پیام ویژه

آخرين مطالب

ساحل نقره‌ای هرمز نابود شد فرهنگی و اجتماعی

ساحل نقره‌ای هرمز نابود شد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: گردشگران امسال با برداشت ماسه‌های نقره‌ای از ساحل جزیره هرمز این اثر طبیعی ارزشمند را به نابودی کشاندند. 
میثم قاسمی اظهار داشت: ماسه‌های نقره‌ای ساحل جزیره هرمز بر اثر فرسایش سنگ‌ها ایجاد شده بود و مانند براده‌های نقره، می‌درخشد و تلالو آن نظر گردشگران را جلب می‌کرد. امسال گردشگران با برداشت این ماسه‌ها، ساحل نقره‌ای هرمز را از بین بردند، باقیمانده ماسه‌ها هم بر اثر جزر و مد در زیر گل و لای پنهان شده، اکنون مقدار کمی از آنها باقی مانده و ساحل جذابیت سابق را ندارد.
وی افزود: گردشگران در ایام نوروز بیشتر خاک‌های نقره ای و قرمز جزیره را با خود بردند، اگر این موضوع دوباره برای خاک‌های قرمز تکرار شود و هر فرد یک مشت از این خاک را با خود ببرد خاک سرخ جزیره هم به سرنوشت ماسه‌های نقره‌ای گرفتار می‌شود.
قاسمی با بیان اینکه محیط زیست استان هرمزگان در یک فراخوان از گردشگران خواست خاک هایی را که از جزیره خارج کردند به این نهاد تحویل دهند، ادامه داد: تاکنون چند بسته خاک از تهران و فارس به محیط زیست استان ارسال شده است، همچنین برخی افراد محلی که از قبل از جزیره خاک برداشت کرده بودند، خاک‌ها را به ما پس دادند.
بازار
ارسال رایگان خاک‌ها توسط شرکت‌های پستی
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: شرکت‌های پستی تقبل کردند خاک ها را از گردشگران تحویل و آنها را به صورت رایگان برای ما ارسال کنند. برخی مردم هم به صورت خودجوش پویشی برای بازگشت خاک های برده شده توسط گردشگران راه انداختند.
قاسمی تصریح کرد: در روزهای اخیر هم یک نفر مقدار زیادی صدف و کانی از جزیره هرمز جمع کرده بود و زمانی که قصد خروج از منطقه را داشت نیروهای حفاظتی اسکله جلوی او را گرفتند.
وی در پاسخ به این پرسش که ظرفیت گردشگری جزیره هرمز چه تعداد است و در ایام نوروز چه تعداد گردشگر به این منطقه سفر کرده است، گفت: در مورد ظرفیت گردشگری و تعداد گردشگرانی که در نوروز به این منطقه سفر کردند اطلاع رسمی و دقیقی ندارم اما یکی از کارکنان حوزه بنادر به صورت غیررسمی به من گفت، در تعطیلات نوروز در روزهایی که دریا طوفانی نبود به طور میانگین روزانه 10 هزار نفر به صورت رسمی از بندر شهید حقانی بندرعباس و از بندر شهید ذاکری، جریز قشم و همین تعداد به شکل غیررسمی با قایق های شخصی و صیادی از بنادر رسمی وارد جزیر هرمز شدند.
قاسمی تصریح کرد: ورود تعداد زیاد گردشگر به جزیره هرمز بدون در نظر گرفتن ظرفیت منطقه باعث آسیب به این اثر طبیعی و جاذبه‌ گردشگری می شود؛ از سوی دیگر اگر فرهنگسازی مناسبی در راستای حفظ منابع طبیعی صورت نگیرد و گردشگران، برخی از منابع منطقه مانند خاک های رنگی و کانی ها را به عنوان یادگاری با خود ببرند از زیبایی های منطقه کاسته و این اثر طبیعی به ورطه نابودی کشانده می شود. از گردشگران تقاضا دارم به جای بردن منابع از آنها عکس بگیرند تا این اثر ارزشمند طبیعی برای نسل های بعدی حفظ شود.
هشدار در مورد سرنوشت خاک سرخ
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان در پاسخ به این پرسش که آیا قاچاق خاک از جزیره هرمز به خارج از کشور صحت داد یا خیر، است، گفت: قاچاق خاک از جزیره هرمز به خارج صحت ندارد اما ظرفیت برداشت از معدن خاک سرخ این جزیره وجود داشته و سال 1380 یک بهره بردار با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به بهره برداری از این معدن و فروش آن به صنایع مختلف می کرد.
قاسمی تاکید کرد: بهره برداری از معدن خاک سرخ جزیره هرمز از سال 1396 به دلایل محیط زیستی متوقف شد؛ اما اکنون خبرهایی به گوش می رسد که آن بهره بردار به دلیل اینکه پروانه بهره برداری او هنوز باطل نشده قصد دارد دوباره فعالیت در این معدن را از سر بگیرد. امیدواریم این اتفاق رخ ندهد، چون با بهره برداری از این معدن خاک های سرخ از بین می رود و به سرنوشت ماسه های نقره ای گرفتار می شود. این جزیره هویت یک منطقه است، منابع موجود در آن از نظر معنوی و علمی ارزشمند است و باید حفظ شود.
وی تصریح کرد: برای جزیره هرمز باید یک متولی مشخص در نظر گرفته شود و ورود گردشگران براساس برد گردشگری منطقه باشد. از سوی دیگر زیرساخت ها و خدمات مورد نیاز برای مسافران فراهم و باید و نبایدها رعایت شود تا بتوانیم گردشگران را اداره کنیم و توسعه پایدار ایجاد شود.
مشاغل پایدار برای ساکنان هرمز ایجاد شود
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: در گذشته به خصوص در زمان شیوع ویروس کرونا جمعیت جزیره هرمز به دلیل نبود شغل سیر نزولی داشت؛ اما در سال های اخیر رشد جمعیتی این جزیره به دلیل افزایش گردشگران معکوس شده است.
قاسمی اضافه کرد: علاوه بر گردشگری باید سایر فعالیت های اقتصادی متناسب با جزیره مانند صیادی، صنایع هایتک و مشاغل پایدار برای ساکنان این جزیره ایجاد شود تا زمانی که بحرانی مانند ویروس کرونا گسترش می یابد مردم بیکار نشوند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1580676/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امحای 60 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در کشور

