پیام ویژه

آخرين مطالب

روسیه: از اصل آتش‌بس در اوکراین حمایت می‌کنیم بين الملل

روسیه: از اصل آتش‌بس در اوکراین حمایت می‌کنیم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / سفیر روسیه در لندن، با اشاره به روند گفت‌وگوهای دیپلماتیک برای توقف جنگ در اوکراین تأکید کرد که هرگونه توافق در این زمینه تنها در صورتی مؤثر خواهد بود که به ریشه‌های بحران بپردازد و منافع حیاتی روسیه در آن تضمین شود.
آندری کلین در گفت‌وگو با شبکه بی‌بی‌سی، با اشاره به تحرکات دیپلماتیک اخیر میان مسکو و واشنگتن، ازجمله سفر نماینده دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به مسکو، گفت: «ما در حال حاضر در تمام جبهه‌ها فعال هستیم و وضعیت تهاجمی داریم. گفت‌وگوهای سیاسی با آمریکایی‌ها اخیراً آغاز شده و پیچیده است. ما از اصل آتش‌بس حمایت می‌کنیم، اما اگر به‌درستی طراحی نشود و تنها به‌عنوان یک ژست رسانه‌ای باشد، کمکی به حل بحران نخواهد کرد.»
وی با بیان اینکه روسیه از تاریخ 18 مارس (28 اسفند 1403) حمله به زیرساخت‌های انرژی اوکراین را متوقف کرده، افزود: «در مقابل، فقط امروز 64 حمله به تأسیسات انرژی ما ثبت شده است. بنابراین یا دولت اوکراین دستور توقف نداده یا نیروهایش به‌صورت مستقل عمل می‌کنند.»
سفیر روسیه با اشاره به پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط، تصریح کرد: «ما نمی‌خواهیم صرفاً به‌دلیل فشار رسانه‌ای یا خواست طرف‌های غربی، آتش‌بس را بپذیریم. ما اهداف حیاتی و امنیتی داریم که نه‌تنها باید در نظر گرفته شوند، بلکه باید در یک توافق نهایی گنجانده و اجرا شوند. ما خواهان یک چارچوب جامع برای توافق نهایی هستیم که هرگونه استفاده از زور را در منطقه متوقف کند.»
وی هشدار داد که تصور تسلیم روسیه با یک اشاره از سوی آمریکا «توهم» است و افزود: «این جنگ برای ما درباره بقا و حاکمیت ملی است. یا باید استقلال خود را حفظ کنیم یا تابع منافع غرب شویم.»
کلین همچنین گفت که تحولات اخیر و گفت‌وگوهای سیاسی با آمریکا آغاز شده، اما هنوز به مرحله توافق نرسیده‌اند. او خاطرنشان کرد: «اعتماد میان روسیه و غرب در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد، اما گفت‌وگوها در جریان است. آمریکا متحد ما نیست، اما در حال کار بر اختلافات هستیم.»
سفیر روسیه درباره ادعای استقرار نیروهای ناتو در اوکراین نیز هشدار داد که «هرگونه حضور ناتو، چه در قالب پیمان و چه خارج از آن، برای روسیه غیرقابل‌قبول است» و هرگونه طرح صلح باید با رضایت و مشارکت مسکو طراحی شود.
وی در واکنش به گزارش وزارت دفاع انگلیس مبنی بر کشته شدن حدود 250 هزار سرباز روسی، گفت: «آمار واقعی فقط در اختیار ستاد کل ارتش ماست. عددی که شما می‌گویید، به‌هیچ‌وجه مبنای معتبری ندارد. اما درباره تلفات، بله ما نیز ناراحت هستیم. ولی هدف ما حفظ حاکمیت ملی است؛ یا باید استقلال خود را حفظ کنیم یا تابع منافع غرب شویم. این جنگ برای ما، جنگ بقاست.»
