پیام ویژه

آخرين مطالب

وضعیت بازار مسکن در روزهای عید نوروز اقتصادي

وضعیت بازار مسکن در روزهای عید نوروز
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - در ایام تعطیلات نوروز، خرید و فروش خانه به میزان قابل توجهی نسبت به اواخر سال گذشته کاهش یافته که این موضوع دور از انتظار نبود و قیمت‌ها نیز نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نکرده است. طبق تجربه از اواسط اردیبهشت تا پایان شهریور، خرید و فروش در بازار ملک افزایش پیدا می‌کند، از مهر تا دی‌ماه این بازار مقداری کساد می‌شود و در ماههای بهمن و اسفند مجددا رونق می‌گیرد.
بازار مسکن شهر تهران در تعطیلات نوروزی به سر می‌برد. با تعطیلی مشاوران املاک، خرید و فروش چندانی در بازار ملک انجام نمی‌شود. قیمت‌ها نیز در مقایسه با اسفند تغییر محسوسی نداشته اما نسبت به یک سال قبل حدود 20 درصد افزایش نشان می‌دهد. بازار مسکن معمولا در ماههای اردیبهشت و خرداد بر اساس عواملی همچون تورم عمومی، قیمت ارز، هزینه ساخت و وضعیت بازارهای موازی، فعال می‌شود.
با توجه به نوسانات افزایشی نرخ ارز در اواخر سال گذشته انتظارات تورمی در بازارهایی مثل طلا، مسکن و خودرو ایجاد شده است. با این حال فعالان بازار مسکن می‌گویند به دلیل افت محسوس توان طرف تقاضا، این بازار از ظرفیت رشد سنگین قیمت برخوردار نیست. طبق تجربه از اواسط اردیبهشت تا پایان شهریور، خرید و فروش در بازار ملک افزایش پیدا می‌کند، از مهر تا دی‌ماه این بازار مقداری کساد می‌شود و در ماههای بهمن و اسفند مجددا رونق می‌گیرد.
بررسی‌ها گویای آن است که نرخ‌های پیشنهادی در تهران در اسفند 1403 و فروردین 1404 نسبت به اوایل سال 1403 رشد چندانی نداشته است. با این حال قیمت‌ها در معاملات رسمی 17 درصد در مقایسه با سال 1402 افزایش یافت. با توجه به قیمت‌های بالای مسکن، اغلب خریداران به سمت واحدهای کوچک متراژ سوق یافته‌اند و اکثر آپارتمان‌هایی که برای فروش، عرضه شده بالای 100 متر مربع مساحت دارند.

پیام ویژه

بازار
بازار مسکن در سالی که گذشت به دلیل کسادی معاملات، فراز و نشیب چندانی را تجربه نکرد. سال گذشته قیمت ارز و طلا نوسان افزایشی داشت؛ به طوری که تا پایان سال گذشته دلار در بازار آزاد تا محدوده 98 هزار تومان بالا رفت که نسبت به مرداد امسال حدود 63 درصد افزایش داشت، نرخ تورم نیز در اسفندماه 32.5 درصد اعلام شد اما رشد قیمت مسکن بر اساس آمار رسمی حدود 17 درصد بود.
کیانوش گودرزی ـ رییس اتحادیه مشاوران املاک در تحلیل وضعیت بازار ملک گفت: جهش قیمتی که رخ داد و قیمت هر متر مسکن در تهران به 88 میلیون تومان رسید باعث شد دهک‌های 6 تا 10 که در واقع متقاضیان موثر بازار مسکن بودند از این بازار به طور کامل خارج شوند و به همین دلیل معاملات به کمترین میزان خود طی سه سال اخیر رسید. حتی مرداد و شهریور که پیک جابه‌جایی است تعداد قراردادهای خرید و فروش آپارتمان در تهران از محدوده 3000 فقره فراتر نرفت که تقریبا یک ششم وضعیت نرمال است.
وی افزود: دهک‌های 6 تا 10 که در واقع اقشار متوسط و بالا هستند در دهه‌های گذشته باعث رونق بازار مسکن بودند که از طریق درآمد خودشان، وام یا کمک خانواده و دیگر منابع مالی توانایی خرید مسکن را داشتند. اما رشد قیمت‌ها باعث شد قدرت خرید خود را از دست بدهند و از عرصه بازار ملک حذف شوند. این اصلی‌ترین عامل رکود معاملات و ثبات قیمت‌ها بود. به همین دلیل وقتی نرخ دلار رشد قابل توجهی را تجربه کرد قیمت مسکن تغییر محسوسی نداشت و یک آرامش نسبی بر این بازار حاکم بود.
ایرج رهبر ـ رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران نیز بیان کرد: ️مدتی است که مسکن در حالت رکود تورمی قرار دارد. سال جدید هم در دو سه ماهه اول سال فکر نمی‌کنم تغییر خاصی به‌وجود آید؛ مگر این‌که تحول خاصی در اقتصاد کل کشور رخ دهد. باید منتظر باشیم و ببینیم با تحولاتی که به وجود می‌آید، رکود تورمی از بین می‌رود یا نه. الان در حالت رکود تورمی هستیم که البته این شرایط تازگی ندارد و سال‌های گذشته نیز این اتفاق می‌افتد. یعنی در اقتصاد مسکن در رابطه با رکود یک حالت سینوسی داشتیم و همیشه رونق و رکود بوده است.
اما فرشید پورحاجت ـ دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن، نظر متفاوتی دارد. او معتقد است در سال 1404 باید منتظر تورم در بازار مسکن باشیم.
به گفته پورحاجت، هر اتفاقی که در سال 1403 رخ داد، بخش گسترده آن برمی‌گردد به سیاست‌گذاری‌هایی که در سه سال گذشته در حوزه مسکن و ساختمان کشور رخ داده است. ️رکود در این بازار وجود داشته و شاید سخت‌ترین رکودی بوده که من در 30 سال فعالیت خود به یاد دارم. ️در نهایت آنچه که به نظر می‌رسد در ماه‌های پیش روی 1404 شاهد یک تورم در حوزه مسکن در ابتدای سال هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1576868/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاخ‌ سفید رسما تایید کرد؛ خداحافظی ماسک با دولت ترامپ

