛ واردات گوشی با ارز مبادله‌ای، قیمت‌گذاری با نرخ آزاد! خواندنی ها

ولنگاری در بازار موبایل؛ واردات گوشی با ارز مبادله‌ای، قیمت‌گذاری با نرخ آزاد!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - گجت نیوز / ولنگاری در بازار موبایل به سطح جدیدی رسیده است؛ واردکنندگان گوشی را با ارز مبادله‌ای وارد می‌کنند، اما قیمت گذاری با نرخ ارز آزاد انجام می‌شود.
 قیمت گذاری در بازار موبایل، داستان عجیب خودش را دارد و به‌نظر می‌رسد نبود نظارت صحیح باعث شده برخی سوءاستفاده‌ها و سودجویی‌ها را در این بازار شاهد باشیم. گفته می‌شود واردکنندگان موبایل می‌توانند ارز مبادله‌ای دریافت کنند، اما این در حالی است که قیمت گذاری گوشی های موبایل با نرخ ارز آزاد انجام می‌شود.
سیدطه‌حسین مدنی، رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند در این رابطه اظهار کرد دولت سیاست تک‌نرخی کردن ارز را در پیش گرفته و بانک مرکزی نیز در همین راستا، مرکز مبادله را راه‌اندازی کرده و ارز نقدی را به رسمیت نمی‌شناسد و بالای هزار دلار اسکناس را قاچاق محسوب می‌کند.
بازار



 ارز مرکز مبادله، ارزی است که از صادرات به‌دست می‌آید و واردکنندگان نیز از آن برای واردات کالاهای مشخص استفاده می‌کنند. از جمله کالاهایی که با ارز مبادله‌ای وارد کشور می‌شوند، گوشی های تلفن همراه هستند و واردکنندگان می‌توانند ارز با نرخ مبادله‌ای را از دولت دریافت کنند.
افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت‌ها در بازار موبایل
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند با اشاره به آشفتگی و ولنگاری در بازار کالاهای دیجیتال، از نبود نظارت صحیح از سوی دستگاه‌های متولی انتقاد کرد و گفت نرخ ارز آزاد در یک ماه اخیر با افزایش چشمگیری مواجه شد، اما نرخ ارز مبادله‌ای در این مدت، کمتر از سه درصد افزایش داشت. اما با وجود ثباتی که در نرخ ارز مبادله‌ای وجود داشته، کالاهای دیجیتال مانند گوشی های موبایل که با این ارز وارد کشور می‌شوند، در پانزده روز اخیر با افزایش قیمت 30 تا 40 درصدی مواجه شده‌اند.
مدنی افزود گوشی های موبایل که در حال حاضر با دلار حدود 70 هزار تومانی وارد کشور می‌شوند، تقریبا با قیمت دلار 100 هزار تومانی به بازار عرضه می‌شوند که این اتفاق در تضاد با فلسفه راه‌اندازی مرکز مبادله است. در واقع، دولت ارز حاصل زحمت صادرکنندگان را به واردکنندگان می‌دهد تا در بازار ثبات ایجاد کند، اما باز هم کالاهای وارداتی با نرخ ارز آزاد به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد. دلیلی ندارد وقتی منشا ارز کالا فقط حدود سه درصد افزایش داشته، قیمت کالای وارداتی با این ارز بین 30 تا 40 درصد افزایش پیدا کند.
وی در ادامه اضافه کرد متولیان رصد بازار از جمله وزارت صمت، اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی باید در قبال این وضعیت، پاسخگو باشند و نمی‌دانیم چرا نهادهای نظارتی در این خصوص، سکوت می‌کنند و با این تخلفات، برخورد نمی‌کنند.

پیام ویژه

مدنی تاکید کرد این نهادها نباید منتظر شکایت خصوصی از سوی افراد باشند؛ چرا که بسیاری از ممصرف‌کنندگان نسبت به کالاهای مشمول ارز مبادله‌ای و نرخ ارز مبادله، بی‌اطلاع هستند و برخی فروشندگان نیز از این وضعیت سوءاستفاده می‌کنند و می‌گویند چون دلار آزاد گران شده، قیمت‌ها هم افزایش پیدا کرده است. این گرانفروشی در سکوهای بزرگ و معروف فروش آنلاین هم کاملا محسوس و قابل رصد است. همچنین برخی فروشگاه‌های اینترنتی علاوه بر گرانفروشی، کالاهای خود را با هدف بیشتر شدن قیمت‌ها، ایجاد اضطراب در خریداران، بازارسازی و در نهایت گرانفروشی بیشتر، ناموجود و احتکار می‌کنند.
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند از رواج پدیده قاچاق معکوس نیز خبر داده است. به‌گفته او، به‌خاطر اختلاف قیمت دلاری برخی گوشی‌ها که تا 200 دلار نیز می‌رسد، برخی از سودجویان اقدام به جمع‌آوری کالاهای دیجیتال از بازار کرده و آنها را در سلیمانیه عراق به فروش می‌رسانند. در واقع این افراد، گوشی‌هایی که با ارز 70 هزار تومانی وارد کشور شده‌اند را از کشور خارج می‌کنند و با فروش در عراق، سود زیادی به‌دست می‌آورند. این اتفاق باعث می‌شود ارزی که با زحمت صادرکنندگان به‌دست آمده، با بی‌تدبیری و نبود نظارت، به‌صورت قاچاق معکوس از کشور خارج شود و پول آن به جیب برخی افراد خاص و سودجویان برود.
مدنی به این نکته اشاره کرد که بازار موبایل برای حاکمیت، اصلا غیر قابل رصد نیست و سامانه همتا و بحث رجیستری موبایل نیز می‌توانند همه چیز را به‌صورت شفاف، مشخص کنند. سامانه همتا می‌تواند خیلی ساده یک فاصله زمانی بین اختصاص کد رجیستری به گوشی در زمان ورود به کشور تا قرار دادن سیم کارت و فعال شدن گوشی، لحاظ کند. مثلا اگر یک واردکننده، گوشی‌هایی را وارد کشور کرد، اما با گذشت مثلا 8 ماه 20 درصد این گوشی‌ها همچنان فعال نشده‌اند، سامانه همتا باید فعال نشدن این گوشی‌ها را گزارش کند تا علت آن مشخص شود. این اقدامات می‌تواند باعث کشف شدن موارد احتکار، قاچاق معکوس و بسیاری از رفتارهای متخلفانه شود؛ اما متاسفانه تاکنون چنین طرح‌هایی اجرا نشده است.
او در انتهای صحبت‌های خود خاطرنشان کرد که تعداد تخلفات و گرانفروشی‌ها در بازار موبایل، بسیار زیاد شده و هیچ نظارتی، حتی روی سکوهای بزرگ فروش اینترنتی، شاهد نیستیم و یک ولنگاری در این بازار به‌وجود آمده است. نهادهای نظارتی هم هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند و تنها در صورت شکایت خصوصی افراد و بعد از طی شدن مراحل شکایت، وارد عمل می‌شوند که در این صورت هم مشخص نیست این شکایات به نتیجه برسد یا خیر.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1575598/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طراحی رابط کاربری سیستم تماس گوگل میت به‌زودی کاملاً تغییر می‌کند

