پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله کیهان/ چالش هسته‌ای و پاشنه‌آشیل آمریکا یادداشت

سرمقاله کیهان/ چالش هسته‌ای و پاشنه‌آشیل آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان / «چالش هسته‌ای و پاشنه‌آشیل آمریکا» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم حسین شریعتمداری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
1ـ امروز (شنبه 30 فروردین‌ ماه) قرار است دور دوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در رُم، از سر گرفته شود. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود که موضوع مذاکرات غیر مستقیم، باید صرفاً هسته‌ای باشد و موضوعاتی نظیر توان نظامی و موشکی کشورمان، حضور ایران در منطقه، میزان و درجه غنی‌سازی اورانیوم و... قابل مذاکره نیست؟! دور اول مذاکره در همین چارچوب انجام شد و «‌استیو ویتکاف» معاون و فرستاده ترامپ از این محدوده خارج نشد ولی بعد از پایان دور اول، در مصاحبه با «فاکس نیوز»، ادعاهای پیشین آمریکا که همزمان از سوی «جی. دی. ونس» معاون اول ترامپ، وزیر دفاع آمریکا و شخص ترامپ مطرح شده بود را پیش کشیده و گفت: برنامه موشکی ایران هم باید بخشی از موضوع مذاکرات باشد و...!
از آنجا که نماینده آمریکا از چارچوب توافق شده خارج شده است، چنانچه در دور دوم مذاکرات نیز بر اظهارات خود با فاکس نیوز تأکید داشته باشد، ادامه مذاکرات با مانع جدی یعنی عبور حریف از خط قرمز ایران، رو‌به‌رو خواهد شد. 
آقای دکتر عراقچی نیز در نشست مشترک با همتای روسی خود گفته است «تردیدهای جدی نسبت به نیات و انگیزه‌های آمریکا داریم» که احتمالاً با سخنان متفاوت استیو ویتکاف قبل از شروع دور دوم مذاکرات ارتباط داشته است. 
2ـ اوایل اسفند ماه 1381 و بعد از دومین سفر «محمد البرادعی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، با اشاره به خواسته‌های آژانس که به بهانه‌جوئی شبیه بود و با متن پیمان «منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ـ NPT » نیز همخوانی نداشت، طی یادداشتی در کیهان نوشتیم که برنامه هسته‌ای کشورمان، موضوع اصلی چالشی نیست که در این میدان آغاز شده است و با استناد به متن معاهده NPT و اظهارات البرادعی، آورده بودیم که برنامه هسته‌ای کشورمان بهانه‌ای برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران است. در آن یادداشت با اشاره به ماده 10 پیمان NPT، تنها راه پیش روی را خروج از این پیمان دانسته و تأکید کرده بودیم از آنجا که چالش هسته‌ای فقط یک بهانه است، هرگز به نتیجه نخواهد رسید. 
بازار
3- یادداشت آن روز کیهان با اعتراض گسترده مقامات آمریکا، کشورهای اروپا و رسانه‌های غربی رو‌به‌رو شد و در داخل نیز مدعیان اصلاحات شمشیرها را علیه این پیشنهاد کیهان، از رو بستند (این روزها، مراجعه به نمونه‌های یاد شده درس‌آموز و عبرت‌انگیز است). چالش هسته‌ای در ادامه با حضور 3 کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان (تروئیکای اروپایی) دنبال شد. تروئیکای اروپایی بعد از چند دور گفت‌و‌گو با مسئولان ایرانی، پیشنهاد برگزاری نشست نهائی در لندن را پیش کشیدند و قرار شد، ایران مستندات خود که نشان‌دهنده عدم انحراف برنامه هسته‌ای کشورمان از صلح‌آمیز به نظامی (تولید سلاح هسته‌ای) باشد را ارائه کند و تضمین بدهند که این انحراف هرگز صورت نخواهد پذیرفت و در مقابل تروئیکای اروپایی و آژانس نیز چالش پیش آمده را خاتمه یافته اعلام کنند. و اما، در نشست لندن، سه کشور اروپایی اعلام کردند که بهترین تضمین ایران، دست کشیدن از فعالیت هسته‌ای است! 