هوش مصنوعی Runway Gen-4 معرفی شد؛ تولید ویدیو با حفظ عناصر مختلف آن

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

خواهر و برادری بعد از 70 سال یکدیگر را پیدا کردند!

سرکرده باند بزرگ قاچاق انسان دستگیر شد

تامین‌کنندگان اصلی مرغ کشور؛ امارات اول شد

گوگل احتمالاً نسخه مخصوص کودکان جمینای را توسعه می‌دهد؛ با تمرکز بر حل تکالیف

ترامپ می‌خواهد با ایران معامله کند؟

دبیر کل ناتو: با تهدیداتی از جانب روسیه و چین روبرو هستیم

جسد نوجوان 14 ساله از بند خاکی بیرون کشیده شد

گوشی تاشو سه‌گانه سامسونگ به‌صورت بسیار محدود عرضه خواهد شد

واکنش طالبان به تعلیق ممنوعیت فعالیت آنها توسط روسیه

سهم اجزای هزینه‌ای از کیک اقتصاد با تحریم و بدون تحریم

واکنش آذری جهرمی به برداشت‌ از اظهاراتش: موافق بمب هسته ای نیستم

پولیتیکو: ایلان ماسک از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند

حماس: یورش بن گویر به مسجدالاقصی اقدامی خطرناک است

تحریم جدید خزانه‌داری آمریکا علیه انصار الله یمن

سامانه املاک و اسکان چشم انتظار اتصال دستگاه‌ها

از شخصیت Ironeye بازی Elden Ring: Nightreign رونمایی شد

تصاویر نفس‌گیر از چتربازان نوپو در پرشی جسورانه از فراز برج میلاد تهران

ایلان ماسک از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند

متا در حال ساخت عینک هوشمند 1000 دلاری است

مدارس و ادارات این استان شنبه و یکشنبه تعطیل شدند

درخشش بانکی‌ها و سکوت حقیقی‌ها در صنعت شیمیایی

هشدار فراجا: از امروز گواهینامه متخلفان حادثه‌ساز به مدت 3 ماه ضبط می‌شود

هدف بلندپروازانه آرم؛ تسلط بر نیمی از بازار تراشه‌های دیتاسنتر در سال 2025

آرامش پیش از طوفان؛ آیا خط قرمزهای در حال ذوب شدن هستند؟

درخواست عربستان و مصر از جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از تخلفات رژیم صهیونیستی

الجولانی: شام قوی، منطقه را قوی می‌کند

بیش از نیمی از آمریکایی‌ها: سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ به اقتصاد آسیب می‌زند

ناتو در سال جاری 20 میلیارد یورو به اوکراین اختصاص داده‌ است

بنچمارک پوکو C71 مشخصات تراشه گوشی اقتصادی شیائومی را فاش کرد

واژگونی مرگبار خودروی سواری ساینا

بارش برف و باران و ترافیک سنگین در جاده‌های کشور

دستگیری یک داعشی توسط نیروهای امنیتی کردستان عراق / ویدئو

فرار به سمت حجاب به جای پاسخ درباره قطب جنوب!

تشکیل 287 پرونده به ارزش 880 میلیارد تومان برای مجرمان اقتصادی

الکسا پلاس به‌صورت محدود عرضه شد؛ بدون برخی از قابلیت‌های پیشرفته

حمله آمریکا به مخازن آب در الحدیده یمن؛ 61 یمنی شهید شدند

مذاکره اردوغان و ترامپ در آینده نزدیک

حماس: حملات جنایت‌بار رژیم صهیونیستی در غزه، نسل‌کشی آشکار با حمایت آمریکا است

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا

سنگ‌باران پلیس راه در یاسوج؛ مهاجمان دستگیر شدند

دورخیز دولت چهاردهم برای اجرای مهم‌ترین طرح صنعت نفت

افزایش حدود 3 میلیون لیتری تولید بنزین در کشور

اشاره به کنسول دستی ایکس‌ باکس در یک ویدیو تبلیغاتی

اخراج دانشجویان حامی فلسطین به دانشگاه‌های آلمان رسید

تصاویر هوایی از پارک‌های معروف تهران در سیزده‌بدر

بانکداری با هدف خاص؛ 3 بانک مهم برای ایران

پیشنهاد پوتین که اروپایی‌ها را عصبانی کرد