پیام ویژه

آخرين مطالب

تکرار دغلبازی‌های رسانه‌ای درباره مذاکره با آمریکا یادداشت

تکرار دغلبازی‌های رسانه‌ای درباره مذاکره با آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در حالی که رسانه‌های بیگانه موضع محتاطانه‌تری نسبت به موضوع مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا اتخاذ کرده‌اند، برخی محافل و فعالان رسانه‌ای داخلی به ذوق‌زدگی و تحمیق مخاطبان پرداختند.
آنها در این‌باره در حالی بازی رسانه‌ای و شبانه با قیمت ارز را برجسته کردند که قیمت ارز در دولت برجام، 9 برابر افزایش یافت و خروجی اعتماد بلاوجه به طرف آمریکایی رکوردشکنی تورمی در دولت روحانی بود.
نکته قابل تامل اینکه ادعا می‌شد با توافق، همه تحریم‌های لغو شده و بازگشتی در کار نیست اما در همان دولت اوباما انواع تحریم‌های ویزا و آیسا و سیسادا (و سپس کاتسا از سوی کنگره و تحریم‌های افزون‌تر در دولت‌های ترامپ و بایدن) نشان داد که ادعا لغو تحریم‌ها دروغی بیش نبوده است.
همچنین ادعا می‌شد که با توافق 150 میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران برمی‌گردد و 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی به کشور می‌آید که در روند عبرت آموز برجام، دروغ بودن این بزک کاری‌های فریبنده کاملا آشکار شد.
دیروز برخی رسانه‌ها و فعالان توئیتری در واکنش به خبر مذاکرات غیرمستقیم در عمان از هفته بعد، مطالبی از این دست را منتشر کردند:
بازار
- مذاکره ایران و آمریکا/ اگر خبردار شوید که دولت ایران نزدیک به هزار میلیارد دلار پروژه تعریف کرده و سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در این پروژه بلامانع اعلام شده، چه واکنشی خواهید داشت؟
- ریزش شبانه 8 هزارتومانی تتر پس از انتشار خبر مذاکره ایران و آمریکا
- از وقتی ترامپ درباره توافق با ایران حرف زده؛ طلا 1 میلیون ریخته؛ سکه
10 میلیون ریخته، دلار 6 هزارتومن ریخته.
- دلاری که با یک پالس مثبت مذاکره از 106 به 98 هزار رسید، اگر به توافق منجر شود، تا کجا عقب خواهد نشست؟ اگر تحریم‌ها برداشته شود، «معیشت مردم» اندک تنفسی نخواهد کرد؟ چگونه می‌شود مسئله‌ای ‌چنین عیان را نفهمید؟ چرا تمایلی به ثبات اقتصاد، پایان ‌تحریم و تخاصم ندارند؟
- پیام جدید به بازار ارز رسید / در صورت آغاز مذاکرات و احتمال موفقیت آن‌ها، نرخ دلار در سال 1404 ممکن است به حدود 80 تا 90 هزار تومان کاهش یابد. از سوی دیگر، اگر توافقی حاصل نشود، برخی تحلیل‌ها افزایش نرخ دلار به مرزهای روانی بالاتر از آن را نیز محتمل می‌دانند. 
یادآور می‌شود مذاکرات منتهی به برجام که با وعده‌های فریبنده دولت اوباما هم همراه بود دو سال طول کشید و پس از اعلام توافق، برخی افراد فریب خورده از تبلیغات رسانه‌ای، در جشن خیابانی چنین وانمود می‌کردند که هر دلار در اثر توافق با آمریکا پانصد یا هزار تومان خواهد شد و حال آن که دلار در همان دولت از 3400 تومان به 35 هزار تومان هم صعود کرد!!
البته در آغاز مذاکرات برجام هنوز دست آمریکا رو نشده بود و سه دولت اوباما و ترامپ و بایدن پس از آن، واقعیت عهدنشناسی و شیطنت و کارشکنی رژیم آمریکا را به نمایش گذاشتند.
به همین علت هم هست که خبرگزاری رویترز دیروز نوشت: ایران نسبت به مذاکرات آینده با ایالات متحده شکاک است. ایران به مذاکرات آخر هفته با ایالات متحده در مورد برنامه هسته‌ای خود با تردید نزدیک می‌شود و اعتماد کمی به پیشرفت مذاکرات دارد. مقامات ایرانی همچنان شک عمیقی نسبت به نیات ایالات متحده دارند. یک دیپلمات منطقه‌ای گفت: «ایرانی‌ها به ما گفته‌اند که گفت‌وگوهای مستقیم ممکن است، اما باید یک گام حسن نیت برداشته شود. تحریم‌هایی را بردارید یا برخی از پول‌ها را آزاد کنید.» ایران قبل از هرگونه مذاکرات حضوری بین مقامات ایرانی و آمریکایی، خواهان دریافت اقدام‌های ملموس از سوی ایالات متحده است.
العربی الجدید هم می‌نویسد: ایران بعد از ارسال جواب خود، نامه‌ای را از آمریکا دریافت کرد مبنی بر اینکه دولت آمریکا آماده است تا هرچه‌سریع‌تر مذاکرات را آغاز کند. دولت آمریکا مصر بود که مذاکرات مستقیم باشد اما ایران این مسئله را به نتایج مذاکرات مسقط و میزان آمادگی طرف آمریکایی مرتبط کرد. ایران تلاش می‌کند تا به تضمین‌هایی دست یابد مبنی بر اینکه مذاکره درباره این برنامه باید براساس توافق هسته‌ای باشد و از مرزهای آن تجاوز نکند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1578775/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