4- هفته قبل، در یکی از یادداشت‌های کیهان آورده بودیم؛ «آمریکا به خوبی می‌داند که ایران در پی تولید سلاح هسته‌ای نیست (نمی‌خواهد نه آن که نتواند) و جلوگیری از تولید سلاح هسته‌ای توسط ایران فقط بهانه‌ای برای تحریم‌هاست و نه، علت آن. «جورج فریدمن» مدیرکل «آژانس اطلاعات و مراقبت راهبردی آمریکا» است. او مشاور ارتش و دولت آمریکا در حوزه دفاع و امنیت ملی بود و مدت بیست سال نیز در کالج «دیکینسون» آمریکا علوم سیاسی تدریس می‌کرد. فریدمن در پاسخ به خبرنگار روزنامه آمریکایی «یو. اس. ای. تودی» که از وی درباره تنش هسته‌ای میان ایران و آمریکا سئوال کرده بود، می‌گوید؛ مشکل آمریکا با ایران مسئله هسته‌ای این کشور نیست، مسئله آن است که ایران نشان داده است نه فقط بدون رابطه با آمریکا، بلکه در حال تخاصم و دشمنی با آمریکا می‌توان بزرگ‌ترین قدرت نظامی و تکنولوژیک منطقه بود. این برای آمریکا الگوی قابل قبولی نیست! و بهار عربی را در پی داشته است. فریدمن این نکته را در کتاب «دهه‌ آینده» نیز آورده است». 
5- اظهارات استیو ویتکاف بعد از پایان دور اول مذاکرات غیر مستقیم در عمان، نشان داد که پیشنهاد قبلی او در دور اول، ارزشی بیشتر از یک ترفند پلشت سیاسی نداشته است و آمریکا برخلاف نقابی که روز شنبه بر چهره کشیده بود، کماکان روی پله باج‌خواهی! ایستاده است. از این روی، اگر آمریکا در پی عبور از خطوط قرمز اعلام شده ما باشد، کمترین تردیدی نباید داشت که به اعتراف جرج فریدمن و به گواهی ده‌ها شاهد و سند غیر قابل انکار، چالش هسته‌ای فقط یک بهانه برای مقابله با اقتدار و پیشرفت‌های علمی ایران اسلامی است و چاره کار خروج از پیمان «منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ـ NPT» است. 
6- حالا به ماده 10 معاهده NPT نگاه کنید؛ 
«ماده 10 // هر دولتی باید حق داشته باشد در اجرای حاکمیت ملی خود در صورتی که احساس کند موارد فوق‌العاده‌ای در رابطه با موضوعات این پیمان، منافع حیاتی کشورش را به مخاطره انداخته است، از پیمان خارج شود. در این صورت باید سه ماه پیش از خروج، به تمام هم‌پیمانان و شورای امنیت سازمان ملل متحد اطلاع دهد. در چنین اطلاعیه‌ای باید موارد فوق‌العاده‌ای که از نظر آن کشور منافع حیاتی‌اش را به مخاطره انداخته نیز ذکر شود». آیا در چالش هسته‌ای که بیش از دو دهه ادامه داشته است، «منافع حیاتی کشورمان به مخاطره نیفتاده است»؟! اگر پاسخ مثبت است که هست، چرا با استناد به ماده 10 معاهده «منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ـ NPT» از این پیمان خارج نمی‌شویم؟! خروجمان قانونی و برگرفته از متن معاهده یاد شده است.
7- فقط نگاه کنید و ببینید پیشنهاد کیهان درباره ضرورت خروج از پیمان NPT در حالی که از سوی کیهان به عنوان یک روزنامه، مطرح شده بود و مسئولان وقت به شدت با آن مخالفت می‌ورزیدند، چه ولوله‌ای در مقامات غربی به راه انداخت؟! فکر می‌کنید چرا؟!... تنها به این علت که خروج ما از NPT، از یکسو، نجات‌گریبان برنامه هسته‌ای کشورمان از چالش تحمیلی و از سوی دیگر پاشنه آشیل آمریکا و متحدانش است. و در این خصوص، روال مذاکرات امروز تعیین‌کننده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1582524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتصاب مدیرکل حوزه ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران

