پیام ویژه

آخرين مطالب

خبر فوری بررسی می کند؛

سیاستمدار خوش استعفا / ظریف، اولین مسافری که از قطار دولت چهاردهم پیاده شد/ پزشکیان بدون حضور دوست دیرینه اش چه خواهد کرد؟ سياسي

سیاستمدار خوش استعفا / ظریف، اولین مسافری که از قطار دولت چهاردهم پیاده شد/ پزشکیان بدون حضور دوست دیرینه اش چه خواهد کرد؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - بعد از ماجرای کناره گیری محمد جواد ظریف از دولت چهاردهم اکنون این پرسش مطرح می‌شود که عدم حضور او چه تاثیرری بر روند کار دولت خواهد گذاشت؟

محمد جواد ظریف از چهره های خبر ساز سال 1403 بود . بعد از اعلام برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری که در پی حادثه سقوط بالگرد شهید رییسی اعلام شد و حضور مسعود پزشکیان در عرصه انتخابات ، محمد جواد ظریف از جمله شخصیت های شناخته شده ی عرصه سیاسی بود که با اشتیاق خود، رنگ و بوی دیگر به کمپین انتخاباتی پزشکیان داد.
محمد جواد ظریف کیست؟
محمد جواد ظریف خوانساری متولد دی 1338، سیاستمدار و دیپلمات ایرانی است، دانش‌آموختهٔ کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل از دانشگاه ایالتی سان‌فرانسیسکو و همچنین کارشناسی ارشد مطالعات بین‌الملل و دکترای حقوق و روابط بین‌الملل از دانشگاه دنور است.
او دوران کاری خود را از سال 1357 در کنسولگری ایران در سانفرانسیسکو آغاز کرد و از سال 1371 تا 1381 معاونت حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه را برعهده داشت.
ظریف در فاصله سال‌های 1381 تا 1386 به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل متحد فعالیت می‌کرد. او در سال 1392 در دولت یازدهم به‌عنوان وزیر امور خارجه ایران انتخاب شد. ظریف مسئول تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک بود.
از 11 مرداد تا 12 اسفند 1403، معاون راهبردی مسعود پزشکیان ، مشاور رئیس‌جمهور و رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک بود. وی همچنین دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران است.
ماجرای استعفاهای ظریف چه بود؟
در برخی از سالهای فعالیت محمد جواد ظریف به دلایل مختلف از سمت خود استعفا داده است و یا در مواردی برکنار شده است .
اصرار احمدی نژاد به برکناری ظریف از نمایندگی ایران در سازمان ملل
بعد از انتخابات احمدی نژاد به ریاست جمهوری آنطور که منوچهر متکی روایت میکند؛ بعد از اولین سفر وی به نیویورک ، احمدی نژاد از متکی میخواد که ظریف را برکنار کند که ظاهرا ابتدا متکی وزیر امورخارجه ، درخواست احمدی نژاد را جدی نمی گیرد ولی بعد از اصرار احمدی نژاد اقدام به تعویض وی می کند، ولی باز هم تا سال 86 ماموریت ظریف در نیویورک ادامه پیدا می کند .
استعفا از مسوولیت وزارت امور خارجه در زمان روحانی
اسفند 1397، محمد جواد ظریف در صفحه اینستاگرام خود استعفای خود را از سمت وزیر امور خارجه اعلام کرد. در خبرها آمده ود که بعد از سفر بشار اسد به ایران ، و عدم اطلاع وزیر امور خارجه از این سفر ظریف را به استعفا تشویق میکند.
او در بخشی از متن استعفای خود نوشت: "از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستی‌ها و کوتاهی‌ها در دوران خدمت صمیمانه پوزش می‌خواهم". با این حال، استعفای او توسط رئیس جمهور وقت، حسن روحانی، پذیرفته نشد و او به کار خود ادامه داد.
استعفای اولیه در دولت پزشکیان / مرداد1403
