پیام ویژه

آخرين مطالب

شریعتمداری نوشت: یک خبر موثق و یک سؤال ضروری! یادداشت

شریعتمداری نوشت: یک خبر موثق و یک سؤال ضروری!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
1- یک خبر موثق حکایت از آن دارد که آنچه «استیو ویتکاف‌»، فرستاده ترامپ در آغاز مذاکره غیرمستقیم در مسقط، روی میز گذاشته است با تبلیغات و پروپاگاندای پر‌حجم رسانه‌ها و ادعاهایی که برخی از مقامات رسمی آمریکا مطرح کرده‌اند، کاملاً متفاوت است. در خبر مورد اشاره که به کیهان رسیده و از درجه وثوق بالایی برخوردار است، آمده است، در پیش‌نویسی که استیو ویتکاف به آقای عراقچی تسلیم کرده است، هیچ اثر، نشانه و یا اشاره‌ای از آنچه در تبلیغات پرحجم این روزها مطرح می‌شود، وجود ندارد. مسائلی نظیر، برچیدن تاسیسات هسته‌ای‌(!)، احتمال حمله نظامی‌(!) و‌... دیده نمی‌شود و تنها روی کسب اطمینان از غیر‌تسلیحاتی بودن فعالیت هسته‌ای ایران تاکید شده است. اگرچه خبر یاد شده از یک کانال کاملاً موثق به کیهان رسیده است ولی در این میان نکته‌ای است که نمی‌توان و نباید از کنار آن به آسانی عبور کرد. بخوانید!
بازار
2- در مذاکرات غیر‌مستقیم ایران و آمریکا که از بعد‌از‌ظهر دیروز در مسقط، پایتخت عمان آغاز شده است، طرح یک سؤال از سوی وزیر محترم امور خارجه کشورمان و پاسخ «‌استیو ویتکاف‌» به این پرسش می‌تواند در سرنوشت مذاکرات نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد و تصویر روشنی از مسیر پیش‌روی ارائه بدهد‌. آقای دکتر عراقچی در اولین گام و به عنوان اولین سؤال باید از آقای استیو ویتکاف بپرسد
«‌بر فرض رسیدن به یک توافق‌(!) چه تضمینی هست که ترامپ با این توافق احتمالی نیز همان برخوردی را نداشته باشد که با برجام داشت‌»؟! با این توضیح و تاکید که برجام یک معاهده و توافقنامه چند‌جانبه بود. توافقی که آمریکا نیز یکی از اعضای آن بود و نکته درخور توجه آن که شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه 2231 برجام را تایید و تضمین کرده بود. وقتی ترامپ تمامی توافقات و حتی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نادیده می‌گیرد و از برجام خارج می‌شود (به قول خودش، برجام را پاره می‌کند‌) چه اعتماد و تضمینی هست که در صورت توافق در مذاکرات غیر‌مستقیم کنونی هم، این توافق احتمالی را نیز نادیده گرفته و به سرنوشت برجام دچار کند؟!
3- آقای عراقچی مذاکره‌کننده هوشمندی است و مواضع عزتمندانه‌ای دارند. از این روی انتظار می‌رود که در این خصوص، دستورالعمل گره‌گشای رهبر معظم انقلاب را به کار گیرند. حضرت آقا در تاریخ 20 فروردین ماه 1400 در‌این‌باره می‌فرمایند‌: «‌باید تمامی تحریم‌ها را به‌صورت عملی لغو کنند به‌گونه‌ای که جمهوری اسلامی ایران بتواند آن‌ها را راستی‌آزمایی کند. در واقع رفع تحریم روی کاغذ آن هم به‌صورت صوری برای ما مطرح نیست، بلکه مشاهده اثرات عملی رفع تحریم‌ها، بسیار اساسی و کلیدی است‌». 
4- این نکته نیز گفتنی و مباهات کردنی است که دشمنان به خوبی دریافته‌اند، در ایران اسلامی با «اَبَر حریف » حکیم و هوشمندی به نام امام خامنه‌ای رو‌به‌رو هستند که نقشه راه آنها را می‌داند و اهداف انقلاب را با درایت و اقتدار مثال‌زدنی تحقق می‌بخشد. (برگرفته از نوشته چند سال قبل روزنامه یو.‌اس.‌ای.تودی و به نقل از اندیشکده آمریکایی «‌هری تیژ‌» - در گزارش هری تیژ از واژه ابر حریف - super opponent استفاده شده است‌). 
تاکید رهبر معظم انقلاب بر ممنوعیت مذاکره مستقیم و شروع مذاکره به صورت غیر‌مستقیم که پیش از این نیز بارها انجام شده بود، این پیام روشن را برای حریف داشت که در این سوی ماجرا، زمینه‌ای برای آنچه با دیگران - حتی دوستان و هم‌پیمانان نزدیک خود می‌کند- وجود ندارد. در این سخن ترامپ خطاب به اتحادیه اروپا (نزدیک‌ترین هم‌پیمان و متحد آمریکا‌) دقت کنید. می‌گوید: «‌ما تعرفه سنگینی بر اروپا وضع کردیم. حالا آن‌ها پای میز مذاکره آمده‌اند. می‌خواهند مذاکره کنند، اما تا وقتی سالانه مبلغ زیادی به ما پرداخت نکنند، نه فقط برای اکنون بلکه برای گذشته هم، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود‌»
این برخورد ترامپ با اتحادیه اروپا، که نمونه‌های مشابه دیگری با کانادا، مکزیک، پاناما، اوکراین و‌... داشته و دارد، به وضوح نشان می‌دهد که ترامپ جرأت و توان برخورد مشابه با ایران را ندارد. نه آنکه بتواند و نخواهد!!
حسین شریعتمداری

