ونس حمله آمریکا به عراق را گردن اروپا انداخت!
بين الملل
بزرگنمايي:
پیام ویژه - معاون رئیسجمهور آمریکا با تاکید بر لزوم افزایش استقلال دفاعی قاره اروپا، گفت اگر اتحادیه اروپا وابستگی کمتری به ایالات متحده داشت، ممکن بود بتواند از حمله فاجعهبار آمریکا به عراق جلوگیری کند.
«جیدی ونس» معاون رئیسجمهور آمریکا در گفتوگو با یک رسانه بریتانیایی، دیدگاههای خود درباره امنیت اروپا، جنگ اوکراین، تعرفههای تجاری دولت ترامپ و روابط فراآتلانتیکی را تشریح کرد.
ونس در مصاحبهای با وبسایت خبری «آنهِرد» که این هفته منتشر شد، گفت: «من مردم اروپا را دوست دارم» و با تأکید بر پیوندهای فرهنگی و تاریخی میان اروپا و ایالات متحده، بر ضرورت آن تأکید کرد که قاره اروپا دیگر نباید خود را «وابسته امنیتی دائمی» به آمریکا بداند.
نگاه ونس به روابط آمریکا و اروپا
ونس در این گفتوگو گفت: «من بارها گفتهام که نمیتوان فرهنگ آمریکا را از فرهنگ اروپا جدا دانست. ایالات متحده حاصل فلسفهها، روحیات و الگوهای مهاجرتی است که از اروپا سرچشمه گرفتهاند.»
ونس افزود: «خوب نیست که اروپا برای همیشه یک تابع امنیتی برای ایالات متحده باقی بماند. استقلال بیشتر امنیتی اروپا، حتی برای خود آمریکا هم مفید خواهد بود.» او با اشاره به حمله آمریکا به عراق گفت که اگر اروپا در آن زمان استقلال بیشتری داشت و مقابل واشنگتن میایستاد، شاید این فاجعه راهبردی جهانی رخ نمیداد.
ونس که خود سابقه حضور در ارتش آمریکا و ماموریت در عراق را دارد، گفت: «خیلی رک بگویم، بسیاری از کشورهای اروپایی درباره حمله ما به عراق حق داشتند. اگر آنها مستقلتر بودند، شاید میتوانستند ما را از این فاجعه نجات دهند.»
او همچنین انتقادهای مکرر دولت ترامپ از ناکارآمدی ارتشهای اروپایی را تکرار کرد و گفت: «واقعیت - هرچند تلخ - این است که کل ساختار امنیتی اروپا در تمام عمر من توسط ایالات متحده تأمین شده است. بیشتر کشورهای اروپایی ارتشهایی ندارند که بتوانند از خود بهخوبی دفاع کنند.»
بازار


حمله آمریکا به عراق
جنگ اوکراین
ونس که پیشتر در نشست جنجالی کاخ سفید همراه با ترامپ از «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین انتقاد کرده بود، ادعاهای مربوط به جانبداری دولت ترامپ از روایتهای روسیه درباره جنگ را رد کرد و گفت: «اینکه زلنسکی به دولتی که عملاً تمام ساختار حکومتی و جنگیاش را سرپا نگه داشته، بگوید طرف روسهاست، واقعاً مضحک است.»
او با تاکید بر اینکه در صورت تمایل به پایان جنگ اوکراین، واشنگتن باید اهداف راهبردی طرفین - چه روسها و چه اوکراینیها - را درک کند، گفت این بهمعنای حمایت اخلاقی از روسیه یا تائید حمله نیست، بلکه تلاشی برای شناخت خطوط قرمز 2 طرف است.
تأثیرات تعرفههای ترامپ
ونس در بخش دیگری از گفتوگوی خود با اشاره به سیاستهای تجاری ترامپ گفت: «در بلندمدت، هدف ما کاهش کسری تراز تجاری در همه زمینههاست. گاهی اوقات، کسری تجاری منطقی است؛ اما سیستم تجارت جهانی فعلی منجر به ایجاد کسریهای تجاری بزرگ و مداوم در اکثر حوزههای کالایی شده است؛ در حالی که اکثر کشورها از بازار ایالات متحده بهعنوان جایی برای جذب مازاد صادرات خود استفاده کردهاند.»
معاون رئیسجمهور آمریکا افزود: «این روند برای ما بد بوده؛ برای تولیدکنندگان آمریکایی بد بوده؛ برای کارگران ما بد بوده و اگر - خدای نکرده - آمریکا در آینده وارد جنگی شود، برای سربازان ما هم بد خواهد بود.»
ونس تأیید کرد که تعرفههای اعمالشده توسط ترامپ موجب سقوط چشمگیر در بازارهای بورس جهانی شده است. اگرچه بخشی از این زیانها جبران شده، اما تحلیلگران هشدار دادهاند که جنگ تجاری همچنان بازارها را بیثبات نگه خواهد داشت. ونس با پذیرش این آشفتگی مالی، تأکید کرد که «بر همخوردن بازارها بهایی است که باید برای تغییر بنیادین سیستم جهانی تجارت پرداخت.»

مشاجره ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید
روابط تجاری با بریتانیا
ونس با بیان اینکه آمریکا در حال تلاش برای دستیابی به توافق تجاری با یکی از نزدیکترین متحدان تاریخی خود است، احتمال حصول چنین توافقی با بریتانیا را بالا ارزیابی کرد.
او گفت: «ما واقعاً داریم با دولت «کر استارمر» بسیار سخت کار میکنیم. رئیسجمهور واقعاً بریتانیا را دوست دارد. او ملکه را دوست داشت و برای پادشاه احترام زیادی قائل است. این یک رابطه بسیار مهم است. البته او یک تاجر است و در بریتانیا روابط تجاری مهمی دارد، اما بهنظرم این رابطه فراتر از منافع تجاری است؛ یک نزدیکی فرهنگی واقعی وجود دارد. در نهایت، آمریکا یک کشور آنگلوساکسون است.»
ونس گفت که برخی کشورهای اروپایی، از جمله آلمان، کسری تجاری بزرگتری با آمریکا دارند، بنابراین رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا یا 27 عضو آن دشوارتر خواهد بود.
او افزود: «رابطه ما با بریتانیا بسیار متقابلتر است نسبت به، مثلاً آلمان. ما آلمانیها را دوست داریم، اما آنها بهشدت به صادرات به آمریکا وابستهاند، در حالی که در برابر صادرات شرکتهای آمریکایی به بازار خود، موانع زیادی ایجاد کردهاند.»
-
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۳:۱۴
-
۳۵ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1581927/