سقوط تاریخی والاستریت؛ بازارهای جهانی از آمریکا پیش افتادند
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام ویژه - اقتصاد نیوز / در سال 2025، بازار سهام آمریکا بدترین عملکرد سه دهه اخیر خود را تجربه کرد.
شاخص MSCI USA در 16 هفته نخست سال 11 درصد افت کرد، در حالی که شاخصهای جهانی (بهجز آمریکا) 4 درصد رشد داشتند. دلیل اصلی این سقوط، سیاستهای غیرقابل پیشبینی دونالد ترامپ بهویژه در زمینه جنگ تجاری و اعمال تعرفهها بود که نااطمینانی اقتصادی، کاهش رشد، افزایش تورم و سقوط شاخص دلار را در پی داشت. این تحولات باعث کوچ سرمایهگذاران از بازار آمریکا به بازارهای اروپا و آسیا شد؛ جایی که شاخصهایی چون دکس آلمان، کک 40 فرانسه و هانگ سنگ هنگکنگ رشد قابل توجهی را ثبت کردند.
بازار ![]()
بازارهای سهام آمریکا در سال جاری میلادی با عملکرد بدتر نسبت به رقبای جهانی خود روبهرو شدند که بدترین عملکرد سهامهای ایالات متحده در بیش از سه دهه اخیر به حساب میآید. دلیل این اتفاق، سیاستگذاریهای غیرقابل پیشبینی دونالد ترامپ - رئیسجمهور آمریکا - محسوب میشود که باعث کوچ جمعی سرمایهگذاران از داراییهای آمریکایی شده است.
به نوشته اکوایران به نقل از بلومبرگ، شاخص MSCI USA که یک معیار گسترده برای سهامهای آمریکا به حساب میآید، در 16 هفته نخست سال جاری میلادی با افت 11 درصدی مواجه شد. شاخص MSCI برای تمام جهان به استثنای ایالات متحده، در مدت مشابه 4 درصد از نظر دلاری رشد داشت که بزرگترین شکاف با والاستریت از سال 1993 است. در سال 1993 و بهدنبال آزادسازی تجارت و نگرانیها درباره اقتصاد ایالات متحده، شور و شوق سرمایهگذاران آمریکایی برای سهامهای خارجی بهشکل قابل توجهی افزایش یافت.
این شکاف عملکردی، منعکسکننده انتظارات سرمایهگذاران است؛ در واقع، آنها باور دارند آسیب حمله تعرفهای ترامپ برای آمریکا، بیشتر از سایر کشورهای جهان خواهد بود و سیاست اقتصادی او باعث کاهش رشد و افزایش تورم در ایالات متحده خواهد شد. این شکاف، بهطور ویژه میان آمریکا و اروپا قابل توجه است زیرا انزواگرایی ایالات متحده باعث شده است رهبران اروپا به افزایش هزینههای دولتی متعهد شوند، بهویژه در بخش دفاعی که انتظار میرود اقتصاد محلی را تقویت و از بازارهای سهام حمایت کند.
سامیر گوئل، رئیس تحقیقات بازارهای نوظهور و Apac در دویچه بانک، معتقد است: «بخش بزرگی از این عملکرد ضعیفتر به این دلیل است که بازارها در حال ارزیابی دوباره داراییهای آمریکا بهدلیل افزایش نااطمینانی مربوط به سیاستگذاری و شوک رکود تورمی ناشی از تعرفهها هستند.»
افت شاخص دلار نیز باعث شده است این شکاف عملکردی افزایش یابد. شاخص دلار آمریکا در سال جاری میلادی با افت 8 درصدی در مقابل سبدی از شش ارز برتر جهان، از جمله یورو و ین مواجه شده که موجب تقویت عملکرد بازارهای غیرآمریکایی از نظر دلاری شده است.
سرمایهگذاران در حالی سال 2025 را آغاز کردند که انتظار داشتند بازارهای سهام آمریکا به عملکرد برتر خود نسبت به رقبای جهانی ادامه دهند، چراکه کاهش مالیاتها از سوی ترامپ باعث تقویت سود شرکتی شد. اما این دیدگاه بهسرعت از میان رفت، چراکه رئیسجمهور آمریکا یک جنگ تجاری را آغاز کرد که بسیار تهاجمیتر از آنچه سرمایهگذاران در ذهن داشتند، پیش رفت.
شاخص اساندپی 500 در هفته پس از آغاز تعرفههای آمریکا در 2 آوریل (13 فروردین) تا 12 درصد افت داشت. اگرچه این شاخص توانست از آن زمان عمده زیانهای خود را جبران کند - که دلیل آن به تأخیر یا معکوس شدن برخی تعرفههای ترامپ برمیگردد - اما اساندپی 500 همچنان از رقبای جهانی خود نظیر هانگ سنگ هنگکنگ یا استاکس اروپا 600 عقب افتاده است.
در اروپا، سهامهای مربوط به بخش دفاعی از قبیل راینمتال آلمان، لئوناردو ایتالیا و رولز رویس بریتانیا باعث رشد بازارهای سهام شدهاند؛ موضوعی که با برنامههای این منطقه برای افزایش هزینههای نظامی در جهت کاهش وابستگی به آمریکا تقویت شده است. شاخص دکس آلمان در سال جاری میلادی از نظر دلاری با افزایش 20 درصدی همراه شده، در حالیکه شاخص Cac 40 فرانسه حدود 12 درصد رشد داشته است.
در آسیا، شاخص هانگ سنگ از نظر دلاری با رشد 10 درصدی در سال جاری میلادی روبهرو شده و در این میان، شاخصهای تکنولوژی چینی بیشتر رشد را داشتهاند، بهویژه پس از معرفی هوش مصنوعی دیپسیک.
-
يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۸:۴۹
-
۹ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1584951/