پیام ویژه - مهر / دبیر کانون سراسری انبوهسازان گفت: با توجه به عرضه اندک مسکن در طول 10 سال گذشته و ادامه این روند در سال 1403 پیش بینی می شود بازار مسکن همچنان در حالت رکود باقی بماند.
فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوهسازان در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در روزهای پایانی سال، بازار مسکن همچنان در رکود تورمی قرار دارد، گفت: در سال (1402) نقشآفرینی بازار مسکن، رکورد توأم با تورم بود که همچنان تا روزهای پایانی سال تداوم خود را پیوسته حفظ کرده است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان در ادامه تاکید کرد: تداوم تورم در سال آینده (1403) به عنوان بازیگر اصلی در حوزه اقتصاد کلان نقشآفرینی خود را نشان خواهد داد. تورم و رکورد شرایط سختی برای فعالان صنعت مسکن ایجاد کرده است و طبق رصد آمارهای موجود بازار مسکن در وضعیت خوبی ندارد تولید مسکن مانند 10 سال گذشته در سال حدود 350 تا 400 هزار واحد عرضه شده که اتفاق جدیدی در این بازار رخ نداده است. مشکلات حوزه مسکن، مشکل بنیادی است.
این مسؤول خاطرنشان کرد: نگاه غیرکارشناسی و تخصصی به حوزه ساخت مسکن طی 10 ساله گذشته شرایط تولید و عرضه مسکن را سخت کرد و تولید کننده بخش مسکن به شرایطی که در بازار حاکم است، دامن میزند. مدیران دولتی و خصوصی اذعان دارند که مسکن بخش مولد و پیشران اقتصاد است اما در مقام اجرا دیدگاهها متفاوت است. تولید 99 درصد تولید مسکن در کشور را بخش خصوصی انجام میدهد اما بخش خصوصی مورد کم لطفی مقام مسؤولین قرار گرفته که انتظار میرود در سال آینده با جدیت موانع رفع شود.
وی گفت: همیشه معتقد بودم که شهرداریها پیشران افزایش قیمت مسکن در سراسر کشور هستند و وضعیتی که دوماهه منتهی به پایان سال رقم زد، هیچ شهرداری طبق قوانین مصوب شده، حرکت نکرد و درآمدهای خود را از حوزه صنعت ساختمان کاهش دهد.
پورحاجت تصریح کرد: عوارض صدور پروانه ساختمان افزایش یافته؛ پروانه صدور ساختمان توسط شورای شهر و شهرداریها رقم خورده که ابتدای هرسال شهرداریها پیشران ایجاد انگیزه تورمی در حوزه مسکن به شمار میروند که باید قوانین جدیتر برای رفع این مسئله صادر شود. براساس رصد بازار مسکن و افزایش عوارض صدور پروانه ساختمان شکل فاحشی به خود گرفته و در سال آینده (1403)، سال دشواری برای تولید کنندگان مسکن به شمار میرود.