تازه‌ترین آمار شهدای غزه

دبیرکل حزب‌الله امشب سخنرانی می‌کند

کارت گرافیک تقلبی RTX 4090 تراشه‌ی RTX 3090 را در هسته‌ی مرکزی خود دارد

رشد قیمت طلا در بازار؛ دلار به کانال 104 هزار تومانی رسید

گوگل تاریخ عرضه‌ی پیکسل 9a را اعلام کرد

بحران جدید وزیر دفاع آمریکا؛ هگست همسرش را به جلسات محرمانه نظامی برده است

قتل وحشتناک پسر افغان در شرق تهران

برگزاری مراسم روز قدس در تونس، مراکش، ترکیه و یونان

انتقال 43 ایرانی محبوس در زندان‌های عراق به کشور

برگزاری مراسم روز جهانی قدس در جامعه المصطفی نیجر

معاون رئیس‌جمهور آمریکا: برای تملک گرینلند اقدام نظامی لازم نیست

هشدار آمریکا به شهروندان خود درباره سفر به سوریه

واکنش تند حماس به جنایت صهیونیست‌ها علیه امدادگردان در رفح

صدور حکم سنگین برای 9 متهم فساد در شورای شهر سردشت

مصرف بنزین در تعطیلات نوروز 1404 به 164 میلیون لیتر رسید

سیگنال نرخ ارز به قیمت مسکن

گوشی اقتصادی پوکو C71 در رنگ طلایی به‌نمایش درآمد؛ رونمایی در آینده نزدیک

برگزاری نخستین راهپیمایی روز قدس در ریودوژانیرو

حضور پرشور جامعه معظم ایثارگری استان اردبیل در راهپیمایی روز جهانی قدس

آغاز بارش‌های گسترده از چهارشنبه در کشور

(9 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ محور کندوان یکطرفه شد

قیمت نفت برای سومین هفته متوالی افزایش یافت

شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک شبکه اجتماعی ایکس را تصاحب کرد

روز قدس در اندونزی و مالزی؛ حضور «ماهاتیر محمد» در جمع راهپیمایان

برگزاری مراسم روز قدس در تاجیکستان

گروگان‌گیری در نوشهر/ پلیس: به محض دستگیری عاملان اطلاع‌رسانی می‌کنیم

عضو ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب: طبق پیش‌بینی کارشناسان، دوشنبه عید فطر است

پتنت جدید سامسونگ گوشی تاشو با لولای 360 درجه را نمایش می‌دهد

افشای جنایت جدید صهیونیست‌ها علیه صدها نفر

واکنش آذری جهرمی به نفوذی خواندن برخوردکنندگان با متحصنین حجاب توسط رسایی

حادثه مرگبار واشنگتن در حال تکرار بود؛ عبور خطرناک جنگنده از کنار هواپیما

آموزش و پرورش: خانواده‌ها مراقب ثبت‌نام در مدارس غیرمجاز باشند

تعداد سبدگردان‌های بورس به 130 شرکت رسید

اپل ظاهراً در حال ساخت یک ساعت تمام شیشه‌ای است

مبلغ کمک معیشت ماهانه جانبازان و معلولان در سال 1404 اعلام شد

برگزاری مراسم گرامیداشت روز جهانی قدس در بورکینافاسو

رؤیت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح در شامگاه 1٠ فروردین

هکرها از هوش مصنوعی گوگل علیه خودش استفاده می‌کنند

فشار آمریکا به دولت لبنان علیه حزب‌الله

هشدار درباره خبرهای جعلی ثبت نام جدید سهام عدالت

ناتی داگ سه سال است که روی یک بازی معرفی نشده کار می‌کند

مرگ 9 نفر در تصادفات نوروزی تهران

تورم آمریکا مانع صعود بیت‌کوین شد

سخنگوی نیروهای صلح‌بان سازمان ملل: اسرائیل از جنوب لبنان خارج شود

سازمان ملل: همه چیز در غزه از جمله زندگی رو به پایان است

بوداپست: استقرار صلح‌بانان اروپایی در اوکراین مستلزم توافق مسکو و واشنگتن است

چهارمین افزایش هفتگی طلا ثبت شد

تکلیف سیم‌کارت‌های افراد متوفی مشخص شد

کلاهبرداری اینترنتی با پیامک فطریه 1404