کلین در ادامه تأکید کرد که تحریم‌های غرب باعث تقویت داخلی روسیه شده‌اند و گفت: «اقتصاد ما حالا صنعتی‌تر شده و رشد تولید ناخالص داخلی به 4 درصد رسیده است.» وی افزود: «اقتصاد روسیه قوی است و می‌تواند سال‌ها این وضعیت را تحمل کند» دیپلمات ارشد روسیه در لندن همچنین ادعاهای مربوط به حضور نیروهای چینی یا کره‌شمالی در جنگ اوکراین را رد کرد و آنها را «ساخته‌ و پرداخته رسانه‌های غربی» خواند.
کلین در بخش دیگری از این مصاحبه، با انتقاد شدید از طرح جدید دولت انگلیس برای مقابله با آنچه «نفوذ خارجی» خوانده می‌شود و شامل روسیه نیز هست، آن را ابزاری برای محدود کردن تعاملات فرهنگی، علمی و انسانی دانست و تأکید کرد که این رویکرد یادآور فضای سرکوب‌گرانه دوران مک‌کارتیسم است.
گفتنی است، مک‌کارتیسم به دوره‌ای در دهه 1950 در آمریکا گفته می‌شود که طی آن، افراد زیادی به‌اتهام ارتباط با کمونیسم بدون مدارک کافی تحت تعقیب، سانسور یا اخراج قرار گرفتند. این اصطلاح اکنون برای اشاره به فضای سرکوب و بدبینی سیاسی به‌کار می‌رود
سفیر روسیه در ادامه مصاحبه، درباره طرح کشورهای غربی برای استقرار نیروی به‌اصطلاح صلح‌بان در اوکراین گفت: «از میان حدود 30 کشور شرکت‌کننده، فقط شش کشور برای اعزام نیرو اعلام آمادگی کرده‌اند و سه کشور از آن‌ها متعلق به حوزه بالتیک هستند که مجموعاً توان اعزام یک گردان بیشتر ندارند.» وی هشدار داد: «تشکیل چنین ائتلافی در عمل به‌معنای استقرار نیروهای ناتو در خاک اوکراین است؛ اقدامی که از نظر ما کاملاً غیرقابل‌قبول است.»
او در پاسخ به سئوال مجری برنامه درباره احتمال دیدار رؤسای جمهور روسیه و آمریکا، گفت: «این دیدار زمانی برگزار می‌شود که زمینه سیاسی فراهم باشد. چنین دیداری می‌تواند نقطه اوج روند صلح باشد و منجر به توافقی نهایی شود.»
کلین در پایان با اشاره به تجربه پنج ساله خود به‌عنوان سفیر روسیه در لندن، از کاهش تماس‌های مستقیم میان دو کشور ابراز تأسف کرد و گفت: «انگلیس فقط درباره روسیه صحبت می‌کند، نه با روسیه. این رویه با گذشته که ما تعامل گسترده‌تری داشتیم، بسیار متفاوت است.»
جنگ اوکراین که در اسفند 1400 با حمله نظامی روسیه آغاز شد، نتیجه بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو در مورد گسترش ناتو در شرق اروپا بود. روسیه پیش از آغاز درگیری‌ها بارها هشدار داده بود که ادامه توسعه ناتو به سمت مرزهایش، تهدیدی جدی برای امنیت ملی این کشور خواهد بود. اما این هشدارها مورد توجه قرار نگرفت و در نهایت، بحران اوکراین به جنگی گسترده تبدیل شد.
در هفته‌های اخیر، دولت انگلیس به‌عنوان یکی از حامیان اصلی کی‌یف، تلاش‌هایی را برای تشکیل ائتلافی موسوم به ائتلاف داوطلبان به‌منظور استقرار نیروی نظامی در اوکراین آغاز کرده است. این ابتکار که با واکنش منفی مسکو همراه شده، از سوی لندن به‌عنوان راهی برای تضمین صلح پس از توافق احتمالی معرفی می‌شود، اما کرملین آن را مقدمه‌ای برای حضور رسمی ناتو در خاک اوکراین تلقی می‌کند و شدیداً با آن مخالف است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1580722/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتفاق عجیب در کالیفرنیا؛ هکرها صدای جعلی ایلان ماسک و مارک زاکربرگ را در خیابان پخش کردند