ترامپ: از زلنسکی راضی نیستم

مجوز استخدام 750 نفر در وزارت کار اخذ شد

زمان واریز یارانه نقدی فروردین دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد

نامه‌های اعتراضی نظامیان صهیونیست به تیپ گولانی رسید

استاندار خوزستان: برای از بین رفتن ریزگردها باید برخی سدها تخریب شوند

تامین 65 درصد هزینه‌های جاری دولت از محل مالیات

تیراندازی‌های مکرر در آمریکا

غول‌های فناوری از متا به‌خاطر تنظیم نامناسب اسناد دادگاه و افشای اطلاعات حساس انتقاد کردند

فعال شدن آژیر هشدار در مناطق وسیعی از تل‌آویو

انهدام شبکه هرمی با سناریوی ربایش

معاون وزیر صمت: نظام مالیاتی مشوق تولید نیست

پکن: به هیچ طرف جنگ اوکراین تسلیحات ندادیم

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران: نفت 200 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد

ترامپ: بدون آمریکا، مکزیک و کانادا کشوری نخواهند داشت

انهدام بزرگترین باند فروش اعضای بدن و آزادی 15 نفر از گروگان های گرفتار

حادثه رانندگی 7 دانش‌آموز را راهی بیمارستان کرد

روش ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین

سقوط تله‌کابین 4 قربانی گرفت

گواهی فوت از نیمه اول امسال الکترونیکی صادر می‌شود

رکورد ترانزیت جاده‌ای ایران شکست

این بازنشستگان شامل افزایش 70 درصدی متناسب‌سازی شدند

نیویورک تایمز: آمریکا خروج صدها نیروی خود از سوریه را آغاز کرده است

حادثه سقوط تله‌کابین 4 قربانی گرفت

سامسونگ شایعه‌ تأخیر در ساخت کارخانه‌ تراشه‌سازی تگزاس را رد کرد

قیمت جدید طلا و سکه اعلام شد

ناصر ایمانی: شرایط ایجاب کند، ایران مذاکره مستقیم هم می کند/ دولت پزشکیان باید درباره یارانه ها و انرژی «تصمیمات بزرگ و سخت» بگیرد

انهدام 56 پهپاد اوکراینی از سوی سامانه دفاع هوایی روسیه

فوت دو قاضی خوشنام بر اثر سانحه تصادف

مومنی: به بنگاه‌های تولیدی علاوه بر ظلم تعطیلی اجباری، ده ظلم دیگر هم می‌شود!

توضیح درباره علت گران‌تر بودن کرایه تاکسی‌های برقی

تولید آیفون 16e در برزیل برای فرار از تعرفه‌های آمریکا آغاز شده است

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در لبنان

متهمان قدرت‌نمایی و نزاع در خیابان شهید بهشتی تهران دستگیر شدند

روایت آکسیوس از مقابله تولیدکنندگان چینی با تعرفه‌های ترامپ

برخورد نیسان و پراید 3 کشته بر جا گذاشت

حمله خرس منجر به زخمی شدن مرد 50 ساله شد

امضای توافقنامه همکاری دفاعی کره جنوبی و امارات

نیاز تهران به 6 هزار مگاوات برق در تابستان؛ مردم صرفه‌جویی کنند

امروز باران مهمان شهرهای شمالی کشور است

کیفیت هوای پایتخت قابل قبول و در آستانه پاکی است

استانی شدن اجاره‌بهای واحدهای مسکونی تا چه اندازه بر کنترل قیمت‌ها موثر است؟

واکنش توییتری داماد روحانی به مذاکرات

متقاضیان ویزای آمریکا تفتیش عقاید دیجیتال می‌شوند

هک شدن بانک سپه تکذیب شد

نیویورک‌تایمز: اروپا در جریان مذاکرات ایران و آمریکا نبود

شهادت 38 غیرنظامی در حمله آمریکا به بندر نفتی یمن

پلیس راهور تهران: موتورسواران پای ثابت قربانیان حوادث ترافیکی پایتخت هستند

مشخصات آنر X60 GT لو رفت؛ باتری پرظرفیت و تراشه نسبتاً قدیمی اسنپدراگون

محدودیت‌های ترافیکی در محورهای پرتردد کشور اعلام شد