پیام ویژه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مطهره شفیعی| حضور یک فرد در مجلس حاشیهساز شد، حضور در روزی که قرار بود رئیسجمهور هم به پارلمان بیاید و بحث بودجه مورد بررسی قرار گیرد.
نام این شخصیت سعید جلیلی رقیب انتخاباتی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری است. حالا این رقیب در روز بررسی بودجه به کمیسیون اصل 90 رفت تا خودی نشان دهد! او اصرار داشت که همگان متوجه حضور او شوند و در این راستا، در شبکه اجتماعی ایکس، تصویری از حضور خود در این جلسه را منتشر کرد.
واکنش داوری به حضور جلیلی
عبدالرضا داوری به حضور سوالبرانگیز سعید جلیلی در جلسه بررسی لایحه بودجه واکنش نشان داد. مشاور سابق احمدینژاد نوشت: آقای سعید جلیلی! لایحه بودجه را در کمیسیون تلفیق بررسی میکنند، نه در کمیسیون اصل ٩٠ که در هیچ کجای وظایفش ارتباطی با بررسی بودجه وجود ندارد. حضور شما در کمیسیون اصل ٩٠ فقط یک معنا دارد؛ برای شکایت از طرز کار مجلس، یا قوه مجریه و یا قوه قضائیه به این کمیسیون رفتهاید!
عزم یاران جلیلی برای تضعیف دولت؟
تصور میشد پس از «نَه مردم» به تندروها و شکست سنگین آنان در انتخابات ریاست جمهوری و رأی اعتماد مجلس به همه کابینه چهاردهم، تندروها و مخالفان دولت پزشکیان را حداقل برای مدتی به گوشه رینگ فرستاده و برای ترمیم شکست خود، سکوت پیشه کنند. خبرآنلاین نوشت: اما آنان از همان روزهای اولی که چشمها به دولت تازه نفس خیره شده بود حواشی و چالشهای را پیش پای رئیس جدید پاستور قرار دادند.
تحقق برنامههای دولت در سایه؟
تیرماه بود که سعید جلیلی به دیدار مسعود پزشکیان رفت و رئیسجمهور در آن دیدار اظهار داشت: داشتن برنامه تنها شرط موفقیت در امور نیست، بلکه به کارگرفتن افراد متخصص، اهل دانش و معتقد به کار و فعالیت ضامن اجرای برنامههاست. پزشکیان همچنین برای دریافت دیدگاهها و پیشنهادات جلیلی اعلام آمادگی کرد. پس از این دیدار محمد مهاجری، فعال سیاسی در پاسخ به اینکه آقای پزشکیان تأکید داشت که میخواهد با همه جناحها و همه کارشناسان کار کند. در اخبار شنیدیم که آقای جلیلی هم به دیدار آقای پزشکیان رفته و آقای پزشکیان گفته که حاضر است برنامههای او را دریافت کند، نظر شما در این خصوص چیست؟ اظهارداشت: آقای جلیلی باید توضیح بدهد، آیا برنامههایی که دارد به تصویب مجلس رسیده است؟ ایشان اگر برنامهای دارد، مثل هر شهروند دیگری، میتواند پیشنهاد بدهد. درست است که ایشان 13 میلیون رأی آورده، ولی در مقام پیشنهاد، یک فرد است. اگر هم ایشان چیزی بهنام «دولت سایه» دارد، به نظر من خیلی مهم است که ایشان بگوید بودجه این دولت سایه از کجا میآید؟ تشکیلاتش چیست؟ و خروجیاش چیست؟ آیا شفاف است؟ چون تا آنجا که من میفهمم، کارهایی که ایشان میکند شفاف نیست. بنابراین، کسیکه کار شفاف نمیکند، بگوید من برای فلان چیز مملکت پیشنهاد هم دارم، اول ایشان برادریاش را ثابت کند و بعدا میتواند حرف بزند اکنون سوال این است که آیا جلیلی برای کمک به پزشکیان به مجلس رفت یا در راستای اجرای برنامههای دولت در سایه؟
برنامه پایداری برای دولت
در بررسی چرایی حضور جلیلی در مجلس در روز بررسی بودجه باید به عملکرد نمایندگان پایداری که به نوعی یاران جلیلی در مجلس هستند، توجه کرد. امیرحسین ثابتی چهارشنبه هفته گذشته در حساب کاربری خود در توئیتر درباره بودجهای که دولت چهاردهم به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد، نوشت: «با انتخاب تاجگردون بهعنوان رئیس کمیسیون تلفیق بودجه و حضور پورمحمدی رفیق دیرینهاش در سازمان برنامه و بودجه، مسیر دولت برای تصویب بودجه دلخواهش راحتتر شد. اکنون دست پزشکیان برای گرانکردن بنزین و سایر کالاهای اساسی بازتر شده. آیا مجلس مقابل کوچکشدن سفره مردم میایستد؟» ثابتی همچنین در پایان توئیت کنایهآمیز خود، تصاویری از پزشکیان، تاجگردون و پورمحمدی منتشر کرد. تخریب رئیسجمهور در شرایطی است که تیرماه ثابتی در ویدئوی گفت: «اگر آقای پزشکیان بخواهد کاری کند که به نفع مردم باشد من حزبا...ی از بقیه بیشتر کمکش خواهم کرد و اگر هم کار غلطی انجام دهد طبق اختیارات قانونی مجلس مقابلش میایستیم.» او اظهارداشت: «اینکه همان روز اول باید سراغ استیضاح دولت پزشکیان رفت، غلط است.» اکنون حضور جلیلی در مجلس و اظهارات پایداریهایی مانند ثابتی نشان میدهد، کمک به دولت تنها یک ادعاست. نمایندگان عضو جبهه پایداری در مجلس هنوز از رای اعتماد به تمام وزرای پزشکیان شاکی هستند و با حاشیهسازی درصدد قدرتنمایی و یا زهرچشمگرفتن از رقیب پیروز خود هستند.
در نهایت...
در نهایت بهزودی مشخص خواهد شد هدف جلیلی از حضور در مجلس چه بوده و «دولت در سایه» چه خوابی برای بودجه دیده است.