در ابتدای کار دولت پزشکیان ، طبیب دولت تصمیم میگیرد ، برای انتخاب کابینه کارگروهایی را تشکیل دهد و در راس آنها محمد جواد ظریف را قرار میدهد . ولی بعد از اعلام اسامی نهایی کابینه و معرفی آن به مجلس محمدجواد ظریف معاون راهبردی پزشکیان با انتشار متنی استعفای خود از این جایگاه را در اعتراض به کابینه پیشنهادی رئیس جمهوری، علنی کرد.
که البته بعد از چند روز خبری از بازگشت ظریف به دولت منتشر شد و معلوم می شود که پزشکیان این استعفا را قبول نکرده است .
استعفا از معاونت راهبردی با فشار جریان تندرو / اسفند 1403
ظریف از 11 مرداد تا 12 اسفند 1403 به عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان مشغول به فعالیت بود. ولی با جریان سازی طیف خاصی در مجلس و به بهانه دو تابعیتی بودن فرزندان ظریف ، فشارها بر دولت برای کنار گذاشتن وی افزایش یافت که در نهایت در ملاقاتی که ظریف با محسنی اژه ای رییس قوه قضایه داشت ، رییس دستگاه قضا از وی می خواهد برای کم شدن فشارها به دولت از مقام خود استعفا دهد و وی نیز می پذیرد . ( اینجا بخوانید)
هرچند تا این روزهای ابتداییی سال 1404 خبری مبنی بر پذیرش این استعفا از سوی پزشکیان رسانه ای نشده است . و سخنگوی دولت نیز تلویحا به این داستان اشاره میکند ( اینجا بخوانید) ( اینجا بخوانید)
دلایل مخالفت با حضور ظریف در دولت پزشکیان
مخالفان محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه سابق ایران، انتقادات مختلفی را علیه او مطرح کرده‌اند.
** برخی از منتقدان ظریف، برجام را یک توافق بد می‌دانند که به ایران امتیازات زیادی داده و در مقابل، دستاوردهای کمی برای آن داشته است. آنها ظریف را به عنوان یکی از معماران اصلی این توافق، مسئول این وضعیت می‌دانند.
** منتقدان معتقدند که ظریف بیش از حد به غرب اعتماد کرده و در مذاکرات با کشورهای غربی، منافع ایران را به خطر انداخته است. آنها او را به داشتن دیدگاه‌های بیش از حد لیبرال و سازشکارانه متهم می‌کنند.
** برخی از منتقدان محمد جواد ظریف ، از ارتباط ظریف با مقامات آمریکایی در زمان مذاکرات هسته‌ای انتقاد می‌کنند و این را نشانه‌ای از ضعف و سازشکاری می‌دانند.
** موضوع تابعیت دوگانه فرزندان ظریف (ایرانی-آمریکایی) نیز توسط برخی منتقدان به عنوان دلیلی برای عدم صلاحیت او برای تصدی مناصب دولتی مطرح شده است.
تندورهای جریان اصولگرا که بیشتر منسوب به طیف پایداری هستند از منتقدان جدی محمد جود ظریف می باشند.
تحلیل گران در مورد استعفای ظریف چه گفتند؟
احمد زید آبادی فعال سیاسی اصلاج طلب استعفای این دوره ظریف را موجه میداند و حضور او در دولت را مصداق " آش نخورده و دهن سوخته " میداند.
این فعال سیاسی نوشت: با این اوضاع و احوال، حضور دکتر ظریف در کابینه، مصداق "آش نخورده و دهان سوخته" بود. عملاً دخالت مؤثری در تصمیم‌گیری‌ها نداشت، اما تمام تیرهای مخالفات دولت در مجلس و محافل دیگر، به سوی او نشانه می‌رفت. ( اینجا بخوانید)
عبدالرضا داوری از نزدیکان پیشین احمدی نژاد که سیاستمداری اصولگرا تعریف می‌شود ، در این ارتباط معتقد است: طبیعی است که با اراده جدیدی که در نظام شکل گرفته دیگر به کارکردهای همتی و ظریف در حوزه مذاکره، توافق و گشایش اقتصادی و دیپلماتیک نیازی نباشد و هر دو همزمان از صحنه اجرایی دولت کنار گذاشته شدند.  (اینجا بخوانید)
اینکه عدم حضور ظریف در دولت پزشکیان چه تاثیرات احتمالی بر روند کار دولت چهاردهم خواهد گذشت باید منتظر زمان بود و دید که چه اتفاقی خواهد افتاد .