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1579824/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واژگونی پراید 5 مصدوم بر جا گذاشت

سامرز: ترامپ اقتصاد آمریکا را به سمت پرتگاه می‌برد

آیین‌نامه ایجاد بازار مبادله آب‌های نامتعارف دربورس ابلاغ شد

دلواپسان صلح از مجلس تا ایتا

رئیس جمهور لبنان: درباره انحصار سلاح، با حزب‌الله گفت‌وگو می‌کنیم

کاهش 67 درصدی غرق‌شدگی در سواحل با امدادرسانی هلال احمر

کوجیما مکانیسم جالبی برای باس‌فایت‌های Death Stranding 2 ارائه خواهد کرد

آینده مذاکرات؛ انعطاف حداکثری کم در مقابل کم

رئیس‌جمهور لبنان: مساله عادی‌سازی روابط با اسرائیل، به ما مطرح نشده است

نخست‌وزیر اسبق مالزی درگذشت

اساسنامه مدرسه مجازی در راه است

زیر 50 کیلوها از خانه بیرون نیایند!

مذاکرات عمان شاخک‌های اسرائیل را تیز کرد

هفدهمین بسته تحریم‌های ضدروسی اتحادیه اروپا در راه تصویب

ترامپ جنگ اوکراین را به «تقلب در انتخابات آمریکا» ربط داد

شلیک 16 موشک بالستیک یمن به اسرائیل در کمتر از یک ماه

زلنسکی باز هم به سوی آمریکا دست دراز کرد

مادر اسیر اسرائیلی: نتانیاهو به‌دنبال کشته‌شدن اسرای اسرائیلی است

ماجرای عجیب بازداشت یک زن ایرانی در فرانسه

افزایش قیمت طلا و ارز؛ سکه ربع و گرمی ثابت ماندند

«دنا پلاس دنده‌ای» خودروی متعارف شد

مذاکرات مسقط از نگاه دیگران

کمک سعودی به جولانی؛ رویترز: عربستان بدهی‌های سوریه را می‌پردازد

تهران در خطر یک زلزله آخر الزمانی است

قاچاقچی مولتی‌میلیاردر سوخت دستگیر شد

تحلیلگر اصولگرا: پزشکیان اهل نمایش سیاسی از مذاکرات نیست

پکن: آمریکا به بهانه «تهدید چین» قصد کنترل آمریکای لاتین را دارد

نخست وزیر لبنان در سفر به سوریه با جولانی دیدار کرد

سی‌ان‌ان: نماینده ترامپ با اسرائیل درباره مذاکرات عمان گفت‌وگو کرد

لیکود: اظهارات رئیس سابق ارتش اسرائیل تشویق برای ترور نتانیاهو است

جریمه 8 برابری برای گرانفروشی 29 میلیون ریالی گوشی همراه

دیپلمات پیشین: اراده ترامپ بر حصول توافق است

ناکارآمدی تجهیزات نظامی پیشرفته آلمانی در میدان نبرد اوکراین

ترامپ: جنگ روسیه و اوکراین، جنگ بایدن است

جمهوری آذربایجان، فرانسه را به «ریاکاری» درباره صلح در قفقاز جنوبی متهم کرد

حماس: حاضریم در ازای آتش‌بس و خروج اشغالگران از غزه، همه اسرا را آزاد کنیم

ترکیه بر حمایت از ساخت توانایی‌های نظامی سوریه تاکید کرد

ایهود باراک نیز به امضاکنندگان طومار علیه جنگ غزه پیوست

واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی به دست شبه‌نظامیان پاکستان رسیده است

واکسیناسیون 300 هزار کودک ایرانی علیه یک بیماری

اختلافات خانوادگی منجر به قتل پدر شد

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران: آقای وزیر کشاورزی، وضع سفره مردم خوب نیست

خشم اصولگرایان ایتایی از مذاکرات

یمن: نوزدهمین پهپاد آمریکایی را ساقط کردیم

سازمان ملل: بیش از 400 هزار فلسطینی از اواسط مارس کوچانده شده‌اند

حزب‌الله: در هر گفتگوی داخلی باید دشمن‌بودن اسرائیل مدنظر باشد

مسمومیت 48 نفر با مصرف قارچ سمی

مذاکره با آمریکا؛ این بار دست اسرائیل بسته است

هیولای چینی آمد؛ J-20 آمریکا را جا گذاشت!

1600 سرباز دیگر ارتش اسرائیل به فراخوان پایان جنگ غزه پیوستند