«فارس» در صدر مصدومان ترافیکی نوروز امسال

هشدار دانشمندان نسبت به عملکرد سی‌تی‌اسکن‌ها در بدن

اعلام زمان برگزاری آزمون نهایی یازدهمی‌ها و دوازدهمی‌ها

آیین بیل‌گردانی مردم «نیم‌ور» با قدمتی 2 هزار ساله

جزئیات افزایش ضریب حقوق کارمندان دولت در 1404

هزینه 25 میلیارد دلاری برای رفع ناترازی انرژی

درگیری پلیس اسرائیل با معترضان صهیونیست

سرمقاله دنیای اقتصاد/ راه دشوار مذاکره

توقیف بیش از 4 هزار خودروی متخلف در تهران

ویدئویی از سرقت وحشیانه موبایل از یک خانم

بازی Escape from Tarkov پس از 8 سال دسترسی زودهنگام، امسال عرضه خواهد شد

سرمقاله خراسان/ رابطه قاچاق و افزایش قیمت دلار!

افراد مسلح در نیجریه 56 تن را کشتند

وزیر تعاون: دولت باید از بنگاه‌داری خارج شود

تظاهرات گسترده علیه ترامپ در ایالت‌های آمریکا

هشدار نسبت به فروش داروهای یخچالی در ویترین فضای مجازی

جو آرام و افزایش دما در اکثر مناطق کشور

نرخ جدید کرایه‌های مترو، اتوبوس و تاکسی از فردا اعمال می‌شود

یک بام و دو هوای مسئولان در تامین برق چاه‌های آب کشاورزی

سی‌ان‌ان: ترامپ دوباره ویتکاف را به مسکو می‌فرستد

آمریکا طی سه ساعت 38 بار به یمن حمله کرد

حمله هوایی آمریکا به یمن

ادامه اعتراضات در ترکیه

کشف 80 میلیارد ریال طلای قاچاق توسط پلیس راه آهن

روزنامه جوان: شلیک مستقیم به اوباش و اشرار، خواسته مردم است

مسیر ناهموار جهش تجارت

هواوی تراشه هوش مصنوعی Ascend 920 را با وعده عملکردی هم‌سطح با انویدیا H20 معرفی کرد

معمای ولادیمیر

روحش را به دست گرفت؛ درباره فاطمه، عکاسی که در بمباران اسرائیل شهید شد

آیا نتانیاهو بازنده مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود؟

رقابت ربات‌ با انسان‌ در دوی ماراتن را تماشا کنید

استراتژی چندوجهی و مذاکره ایران و امریکا

عکس سال 2025؛ مامان حالا می‌توانم اشک‌هایم را پاک کنم؟

زیدآبادی نوشت: کلاه گشادی تحت نام عدالت‌خواهی

در مسیری پرپیچ و خم؛ چشم انداز مذاکره با آمریکا

واکنش اتحادیه اروپا به آتش‌بس 30 ساعته روسیه با اوکراین: جنگ تمام شود

گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت اقتصاد مشخص شد؟

دست دوستی سعودی

طراحی آیفون 17 پرو با دوربین یکپارچه لو رفت

اداره بهره‌وری DOGE در حال ساخت دیتابیس عظیمی از اطلاعات حساس شهروندان است

سایه روشن روابط

جاده‌‌کشی در قلب زیستگاه پلنگ و خرس

حریق در قطار مسافربری؛ قطار حادثه دیده به مسیر خود ادامه داد

کشف جسد مرد 30 ساله در کانال آب

پیش بینی قیمت طلا و سکه 31 فروردین 1404

ویدئو مفهومی آیفون 17 پرو مکس طراحی و ویژگی‌های این گوشی را نشان می‌دهد

طرح نظامی ترامپ را ماسک عملی می‌کند؟

معاون ترامپ در رم چه می‌کند

طرح نوآورانه اروپا برای خروج از زیر چتر دفاعی آمریکا