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1575759/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای طرح ترافیک پایتخت از 16 فروردین

خطر در کمین بزرگترین اقتصاد جهان

اعلام محدودیت‌های ترافیکی نماز عید فطر در تهران

یحیی سریع: مقابله با دشمن تا توقف تجاوزات علیه غزه ادامه دارد

تصاویر بازی استراتژی جنگ ستارگان به بیرون درز کرد

بازی ترامپ با مذاکره

کشته شدن 10 غیرنظامی در عملیات «ضدتروریستی» پاکستان

جاده چالوس یک‌طرفه شد

خط اعتباری 74 همتی برای افزایش سقف تسهیلات مسکن مصوب شد

نماز عید فطر آوارگان فلسطینی در میان ویرانه‌های غزه

بازدید سرزده مدیرکل بنیاد شهید گلستان از بانک دی و بیمه دی استان گلستان

تولید روزانه بنزین کشور به 120 میلیون لیتر رسید

ادامه محدودیت‌های ترافیکی تعطیلات فروردین در جاده‌های شمال

عرضه گسترده میوه و سیب‌زمینی در سراسر کشور

یمن از درگیری نیروهای مسلح خود با شناورهای آمریکایی خبر داد

حضور ده‌ها هزار فلسطینی در نماز عید فطر در مسجد الاقصی

کشف خودرو پژو 405 با خلافی 14 میلیون تومانی همراه با قاچاق سوخت

اعضای انجمن حجتیه خیلی پولدار هستند؟/ غرویان: افکار انجمن حجتیه طرفدارانی در حوزه‌های علمیه دارد

الحوثی: حملات آمریکا توانمندی ما را کاهش نخواهد داد

صنعت پوشاک زیر سایه قاچاق!

آمار تازه و نگران کننده‌ از جمعیت افراد معلول در کشور

خبر مهم سازمان هدفمندی برای یارانه‌بگیران

(10 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس

عمده‌ترین کالاهای وارداتی در 1403 اعلام شد

ماجرای شایعه انتصاب ظریف به جای علی اکبر ولایتی

آغاز بارش ها در برخی استانها از امروز

ترامپ: همه گزینه‌ها برای گرفتن گرینلند روی میز است

رهبر اپوزیسیون ترکیه: هر هفته در میدان‌ها خواهیم بود

دولت جدید سوریه به ریاست احمدالشرع تشکیل شد

شایعه سوء قصد به پوتین، دروغ از آب درآمد؛ واقعیت ماجرا چه بود؟

پیروی کج دار و مریز عراق از سیاست‌ های آمریکا

ماجرای آغاز و پایان تحصن جنجالی

سینما در هر جایی که بخواهید؛ رونمایی نمایشگر 70 اینچ قابل حمل

اشاره به Assassin’s Creed Black Flag به‌عنوان یک بازی جدید در فروشگاه پلی استیشن

شروط عجیب و غریب حسن عباسی برای مذاکره با آمریکا/ همه وب سایت های پورن بسته شوند/ حجاب را باید به رسمیت بشناسند/ دست از سرشان برندارید

چهره‌های سالی که گذشت / مسعود پزشکیان؛ یک جراح در پاستور

تلخ ترین اتفاق سال 1403 چگونه رقم خورد ؟

مانع اصلی رفع فیلترینگ جریان تندورست

یمن: حملات آمریکا و اسرائیل، ملت ما را از حمایت فلسطین باز نخواهد داشت

منتظر کاهش مصرف رم در فصل دوم بازی Marvel Rivals باشید

حماس: توطئه‌های رژیم صهیونیستی در برابر اراده ملت فلسطین درهم خواهد شکست

شکایت سامسونگ علیه شرکت Oura در پرونده حلقه هوشمند رد شد

اگر روزی دیواری برای نماد مقاومت ساخته شود، روی آن چه می‌نویسید؟

پلمپ 5 هزار و 288 مورد واحد صنفی غیربهداشتی

ایران جوان، این هفته برای خانواده‌های خوش جمعیت هم خبر خوب دارد

یکی از قابلیت های جذاب Galaxy S25 به گوشی‌های قدیمی‌تر سامسونگ آمد

گوگل امکان استفاده از سیستم‌های پرداخت جایگزین در پلی استور بریتانیا را فراهم کرد

دبیرکل حزب‌الله: در صورت ادامه حملات اسرائیل به لبنان، واکنش نشان خواهیم داد

قالیباف: بی‌توجهی به نقش مردم در تصمیم‌گیری‌ها، عامل مشکلات است

سیر تا پیاز تحصن سوپرانقلابی‌ها مقابل مجلس/ثمره 48 روز تحصن مقابل مجلس چه بود؟