تصاویر رسمی گوشی بالارده آنر GT Pro منتشر شد

مشخصات موتورولا ریزر 60 اولترا فاش شد

لاوروف و روبیو، تلفنی گفت‌وگو کردند

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

استیو ویتکاف کیست؟

مشخصات فنی، قیمت و طراحی گوشی میان‌رده ریلمی 14T مشخص شد

حمله جنگنده های آمریکایی به یمن

ترامپ: با چین به توافق خوبی خواهیم رسید

تهران در محاصره 55 بحران

هرکسی را که مخالف ما بوده و یا هست را حذف می‌کنیم!

جدول زمان‌بندی جدید عرضه One UI 7 برای محصولات سامسونگ منتشر شد

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

زخمی شدن پیرمرد کشاورز فلسطینی به ضرب گلوله شهرک نشینان صهیونیست

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

مشخصات گوشی وان‌پلاس 13s پیش از رونمایی لو رفت

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

اتحادیه اروپا در پی تغییر معادلات: آیا تجارت با آمریکا محدود خواهد شد؟

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

استقبال از واقعیت

اصلاح‌طلبان رادیکال علیه توافق!

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

رئیس سازمان نظام پزشکی: بسیاری از نخبگان میخواهند به کشور بازگردند

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

چالوس هم برف‌ بهاری را دید

آمریکا به دنبال ممنوعیت شرکت هوش مصنوعی دیپ سیک!

داده‌های ویکی‌پدیا در اختیار توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی

از پالتوی رجایی خراسانی تا خودنویس کاظم غریب آبادی

ترسیدن با صدای بلند!

زلنسکی: اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد چین به روسیه تسلیحات می‌فرستد

کشف تجهیزات جدید جاسوسی ارتش اسرائیل در جنوب لبنان

تیراندازی در دانشگاه فلوریدا آمریکا

آمریکا بانک بین‌المللی یمن را تحریم کرد

دو پست با یک نفر!

زلنسکی: اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد چین به روسیه تسلیحات می‌فرستند

خنده‌های دیپلماتیک و شوخی‌های جدی

لبنان می‌گوید اسرائیل بیش‌از 2500 بار آتش‌بس را نقض کرده است

زمان برگزاری حراج جدید شمش طلا

دولت ترامپ احتمالاً دسترسی به دیپ‌سیک را در آمریکا مسدود می‌کند

ادعای نیویورک تایمز درباره مخالفت ترامپ با اقدام نظامی علیه ایران

چرا «اخبار خاص» مذاکرات توسط این خبرنگار اسرائیلی مخابره می‌شود؟

سردرگمی اروپا در مواجهه با پادشاه ترامپ

پزشکیان: کاری کنیم بیمار ناراضی از مراکز درمانی خارج نشود

شوک گرانی دارو؛ بازنشستگانی که ترک درمان می‌کنند!