حداقل حافظه داخلی موردنیاز برای اندروید 15 به 32 گیگابایت افزایش می‌یابد

تصاویر فاش شده از One UI 8 از تغییرات ناچیز خبر می‌دهند

ارزیابی «تحلیلگر اسرائیلی» از شطرنج هسته‌ای آمریکا و ایران

ادعایی درباره میزان بدهی دولت سابق

هوش مصنوعی جمینای گوگل به اپلیکیشن Photos در اندروید تزریق شد

ترکیه در مسیر استبداد؟

لحظه شکار کردن تک‌تیرانداز اسرائیلی توسط مقاومت در غزه (زیرنویس فارسی)

جنوب تشنه؛ درباره سواحل و جزایری که از توسعه بازمانده‌اند

اینجا بمب‌ها را می‌شناسند...آنجا خودروها را...

آمریکا بیش از همه از این موشک‌ها می‌ترسد

جنگنده اسرائیلی دهکده صهیونیستی را بمباران کرد!

گفتگوی تیم کوک با ترامپ ظاهراً در لغو تعرفه‌ها تأثیر داشته است

چه کسی لیبی را به حضیض رساند؟

پیام ویدئویی گردان‌های قسام برای خانواده‌های اسیران اسرائیلی (زیرنویس فارسی)

لحظه شکار کردن تک‌تیرانداز اسرائیلی توسط مقاومت در غزه

عذرخواهی رسمی سامسونگ برای تأخیر در انتشار One UI 7

رفع فیلترینگ مشمول مرور زمان نشود

هگست: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف 20 دقیقه غرق کند

سودان؛ بزرگ‌ترین بحران انسانی جهان

نامه 150 نماینده علیه تصویب پالرمو و سی‌اف‌تی؛ تا زمان رفع کامل تهدید فعال‌سازی مکانیسم ماشه صبر کنید

واکنش دانشگاه آزاد به دستگیری یکی از اساتید این دانشگاه در ترکیه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 27 فروردین 1404

واریز اعتبار گام سوم از مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های چهار تا هفت از فردا

ناگفته‌های مدارس خیرساز

جنگ تعرفه ها؛ آمریکایی ها به کدام کالاهای چینی وابسته هستند؟

بازداشت اعضای باند گروگانگیر

بازار سهام در انتظار تغییر سیاست‌های کلان اقتصادی؛ تحلیلی بر بورس تهران در روزی که گذشت

مذاکرات اخیر ایران و آمریکا؛ دیپلماسی با حفظ عزت و منافع ملی

برنامه فکری القاعده به روایت مفتی پیشین این گروه

شوک جدید آمریکا به اوکراینی ها!

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

پیگیری کمبود برخی داروهای حیاتی

نجات یک کشتی ایرانی از غرق‌شدن در دریای خزر

هشدار جدی به مالکان خانه‌: مستاجر می‌تواند از شما شکایت کند

برنامه پیچیده اپل برای بهبود هوش مصنوعی محصولاتش با حفظ حریم خصوصی کاربران

آمریکا نزدیک به 30 سفارتخانه و کنسولگری خود را تعطیل می‌کند

چین: به جای مشت زدن به دیگران با آنها تجارت می‌کنیم

جوزف عون: تجربه الحشد الشعبی را در لبنان کپی‌برداری نخواهیم کرد

«یک تهران» زمین مسکونیِ رها شده

بازی جدید نتانیاهو؛ پیشنهاد تازه تل‌آویو برای آتش‌بس چیست؟

رئیس ستاد ارتش اسرائیل به طومارنویسی‌های گسترده برای پایان جنگ غزه مجبور به واکنش شد

حملات آمریکا به استان البیضا یمن

حملات هوایی آمریکا به استان‌های الحدیده و البیضاء در یمن

فرانسه 12 دیپلمات الجزایر را اخراج کرد

روایتی دردناک از وضعیت دو کودکی که مورد حمله سگ‌های ولگرد قرار گرفتند

تفنگ بادی، جان یک کودک را گرفت

دریافت علی‌الحساب شهریه برای پیش‌ثبت‌نام مدارس طبق تعرفه سال گذشته

معاون ترامپ: آمریکا از مسئولان اروپایی ناامید شده است

مجارستان در مورد فروپاشی اتحادیه اروپا ابراز نگرانی کرد